Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vladi

nagyúr

válasz Tim82 #3805 üzenetére

Szia!

Pár dolog nekem is eszembe jutott:
    Ha már integrált videós lapot veszel, akkor logikus, hogy azt a videót akarod használni. Az a 9100 kicsit kevéskének tűnik. Lehet, hogy elmegy vele pár 720-as film - megjegyzem az én fx5200-asomon is elment már - de lehet, hogy nem mind. Plusz ugye nem mindegy, hogy mennyire erőlködik a vga lejátszás közben. Mert többet fogyaszt.
    Persze neked kell a tv kimenet. Plusz vga kártyában is gondolkozhatsz, csak akkor felesleges a plusz kiadás az integráltas alaplapra.
    Ez utóbbi esetben könnyebb dolgod van, mert ugye kaphatsz kártyát vga+hdmi+tv-out kimenettel. Passzív hűtéssel, sőt ez még megfejelve low profillal, csak nagyon nézd meg a cucc fogyasztását és hogy mennyit bír hd videóban. :U

Érdemes tehát megfontolni másik alaplapot is. Amit szoktak ajánlani szerintem jók. (Bár nem tudom mennyi a fogyasztásuk. :F )
    Olyan 16 körül már kapható. Plusz egészen izmos amd procikat vehetsz már 10 vagy az alatt 45 wattos fogyasztással. Ami ugye elég jó. (amd-nél ez a max 100%-os járatot jelenti, sima dvd videó nézés közben c'n'q-val ez még kevesebb). Nameg lehet lassabbra is állítani a ventilátort.

Házakat is kapsz 10-15k körül már. Ez leginkább ízlés kérdése.

Ram az nem olyan lényeges. Én amikor 720p-s filmet néztem, akkor evett meg a felállt linux 400 megát + 0 swap. :C Úgyhogy elvileg elég a fél giga, max 1. Persze lehetnek speciális igényeid, de ez a része könnyen bővíthető.

hdd-nek minél halkabbat javaslok. Ha nem akarsz lokálisan tárolni filmet, vagy felvenni sokat - odd-ről volt már szó? - akkor egy kicsi laptop hdd is elég lehet a rendszernek.

Jah igen: nem árt még 2 nagyon fontos tényezőt tisztázni, melőtt költekezel:
    - milyen frontend fog futni rajta
    - mennyi a rá áldozható kes. :D

• róland

veterán

válasz Tim82 #3805 üzenetére

Kevés lesz az az ASUS Pundit R350. Az integrált VGA-ja nagyon szerény. S szerintem ennek az árából egy rendes konfig is összerakható.

Korábban többször ajánlottam az AMD 780G-s alaplapjait, amelyek egész jó áron elérhetőek. Ezeknek az integrált VGA-ja elboldogul a 720p-s tartalmakkal. Egy AMD Athlon 4850e CPU-val kiegészítve csendes, kis fogyasztású, ideális HTPC alapot kapsz. Gyártója válogatja, hogy milyen videó kimentetek vannak az alaplapon, szerintem találsz olyat is amelyik neked megfelel.

Az ASUS Pundit zajosságát még mindig tartom. Cégünknél üzemel pár P1-es változata. Nem is a hangossága baj, hanem az "intelligens"hűtésvezérlés, mely 5-10 másodpercenként kapcsolgatja a ventilátort.

Új hozzászólás Aktív témák