- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- One mobilszolgáltatások
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
válasz
hétalvó #29800 üzenetére
nem lehet, hogy gyenge, azt rögtön akadásként észreveszed. (azaz lehet, h gyenge, és ezért választottak más algoritmust, de nem úgy,ahogy most sztem gondolod)
ivy nagyon durván sokkal jobb volt,mint az előtte gyártott intelek, képminőségre.
nekem az amd vidkari 1 dologban hozott sokat, folyamatosabbnak hat a kép vele. ugyanúgy nincs drop intellel se, de valahogy mégis ez az érzésem. és ez simán lehet az eltérő processzálás miatt
ezt büdös életbe észre nem venném amúgy TVn. -
bajnokpityu
félisten
ha már mozgógképről beszélünk, sztem mozgás közben kéne nézni a hatását
ha nem venni észre vetitőn difit, akkor más tészta...7alvó: épp arról van szó, hogy jó eséllyel nem a dedikált kártya hozott sokat,hanem, hogy más beállításokat használ pl az xbmc lejátszás közben a különböző vidkariknál. én is vettem 6450eset, én is láttam, hogy hoz a képen, de most értettem, hogy miért...
és rohadjak meg, de visszarakom, ha lesz időm az intelre, és beállítom ugyanazokat a beállításokat, amiket az amd-re ráerőltet az xbmc beállított üzemmódja.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#75912448 #29792 üzenetére
egy fontos dolgot elfelejtesz. lin táp és másik lin táp között legalább akkora a difi, mint két kapcsiüzem között.
lin táp összesen annyit tud, hogy lineárisan szabályozza a kimenő feszültséget. de ilyenből kapcsolás szinten is több tucat létezik, és akkor még millióféle verzió lehet alkatrészszinten.a hdplexes lin táp szvsz sokkal gyengébb megépítettségű,mint amilyen lehetne, ránézésre se maxolták ki a technológiát. a nagy PSUjuk viszont nagyon király,jelenleg nem ismerek minőségi alternatíváját.
darbee nekem nagyon nem szimpatikus dolog. hifiberögződés, hogy ami nincs a felvételen, azt ne akarjam megjeleniteni, mert az torzítás (nem az megy be, mint ami kijön). hozzátenném, itthon nem láttam még, kiváncsi vagyok rá, de együtt kéne élni vele, hogy lássam a hibáit.
nem véletlen nem szokták maximum hatásfokra állítani még azok se, akik használják.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
MasterMark #29713 üzenetére
nekem még server van fönt,de 8.1re váltok, ahogy lesz időm. szimplán mert van jogtisztám belőle, nem próbaverzió.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
MasterMark #29708 üzenetére
és még mindig csinálja?
nekem hasonló a konfig, driver, és semmi ilyet nem tapasztaltam. se béta,se 13.2.
esetleg nem lehet, hogy valami más felbontásra akar váltani,ami nem megy?esetleg alapfrekinél állíts be mást.
-
-
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#75912448 #27751 üzenetére
Ez az USB mizéria amúgy furi nekem. Hajszálnyival mintha jobb lenne a hang, ha pl beleraksz egy USB3as kártyát a gépbe, ezeken van molex tápcsati, és innen eteted. De vakteszten ez kb esélytelen. Olyasmi mértékű difi van,minthogy előlre, vagy hátulra dugod az usb kábelt. Hallható,ha keresed, de egyáltalán nem feltűnő.
giga esetén egyébként a marketinganyag szerint önálló biztosítéka van minden portnak.
Ezek az 1500Ftos alacsony USB kártyák osx kompatibilisek (reneseas), így nincs az ember megkötve konkrét tipusokra. Egyébként aki komolyabban USB zenél, annak úgyis be kell szereznie egy jó USB tápot, ez vaktesztelhető kategória, és innentől elhanyagolható, hogy most spéci tápa van-e a portnak.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Warter #27428 üzenetére
a 13b3-ban úgy csinálták, hogy nem a letöltőn belül,hanem applikációk közül kell letölteni egyessével a site-okat, ahol keresni akar. supersubtitles, és társait. ikon nekem is volt alapban,de ezeket addolni kellett.
nálam ráadásul nem azt csinálja a supersubtitles,hogy nem talált semmit, hanem error
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Játékos #27120 üzenetére
De várjál, a 23.976 vs 24et én is látom. sima LCD tvn is. a 23.972 vs 23.976ot már nem.
Sőt, most, h 23.976om van, viszont néha lanról is indítok filmet, poenból megnéztem, 12kockát is is eldobott egy film alatt. Semmit nem vettem ebből észre, viszont baromi jó filmeket néztem meg
Rainbow meg olyan, hogy látom, és nem zavar. ellenben nekem a 600Hzes plazma is villog. Különbözünk.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Játékos #27114 üzenetére
ez programon belül elérhető funkció. xbmc esetén o betű.
egyébként,nemtom hányan érdekeltek, de ha nagy filet játszok hálózaton keresztül, akkor ugyanúgy nő a drop,mintha nem lenne tökéletes a szinkron, hiába z87, és 23,976. és magam részéről még mindig nem veszek észre semmit.
ja még egy adalék, mennyire bevált a 13beta3. az egyetlen file, egy remuxolt BR,amit a 12es még csak nézhetetlen kockázással szenvedett, most simán, tökéletesen megy az új xbmc-vel.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
MasterMark #27098 üzenetére
Beta 3alatt semmi baja.
-
bajnokpityu
félisten
+regger:köszöntem a közreműködést, remélem végre teljesen csöndes lesz a gépem...
hasonló élmény volt egy estére a paneltáp egyébként,mint amikor kikapcosltam zenehallgatáshoz a TVt, és telóról browseoltam a könyvtáramat. jobban figyel az ember a zenére, nem vonja el egyik érzékszervet a számgép.
-
bajnokpityu
félisten
kövezhettek, user error
egyik pciex kártát rosszul dugtam be. egyelőre HDDk nélkül, de bebootoltam paneltáppal. élvezem a siri csöndet. 2x3.5hdd, 0odd,1ssd, haswell 54W,integrált gpu. ennyit kéne elviniie a 12V ágnak.Közben kaptam még tanácsot barátomtól, ezt megosztom itt is. a haswellekben érdemes kikapcsolni picopsuval a C6/C7et. Volt,akinek eredeti picoval nem ment igy.
-
bajnokpityu
félisten
Nem használtam drágát. Hifisek ajánlottak egy 45rugós tápot, de nem láttam be, miért lenne jó nekem, egy olcsó chieftec volt eddig. Egy ismerősöm tervezett, gyártott nekünk lin szabályozásu tápot, de soha nem készül el...
Beleuntam, lévén messze a leghangosabb alkatrész a gépben a táp ventije..Köszi Regger, már rendelem is.
-
bajnokpityu
félisten
NO, beizzitottam az adapterbolt.hu ról vásárolt 90W táp+picopsu-szerűséget. [link]
Addig jut el a giga lap, hogy kirakja az első képernyőt. a segéd 12Vot rákötöttem,anélkül idáig se jut el.
Vajh mi lehet ez? -
bajnokpityu
félisten
akik játszottak már pici tápos HTPC-vel tőlük kérdezném, hoyg az olcsóbb 3-4e Ftos fogysztásmérő mennyire jó mérésre?
nálam 12-81W között ugrál. i3, alaplapi vidkari,tuning nélkül, 1ssd, 2x3.5ös hdd. -
bajnokpityu
félisten
most olvasom,h többeknél stabilan megy AMD alatt a hackli. csak nem a sztenderd verziót kell próbálni,hanem külön hozzá gyártottat. óóhepidéj.
-
bajnokpityu
félisten
-
bajnokpityu
félisten
Hááát, mivel az apple az osx egyetlen fejlesztője, nyilván nem fogják olyan eszközökre kiterjeszteni a támogatást,amiből nem fognak pénzt látni. Egy időben felröppent a hir (10.6 idején), hogy lesz gyári AMD támogatás, mert gondolkodtak,h AMD alapú mac is lesz,aztán még se lett ebből semmi.
páran belefogtak átültetni, de beleolvasva a topicba, gyorsan elvetettem a témát.az, hogy miért megy a legtöbb fontos funkció giga cuccokon, talány, lehet, h ők csinálják a mac alaplapját?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
canniball #26947 üzenetére
Neked nem fontos a lehető legjobb hang.másnak igen. nekem nem akkora para i3225 esetén,h 4 percenként kihagy képkockát, neked igen.
de mivel van közös nevező az i3-4330 + giga lap esetén, ezért én ezt tartom a legjobb megoldásnak, a többi kompromisszum.
ismerősi körben,akik hallották az osx-et winfossal szemben, jöttek, hogy de kár,h AMDt vettek, gondoltam figyelmeztetek másokat is. innentől nem csak az én vesszőparipám. Ráadásnak azt mondják, hogy a képe is jobb az oprendszernek. nekem is olybá tűnik, hogy jobb,de nem volt még kedvem osx+xbmc-re megoldani a HD hangok támogatását, ezért mozin egyelőre server a befutó. 13beta3 egyébként akármennyire lehetetlen, de olyan,mintha olyasmi képet adna,mint az OSX teszi. Nem lehet, hogy 24bit fixponttal kezeli a szineket?
az új haswell egyébként ráadásnak 3/3 esetben jobb hangot is adott,mint a régiek, ezért én is fogok upgradelni 3225ről 4330ra. nem a drop miatt.
de,még ha most nem is lenne fontos a támogatás, sztem alap,hogy minden létező oprendszer menjen már fel a gépre.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #26941 üzenetére
najó, az utolsó mondatomat visszavonom. aki érzékeny a hangszerek élethűségére, textúráira,annak hatalmas a difi, akinek csak a csimmbum kell, nekik semmi difi nem lesz. és azért a difi sincs akkora, csak,ha már valaki meghallotta otthon az osx-et, és érzékeny rá, az utána jó eséllyel nem fog win alatt zenét hallgatni.
regger: régen voltak nem betás, hanem gyártófüggetlen driverek is ATIra. ezek ma már nem dolgoznak?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#75912448 #26939 üzenetére
serverről én se lépnék visszább már. akkor inkább egy popcorn hour
állitgattad a hardver-támogatási funkciókat? lehet valami hardveres gyorsitás okozza,nem?gabesz: milyen kompromisszum van egy mai 4xxx inteles gépen? max az ára.de akkor nézd meg, kész médialejátszók milyen minőséget adnak ugyanannyiért. 3xxxnél még elfogadom, hogy van, akit zavar, ha 4percenként megröccen a kép. én pl észre se veszem. és csak AMDt használó haverom van,aki megbánta a platformot. inteles egy se.
hangban nagyságrendileg akkora a difi a server 2012 és a kiokosított osx között, amekkora a w7 és server között.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#75912448 #26934 üzenetére
intel se tökéletes. nagyon sok file közül van egy 43GBos fileom,amit a régi 12es xbmc nem játszott, hanem bekockázott. rittig a batman volt. más lejátszók vitték, és egyetlen más fileom sincs,amit ne játszana le az xbmc.
intelnek azért a mostani driverei nagyon jók.
gabesz26: hogy lehet bármi a legjobb platform, ha olyan alap dolgot se tud,mint a legjobb hangú oprendszer támogatása? Ez nagyon alap dolog az értékrendem szerint. ki a fenének van kedve a htpc-je mellé venni még egy macminit?
-
bajnokpityu
félisten
már irtam,h jobb az xbmc 13 beta3 képe. LCD TVn is kijön, nemhogy vásznon.
azóta ezt használjuk, fagyi nem volt, lányom nincs 3 éves, és elinditja,megállitja, tekeri a mesét. kicsit szabták a kezelőfelületet is, több egérhasználatot eredményez, kevesebb menüt.
intel tdp-t meg régebben úgy határozta meg, hogy a platform általi elméleti maximumot irta. namost eleve kisebb frekin mennek a kisebb procik, meg még az energiahasználata is jó, szóval lehet,h áramfogyiban is visszahozza az árát.
és egy giga lappal köritve még osxezni is lehet. aztán a végén még zenét is hallgat az ember htpc-ből,nem csak winfosos szintetikus zajt.
-
bajnokpityu
félisten
sztem nem fogalmaztam sztem ennyire szélsőségesen.
úgyhogy kéretik személyeskedést csirájában elfojtani, peace.
ha vki nem szereti az interpolált képkockákat, neki az is zavaró. nekem nem.
de volt, aki azt hitte,h a 4 percenkénti eldobott képkockát látja,közben csak az interpoláció be volt kapcsolva.
ott esett le,hogy nem zavarhatja, hiszen 4 percenként kéne rámutatni a képre, hogy nah,most duplázott/droppolt egyet a mocsok.nekem viszont az zavaró,ha rossz a digi kábel,digi forrás,stb.. ami szintén nem hit kérdés. elfogadom,h van,akit zavar, de, hogy nem általános, arra mutattm rá. Sztem szimplán más hibát vél dropnak.
-
bajnokpityu
félisten
Kipróbálnátok,h az új 13as xbmc beta 3 másnál is jobb képet ad?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
dabadab #26598 üzenetére
az a srác,aki érintőleg elmgyarázta, és nekem csak annyi maradt meg,amit leirtam, benne egyelőre jobban hiszek. pláne, hogy tényleg azonnal látni. és nem holmi túlszaturáltság.
mivel nem értek hozzá, nem mászok bele az oprendszerek, driverek lelkivilágába, inkább tedd meg Te. aztán magyarázd el, miért tapasztaltunk mást.
ugyanúgy kalibráltatlan volt az összes. ja, és miért van helyiek szerint kép különbség a win7 meg a server 2012 között? ha elvileg nincs.
valamit az egész számos és a lebegőpontos számitási módról hadovált. talán, hogy osx alatt tényleg 8 bites a szinképzés, közben win alatt meg lebegőpontos 12 bites, vagy mittomén
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#75912448 #26594 üzenetére
amd-re esélytelen megpróbálni feltenni. amig gyári mac gép nem készül amd alapokra,addig intel. egy régi verzióját megpróbálták átirni, hogy fel lehessen tenni rá, de nagyon rossz ott is a statisztika. eleve még minden inteles gépre se lehet feltenni. de pont ezért villanyozott el az előző ajánlott konfig, mert tökéletes alanya az osx-nek. fél óra alatt bárki felteszi arra a hardverre.
madVR nekem a fekete, és a szinátmenetek miatt volt jobb, rossz forrásfileok esetén. BR esetén minimális a difi sztem. az osx szine teljesen más világ. linux elvben befoghatná, hiszen mindkettő unix eredetű, aztán valahogy mégis csak a méregdrága készülékek linuxa lesz igazán jó.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
dabadab #26566 üzenetére
osx alatti xbmc-nek is? és köszi a javítást.
fishair:én is látom a képminőségbeli difit, szutyok LCDn. rosszabb minőségű anyagon (4gb alatti mkv) sztem mindenki látja. viszont xbmc-t még a kisgyerekek is kezelik, ami a media playerről nem mondható el.
viszont érdekes módon engem nem zavar a 4 percenként 1 képkocka eldobása.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
FishAir #26563 üzenetére
3250 azért jó,mert a benne levő vidkarit szereti az ios, a mac-ek oprendszere.
overkill, igen, nem nem kerül sokkal többe,mint a kevéssé támogatott. teljesitmény meg még jól jöhet.ha htpc-t épitek, nekem alapvető feltétel, hogy ez az oprendszer is simán menjen vele. képe, és hangja is jobb,mint a windowsos megoldásnak, és reméljük egyszer lesz HD hang is xbmc alatt.
regger: ha észreveszed a 4 percenként eldobott képkockát, befizetlek egy sörre.
az persze más kérdés, hogy vannak ma már modernebb alaplapok is, amik alig kerülnek többe, és ugyanúgy ios támogatottak. -
bajnokpityu
félisten
xbmc 13 beta2-t használja valaki?
van-e problémája vele a hétköznapokban?
felmegy-e a 12es mellé? -
bajnokpityu
félisten
válasz
mandju #24963 üzenetére
persze,mert a 8.1 agyon van tömve rengeteg soha-semmire nem jó feature-val. és ha 2-3 kényelmi dolgot engedélyezek a serveren, akkor ugyan jókora procterheléssel (mert gyorsitófunkciók kimaradnak),de a hang, és kép minősége még midnig jobb lesz.
HRTkkel engem falnak lehetett mindig kergetni. borzasztó túrárazott dolgaik voltak, szép csomagba pakolva. 15rugós kinai dac alaplapiról jobb volt a nálam járt HRTknél.. nopersze, ha csak USBje van az embernek,akkor kényszer nagy úr.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Vincsó #24959 üzenetére
meg tudom erősíteni. alaplapi koaxból nem lesz 2millás médialejátszó,de benne van a boogee.
de nem pontos az info,h csak core üzemmód van,megtársai. mindent grafikus felületen csinálhatsz, beállithatsz,majd a végén kiirthatod a GUIt.fidelizer 4el hétvégén összehallgatom,azt is nagyon dicsérik.
androidról távositás szintén megbizhatóan működik. még szokom a hangját, osx azért hamarabb levett lábamról, de bárki kipróbálhatja, 14napra kaphat trial licencet.
mandju: bőven túlmutat? hogyan,amikor nagyjából annyire felbővítgetted szerveredet,hogy kb 8.1 lett belőle. 8.1edet is kiirthatod annyira,hogy a miniXPhez hasonló oprendszer legyen a végeredmény,amit anno sokan használtak zenélni.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
dabadab #24955 üzenetére
vagy audio szolgáltatás, képgyorsítás,stb. mindent fel tudsz tenni a serverre, de pont forditva van,ahogy irtad, serveren alapértelmezésben sokkal kevesebb process fut. ha már ennyire határozottan állitod...
ezért jobb a hangjuk,ha csak azt a néhány processt futtatod,ami kell.
-
bajnokpityu
félisten
"xbmc webkiszolgáló indítása meghiusult"
Hmm, épp az emlegetett chieftech imonját akarok rávenni arra, hogy az xbmc üzeneteit kirakja a gép elejére,sikertelenül... -
bajnokpityu
félisten
olyannal már találkoztatok, hogy a lejátszó multichanel PCMként küld ki jelet? denon ki is jelzi,h 7.1ben kapja a jelet, de valaminek át kell konvertálnia, mert igy nicns egyetlen film se kódolva...
ha kapcsolgatom a hangsávokat,akkor helyre szokott jönni, de mi a bánat ez a formátum? -
bajnokpityu
félisten
NO, ma tesztnapot tartottam. iOS még mindig jelentősen zeneibb,mint a 2012. Tény,hogy 2012 az eddigi legjobb hangú windows,de alapállapotban még nem éri el a hackintoshom. Windows még mindig lelketlen,hideg hang, ios-en egyszerűen sokkal több művész kifejezés átjön...
Szóval hajrá, aki ért hozzá, optimalizálgasa a windowst, mert nem szeretném az összes zeném alac formátumúra konvertálni, egyébként büdös életbe nem lesz normális távirányításom ios alatt..
-
bajnokpityu
félisten
válasz
radi8tor #24334 üzenetére
köszi,de most mindenféle szoftverről beszélgetnénk. oprendszerekről, belezésükről, xbmc csak egy része lenne a témának. mivel csak az első lépés ez a proggi htpc épitése után, aztán zömmel továbblépnek az emberek.
furi,h igy kell kilincselni ilyen témához,miközben magyar fórumon nagyjából sehol sincs semmi tapasztalat, elég esszenciális lenne sztem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- BestBuy topik
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Futás, futópályák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bluetooth hangszórók
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged