- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ez de csinos kis masina: Tiny Green PC, Fitlet iA10. AMD A10 Micro-6700T SoC, 64-bit Quad Core, 1.2GHz 4.5W. Videót érdemes megnézni, hogy a valóságban mekkora. Radeon R6, 2x HDMI, nem mondom, hogy nem próbálnám ki szívesen.
-
törölt tag
válasz
Patice #34818 üzenetére
Arra emlékeztem, hogy saját elektronikával teljesen elégedett vagy, ezért gondoltam, ha full hd anyagot érintés nélkül küldesz át az MPC/madvr-on, akkor elméletben nagy különbség nem lesz Kodi és közte. Szvsz megint túl kacifántosan fogalmaztam.
A chroma up közötti is nagyban függ a tévétől, főleg ha régebbi típusról beszélünk, ezért látatlanban csak tippelgetni lehet. Szóval hajrá, SD anyag és ahhoz közeliek elvben jobbak lesznek, de pont az Intel felskálázása mondható nagyon jónak gyári hardveres gyorsítással pl Kodi alatt (Lanczos3+AR). Lehet kísérletezni...
Egy full hd tv tulajt ne tévesszen meg amiről csevegünk, ki is kellett volna egészítenem, hogy náluk hasonló processzorral és mai megjelenítővel full hd esetén is nagyobbak különbségek, ahol tuti kijön a chroma bicubic vs Jinc előnye.
Ja, Oppót hozzák a mai PC-s eszközök, legfeljebb a kép karaktere lehet ízlés kérdése. Nincs is szükség nagyobb hókuszpókuszra, csak ha jobbat akarunk.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #34813 üzenetére
Nem akarnék nagyképűsködni, de ezzel önkéntelenül is az leszek.
Jó néhányuk mozigépet egész nyugodt szívvel tenném a 4e (vagy már 6-8?) eurós W7+TMT-s Cinemaci mellé, hadd gondolkozzanak kép és hangminőségről.
Már csak az árkülönbség miatt is, vagyis csak azért, bosszúból.
ManUnited: kieg: PowerDVD14.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #34810 üzenetére
64bitest dobtad fel? Azokkal elég szépen csökkentek a rendering ms értékek, jobb lett minden tekintetben.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #34807 üzenetére
Ja, nem is véletlenül írtam a filmes tartalmakat, videókkal esély sincs rá.
Sőt, már a 29,9 koncertek is buknak, ami AMD APU-val azért még elkotyog. Ha valaki MPC-vel és hasonló hardverrel házimozi mellett videózik is, külön profilt kell gyártani a Haswellnek, gyengébb algoritmussal.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #34807 üzenetére
Ezért írtam kiemelve, hogy a tévéjéhez mérten a kisebb különbségért megéri-e "szenvedni". Fenntartva, hogy lehet nagyobb is a difi, mint tippelem, főleg ha javarészt felskáláz.
-
törölt tag
válasz
Patice #34798 üzenetére
Talán többségük már nem a kép minél pontosabbá tételére törekszik, hanem annak javítására, fokozására. Nem lehet lemaradni a VXP, Darbee mögött.
Elmélkedvén, a hardvereid figyelembe véve, beleértve a jelenlegi megjelenítőd és procid:
Anno itt is szóba hoztuk az AMD és Intel gyárilag eltérő DXVA algoritmusát. Kb 1 évvel ezelőtti próbák szerint a HD4600 Chroma upscaling: Bicubic50, Image upscaling: Lanczos+AR(!)-t használ, full HD filmekkel szinte semmi előnye nem lenne az MPC/madVR-nak a Kodival szemben.
Ugye filmes tartalommal Jinc3+AR menne a Haswellnek, ami a fentieknél kb 1 fokkal jobb setup, de itt jön képe, hogy a tévéd ebből mit tudna megmutatni. Akár az ellentéte is lehet az agymenésemnek, és full hd-n is szebb végeredményt kapsz, a kicsit pontosabb kép mellett. Gyengébb anyagoknál lehet nagyobb előny, mégpedig Bicubic50 vs Jinc+AR tekintetében. Ezeket mérlegelve kezdenék bele az MPC-s kalandba, előfordulhat, hogy semmit nem nyersz vele, de látatlanban csak az elvi lehetőségeket tudom szem előtt tartani...
AMD ennél jóval gyengébb gyári DXVA-val, de ez téged nem érint, ott teljesen eltérő beállításokat, felállást javasolnék mind Kodi, mind MPC alatt.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #34796 üzenetére
Új madVR v0.88.1 is kapott rakat új izgalmas funkciót, frissítést. Mint pl Direct3D 11 presentation path, native 10bit output... de felsorolni is nehéz, győzze az ember kipróbálni, összehangolni a rendszerrel.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #34767 üzenetére
Szokásos, szvsz ha hoz is, annyit nem amennyit sejtésem szerint rá kéne fizetned.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #34767 üzenetére
Messiásként várom a Optoma HD91+-t, LED-es 1 chip DLP. Talán-talán-talán
de a vége úgyis egy régebbi használt vas lesz.
-
törölt tag
válasz
M@trixfan #34761 üzenetére
HW55-öt BenqW7500-ra 1:1 cserélni. Nyilván egyforma kategória, de mégis dlp vs lcos, és sajnos ebben a kategóriában "normális" dlp szinte nincs, amivel összevethető lenne. Mindenképp látni, érezni akartam ezt a típust, mint egyetlen alternatíva a HW-vel szemben. Megelőzve, ha esetleg pongyolán fogalmaztam, nem a W7500-nak van jobb képe a Sonynál, hanem első pár napban a Benq jobb volt Kodival, mint MPC-vel. Pontosabban az EVR-be is belenyúlva MPC/madvr ellenében, de nyomtam mindent a nagy izgalomban
Ez mostanra helyrebillent, ahogy említettem mindenből friss került fel a mozigépre, össze is lettek már párosítva, amennyit tudtam finomhangoltam a proji beállításait is, végpontok rendbe rakva, legfőképp a piros árnyalatot kellett szemre úgy belőni, hogy ne legyen rózsába hajló, mint gyárilag. (Ugye értelemszerűen kalibrálni még neme lehet)
Összességében mégsem éri meg lecserélni, szubjektíve érvek szólnak egyik ill másik mellett. Hosszútávon kéne megoldani a 21:9-es ívelt vásznat úgy megvetíteni, hogy az anamorf 3D sem okozzon gondot (ezt a Sony nem is tudja, csak 2D-ben), de ha az ízlésem DLP felé visz - és visz mert mozisabb -, az brutál zsebbenyúlós móka. (lehetetlen összeg, amit inkább álom mozi proci-végfokra költenék
).
Ahogy a szaktopikban is megerősítették, új DLP nincs ennyiért, ahogy eddig is, a Sony jelenti a legjobb kompromisszumot. Vagy használtan valami régebbi nagyvadat, de akkor ugrik 1-2 terv, ráadásul olyan lencse is kellhet hozzá, ami megduplázza a vetítő árát. És ugye az anamorf vetítés kötelező elem... szóval szenvedek ezzel a kérdéssel egy ideje.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #34691 üzenetére
Részemről kombájnnal tesztelve a létező összes mozis hangformátummal. Ami ennyi idő alatt kiderülhetett, nincs recsegés vagy akadás, mint az MPC/wasapi audioval, működik faxán jó minőségben. Feldobtam mindenből a 64 bites verziót, plusz az MPC-BE x64 audio renderert, összelőttem a projival is. Ha nyüstölitek, napi használattal majd kiderül, ha valami mégsem OK.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #34706 üzenetére
Ja, ilyen nézőpontból igen.15-ös Kodiban optimalizált spline vagy lanczost kell/lehet használni, kipróbálni egyénileg ízlés szerint melyik jön be DXVA off/on.. Beszéltük nagyközönség előtt is, hogy AMD DXVA mit használ alapban, ezzel szemben mennyivel másabb/jobb az Intel hardveres gyorsítása. Abban igazad van, hogy sosem érheti el a madVR-t, azaz most már eléri ha a DSPlayeres Kodi kiadást tesszük fel.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #34704 üzenetére
Kenni nem ken, az az érdekes, hogy MPC/sharpen/madvr ér el hasonló hatást, mint Kodi/élkiemelés. Szerintem szimplán a projinak van kicsit elkentebb képe, de egyben mozisabb, mint az lcos.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #34702 üzenetére
Nálam is odavert, de az új projinak nyers beállításokkal jobb, tisztább képe van Kodival. Nincs még benne 100 óra sem, kalibrálni sem lehet, majd alakul. A Kodi+EVR a jelenlegi lágyabb állapotnak ebben a formában jobban tetszik, a kis túlszaturáltság is, kellett egy kis plusz élkiemelést is adnom neki, aminek amúgy nem vagyok híve, de itt elkél. Alakul majd, kell neki még 2-300 óra.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #34691 üzenetére
úgy néz ki megyen.
nekem annyira nem volt időm semmire, hogy kodizom pár hete... majd feldobom véglegesen a 64bites mpc/madvr/mpc be audio kijáratot. vetítő cserém volt és a kodinak kis élesítéssel szebb képe van evr-rel, mint az mpc/madvr-nak.
szóval dolgoznom kell vele
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #34689 üzenetére
ha nekiugrassz, tesztelgesd filmek alatt beletekerésnél vagy fejezet váltáskor nem recseg-ropog-é, nehogy szétküldött filmnél elszálljanak a dobozaid. az alap, gyári mpc-hc audio renderer képes hasonlóra, de van mellette millió más hibája is, nem is ajánlják programon belül sem.
azt már megnéztem, hogy a sokcs. LPCM folyamot szépen kiküldi khz/bit-nek megfelelően.
-
törölt tag
No, a hozzám hasonló mozihangra is kényeskéknek a reclock bűvészkedést kikerülve is van már épkézláb Wasapai exclusive/bit-exact out MPC-re. Lesz gyárilag is előbb utóbb, de az MPC BE változat féle audio renderer gyors tesztelés után recsegés-ropogás nélkül fasza. Az MPC-HC audio renderer mint említettem bug-halmaz, ezért kell bűvészkedni.
standalone_filters-mpc-be.1.4.5.315.x64.(VS2013).7z vagy .x86. csak berakjuk a külső szűrők közé, és:
Szóval aki kipróbálni a win mixer nélküli hangminőséget, bit pontos kimenetet óhajt MPC-vel, rajta...
-
törölt tag
válasz
Mezga Aladár #34656 üzenetére
Úgy sejtem nálam a Kodi beépített lejátszója/LPCM hiba egyik oka az MPC esetén pont LPCM/Wasapi audio kimenetre használt (csak arra) Reclock zavarhat be. Az MPC-ben van beépített audio renderer, hogy kikerüld a Windows mixert, de bugos, mint a fene. Állítólag az új MPC verziók egyikében pont ezt dolgozzák át, lesz érdemi Wasapi is.
-
törölt tag
válasz
Mezga Aladár #34650 üzenetére
Kijött a 64bites MadVR. Emiatt lepucoltam a teljes konfigot 32 bites MPC-vel együtt. Felraknám mindkettőből a 64bitest, aztán rájöttem, hogy tulajképpen lusta vagyok hozzá.
Nyúzom kicsit a Kodi lejátszóját, plusz a DSPlayeres Kodit. Egész jó egyébként, kivéve ugye a 24.0 hiányát, de ez az LPCM bibi zavaró. Hozzáteszem BD, vagy kevéssé tömörített anyagokkal. Kipróbáltam kikapcsolt DXVA és belőtt optimalizált scalerekkel, spline ill lanczos, ami már régebb óta része a Kodinak, de anno nagyon rosszul skáláztak fel madvr-hez képest. Az élességet is eltolták, főleg a hátterek zizgése, szemcsék kiemelése volt túlzott. Szóval tesztelgetek, kínzom magam
-
törölt tag
Arról tudunk, hogy Carrizo érkezik-é AM1 foglalatba? Csak házimozi/Kodit favorizálóknak, új gépet építőknek minden tekintetben nagyon jó frissítés lehetne vs Kaveri vagy i3. Egy jó lap plusz táppal, értően beállított, és vagy hardverekre kihegyezett driver setuppal látatlanban is nagyon jó mozigép lehetne.
-
törölt tag
Drága barátaim, pár napja 100%-ban a Kodi saját lejátszóját nyüstölöm, egyik furcsaság: házimozis kollégák, akik 15-ös verziót használnak tapasztalják, hogy az LPCM 5(7).1 filmek illetve koncertek süketek? Megfagy a lejátszás, erősítő sztereóba áll és hasonló furcsaságok. Anno tuti, hogy nem volt ilyen bibi, kérdés ez nálam lokális, vagy általános jelenség.
Érdekes, hogy EVR-t használván lágyabb képű vetítővel Kodi/Catalyst élkiemelés képes jó eredményt hozni, összevetve pl MPC Sharpen Complex2-vel. -DXVA2 HQ scalerek sem rossz itt-ott.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #34204 üzenetére
Persze, nekünk most nincs rá szükségünk. Kifejtettem szomszéd topikban kiknek és miért lehet jó (persze ha hiba nélkül működik a későbbiekben). Azon elmélkedtem, hogy hasonló tudású szoftverrel, amit bárki képes egyszerűen kezelni, van/lesz BD menüje, már valóban lehetne high end lejátszókat forgalmazni. Jól belőve, adott rendszerbe és lánchoz integrálva, bármilyen áron.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #34202 üzenetére
Nem lesz képminőségbeli előnye, ilyen szempontból ugyanazok (ez is a lényeg), annyi az előnye, hogy nem vesződsz MPC telepítéssel/konfigolással, nagyjából a rendszer része a DSplayer mely képes kezelni szűrőket, ahogy madVR-t is. Annak is jó, aki nem szereti az MPC felületét Kodin belül, de használna EVR-nél jobbat.
Compatibility with most custom DirectShow filters such as LAV Filters, Xy-SubFilter, Haali Media Splitter, AV Splitter, FFDShow, AC3Filter, etc.;
Full integration with madVR video renderer including a customized madVR gui and access to all madVR post-processing features;
Custom video renderers: Enhanced Video Renderer (EVR) and Video Mixing Renderer 9 (VMR9);
Complete settings gui for DSPlayer-related controls and options;
Extended audio streams and subtitle choice dialogs;
Ability to add filters and assign media rules through the Kodi interface. -
törölt tag
Nálam is 15.2 fut, megnéztem saját lejátszójával, külsővel is, nincs sem fagyás, sem akadás. Kész lett az új vásznam, tesztjelleggel amúgy is nyúztam mindenféle filmes anyaggal, amivel csak lehetséges.
(#34199) tom_tol
Előfordulhat, hogy válogat a hardverek közt, vagy szoftveres környezetben, látatlanban semmi okosat nem tudok mondani. Ilyen szintű integrációval még elég friss project. Ide esetleg benézhetsz: Kodi DSPlayer – DirectShow Player for Windows
-
törölt tag
-
törölt tag
Csak az fűti, de az nagyon. Viszi a procit, lapot és képes a teljes házat átforrósítani. Ha kisebb ITX házikó azon oldalára esik ventinek felfogatás, akár egy 4-6 cm-es alacsony fordulaton simán kordában tartja.
Cicergés: Nekem ez a mániám, elsőként ellenőrzöm minden alaplapon és tápon, ha a legkisebb cicergést hallom megy vissza azonnal. Meg kell hallgatni idle és fokozatos terhelés mellett is.
-
törölt tag
50 fok környékén nem aggódnék senki helyében, passzív HTPC-k esetén 50-70 fok pl teljesen normálisnak számít. A Kabinit az alaplapi DC táp "főzi", ha kerül rá némi fuvallat, -10 fok egyből garantálva. Nagyobb ventik esetén - jellemzően a házak elején található 12-14 cm-esek - rommá hűtik az egész kócerájt. Ha nem DC bemenettel táplálják, simán elmegy passzívan is.
-
törölt tag
válasz
zolaas #33659 üzenetére
Annyit érdemes tudni a DTS-HD HRA és Kodi vagy MPC kapcsolatáról, hogy bizonyos erősítőkkel az audio engine nem tud együttműködni (egyszerűen fogalmazva hibás információcsere miatt), ezért vagy kussban lesz az AVR, vagy lejátssza DTS HD MA-nak felismerve, de halkan, pocsék hangminőségben.
Ezzel ellentétben pl a Power DVD ugyanezen HRA anyagokat HRA-ként szép tisztán kiadja. Valószínűleg jobban megírták az audio kijáratot. Összességében sem sok HRA Blu-ray jelent meg, de azért vannak, ezért kérdeztem, hogy csak ezzel van-e gondod, mert az erősítőd beleeshet azon típusokba, ahol ez említett jelenség fennáll. Természetesen TrueHD, DTS-HD MA vagy LPCM hangfolyam esetén nincs semmi gond.
...Azért kell a Realtek driver, mert ha csak simán a Cata vann fenn akkor csak pcm-ben hajlandó a jelet kiküldeni. ...
Mondjuk ez abnormális jelenség, valószínűleg össze van már kutyulva a rendszer.
-
törölt tag
válasz
zolaas #33650 üzenetére
Ugye nem ezzel az egy darab HD audio anyaggal próbálkozol, egyéb filmmel, koncerttel is tesztelted? Ráadásul DTS-HD HRA, ami nem ugyanaz, mint a HD MA, de addig nem térek ki a lehetséges hibára, amíg ezt megerősíted vagy cáfolod.
Egy biztos, AMD>HDMI out HTPC esetén semmi szükség Realtek driverre, irtani kell. Egyedül az AMD Catalyst Omega drivert kell telepíteni. Magyarul az utolsó stabil Omega (14.12) AMD szoftvert. Ez megoldja a kép és HDMI hangátvitel egymagában, ahogy egyébként az összes visszafelé is.
Mellékesen, Adele: Live at the Royal Albert Hall Blu-ray koncertje HD MA, nem HRA. Ez valami demó anyag, esetleg torrentkirály kókányolta?
-
törölt tag
válasz
tom_tol #33322 üzenetére
Fura, ez meghaladja az én képességeim.
Anno rendbe tettem a filmek elhelyezését, azóta pedig úgy pakolom, hogy minden film és koncert külön mappában van, a gyűjtemények is (plusz a film nevét viselő mappában a Kodi által létrehozott nfo, poster). Így a Kodi könnyen exportál és importál, ha gond lenne könnyű nulláról helyrerakni a teljes adatbázist, kb 2 perc.
Ebben a formában nálam semmi gond a gyűjteményekkel. Tehát pl D:/Blu-ray/Batman: Kezdődik! (2005) (remux) mappa, azon belül Batman: Kezdődik! (2005) (remux).mkv, nfo, poster stb. Az összes többi film ugyanígy, ha más meghajtón, akkor is gyűjteménybe teszi.
-
törölt tag
válasz
asanotadanob #33255 üzenetére
Nagy változások nincsenek a Helixhez képest, az azóta megjelent napi javításokat tartalmazza. Nyugodtan próbálkozhatsz vele, nálam szépen megy.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Warter #32406 üzenetére
Áhhh, ez teljesen reménytelen, semmi nem működik benne. Iszonyat állapotú szoftver, alfának sem nevezném. Még frekit sem vált(!), hol van DXVA, hol nincs, fagy, de ami a legszebb, ugyanúgy nincs kerek 24.
Tehát vagy a feltételezésük ellenében nem DX hiba, vagy még nem foglalkoztak ezzel a kérdéssel.
-
törölt tag
válasz
dunkel #32971 üzenetére
Tippem szerint az 1.13 miatt van. Mikor megnéztem a Kodit, 1.00 volt a 21:9 filmek eltolása, így nem nyúl az 1.78:1 filmekhez, az 1.85:1-ből pedig annyit csíp, amennyit kell.
1.13-mal viszont lejjebb húzza a kívántnál, ezért a képernyőt kitöltő anyagot is elcseszi. Hirtelen nincs ötletem azon kívül, hogy a nem 21:9 képarányú filmeket billentyű kóddal feljebb tolod. Persze jó kérdés a 21:9 alja nálad miért 1.13, nem pedig 1.00.
Illetve proji vagy catalyst beállítás, ami miatt nagyobbat kell lehúznod.
Elvileg a Kodi úgy működne, hogy az eltolás akármin is nézed, mindig 1.00 lenne. Így lenne logikus.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
dunkel #32931 üzenetére
Szerintem semmit.
1:1 pixel megjelenítésnél a Kodi nem úgy csinálja, hogy a 16:9/1.85:1 filmek kicsi sávját tolja le? A 16:9/1.78:1 filmek pedig érintetlenek. Magyarul az 1.85:1 filmekből is letolja a kívánt fekete sávot és felül megkettőzi, így a felső parányi részt is lehet maszkolni.
Ha az 1.85:1 filmeket szeretnéd érintetlenül hagyni, tedd be ezt a pár sort a keyboard xml-be <FullscreenVideo> <keyboard> fül alá:
<m mod="ctrl">verticalshiftup</m>
<n mod="ctrl">verticalshiftdown</n>Értelemszerűen a Ctrl+n/m tolja le-fel a képet, amit saját kódra helyettesíthetsz, 1.85:1 filmeknél pedig feltolással alkalmazod.
-
törölt tag
válasz
dunkel #32076 üzenetére
Szvsz bpityu lin tápja biztos jobb, mint a gyári Plex lin. Nem mondom, hogy utóbbi reménytelen, de $360-ból tuti jobb DIY lin összedobható, ami már valós többlet lesz a Dellel szemben.
Igen, szokásos nehéz döntés házak szintjén, hűtéssel valóban kb egy ár. A passzív házak szebbek
-
törölt tag
válasz
#75912448 #32071 üzenetére
...és hajrá erős htpc dualban...
Hihi, be kell fogjalak majd, ez így nem mehet kérem ...
Mindenki által kedvelt fórumtársunk megelégedve írta napokban, hogy Dune után micsoda előrelépés hangban (HD4600), és milyen módokon is kihallja. Én pedig célom ellenére szomszéd topikban lassan trollá változom
-
törölt tag
válasz
dunkel #32065 üzenetére
Még egy apróság, ha a legkisebb esélyét látod későbbiekben kihasználni - akár video renderer formájában - a Kaveri GPU-nak, jobb ha lemondasz a passzivitásról. Kodi 45W TDP-vel valószínűleg simán elfutkorászna passzívan is, de befűteni már nem tudnál az APU-nak.
Sokan használunk totál hangtalan hűtést, szóval alapos átrágás után válassz házat, döntően befolyásolja a felhasználást, későbbi fejlesztést. Mindezek ellenére én is hasonló masinát tervezek, VGA-val megfejelve.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #32068 üzenetére
Pedig téged ajánlottalak volna.
Hogy a többiek is képben legyenek, mi már beszéltünk róla, hogy én a gyári lin és dell között igazi különbséget nem láttam/hallottam, de ugye ezt ketté szelhetjük a bot fülemre illetve a rendszerem határainak. Tehát másnál eltérő viselkedést fenntartva. Mindenesetre örülök, hogy hasonló a tapasztalatod, vagyis brutál difi mozis felhasználással nem lesz. Illetve a hangra nem tértél ki részletesen ...
Akkor uccu neki a dual 250-re?
szerk: ok, hang is kiegészítve.
-
törölt tag
válasz
dunkel #32065 üzenetére
Kiegészítve, az AMD APU-hoz ram term. 2x2GB 1866 vagy 2x4GB 2133 MHz lenne optimális.
A Streacom FC8 Evo házat személyesen nem ismerem, de tesztekben jónak ítélik, ált. ajánlott passzív ház. Kb a PHT ennek 100% mása kivéve Optical drive. Utóbbiért biztonság kedvéért írsz nekik, de szállítani fogják, előbbit megkapod otthon is.
HDPlexet is rendelned kell, kb 1 hét alatt megjön. Külső tápként Dell vagy DIY lin táp, amihez igény esetén tudnék javasolni megfelelő embert.
Lapok közötti különbség jó kérdés, az MSI nálam bevált, de biztos OK a másik kettő is.
-
törölt tag
válasz
bilijo #31971 üzenetére
... Elvárások: 3d bd,alacsony fogyasztás,halk,popcorn hour a400 képminőség minimum.
Jók az alkatrészek, BD3D is menni fog. Egy SSD-t kell befogj még, OS-nek Win 8.1, legújabb Omega driver és PDVD 14. Blu-ray-hez Kodi és vagy MPC-HC+MadVR.
Fogyasztás: Az A10 gondolom a lapodon alulfeszelhető, ahogy az órajele is csökkenthető, ezáltal kevesebb hő, kevesebb fogyasztás.
Ház+tápot bedobod a közösbe, vagy felvázolod ízlés szintjén mit szeretnél. Ehhez lehet igazítani a zaj kérdését, hűtést és egyebeket. Passzívan nem hajtanám ezt a procit, de egy Noctua NH-L9A vagy ennek megfelelő hűtő kussban ellátja a feladatát, de ismét háztól függ mi fér el és mi nem...
-
törölt tag
válasz
Balázs0916 #31963 üzenetére
Én sem tudtam megoldani Sever alatt PDVD BD3D-t, ha netán sikerülne benyöghetitek ide.
-
törölt tag
Már a HW55 Sony 2,4m sz. vásznon is produkált eltérő képet 2 különböző kábellel, de tény, 10-10m Forest, Cinnamon és csoki között semmi difi nem volt. Az eltérés kissé zajosabb, nyugtalanabb képben nyilvánult meg, reklám cikkekben taglalt hatalmas kontrasztkülönbség vagy áll leejtően mélyebb színekről szó sem volt (fizikai képtelenség, hibás kábelnél tartom esetleg lehetségesnek).
Nem zárom ki, hogy jobb proji és vagy ezeknél sokkal jobb kábel esetén lehet nagyobb eltérés. Mindenesetre rövid kábel (1-3m) és tévés megjelenítésre túl nagy költségekbe szvsz felesleges verik magukat, akik 5-10e forint fölé merészkednek. Továbbá fenntartom, hogy vaksi vagyok hozzá, de nagyon nem olyan egyértelmű a helyzet, mint hangdobozok kábelei közt.
A Forest és a csoki közötti árrésből pedig le kell cserélni az MP-t HTPC-re, sokkal többet nyerünk.
-
törölt tag
válasz
devil-k #31824 üzenetére
Az hogy ekkora távolságon épp ez a kábel adott láncban nem hozott differenciát, nem jelenti, hogy eltérő egyedekkel, eltérő láncban ne lehetne. Ha haver rendel 10 méterest, megnézem itthon projival, plusz a kisebbik hangját. Jellemzően úgyis tévére kötik 1-3m között, erre pedig bőven elég. HTPC>erősítő közé nem biztos, hogy ezt ajánlanám.
(#31823) dabadab
Biztos mindketten meglepődtünk, csak másképp.
-
törölt tag
válasz
tibbike01 #31804 üzenetére
Thatcable High Speed HDMI Cable With Ethernet - 3D & 1080P Olcsón jó HDMI kábelt keresnők ezt szoktam javasolni. Az 1,5m verzióját hasonlítottam 60e forintos társához, képminőségben semmi különbség nem volt.
(#31820) devil-k
Azt nem néztük meg, AVR-ből ment 55" tévébe. Ha lesz lehetőségem, 10m verzióját megnézem projin vs AQ. Ennek a kábelnek az előző verzióját a what hifi is tesztelte, semmi kivetnivalót nem találtak benne.
-
törölt tag
Aki netán hozzám hasonlóan kedvelte az XBMC ACE skint, társadalmi munkában készítettek Helix alá működő verziót. Hivatalos frissítés nem volt.
-
törölt tag
válasz
PeterPH #31777 üzenetére
Nem, a Kodi hibája (elavultsága) W8-tól felfelé jelentkezik 24.0 filmekkel, amiket 23.976 Hz-en játszik. A PIPO X7 ennek fordítottja, legalábbis ha igaz volt a fórumos bejegyzés és a friss tulaj nem nézett be valamit. Asztali Bay-trailnek nincs ilyen gondja. A fórumban is összekeverték a 2 dolgot.
Ennek kapcsán említettem a DX frissítésre irányuló rendkívül heves fejlesztési vágyukat.
-
törölt tag
Néhány napja olvastam Kodi fórumán (azóta nem követtem mire jutottak), hogy a Pipo X7 W8.1 környezetben mindent 24-en játszik (szokásos 40mp/drop), ami nyilván lehet user error, az Intel Bay Trail Z3736F hardveres limitációja ( furcsa lenne, mert asztali Bay trailre nem jellemző), illetve Kodival nem szeretik egymást Windowson. Kíváncsi vagyok mit tud valójában értő kezek között.
(#31756) Skillet
Abból a szempontból jó az a ház, hogy a DC-s lapok feszszabályzóját hűti az első venti, viszont ezeket 2, max 3 HDD-re tervezték, 4HDD+SSD hosszútávon elég necces lenne.
-
törölt tag
Ráérsz persze, de addig óvatosan hajtsd a masinát, TDP-t vedd vissza 45W-ra BIOS-ban. Bár túl nagy jelentősége nincs, ha rendesen szétküldöd, 100W környéke lesz 45 és 65W TDP-vel is.
(esetleg lapja válogatja) Mozi/zene mehet korlátlanul, nem négyétvágyú játékok szintúgy.
-
törölt tag
Ugyanilyen hűtőm van, tökéletes. A ház rendben van, de a tápjáról nem tudunk kb semmit, Antec ISK 310-150 szintén, ott is a táp kérdéses. Jobb híján olvasgatnék teszteket, véleményeket...
Ha jól rémlik devil mikor házikót keresett, az ms-tech pont a tápon bukott, nem sok jót talált róla, de majd kijavít vagy helyesbít, ha hülyeséget beszélek.
-
törölt tag
Kezd összeállni, de a ház+táp kérdése még nagyon homály a linkelt cuccokkal, mind felejtős. Nem győzöm eleget hangsúlyozni, mindkét összetevő erősen felhasználástól függ, és mindig a legnehezebb választás.
Azt a lapot többen megelégedéssel használjuk, a GIGABYTE GA-F2A88XN-WIFI nagyjából ugyanaz, de nem tudok róla semmit, viszont 5e forinttal olcsóbb.
Szóval házakat dobáld a közösbe, tápot szintén, arra ügyelve, hogy ha 4mag plusz IGP fullon teker játékok alatt, 110W fogyira kell számíts (ezért nagyon nem mindegy a táp), filmek, zene, multimédia: 30-50W. HDPLex hifi és 130W Dell OK hozzá alapesetben, általad igényeltekhez akár 150W külső kocka is elkélne.
Tovább göngyölítve passzív házikó ITX-ben kb kiesik (vagy nagyon drágán, 60-150k), tehát olyat kéne keresni, amiben elhelyezhető egy alacsony ford. számú minőségi hűtő, ami az egész rendszert támogatja.
-
törölt tag
Mert nehéz ügy, sokkal kisebb a választék. Silverstone-nak van néhány ML03, ML04 stb. Ilyen házaknál a táp és HDD helye(k) sokszor kihasználatlan, üresen tátong, ezért meggondolnám felhasználás szerint. ITX fronton nagyobb a válaszék. Passzív m-ATX pedig elég drága.
Ő az én szerelmem, ha megcsinálom az AMD Dual Graphics HTPC-t, ide költöztetem az A8-at, tápot stb egy passzív XFX VGA-val. Mivel a teljes kóceráj passzív, jobban járok micro ATX lappal és testesebb lakóhellyel.
Mivel szépet és minőséget is kerestél, létezik kis tesója (ezüst színű kivitelben is), de megkérik az árát.
-
törölt tag
Haha, szép válasz Team-Kodi Developer tollából kerek 24Hz/DX kérdést is érintő felvetésre:
Known and here the message again: Currently no active kodi developer is using this Windows 8.1 crap voluntarily and investigating this issue. We only have some inactive devs which don't have issues - so it is unlikely to be fixed. Your best bet is to use Windows 7.
Chances are arround 50% that kodi v15 will have an DX11 based implementation for decoding, which will improve things.
-
törölt tag
válasz
windlord #31540 üzenetére
OK, azt hittem az adatlapodon található HD7770-nel filmezel. Így már értem,
az az Intel IGP nem a multimédiás képminőségéről híres, de katasztrófának nem mondanám. Keresd ki a driverében az adaptív vagy dinamikus kontraszt javítást és kapcsold ki ha aktív. Jelentősen tudja rombolni az összhatást.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
generic #31527 üzenetére
Innen a Brazoshoz elég lesz a PicoPSU-80 12V DC-DC ATX tápegység, 12V 80 Watt DC tápegység + 230V AC tápkábel kombináció.
Azon érdemes elgondolkodni, hogy a köv HTPC-t kiszolgálandó nem lenne jobb picit nagyobbat venni. OK a (#31528) canniball által felvetett paneltáp is, de a Brazoson kívül arra semmi mást nem kötnék.
-
törölt tag
...Ehhez a konfighoz elég lehet az itx is? Vagy jobb az matx...
Ezt a kérdést nem teljesen értem. Ha minőségre gondolsz, ezt a lapra szerelt alkatrészek befolyásolhatják, nem a méret. Ezen kívül az ITX lapok AMD-nél többnyire jóval drágábbak. A88X-et ajánlanék.
Természetesen az összes video és audio formátumot tudja, ezen kívül HSA > HEVC-t (H.265) is érdekes lehet a jövőre nézve. Olyan lejátszó programot kell választani, ami képes a különböző filmes frekik között automatán váltani, HD hangokat belenyúlás nélkül továbbítani. Kodi Wasapival kinyom mindent, MPC-HC Wasapi LPCM kimenethez kell kicsit barkácsolni, TrueHD illetve DTS-HD MA LAV audo filterből bitsream formában jut el az erősítődig.
-
törölt tag
Szerintem simán,
ha a Battlefield 4 fut rajta Medium 720p-ben.
A subjective look at the A8-7600's gaming performance. Igaz itt a BF4 1080-ban is elketyeg rajta közepes beállításokon, average 28 fps. Én nem szoktam játszani.
-
törölt tag
De ugye VGA-t nem akarsz? Jó lenne tudni mi a határ játékok terén GPU erő szintjén, ebben nem vagyok otthon. Ha játszol, nagyjából passzív gép kizárva.
Nálam Kaveri lenne az alap, ráadásul integrált grafikában erősebb az Intelnél, ami nálad jól jöhet.
MSI A88XM-E35, ez m-ATX, de (#31448) _Smooth kolléga is ajánlott lapot, hűtést egyaránt.
Ha sokallod a Plex tápot, PicoPSU-120 12V DC-DC ATX.
Ha kitolnád a max terhelhetőséget 12V ágon, PicoPSU-150-XT 12V DC-DC ATX.
Mindkettőhöz jó lehet külső adapternek: ACDC12120 12V/10A/120W desktop tápegység, de lehet tovább keresni, nagyobb a választék.
-
-
-
törölt tag
Nekem is van egy Kaveri dobozom, szinte pontról pontra a vázolt mozimasina csak 2x4gb 2133 memóval Wesena házban. Tehát az árérzékenységen kívül nem szól ellene semmi. Én a Plex tápot javaslom 40e ft-ig, semmi mást. Opció lehet PicoPSU+külső táp.
Külcsínben is igényes házikót keresvén itt kutakodnék (most kissé lassú az oldal)
Serverhez kicsit bütykölni kell, kezdőknek nem ajánlom. Win 8.1 és process ölő scriptek.
-
törölt tag
Ésszerűen kell párosítani, ha a kaveri sok, akkor vagy Kabini AM1 fronton keresgélsz, vagy intel Bay trail, esetleg használt Trinity, Richland. Ez utóbbiak Kaveri közelében minőség tekintetében. hazsnált mivoltából adódóan lapon és APU-n jelentős összeget spórolva, akár a felét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Kedvenc zene a mai napra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Epson nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hegesztés topic
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gitáros topic
- PlayStation 3
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3 Gamer notebook.I5 10300H / 16GB DDR4 / GTX 1650 / 250SSD +500HDD
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged