- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Yettel topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
drdr
senior tag
válasz
Ed Parker #16135 üzenetére
Olcsó, HKC mATX házam van. Gyárilag benne egy 430W-os HKC táp, 12cm-es ventivel. Semmi hangja nincs, pontosabban nem volt, amíg nem kezdett el ciripelni (persze a venti akkor is hangtalan volt). Most egy BeQuiet van benne sokkal hangosabb....HKC és BeQuiet között kb. 5W-nyi megtakarítás van ugye 80Plus-os. Hibernáció alatt is kicsit kevesebbet fogyaszt az utóbbi (soha nem térül meg...)
Más:
100W TPD procikhoz mekkora paneltáp kellene (mATX laphoz)? Lenne még egy green vinyó egy ssd és opcionálisan egy dvd v. bluray lejátszó benne...Egyáltalán van-e akkora paneltáp???
-
drdr
senior tag
TP link 1043-mal én mértem egy féléve olyan 600-800 Mbit/s-et két gép között. A kábel Cat5e FTP fali kábel, árnyékolt dugókkal. Akkor a routeren keresztül kapcsolódott a két gép, most egy gigabites switch van a kettő között.
Az egyik, 7 éves asztali gépben 2db 250GB-os 7 éves sata vinyó van raid0-ban, a másik egy 2TB-os green sata3-as WD (htpc, Asrock A75M)...
Semmit nem állítottam, sem a gépek hálókártyáján, sem a routeren. Eredeti legfrissebb tplink firmware, tűzfal és biztonság bekapcsolva. Egyedül az UDP-Flood packet számot kellett megemelni (egyéb okok miatt
). Ha nem elég gyors az átvitel vagy a vinyó lassú vagy vmi szoftver okozza a lassúságot pl. vírus írtó, esetleg fragmentált a vinyó... De legnagyobb az esély, hogy szar a kábel v. dugója. Nekem 25m-ig a CAT5E FTP bevált, elég gyors, lehet tovább is jó lenne, de ennyi a leghosszab kábel ami jelenleg ki van húzva. Mint írtam a dugók árnyékoltak (mivel a kábel is), de szerintem sima cat6-os dugó és cat5e utp kábel is megfelelő, főleg 10 méterre.
Régebben egyes gépek biosában volt lan kábel teszter, az ér párakat tesztelte, megmondta milyen hosszúak az egyes érpárok és ha hibás volt a kábel, akkor simán látható volt.Biztos van PC-re is vmi szoftver, lehet érdemes lenne tesztelni.
-
drdr
senior tag
válasz
Ed Parker #16026 üzenetére
Egy pár hónappal ezelőtti hozzászólásomban közzé tettem egy advancedsettings.xml tarlatmat. Segítségvel a videó fps-je alapján megadott intervallumban beállítható mi legyen az fps amit a tv kap. 25 és 29 Hz-es videókkal nekem is volt problémám, ezekethez új beállításokatadtam, így nem 50 és 60hz a lejátszás, hanem 25 és 29 Hz-re kényszerítettem. Esetlegesen 23.000-tól 23.999-ig érdemes lenne 23.976-ot beállítani. Lehet, ez megoldaná, hogy nem váltott az xbmc nálad. Persze ahhoz az kell, hogy teljes képernyős legyen, függőleges szinkron bekapcsolva és képfrissítés is a videó frekihez(mindig)...beállítások is be legyenek kapcsolva.
Az AMD CCC-ben a folyamatos lejátszás kényszerítese kell legyen bekapcsolva.
-
drdr
senior tag
válasz
Ed Parker #15893 üzenetére
A8-3870-nél nekem sincs bajom, nincs akadozás, gyors mozgások is jók...A szinekkel sincs gondom. Esetleg a képpont formátumot kellene átállítani... Nálam RBG (teljes) van beállítva... Természetes élethű színeket látok.
Mindez XBMC-vel, ha kell átkapcsol 24p-re a lejátszástól függően...
-
drdr
senior tag
Fentebbi kérdésedre is válaszolva, nem láttam PCH-t...Én mondjuk a pc-n mindent kikapcsoltam, kivéve az egyenletes lejátszás kényszerítését, az a filozófiám, hogy mindent az csináljon, amire szánták. Szóval a szín, fény, kontraszt legyen a tv feladata (esetleg erősítő), hang legyen az erősítő gondja. Kapcsolgattam én az ati képjavító funkcióit, igazából nem láttam sok értelmét, amit natívan kitol nekem elég jó, néztem egész közelről pixel szinten. Én nem használtam zajszűrést, bőrszín korrekciót, semmit...
A hangot átengedi a koax/spdif/hdmi-n, szóval a pc nem nyúl bele... innét az is az erősítő feladata.
Sokan használnak madVR codeket, dxva-t kizárva, így nagyobb a cpu terhelés és talán jobb a kép, kinek mi tetszik. Korábban olvasható volt hogy kábelekkel kísérletezve jobb/rosszabb a kép...de olyan is volt hogy kiderült a tv "somott" a képen, vmilyen beállítás miatt.
Szóval aki nálam látta mindenki azt mondta hogy jó akép és a hang is...
Mivel nem akarsz 3D-t, így szerintem egy xbmc elég jól kiszolgálja az igényeket.
-
drdr
senior tag
Én sem vitatkozni akarok, de nem értettem a hangminőség és a koax-ot együtt... Ne érts félre, nekem semmi bajom azzal hogy dts core-t hallgatod, jó a koax is, de teljes HD hang HDMI-n más azért... nem kell hozzá félmilliós cucc, (ahogy zsola32 is írja fentebb) elég egy középkategóriás ... régebben én is jó ideig a core-t hallgattam... Sajnálom hogy félreértettem, ahogy ezt fentebb is jeleztem már....
más:
ha nincs linux tapasztalat, szerintem elég jó a w7 is. Semmi gond nem lesz vele azon a procin. Én próbáltam az xubuntut-t de nem nyert meg.(és ezt már tényleg zárójelben, "...DTS a kánaán...", persze házimoziba legtöbbünknek nincs is több vágya, de azért vannak fanatikus audifil-isták, méregdrága lejátszókkal és erősítőkkel, jitter mentes átvitellel.... de ebbe tényleg ne menjünk bele).
ennyivel lezárnán ezt én is...
-
drdr
senior tag
Ehh. Ember.
Konkrét igényed nem írtad le azóta sem, legalábbis nem láttam. Általában sokaknak a DTS a kánaán. Azóta sem derült ki, hogy bakelitet, cd-t, sacd-t vagy mi mást akarsz hallgatni. De gyakorlatilag nem is érdekel most már, ha nem vagy képes érthetően fogalmazni, utána pedig a hangnemet sem tudod megválasztani normálisan.
Egyébként képzeld, van tapasztalatom belépő szintű, középkategóriás és közel félmilliós rendszer hallgatásában is és meglepő módon, igen, nagy a hallható különbség. Persze csak sima cd-t hallgattam és HD hanganyagot.
Ha kicsit utána nézel, van toslink extension, ami átviszi a DTS MA-t is (állítólag), nem láttam még ilyet....
HDCP úgy jön ide, hogy a HD hang nem csak a sávszélesség miatt nem megy át, hanem digitális másolásvédelem miatt....
No mindegy, nem ez a lényeg...
-
drdr
senior tag
Hello,
azt írod:
"Az egyetlen komoly aggályom a minőség csökkenése, főleg a hangé."
korábban pedig:
" a kép HDMI-n, a hang koaxon (vagy nagy duzzogva toslinken) menjen ki"Nem kötözködés, de én itt azért ellentmodást érzek. Ha minőségi hang kell, akkor DTS HD Master Audio v. Dolby TrueHD ill. zenében valami komolyabb 192kHz-es flac-ra gondolok. Viszont ezek nem fognak átmenni a koaxon, sem a toslink-en, csak HDMI-n.
Kicsit pontosítanék, a toslink kiterjesztés is elvileg tudja már a DTS HD MA és Dolby TrueHD-t, viszont kérdéses, hogy az erősítő is képes-e fogadni... Na és mi van ilyenkor a tartalom védéssel (HDCP)?
-
drdr
senior tag
válasz
canniball #15290 üzenetére
Nekem FullHD 3D (3840x1080) frame by frame A6-3500-zal élvezhetetlenül szaggatott. A8-3870 viszi. Bár itt is találkoztam olyan BD50-nel ami egyes részeken belassítja... de csak épp egy kicsit.
A proci nincs lassítva, nincs alul feszelve semmi. Minden pörög ahogy a rendszer igényli. A proci 800-3000MHz...Szóval, meglepne ha a fenti felbontású 3D-t a Brazos vinné...
-
drdr
senior tag
Nekem időnként film közben is előjön a desktop és az xbmc a tálcán lesz. Van hogy 10 perc után van hogy csak 1óra után. Nem sikerült rájönnöm eddig mi okozhatja, esetleg mi indul el tétlenség alatt vagy időzítve.
Van Avast vírusírtó, Comodo tűzfal, Daemon tools és nagyjából ennyi ami fut folyamatosan. Semmi mással nem történik ez csak az Xbmc-vel...
Esetleg valakinek hasonló és sikerült vmi megoldást v. okot találnia?
-
drdr
senior tag
válasz
HeavyToys #14837 üzenetére
Nekem van Be Quiet 300W SFX tápon. Gyakorlatilag mindig hallható a ventije. Előtte egy 430W-os HKC-nek semmi hangja nem volt 12 cm-es ventivel. Csak abban meg az elektronika ciripelt...
Szóval ha sfx kell, lehet egy olcsóbb FSP-t kellene megpróbálni???, de mintha korábban más is írta volna, hogy Be Quiet nem teljesen "quiet"... -
drdr
senior tag
Pár éve a UPC-nél úgy működött, hogy kérni kellett és CryptoWorks kártyával adták az előfizetést... Akkor ezek szerint ez már nem lehetséges? Nincs már CW kar?
Mondjuk ez műholdas UPC....
http://www.tbsdtv.com/products/
-
drdr
senior tag
AverMedia HX Volar-ral pár screen shot.... XBMC 12 alpha (Frodo) és a legfrissebb MediaPortal-lal:
-
drdr
senior tag
válasz
Szabo.Peter #14624 üzenetére
Nekem Onkyo van, de megy a passthrough. Viszont kíváncsi vagyok a tippedre, pontosabban a hogyanra és ez mért van hatással az audiora...
-
drdr
senior tag
válasz
Peetry #14588 üzenetére
Mindenképp próbáld meg a tv-t először vmi olcsóbb cuccal ami BDA kompatibilis. Media portállal van rá fórum is.Az XBMC nightly buildje-ben elvileg benne a pvr. Szóval menni-e kellene a dolognak. Lehet a hosszúhétvégén én is letesztelem újra, hogy mi fejlődött (de mint mondtam, féléve próbáltam, de akkor is ígéretes volt, de akkor nem ruháztam be újabb tv karira).
http://wiki.xbmc.org/index.php?title=Add-on:MediaPortal_PVR_Client
és a hogyan:
http://www.scintilla.utwente.nl/~marcelg/xbmc/mppvr-doc.htmlhttp://www.youtube.com/watch?v=yZOueGYb-6w
...és nem mellesleg, amikor próbáltam, a DVB-T-nek meglepően jó képe volt...
-
drdr
senior tag
Egyetértek, ha van is szívás a htpc-vel az legtöbbször áthidalható más szoftverrel, de jól meg választva pl. AMD vs. Intel, ill. igényeket felmérve egy HTPC sokkal rugalmasabb mint bármely más box.
Nekem van tv-m amiben van média player, pvr, sajnos egyik sem tökéletes, pl. kódolt (de előfizetett kártyás) csatornákat nem rögzít szerzői jogvédelem miatt, HD hangok pedig felejtősek, féltucatnyi beltéri próbáltam már, Ugye nem kell mondani milyen távirányítóval böngészni (bár pl. a tv-m smartjához van egér-szerű rádiós táv), mind sebességbe, szolgátatásban alul marad a htpc-től. Beltérikhez lehet kapni mini billentyűzetet,amit épp támogat az adott linux, de hogy minden fullhd-s mozit lejátszik és főleg 3d-t, abban nem kell bízni...
A legtöbb megfizethető árú beltériben épp az alap funkciók nem működnek, lehet rajta linux-okat cserélgetni, de annyit nem szívsz semmi mással az tuti...a böngészés és youtube többnyire megy, de pl. időzített felvétel, már szokszor kínos. 1-2 kivételt tudnék említeni, amibenaz alap tv-s funkciók jól mentek, de ott meg a fullhd-s mkv-k szaggattak. A 24p is kihívás legtöbb esetben...
Ráadásul a fenti TV kari linkjén, xbmc-t is felsorolják, azaz azzal is működik. De valahol ennek van is topic-ja az xbmc forumán...
-
drdr
senior tag
XBMC nem kezel tunert, xbmc csak egy frontend ehhez kell egy kiszolgáló (BackEnd) pl. a media portal. XBMC-hez egy media portal plugin kell és láthatóak lesznek számára a csatornák és epg. Egy a fontos, hogy olyan legyen a tuner kártya ami tökéletesen kompatibilis a DirectX DirectShow-val ill. BDA kezelésével. Én egy AverMedia Volar HX-et próbáltam ez is működött, de kicsit lassú, mert csak szoftveres a HD tartalom kezelése.
Nagyon ígéretes, féléve próbáltam a felvétel, epg működött, egy kicsit döcögős volt a tuner miatt, de egy PCIe kártyával tuti jó lehet. Nagyon gondolkozom, hogy a "TV" is a HTPC-be kerül nálam, mert féltucatnyi mindenféle 1-2-3 tuneres DVB S/S2/T set top boxot próbáltam már, de mind szoftvere hulladék, tele hibával, gyakorlatilag használhatatlan, legyen rajta Spark vagy Enigma2 rendszer...
Szóval én ezekkel szemezek, főképp a két S2 tuneres és CI modulos változattal...
http://www.tbsdtv.com/products/tbs6991-dvb-s2-dual-tuner-dual-ci-pcie-card.htmlThis device is provided with both Windows BDA driver and Linux driver up to the latest kernel. The unique TBS MCE tool makes it possible to read CAM/Smartcard on Windows7 Media Center, thus your satellite subscription TV can be watched/recorded on Windows7 Media Center. On Linux platform, you can also watch PayTV by using relative software on Linux. TBS6991 is compatible with Windows7 Media Center, MediaPortal, DVBlink, DVBDream, DVBViewer, ProgDVB, Skynet, TSreader, XBMC,MythTV,VDR and many other popular softwares.
Main Features:
Watch Satellite TV & listen to Radio on PC
DVB-S2/DVB-S SD or HD TV Receiving
Real Time and Scheduled Program Recording(PVR)
Time Shifting to Pause Live TV
Dual Tuner for Recording Two Different Channels/Transponders
Unicable/One Cable compatible
Dual Common Interface Support
Blindscan
High reliabilityApplications:
HTPC
IPTV Streaming Server -
drdr
senior tag
XBMC beállításait kelle megvizsgálni, DXVA2 bekapcsolva, képfrissítés beállítasa képkockasebességhez, megnézni a tv kezeli-e a 24fps lejátszást, de mivel Sandy Bridge a proci így valsz.23.976 mindig ugrani fog időnként.
Javasolnám az advancedsettings.xlm-ben a 23.976-ra vegyél fel más frissítési frekvenciát, érdemes lenne kipróbálni 24 Hz-en, de van aki rendszeresen 60Hz-en nézi az ilyen filmeket... (fentebb egy beállítást közzétettem,http://prohardver.hu/tema/epitsunk_htpc-t_home_theater_pc/hsz_14061-14061.html)
Próbálkozni kell. Ha van erősítő a pc és tv között, azt ki kellene iktatni átmenetileg... Videó kari driver frissítés, átnézni a beállításokat. Sajnos az intelt nem ismerem, de hátha mond valaki vmi okosat erre... Chipset drivert frissíteni ha lehet, a sata AHCI-ben legyen... Vírusírtót kikapcsolni....Minden 23.976-os szaggat vagy csak néhány? Milyen gyakori a szaggatás?
-
drdr
senior tag
Hát, többször elhangzott már itt, hogy a Sandy Bridge nem épp alkalmas htpc-be, mert 23.973fps-t nem jól kezeli. Akár ez is lehet az oka a szaggatásnak, egy kicsit több infó kellene.
Mégis mi az a 8500? 8500Kb/s? Illetve milyen fps-ű a film 23.976, 24, 25, 29.97 vagy más?
Lehet én nem értem csak a kérdésed, de fentebb olvasva elég sok akadással kapcsolatos kérdést vetettem fel én is, majd megoldás is lett rá... Kicsit pontosítasz, valaki biztosan szívesen válaszol és/vagy ad tippet -
drdr
senior tag
Catalyst beállítások és a képpont formátum is elhangzott már itt párszor. Utána is olvastam, de nem tudom eldönteni mi a helyes beállítás.
Ha RGB444 (0-255) van beállítva, akkor a desktop fehérje, sokkal fényesebb, tisztább fehér mint, YCBCR444-tel. Ha filmet nézek így, élénkek a színek kontrasztosak. Ha átkapcsolom YCBCR444-re, akkor a filmek szürkébbek, fakóbbak lesznek, viszont sötét képrészekben olyan részletek is előtűnnek, amik nem v. alig látszódtak eddig. A fehér viszont törtfehér lesz.Mind az erősítő és TV elbír a RGB és YCBCR formátummal. A BD és DVD lemezek ycbcr4:2:0 formátumúak, valsz mkv változataik is. Az xbmc viszont RGB formátumot használ állítólag (ezt írták a neten)....
TV-n nincs rá lehetőségem hogy állítsam ill. 1 helyen, de hatástalannak láttam. Ezenkívül a "fekete szint" lehet alacsony v. magas, de ez meg független, minden esetben azonosan változik a fekete mélysége, gyakorlatilag olyan, mintha fényerőt növelnék.
Szóval, mi a helyes beállítás a catalystban? Fakóbb színek sok fekete árnyalattal és szürkébb fehérrel vagy élénk kontrasztos színek kevés fekete árnylattal, de élénk fehérrel???
Valakinek van tapasztalata ezzel? Más TV-n is így viselkedik a képpont formátum beállítása?
-
drdr
senior tag
Végig zongoráztam én is 1920x1080-ast, az összes frekveciára, de nem láttam különbséget, mindig minden pixel azonos helyen volt (legalábbis egy-egy feliratot figyelve a képernyő sarkain). Nem volt pixel remegés v. vibrálás sem. Az egészet erősítőn keresztül tettem... Kerestem vmi monitor tesztert is, mint régen volt a Nokia monitor teszter, de nem találtam. Tud valaki használható progit, vagy veszteségmentesen tömörített teszt ábrákat letöltésre? Azzal alaposabban szemügyre lehetne vételezni pl. 1 pixeles négyzetrács-ábrával, különböző színekben...(de lehet összedobok vmi kis programot...)
-
drdr
senior tag
válasz
#03969024 #14058 üzenetére
<advancedsettings>
<video>
<adjustrefreshrate>
<override>
<fps>23.976024</fps>
<refresh>23.976024</refresh>
</override>
<override>
<fps>25.0</fps>
<refresh>25.0</refresh>
</override>
<override>
<fps>29.970</fps>
<refresh>27.970</refresh>
</override>
<fallback>
<refresh>60.0</refresh>
</fallback>
</adjustrefreshrate>
</video>
<allowd3d9ex>true</allowd3d9ex>
<forced3d9ex>true</forced3d9ex>
</advancedsettings>http://wiki.xbmc.org/index.php?title=Userdata/advancedsettings.xml
-
drdr
senior tag
Sikerül végre megoldanom a 25 fps-es mkv, dvd szaggatást. Az advancedsettings.xml-be kellett pár sort írnom. Így most a 25fps-es videókat nem 50Hz-en, hanem 25 Hz-en továbbítja az XBMC a tv-nek. 29.97 alatt 60Hz volt, azon nem volt szaggatás, de most már az is 30Hz-en jelenik meg. Szóval szaggatás megoldva. (23.976 jó is volt, azzal nem kellett tennem semmit...)
Az, hogy 50Hz-vel mi volt a gond, nem tudom.... TV adások esetén nincs gond... Meg sima asztali dvd lejátszóval sem. Valami a DXVA körül és XBMC lehetett, mert madVR-rel és MPCHC-vel nem szaggatott az sem... -
drdr
senior tag
Még egy kicsit hozzátéve a kábeles témához. A digitális jel mindenképp sérülni fog a kábelen. Eleve nem végtelen gyors a felfutása a jelnek és a különböző kábel kapacitások/induktivitások ezt tovább rontják, a szögletesség szépen eltűnik és még zaj is kerül rá. Ebből kell faragni a túl oldalon ismét szép négyszögeket (vagy épp impulzusokat). Erre van több mód is, aki tanult digitális technikát tudja és még a hiba javító eljárások is ott vannak pl. CRC. Mivel szinkron kell megjeleníteni a tartalmat, hiba esetén, ha nem sikerül az eredeti jelet előállítani, akkor a TV "rögtönöz" kitalálja mi legyen ott. Ezért lehet egyik helyen élesebb pl. a betű kontúr vagy más a szín.
Ha a jelkondícionálás teljesen korrekt, jobb és gyengébb kábellel sem lesz (akkora) különbség.
Másik véglet, hogy annyira gyenge/rossz a megjelenítés, hogy majd minden kábellel ugyanaz a végeredmény, mert egyszerűen a jelfeldolgozás és megjelenítés esetleg a panel (lcd, plazma) annyira rossz, hogy nem lesz különbség.Az, hogy most a Samsung v. LG jobb/rosszabb egyes kábelekkel, nem eldönthető. Kellő műszerezettség hiányában nem eldönthető, mellesleg otthoni körülmények között sem lenne mérhető, mivel a tv/erősítő megbontásával járna.
Arról nem is beszélve, hogy nem kell csodálkozni, ha más és más a jelkondícionálás minősége, hiszen minden gyártó valamin spórol, hogy megfizethető legyen a terméke. Szóval a kábeles téma egy meddő vita. Ha valaki lát különbséget két kábel között vegyen olyat ami neki jó.Mellesleg megjegyezném, ha a forrás megfelelő jelszinttel és kondícióval (meredekség slew rate...) nyomja a jelet (tegyük fel itt nincs hiba) és a vételi oldalon pl. tv is korrekten visszatudja állítani a jelet, azt hiszen nem kell ecsetelni, hogy mindegy a kábel... (Persze azért ésszerűség határain belül, tehát árnyékolás, sodrott érpárak, ahogy kell...)
... és a htpc jelét szerinten nem szabad etalonnak venni. A kommersz PC esetén legyen az AMD, Intel, NVidia, ne várjunk csodát, de Popcorn és egyéb média játékosok sem különbek.. Vannak stúdió kártyák PC-be és méregdrága referencia BD játékosok, azokat vehetjük teszt alapnak...
Részemről ennyit a kábelekről. Lehet kommentelni, hülyézni
(persze a nyomdafesték eltűrje), ebben a témában nem reagálok többet rá itt (de máshol sem)
-
drdr
senior tag
válasz
faresz5 #14027 üzenetére
Akkor csak én nyúltam bele két tuti szar kábelbe... Egy helyről rendeltem, két különböző méretűt, egyik megszakadt valahol a hajlítható csatlakozóban, a másiknak látszólag semmi baja nem volt csak épp 1080p60Hz-et nem vitt át, szétesett a kép, kisebb felbontással ill. interlaced-del nem volt gondja... 1.3 with Ethernet volt mindkettő béke poraikra... Ha érdekel megmondom (privátban) honnét rendeltem....
-
drdr
senior tag
Kipróbáltam a 12.8-as AMD chipset driver-t és 12.8 Catalyst-ot. Teljesen korrekt. Ha erősítőt/TV-t kikapcsolom, majd vissza, a "hangkari" ismét működő képes, nincs fekete keret a gép indulásakor, és xbmc-ben sem az első film indításkor. Szóval úgynézki elég sokmindent javítottak. A mai XBMC nightly builddel tökéletes(nek mondanám, ha xbmc 25fps végre nem akadna, de ez nem az AMD sara valsz.)
-
drdr
senior tag
Igen ez rendben, csak rengeteg olcsó High Speed noname kábel van. Sajnos ezek élettartama sem éppen hosszú és fene tudja, hogy tényleg "High speed"-e.... Szóval vmi márkásabb kábel talán nem zsákbamacska, persze drágább lesz... (Ettől függetlenül biztos lehet olcsót és jót kifogni, nekem nem sikerült, pedig mind High Speed with Ethernet volt)
-
drdr
senior tag
MVC3D-t nem tudom, szerintem oda is kell a cpu teljesítmény....
Catalyst elég érdekesen működik nálam is. Most viszonylag stabilan megy minden, 23-24Hz-es problémám nincs, 25Hz szaggat legyen az mkv v. DVD lemez....
Nekem is olyan tüneteim voltak, mintha vmi. beragadt volna és én csináltam Win reinstallt is és nem változott semmi. Olyan, mintha hardver szinten tárolna és ragadna be 1-1 rossz konfig. Nekem ez lett a megoldás:
PC-t kikapcsoltam, erősítőt kihagyva csak TV-t dugtam rá, majd bekapcs és uninstalláltam a teljes Catalyst-ot.
Ezután restart PC. Ekkor már visszadugtam az erősítőt is a TV és PC közé.
A Windows eszközkezelőben eltávolítottam minden AMD drivert, a VGA-t, HDMI Audio-t és a SATA drivereket. Jobb klikk rajta és eltávolítás, bepipálva, hogy a drivert is távolítsa el!!!
Újraindítottam a Windows-t felrakott magának alap windows-os drivereket.
Ezután installáltam a chipset drivert:
http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/raid_windows.aspx#2
Ez már 12.8-as, majd a Catalyst-ot ami 12.6 volt, a linken már ez is12.8-as (még nem próbáltam):
http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/radeonaiw_vista64.aspxMinden felment frankón, a Catalystban minden frekire 1920x1080-as felbontásra beállítottam az átméretezést 0%-ra, majd vissza tettem 60Hz-re.
XBMC-ből a legutolsó nightly buildet használom, ez képes HD audio-t átengedni, nem kell patch.
A hangkártyát 7.1-re állítom, a kiemeléseket letiltom, kimenetet 96kHz/24bit-re állítom. Így korrekt a sztereó zene hallgatás is, jó minőség 2 csatornán (ahogy kell).FHD3D SBS-t frame packed módba kell lejátszani, amit szoftver rak össze (Power DVD), ekkor 1920x1080-as képeket kap a tv egyik frame a bal másik a jobb szemé. Ezt nekem egyedül a PowerDVD-vel sikerült elérnem és kell a cpu is hozzá elég rendesen. A8-as AMD-ből (3850v. 3870). Ekkor a TV 3D-be kapcsol és 3D-ben jeleníti meg. Sajnos a Power DVD elég bugos, az audio beállításokat nálam rendszerint elfelejti és a feliratokkal is van gond Cinema módban mindig kinn van pl. Egyébként ha sikerül belőni, akkor hibátlan, kicsit lassú, de az eredmény látványos. Jó még Power DVD-ben, hogy a menük is adaptálódnak a 3D megjelenítéshez...
Ha csak 2D FHD kell, akkor javaslom olyat anyagot szerezz be ami 2D. Kisebb is lesz a mérete és a Brazos is viszi hibátlanul.
-
drdr
senior tag
válasz
zsigus #14014 üzenetére
Olyan kábel vanami a HDMI 1.4 sávszélesség igényét kielégíti. Ezért ráírják hogy 3D v. 1.4a capable....
Nálam volt olcsó ezer pátszáz forintos aranyozott hajlítható fejű kábel. Egy idő után a fejben vmi történt,már az 1080p@50Hz sem ment át rajta... Néztem kábeleket neten, Média Marktban, végül a Westendben a Sony boltban vettem közepes áron egy 1m-t a PC és erősítő és egy 2m-t a TV és erősítő közé... Azóta nincs kábel problémám. FHD3D is megy frame packed formátumban...Kicsit drágább volt, de talán hihető amit ráírtak...
-
drdr
senior tag
válasz
olahjana #13988 üzenetére
Ha fontos a FHD3D (pl. 3840x1080) febontás amit frame packed-ként megy ki HDMI-n, akkor én AMD A8-3870 v. A8-3850-et javasolnék... (http://www.amd.com/us/products/desktop/processors/a-series/Pages/a-series-pib.aspx)
Emellé
- 2x2GB Kingstone LoVo-t (a kisebb fogyasztásért),
- egy pl. Asrock A75M alaplapot
- valami green vinyót pl. WD 20EARX (és akkor azonnal "használható" a letöltött anyag)
- gyorsabb rendszerért (ha sok pénzed van) egy SSD pl. Crucial 64GBSSD nélkül egy ilyen rendszerrel 27-30W körül alakul a fogyasztásod (még néhány felesleges Windows szolgáltatást ki kell kapcsolni) idle alatt és torrenttel. Full HD film közben 30-35W körül fogyaszt, FHD3D alatt 65-110W...
Sima netezés 30-38W tartalomtól függően... Hibernálva 1.3W BeQuiet táppal.Intelről nem tudok nyilatkozni, árban valsz. több lenne a processzor is és lehet, hogy még külön NVIDIA kártya is kellhet. Tudtommal az Ivy Bridge lenne ami megfelelne, viszont az jóval drágább mint az AMD, a fogyasztás valamivel kevesebb lenne.
Ha a FHD3D-ről lemondasz, akkor tizenezerrel olcsóbb processzor is elég lehet, sőt egy E350-es lap, ami maga annyiba kerül, mint fenti alaplap, de külön proci nemkell már. Ez utóbbi esetben valóban elég alacsony fogyasztás elérhető.
-
drdr
senior tag
válasz
zsozso1 #13926 üzenetére
Köszi a linket. Sajnos ez sem segített. Felvettem 25 és 50 Hz-t is. Ugyanúgy, ha szaggatva indul vissza kell tekerni az elejére, vagy újra indítani a videót. Sajnos beletekerések után is - ahogy eddig is- szaggatni fog vagy épp elmúlik... Persze mindez 25 fps videóval csak.... Azt hiszem feladom ezt. Azt a pár 25 fps-es videót kibírom így, szerencsére a 23fps-sel nincs gond. Mindenesetre másik memóriával megpróbálom még...
Nem tudom mit kellett volna látnom az EDID szerkesztőben, összesen két felbontás volt a jobb oldalon (1920x1080@60 és 1366x768@??)... Többet kellene látnom? Bár azt mondja max 4 lehet abban a listában.
-
drdr
senior tag
Tréfás az, hogy időnként meg jó. A DXVA-s lejátszásokkal van baj, MPHC nem szaggatott madVR-rel...
Memóriát próbálok másikat szerezni, megnézem majd azzal mi a helyzet.... Most a LoVo 1600 MHz-es, de láttam itt már, hogy 800MHz-en meg 1033 is használnak, szóval nem lehet az a "szűk keresztmetszet".
-
drdr
senior tag
7végén kaptam kölcsön egy vinyót, kipróbáltam, beraktam, arról játszottam le a videókat. Kipróbáltam egymás között 90-50 MB/s volt másolás sebessége, kezdetben nagyobb, majd csökkent.
Sajnos az akadást ez sem oldja meg. Márcsak memóriát és alaplapot nem cseréltem.... előbbit megoldom, de utóbbi lesz nehezebb.A gyerek akart egy dvd-t lejátszani, -van egy dvd meghajtó is berakva-, de szaggatott volt a lejátszás, olyan, mintha nem 25 fps lett volna hanem 10-15. Folyamatos volt a lejátszás, csak éppen a mozgások voltak darabosak. Kénytelenek voltunk berakni az asztaliba... Erre vmi javaslat?
-
drdr
senior tag
válasz
zsozso1 #13865 üzenetére
Egy közép kategóriás Onkyo-t. Próbáltam direktbe a tv-be kötni, az induláskori pár frame drop megmarad, a 25 és 30fps-es mkv-k időnként akadnak, visszatekeréssel vagy a videó újraindításával orvosolható. Nincs több támogatott felbontás és freki, ha direktben kötöm a tv-be a pc-t akkor sem. A Windowsban a monitor adatlapján 23, 24, 25, 29, 30, 50, 59 és 60 Hz van. A Catalyst-ban 720p és 1080 i és p felbontásokat látok 24, 25, 30, 50, 60 Hz-en. Ennyi ami van.
De az akadást nem hinném, hogy ez okozza. Főleg hogy időnként egyáltalán nem akad és a 23 fps-sel nincs is gondom, legfeljebb az induláskori akadás és frame drop ami rendszerint 1-2 mp-ig tart és persze a bele tekerésnél akad párat, a hang folyamatos, a kép meg "hozzá szinkronizálódik". Viszont 25 fps képes az egész videó alatt akadni, ilyenkor visszatekerem és jó esetben megszűnik, ha nem, párszor megállítom és újraindítom a videót, akkor valsz. jó lesz...
-
drdr
senior tag
SATA AHCI-ben,, AMD 12.6-os chipset driver telepítve... Eszköz kezelőben, minden rendben, nincs probléma. Teljesen friss install, már nem tudom hanyadik, wind update-ek telepítve, Alaplapi Audio letiltva, semmi felesleges driver nincs telepítve, sőt néhány szervízt le is kapcsoltam. Lehet egyszer sort kerítünk rá és találkozunk
-
drdr
senior tag
Erre gyanakszom én is, a vinyó jól másol hálózaton is, 70MB/s volt. Green tehát eleve lassú, de ez azért elég kellene legyen a videó lejátszásnak. Viszont ha file-t másolok 2 partició között, az rendesen megfogja a rendszert, egy böngésző indítás ilyenkor erősen
leassul. Ilyet inteles gépeken nem tapasztaltam. Valahogy olyankor a multitasking nem érvényesül. Kíváncsi lennék rá, ha az oprrendszer ssd-n lenne. -
drdr
senior tag
válasz
#03969024 #13860 üzenetére
Mondjuk én az induláskor frame dobást és akadozást sem nevezném mikroakadásnak, -elég látványos- de az utána folyamatosan jelentkező akadásokat sem. (Jelzem ismét, hogy 25 és 30 fps-es videók jellemzően mkv.)
Avast nálam is van, a kizárásokban gyakorlatilag már szinte minden, de egy időben nem is volt telepítve, akkoris ugyanez volt....
Próbálkozom még avasttal, anélkül....
-
drdr
senior tag
XBMC alatt a videó szaggat természetesen.
Asrock A75M
A8-3870K
2x2GB Kingstone LoVo
2 TB green WD (Sata3)Ezek a paraméterek és erősítőre kötve, amely passthrough-ban van, azaz átengedi a tv-nek a videót.
A lejátszott videó a vinyón van, nem a rendszer partición. A videó akadva indulása és pár frame-droppolás induláskor kivétel nélkül minden videóval megvan. Érdekes, hogy az mpc nem produkálja a droppot induláskor, beletekeréskor sem akadozik, még az xbmc elég rendesen. Xbmc most egy múltheti vmelyik nightly build, de az eden rc2 is hasonlóan viselkedik...
-
drdr
senior tag
Még egy érdekesség a 12.6-os catalysttal:
Frissen indított rendszerrel, az xmbc és mpc is, ha elindítok egy videót pl. 23fps-sel, keretben indítja, 1-2 cm-es fekete sávval körben. XBMC-ben esc-t nyomok, előjön a film könyvtár majd tab-bal vissza teljes képes lejátszáshoz, akkor már ki van húzva teljesen ahogy kell és onnét kezdve nincs is gond az adott fps-es videókkal. Ha más 25 v. 30 fps esetében ugyanezt el kell játszani, hogy ki legyen húzva rendesen a kép. Ezután kiléphetek az xbmc-ből majd vissza, többet nem lesz gond, ekkora az mpc-ben is megjavul.
Közben nézem a tv milyen frekit ír ki, 23 fps esetén 24Hz, 25-nél 50Hz, 30 estén pedig 60Hz... tehát nem "ismeretlen" freki vagy felbontástól származik.
A catalystban az összes frekire megcsináltam az átméretezést/kihúzást (0%). Valsz. a 12.6 catalyst bugja, mert korábbival soha nem volt ilyen, többször telepítettem, már sokféle verziót.
A Windows indulásakor is keretben van, csak kb. 1 perc után húzza ki teljes képernyőre (1920x1080@60Hz). (Gondolom ahogy betöltődik az ati cucca és inicializál???)
Más is tapasztal ilyet?
-
drdr
senior tag
Akkor még egy kicsit pontosítok. Az xbmc eleve úgy indul, hogy akadozik, nem tudom másnál is így van-e.. ekkor dob pár framet. Ez minden fps-sel így van. Néhány régebbi amin mint pl. Shrek 1, 2. az 25 fps az akadozik az elejétől, majd visszatekerek párszor és akkor már nem...
Sajnos én is elég könnyen észreveszem a hibákat. Eddig az XBMC-re is azt mondtam, hogy de jó, de szép, de ahogy láttam a madVR-t, azt kell mondjam, ha az xbmc nem is szaggat épp, a madVRaz MPCHC-vel folyamatosabb, holott xbmc is az, de egy pici árnyalatnyi különbség van. Linket nem adnék, és több gigát esetenként 10 gigát nem tudok feltölteni sehová, a Shrek elérhető több helyen is, a több gigás mkv változat, amivel gondom van pl. 2-3 videó van amivel tesztelni szoktam, Avatar elején amikor az űrben vannak, ill. a nagy kerekű dömper, aminek a kerekeiben a nyilak vannak... másik Hubble első 1-2 perce. Előzőek 23 fps-sel, Shrek 1-2 Dreamworks intro a lufis kissráccal ill. a mesekönyv beúszik a képbe alulról... ezeken jól látszik a folyamatosság (vagy akadás)... Próbáltam a Killa sample-t, azzal nincs gond, hibátlan. De mint mondon, a 23 fps is jó, a 25-30 fps akad, míg párszor nem tekerem vissza. Utána nézhető.
De nem én vagyok az egyetlen akinek ilyen gondja van, olvastam talán XBMC-s fórumba, ha lesz több időm megkeresem, belinkelem, ott is a órajel állítgatással lehetett javítani a helyzeten...Ha jól emlékszem a catalyst hibájának tudták be. 12.6-os chipset driver használatát ajánlják és a 11.4-es driver a videó karihoz... ezt a konbinációt ki fogom még próbálni. Ha minden jól megy a 7végén. Csak rendesen le kell bekapolni a jelenlegi rendszert, ez most így ahogy van eddig talán a legjobb... nem akarom újra telepíteni ha vmi elk*ródik.
http://downloads.guru3d.com/AMD-Catalyst-11.4-Win-7-Vista-x64-download-2711.html
http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/raid_windows.aspx -
drdr
senior tag
Bocs a sok egybeírt szöveggel, de a szóközöm kihagy ha a szélén nyomom....
-
drdr
senior tag
válasz
Tomix24 #13842 üzenetére
Nem hinném, többször újra telepítve, ügyeltem, hogy csak az legyen ami kell, Catalyst driver, felesleges szervizek kiiktatva... a fogyasztás alacsony, de mint kiderült, a minimális órajelet meg kell emelni, hogy ne jelentkezzen v. ne oly sűrűn. Ezt máshol is olvastam, másnak is ilyen problémája volt/van, a legjobb ha a max. órajel is fixen annyi mint a min. tapasztalatom szerint ez 2100MHz. Feltolhatom mindkettőt 3000-re is, de akkor feleslegesen "pörög", nagya fogyasztásmég idle módban is. Az akadozást fentebb leírtam, 5-10 meg akad egypillanatra, nincs frame drop, csak döccen egyet a 25 és 30 fps-es videó. De ha visszatekerem az elejére megszűnik. MPCHC-n is tapasztaltam ezt LAV filterrel is ha DXVA bekapcsolva.... Csak ott a vissza tekerés sem segített... (hanem hang problémákat is okozott bizonyos esetekben, lásd tegnapi hozzászólásom).
Szóval a DXVA és Catalystdriverkörül lehet vmi és mivel meg kell emelni az alap órajelet, olyan, mintha az energia gazdálkodás későn venné észre, hogy jobban kellene dolgoznia a procinak. Persze ez csak találgatás. Lehet a Ram sávszélesség kicsi, bár Kingstone 2x2GB-1600 van benne, igaz a LoVo változat. Szerintem ez azért nem rossz, főleg, hogy másoknak 1333 is elég volt.
Valami van, de nem sikerült még rájönnöm mi lehet. Sajnos elég speciális eset, ha riportolnám is az AMD-nek, nem tudom alátámasztani semmi teszttel, és ugye egyáltalán nem biztos, hogy náluk a probléma...
Mostanra eljutottam arraaszintre, hogy ha figyelek, akkor látom, hogy nem kóser a lejátszás, az asszony nem veszi észre, agyerek időnként... De jó lenne ha XBMC alatt is lehetne cserélgetni a filtereket és videó renderer-t, mint MPCHC-ben.....
-
drdr
senior tag
válasz
zsozso1 #13833 üzenetére
Korábbi akadozási problémám xbmc-vel nem szünt meg teljesen, ezért kipróbáltam az MPCHC-t madVR renderer és LAV filterrel. Kép az teljesen jó, semmi akadás, nem tudom mért nem lehet ezt implementálni az XBMC-be is. Hang is jó, bár volt olyan videó, amibe beletekertem és utána egyszerre több hangsáv is szólt, majd többször ismételve a beletekerést, ismét csak angol szólt (DTSHDMA). Szóval nem hardver lesz itt a gond, -bár a cpu órajelet fel kell venni legalább 1500MHz-re-, hanem szoftver. Remélem az xbmc fejlesztői előtt ismert a szaggatás/akadás probléma és javítják (legalábbis hasznosabb lenne, mint Androidos applikációk fejlesztése, vagy mi folyik épp....)
Korábban én is mpchc használtam lejátszásra, igazából sosem állt kézre, ezért lenne jobb nekem ha végre az xbmc lenne hibátlan (legalább lejátszás terén).
-
drdr
senior tag
válasz
Szabo.Peter #13686 üzenetére
SB audigy akkor lesz aktív, ha a másik nem megy, ez érthető, viszont, akkor az nem megoldható, hogy az erősítőbe tolod a fülest, nem a pc-be?
-
drdr
senior tag
válasz
Szabo.Peter #13676 üzenetére
Nekem az alaplapi Realtek hang le van tiltva csak az AMD APU adta AMD Audio van engedélyezve, de ez más talán, mert nem külön kártya??? Így ha nálam az erősítő be van kapcsolva, akkor aktív és persze ekkor van kép is. Ha a TV-t kikapcsolom, akkor CEC miatt miatt viszi magával az erősítőt is. Viszont, ha az erősítőt újra bekapcsolom, akkor a AMD HD Audio eszköz újra aktív lesz. A catalyst (12.6) az Onkyo erősítőt látja mint kijelző és nem a tv-t. Passthrough-ra va állítva az erősítő....
-
drdr
senior tag
válasz
Szabo.Peter #13668 üzenetére
- A TV-t és az erősítőt HDMI-vel és optikával is össze kellett kötnöm, mert a TV-n a HDMI sajnos csak input. Érdekes viszont, hogy a TV távirányítójával tudom vezérelni az erősítőt HDMI-n keresztül...
Akkor ezek szerint a HDMI-CEC működik, ill. TV gyártójától függ, hogy hogy nevezi, az Onkyo RIHD... , viszont ebben az esetben elvileg kellene működnie az ARC-nek is. Ezt a tv-n kell bekapcsolni, a tv saját hangszóróját némítani - arra is van többnyire menü pont-. Az erősítőn is be kell a rihd-et kapcsolni.
Néhány nem támogatott formátum, és az örökös másolgatás miatt viszont elhatároztam hogy HDMI-vel összekötöm a PC-met a rendszerrel (új VGA vásárlás), így ugyanolyan minőségben (full HD, 5.1) közvetlenül a PC-ről is lehessen filmezni és zenét hallgatni (korábban csak egy RCA-val volt összekötve), játszani, stb.
Windowsban az új videó karit kellene beállítani alapértelmezett audió eszközként... Ha a tv-t nem akarod bekapcsolni, akkor az erősítőn a megfelelő bemenetet kell kiválasztani pl. PC feltéve ha van ilyen, amibe bedugtad a pc-t. Másik, hogy optikain v. koax-on is összekötheted a pc-t az erősítővel, ekkor meg kell adni melyik digitális bemenet a forrás. De ekkor a hd-s tartalmak nem mennek át.
Remélem segítettem, ha így sem működik, akkor érdemes volna az Onkyo facebook oldalán fel tenni a kérdést.
-
drdr
senior tag
-
-
drdr
senior tag
Sajnos nem az a megoldás. Ezeknek az alapbeállításokon túl vagyok már. Korábban az asrock lemezén levő catalyst-et telepítettem. Elsőre jónak tűnt, de egyes játékoknál problémák adódtak, ezért most a 12.6 van telepítve. Közben néhány szolgáltatást is kiiktattam, így 29-30W a fogyasztás videó lejátszás alatt 35körül. Az új catalystban vannak energia a profilok, ez 1500MHz-et állít be minimumra. Szóval az amd is érzékelte, hogy kell az órajel. Most már csak egyes 25 és 30 fps videokkal van bajom. Pl.az egyik kezdetén a lufis kiscsávó repül a holdra (dream works ) ez szaggat és akkor végig szaggatni fog. Ha 2-szor visszatekerem, akkor megszűnik a szaggatás. Ezt nem tudom mihez kötni. Nem lehet órajel probléma, inkább cache-ekész Tudja valaki,hogy xbmc-ben belehet-e állítani valamely xml-ben,hogy mennyi video cachet használjon? Vagy valami ilyesmi....
-
drdr
senior tag
Úgy néz ki, hogy reinstall után már nincs szaggatás, néha, főleg induláskor dob pár frame-et, esetleg 1-2 akadás. Valsz. a vírusirtó lehetett, nem tettem még vissza, nem volt időm, de fentebbi linken pár felesleges win szolgáltatás is ki lehet/érdemes kapcsolni...
Egy ssd is biztosan javítana még a helyzeten...
-
drdr
senior tag
Megint próbálkoztam több órát mpc-vel és xbmc-vel, miközben a bios cpu beállításait próbálgattam.. Sajnos ismét eredménytelenül.
A windows energia beállításait v. a Catalyst-ét használva, a cpu órajel miniumum, 2100MHz akkor szaggatás mentes a lejátszás mpc és xbmc-ben is.Elsődleges célom az xbmc használhatóvá tétele lenne... Azt hiszem most elkezdek egy W7 reinstallt....
-
drdr
senior tag
igazából az sem érdekelne, ha videó lejátszás alatt többet fogyasztana és nem 30-35W lenne a fogyasztás hanem 70W, de a gond az -nagyon úgy tűnik- hogy ha a proci órajel nem fix pl. 2.4GHz, akkor akadozni fog. Ebben az esetben tétlenség esetén is tekerni fog rendesen és egyes esetekben kell nagyobb órajel pl. játék v. Full HD SBS esetén, akkor nem autómatikusan szabályoz.
A helyzet az, hogy ez így nem igazán használható htpc-nek, hiába tudja "legjobban" az amd a 23.976-et.
Ha lesz időm lehet csinálok egy full reinstallt és lépésről lépésre tesztelem, hátha kibukik valahol vmi alkalmazás ami után már szar (feltéve ha friss install is szar, de emlékeim szerint az volt). -
drdr
senior tag
Zsákutcába futottam. A windows "Energia gazdálkodás" szolgáltatását letiltva megoldódik a probléma. Napokkal ezelőtt amikor a Catalystben állítottam a minimális órajelet hasonlóan viselkedett. Szóval ha nincs energia gazdálkodás, nem toszogatja a rendszer a cpu órajelét v. szorzóját azaz stabil az órajel, akkor nincs szaggatás/akadozás DXVA alatt.
Most már az a kérdés, az vajon alaplap függő lehet-e. Asrock A75M-em van. Kíváncsi lennék egy Gigabyte alaplapra pl. de 18-20eFt-ot nem szívesen adnék ki egy-egy próbára. Még az AMD Fusion-t próbáltam még, de az sem segített.
-
drdr
senior tag
Ez nálam fordítva működött. Friss W7 install, xbmc, Catalyst driver. Innét indult a dolog. Folyamatosan toltam fel a dolgokat, hátha vmi végre megoldja. Windows-t nem szívesen telepítenék, főleg hogy kis esélyt látok hogy megoldaná. ...most pedig ismét próbáltam kiszedni a cuccokat. Catalystben is mindent kiszedtem, majd visszatettem párat, XBMC-ben ugye túl sok ehetőség nincs, DXVA "pipa" 2 helyen és kész. Catalystban van egy "Egyenletes videó lejátszás kényszerítése" kapcsoló, ha ez be van kapcsolva, akkor simább a lejátszás, de az akadozás megmarad...
A Catalystból is próbáltam több verziót már, melyek úgy lettek telepítve, hogy az össze driver filet, mindent eltávolítottam előtte (standard VGA volt amd helyett)...
Ez a fenti "egyenletes lejátszás..." benne van a driverekbe régóta. 12.6-os viszonylag jónak mondható, javították egyes játékokban a fullscreen-es villogást, a hanggal volt bizonyos átkapcsolás pl., viszont most az első videó lejátszás keretben jelenik meg,m másodszorra már teljes képernyőn...
Szóval nem csodálkoznék, ha a Catalyst lenne bugos...
-
drdr
senior tag
...vissztérve a akadás/szaggatás effektre. ...
Köszönöm a tippeket, az xbmc-vel és a catalysttal nagyon sokféle beállítást kipróbáltam sajnos hatástalanok. Egyébként a Catalyst videó "javító" funkcióit úgy veszem észre egy A6, A8-as proci simán viszi. Szóval XBMC-vel nem tudok tovább mit tesztelni...
Most mpc-hc a soros. Felraktam a LAV filter, FFDShow-t, ill. állítgattam mindent. Érdekesség a mpc info képernyőjén (ctrl+j), alul minden képremegésre egy piros tüskét rajzol. Ez be is következik majd 2 mp-ként. lényegtelen, hogy 25fps v. 23.976 (továbbiakban: 23 fps). Másik érdekesség, hogy ha mpc után xbmc-t idítok, akkor teljesen folyamatosnak tűnnek a tesztel videók és fordítva is volt, hogy a mpc sem akadt és ekkor nem is rajzol tüskéket és ez a szívás, hogy gyakorlatilag semmi extra nem történt ami miatt megjavult.
Viszont, a LAV filterben beállítható mit használjon (NVIDIA CUDA, DXVA, DXVA2, Intel QSync...) Ha kikapcsolom az DXVA-t (none), akkor megszűnik teljesen az akadás és a tüskék a diagrammon. Teljesen hibátlan, folyamatos a lejátszás (A8-3780). Ugye ez esetben szoftveres a dekódolás, így sajnos a fogyasztás is egyből megduplázódik a cpu használat 30-40%, szemben a dxva pár százalékával. FFDShow-ban szintén kikapcsolható a dxva és akkor megszűnik a szaggatás, cserébe a villanyóra pörög jobban.
Ezután xbmc-ben is kikapcsoltam a DXVA-t. és az is folyamatosan játszik le mindent. Szóval a dxva-nál van vmi. Megpróbálom majd kiszűrni az összes "felesleges" szervízt és processzt, hátha vmelyik bezavar. De akkor szoftveres dekódolást mért nem zavarja ???
Továbbra is várom az ötleteket és tapasztalatokat.
üdv
DR -
drdr
senior tag
Ion-on 24, 25 és 29.9fps rendben van, de a 23.976 droppolt rendesen XBMC-vel
A droppolást hol látod? O gombot lenyomva a billentyűzeten? Nekem az nem mutat semmit, induláskor általában beáll valamennyire, 0 vagy pár frame-et dob, utána nincs drop, de szaggatás van. Főleg kamera fordulásnál látom, a mozgás indulásakor párat ugrik, utána folyamatos. De ha megy a szaggatás, akkor az 25fps halálosan szar, mintha 15fps lenne...
A script engem is érdekelne, és megnézem az mpc-hc külsőként.... Ez esetben az xbmc tolja ki a hangot továbbra is? Azzal nincs bajom.
Vajon az XBMC fejlesztők ismerik ezt a szaggatásos gondot? Esetleg érdemes lenne megpendíteni a témát...
-
drdr
senior tag
Áhhh, ezt nem hiszem el. Agyf@szt kapok azonnal. Ahogy befejeztem a fenti írományt, megint elindítottam az xbmc-t, de előtte a cpu minimum órajelét letoltam 800MHz-re. Ez a szemét sz@r most lejátsza hibátlanul a 23.976-ot, a 25 fps-t is...
Valami szoftver hiba lesz itt. Valami gáncsolja a videó lejátszást... Kíváncsi vagyok holnap is jó lesz-e. Sajnos most késő van, nincs idő huzamosabban tesztelni, de azt is el tudom képzelni, idővel megadja magát. Olyat is tapasztaltam már, hogy eleinte jó volt, aztán 10 perc után kezd el szaggatni. Mára ennyi, de várom az ötleteket....
-
drdr
senior tag
Igen, teljes képen fut, maximált ablak helyett. Ha a CPU minimális "teljesítmény szintjét" 2400MHz-re állítom, akkor mondhatom, hogy eléggé folyamatos a lejátszás, viszont ez tétlenség alatt 20-25W többlet fogyasztást okoz. Nagyon úgy tűnik, hogy miközben rendszer állítgatja az órajelet v. szorzót, visz magával mindent, a GPU órajelét is. Így 2.4GHz-en a korábban említett "W" az xmbc-ben beáll 23.98-ra, 25-re v. 29.97-re a forrás anyagtól függően. Ha a CPU minimum órajelét lentebb veszem, akkor nem lesz pontos.
- az alaplap/bios??? energai gazdálkodásával van baj
- a APU nem teszi a dolgát rendesen, akkor ez egy súlyos hiba, egyáltalán képesnek kell lennie külön-külön szabályozni a CPU és GPU órajelét???
- de lehet driver-rel van probléma
- esetleg xbmc?Az a baj csak találgatok mi lehet, nem találok hasonló esetet a neten.
Mindenesetre kizártnak tartom, 2,4GHz kelljen, hogy szaggatás mentesen lejátszon egy full HD videót, ha így is elég max. 10% cpu terhelés...
Valami ötlet szoftver/hardver? Biosban vmit babráljak?
Köszi.
-
drdr
senior tag
válasz
canniball #13577 üzenetére
De végülis a szaggatás minek a hibája? Szoftver v. hardver (alaplap v. proci)?
Próbáltam ma egy noteszt i5 celeron egész baráti volt, nem kellett konfigolni órákig, elsőre elég meggyőző volt mind a 25fps és 23.976fps is...Már kezdem azt hinni ez a AMD vonal hibás döntés volt részemről.
-
drdr
senior tag
válasz
canniball #13577 üzenetére
Sajnos azon már túl vagyok minden ki van kapcsolva, kivéve a ITC engedélyezése és a "folyamatos lejátszás kényszerítése" (vagy mi), de azokat is próbáltam már... Legjobban az segített, ha a cpu-t a 2100MHz-re tettem minimum és max 2400-ra... De mint fentebb írtam, ez nem épp a praktikus megoldás...
-
drdr
senior tag
... még egy problémám van amire szintén nem sikerül rájönni mi okozza. Xbmc lejátszás alatt, egyszer csak a desktopot látom a képernyőn. A film megy tovább a háttérben, tálca majd xbmc-re kattint, újra teljes képernyőn a film... Ritkán jön elő, de mintha kapcsolatban lenne a szaggatással, akkor jellemző, hogy a desktop kerül előtérbe. De ilyenkor sen találok semmi alkalmazást ami okozná vagy ami háttérben fut és eszi a cpu-t és szaggatást okozna...
Tapasztalt más is ilyet? Mi a megoldás?
-
drdr
senior tag
Hello,
XBMC-s szaggatás problémám van. Elég sokat kísérleteztem, de sajnos sem az okot sem az elhárítsát nem sikerült kitalálnom. Hátha itt valaki szakavatott HTPC guru, tud segíteni
.
Adott egy Asrock A75M alaplap, egy A8-3870 és Kingstone 1600-as LoVo memória 2x2G. Probléma a következő: a 23.976-os filmek közel jónak mondhatók. A "Képfrissítés igazítása képkocka sebességhez" pipálva. DXVA és DXVA2 pipálva. AMD catalystban minden kiiktatva, kivéve az egyenletes lejátszás kényszerítése és az "ITC engedélyezés".
Azt vettem észre, hogy időnként másképp működik a rendszer. Ez abban nyilvánul meg, hogy egy 23.976-os film lejátszásakor, az O betűt megnyomva egy info képernyő jön fel. Abban az alsó sorban van egy ilyen W(fps: ....) Processzor terhelés 1-2% és ekkor beáll az előbbi fps 24.00-ra. A tv 24Hz-et mutat ilyenkor. A kép kamerafordulásoknál láthatóan szaggat. Ugyanez látszik olyan videóknál is ami 25fps a sebessége, csak itt 25fps-re áll be... (mind full HD)...a tv ilyenkor 50Hz-en van. Néha a fenti 24.00 változik keveset, majd visszaáll, frame dobás nincs.
Másik eset, amikor teljesen sima a 23.976-es lejátszás, ekkor a W(fps:...) folyamatosan változik 23.xx és 24.xx között, gondolom átlagban jön ki a 23.976???
Ekkor viszont a 25fps-es film kegyetlenül szaggat. Erre egy orvosságot találtam, a catalystban, a cpu teljesítmény (kiegyensúlyozott séma) 800...3000MHz. Ezt beállítom 2100-2400MHz-re akkor megszűnik a 25fps-es szaggatás és a 23.976 is jó lesz. Viszont 1-2 játék miatt kellene hogy 3000-ig fel lehessen tornázni az órajelet, ill. BD 3D-hez is kell.Az elsődleges probléma, hogy ha indítok egy filmet, majd később ismét, akkor nem mindig azonosan játsza le, hol kevésbé szaggat, hol egyáltalán nem. A fenti esetek fordulnak elő. Miért lehet ez?.
Másik, hogy a fent említett W(fps: ), mit kellene mutasson 23.976-os v. 25fps-es film esetén?
Még egy dolog volt, ami segített, a GFX engine clock-ot Auto-ról fixre állítottam a Bios-ban, akkor teljesen folyamatos volt a lejátszás. Sajnos következő induláskor nem volt kép sípolt a gép, vissza kellett tenni auto-ra. Az automatikus cpu órajel szabályzás megingathatja a videó órajelet is? Nem tudok mire gondolni, valaki mondjon vmi okosat plíz.
Jó lenne a teljesítmény-kiegyensúlyozás működne és a videók is szaggatásmentesek lennének, de 2 két indítás kétféleképpen játszik le. Mi lehet a rossz?
AMD catalyst 12.6 van most fenn, előtte az asrock gyári lemezén levő régebbi is hasonlóképp működött, a windows is friss install, minden update, DirectX, .net, AMD codecs és egyéb szükséges dolgok telepítve. Egy stabil üzem volt, amikor a Asrock Extreme tunningot feltettem, és ott fixen 2100MHz-re volt állítva a cpu. De akkor meg az energia takarékosságot felejthetem el ill. ha kell, 3000MHz-et (vagy többet)...
Bocs, hogy ilyen hosszú lett, sajnos nincs kézzel fogható reprodukálási mód, amit látok, hogy valami nem frankó.
Üdv
DR -
drdr
senior tag
válasz
Enszuke #13536 üzenetére
Hello,
eleinte furcsa volt a K400-at használni, két dolog:
- legyen a vevőre rálátás (ez megoldható usb hosszabítóval, v. előlapi usb csatlakozóba kell dugni v. csak 5 méternél közelebb legyen a bill. a vevőtől. Egyébként 10 méternél is több a vétel rálátáskor)
- Logitech Setpoint alkalmazással jól be lehet állítani a kurzor sebességét, gyorsulását, és a scrollozás sebességét is.Teljesen jól használható, természetesen egér pontosságát nem várhatjuk egyik touch pad-tól sem. Meg kell szokni és jól használható, ha most kellene vennem, nem gondolkoznék...
Az enyém 7 hónapja megy a gyári elemekkel, rendesen nyüstöljük (web, játék...)
-
drdr
senior tag
http://hardverapro.hu/apro/amd_a6-3500_elado_32_honap_garanciaval/hsz_1-50.html
-
drdr
senior tag
válasz
Tomix24 #13176 üzenetére
A különbség akkor a ram-ban van, neked cl7 nekem cl9, ill. az ssd, de gondolom a videók nem arról mentek, más meg elvileg nem generál nagy hdd forgalmat...
Downgradelni fogom akkor a catalyst-et, már olvastam máshol is, hogy a régebbi jobb volt ill. kiszedem a pipákat...
Köszi.
-
drdr
senior tag
válasz
Tomix24 #13121 üzenetére
FullHD3D képessége maximális - A6-3500-on is simán ment minden. Ha esetleg akitől kérdeznél nem rendelkezik 3D cuccossal.
Valami nem kerek itt nekem, valsz. nem egy dologról beszélünk.
Nekem a FullHD3DSBS-sel van gondom. Azaz 3840x1080-as felbontású filmekkel. Egyedül a PowerDVD-t találtam és működik, ami képes frame-packed HDMI1.4-es formátumot előállítani, de ezzel szaggat a lejátszás. Egyes filmek nézhetőek pl. Resident Evil, de pl. az IMAX Under the sea megakad akár percekre....
Konfigom:
Asrock A75M
A6-3500
2x2GB-1600 Kingstone LoVo
WD 2T green Sata3Már húztam a procit is, 2400MHz-ig...
Ha neked nincsenek a fenti formátumokkal problémáid, légyszi részletezd milyen beállításaid v. konfigod van, másnem magánban, bár a HTPC szoftver konfigja esetleg belefér még ebbe a topikba is.
Köszi.
-
drdr
senior tag
Asrock A75M ITX alapon,
A8 3870K 1600MHz, 1.1V, 100MHz busz
DDR3 800MHz 6-6-6-15, 1,5V
NorthBr 1,1V 238MHz
GPU Core 600MHz
24 fokos szobában 29 fok a CPU Prime95 futtatása mellett (100% CPU) és 1 db BluRay ISO zökkenőmentes lejátszása XBMC-vel.
fogyasztás csak lejátszással 46WHello, érdkelne mennyi a fogyasztása simán csak webezéssel v. tétlenül. Ill.érdekelne FullHD3D lejátszási képessége mondjuk PowerDVD-vel (ha van lehetőséged 3d-re.... )
Köszi.
-
drdr
senior tag
"HTPC-ről beszélünk. A célja, hogy korszerű, minőségi filmlejátszást nyújtson. DXVA2 támogatás nélkül ez alapból lehetetlen, de ha a házimozit is ideszámítjuk, akkor a YCbCr és a 23,976 Hz hiánya is ide számít. Döntsük el, hogy mit akarunk, mert aszerint kell gépet választani."
Teljesen egyetértek.
-
drdr
senior tag
Nekem nincs csak középkategóriás erősítőm.... De nem is azt mondtam, hogy több magas hangot hallok, hanem azt, hogy így jobb a minősége. Nevezetesen, torzításszerű és mosott hangot hallottam.....
Korábban volt egy belépőszintű erősítőm, ott is ugyanezt tapasztaltam. A 96/24-re állítottam az optikai kimenetet. Ha szimplán 44.1-en volt ugyanilyen torzulást tapasztaltam...
Lehet hogy a tömörítés miatt van, nem emlékszem mi a helyzet cd-vel.
Szóval nem a magas tartomány lett szélesebb (de mitől is lenne hiszen információ sem volt)....
Mondjuk az sem véletlen, hogy egyes erősítőnek és hangfal szetteknek magasan meghaladja a 22KHz-et sávszélessége (pedig azt már nem halljuk)... -
drdr
senior tag
válasz
elmouse #12469 üzenetére
"Mi az a WASAPI? Melyik a jobb, ha HDMI-is erősítőm van? A WASAPI vagy a DirectSound?"
http://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/desktop/dd371455%28v=vs.85%29.aspx
Ha jól tudom Vista óta van ez. Hogy melyik a jobb??? Amelyik jól működik
Ez az én esetemben a DirectSound...
-
drdr
senior tag
válasz
Mezga Aladár #12466 üzenetére
"flac lejátszás során megmarad a multich (7.1) 192kHz és jó a minőség is..."
Ha a szoftver újramintavételezi, az mindig a minőség rovására megy."
Túlmintavételezés nem feltétlen jár minőség romlással. Sőt komolyabb asztali cd lejátszók is alkalmazzák.
Viszont, hallhatóan jobb a hangja így mindennek....és mint említettem, így a többi HD formátum is átmegy mindenféle trükközés nélkül (hangsáv kapcsolgatás).....
-
-
drdr
senior tag
válasz
dabadab #12459 üzenetére
A mintavételezés 44.1 kHz mivel cd rip, félreértettelek.... Nem ezzel van gondom, hanem, hogy a hang kari 7.1 multich. 192Hz van beállítva és az xbmc elkapcsol erről 2 ch. 44.1kHz átvitelre...(winamp nem!)
De vmi baja lett filmek hd audiojával is, fentebb írtam, hogy hangsávot kell váltani hogy jó legyen. Vmi az xbmc-ben változhatott esetleg az amd driverekben ???
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- SSD kibeszélő
- Spórolós topik
- Újabb videón a Mafia: The Old Country
- PlayStation 5
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- AudioQuest Boxer SUB kábel - 2 m (197cm)
- TCL 55C745 TV 4K FALD, HDR Dolby Vision, DTS, 2029.07-ig garanciális, dobozában, fóliás, karcmentes.
- Canton CD 1 SC Aktiv-Subwoofer + 2db Canton CD 10 + Canton CD 20 center
- FiiO K9 AKM DAC/AMP szinte új közel 2év garanciával eladó
- FiiO FT3 350ohm-os fejhallgató szinte új 22 hónap garanciával eladó
- Panasonic TX-L47E5Y 47" LED TV eladó
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- 8 GB GeForce RTX 3050 - garanciával
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest