- One mobilszolgáltatások
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- iPhone topik
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oszilaci
senior tag
válasz
canniball #34088 üzenetére
nekem már most többe van a játék mint eredetileg lennie kellene
már 2 gépet összedobtam low budget-ba ,de nem bánnám ha kevesebbet fogyasztana mert a gyerekszobába elég sokat megyoda szereztem egy Asrock E350M1-et ami néha bekacsolás helyet csak tápot indítja el és a ventiket ,de se kép,se hang csak áramtalanítás után hajlandó elindulni és utána hibátlanul működik
és úgy gondoltam,hogy veszek inkább egy újat -
Oszilaci
senior tag
Erről a lapról mi a véleményetek? ASRock D1800B-ITX alaplap
vagy inkább ez a Gigabyte GA-C1037UN alaplap
-
Oszilaci
senior tag
válasz
MasterMark #34018 üzenetére
H61 alaplap + G2030 3.0GHz proci + 2GB DDR3 + HD6450
-
Oszilaci
senior tag
válasz
devil-k #34005 üzenetére
Valóban nem volt 400 csak 110 meg 200-as
mondjuk nálam csak a filmezés az egyetlen funkció amit tudnia kell a gépnek.azt hittem,hogy az OpenELEC majd mindent játszik és sajnos itt is vannak tartalmak amik akadnak
popi 200 is azért lett csak lecserélve ,mert volt 1-2 dolog ami akadt vagy nem indult el. -
Oszilaci
senior tag
asrock e350m1 simán elindul majd használat után kikapcsoljuk és már egy párszor eljátszotta,hogy bekapcsoláskor csak zugnak a ventik ,de nem indul el és a resetre sem reagal csak ha kihuzom a konektorbol ,de utana gond nelkul mukodik ,nem fagy,nem csikoz zökkenömentesen megy minden és ha kikapcsolom egybol akkor vissza is tudom kapcsolni.
-
Oszilaci
senior tag
válasz
Gombinyó #33932 üzenetére
és tök jó az a funkció amit már Celtis is említett ,hogy USB-re bekapcsol így távról simán indul a gép ,most már el is tudom dugni a gyerek elöl
csak BIOS-ba nem látom a teljes képet
a jobb oldal és az alsó rész a TV-n kivűlre esik ,de openelec alatt tök jó.
és megleltem a TV-n is azt amiről délután írtak a többiek át rakom TELJES-re a képet és most meg kb annyival kisebb mint amenyit allitani kellet rajta
-
Oszilaci
senior tag
Asrock E350M1 alkalmas lehet 1080p-filmekhez?
-
Oszilaci
senior tag
válasz
MasterMark #33904 üzenetére
ATI mind a 2 kártya és ugyan az a driver ,de ezt most már ne ragozzuk
-
Oszilaci
senior tag
válasz
MasterMark #33901 üzenetére
ugyan az a driver van mindkettönek az openelec alatt
-
Oszilaci
senior tag
válasz
MasterMark #33898 üzenetére
Openelec mindkét gépen ,verzió ugyan az csak az egyik hd6450 a másik HD5450
Egyik egy plazma másik LED tv -
-
Oszilaci
senior tag
OpenElec nem szereti a BluRay iso fájlokat?szaggat és nem tudok hangot se váltani
-
Oszilaci
senior tag
válasz
tom_tol #33780 üzenetére
nem kevés csak ram+-ot tegyél bele vagy 4GB-ot minimum és böven elég.
de többek szerint az integralt procis vonalom a QC5000 jobb film-nézésre.de ha a méret nem lényeg és komolyabb dolgokat is szeretnél majd müvelni azzal a géppel mint film+nas funkciók beleértve a torrent akkor én inkább egy haswell i3-as gépecskét dobnék össze ,de a 4HDDmiatt valószínüleg egy mATX házikó fog kelleni neked vagy esetleg egy microserver
-
Oszilaci
senior tag
válasz
MasterMark #33777 üzenetére
teljesen mindegy neki a beszerelés íránya
-
Oszilaci
senior tag
válasz
tom_tol #33773 üzenetére
bármilyen konfig megfelel az általad leírt célokra amin van HDMI és amibe bele tudsz pakolni minimum 4GB ram*ot
gyakorlatilag 50-60eft-tól a csillagos égig van lehetőséged.
keress egy mATX-es vagy egy ITX alaplapot amin van HDMI (általában az legtöbb új alaplapon van)
keress egy akármilyen procit ha csak filmet nézel akkor szerintem a legolcsóbb celeron is elég ,de ajánlott egy i3 vagy vele megegyező AMD (én inkább intel párti vagyok)
a 4HDD miatt szerintem fog kelleni egy 300W táp
és nézz ki hozzá egy neked tetsző házat az alaplapnak megfelelő szabvány figyelembe vételével. -
Oszilaci
senior tag
válasz
Warter #33735 üzenetére
egyébb müszaki cikkeidnek nézted már az üzemi hömérsékletét?
minden müködik hosszú évekig
esetleg nézz meg egy rögzítős IPTV boxot amiben van HDD kb 50fok körül van.mellesleg meg mi baja lesz egy HDD-nek 40-50c-on?
-
Oszilaci
senior tag
nem azért van komoly hűtés az asztali gépekben " gamer " gépekben,hogy Idle*ben alacsony legyen a hőmérséklet ,ezt nem olyan nehéz elfogadni hanem azért ,hogy terhelésen NEM LEGYEN BENT 90-100C
ki nem sz@rja le,hogy terheletlenül 25c
100%-os terhelés mellett ne legyen tartósasn 60-80fok felett semmi sem
-
Oszilaci
senior tag
válasz
dunkel #33728 üzenetére
nootebook-ok nagy részét már lehetne is a kukába dobni mert némelyik alapon 40c fölött tanyázik ,de van amelyik 50c körül van
akinek gondja van a hőmérséklettel az gondolkozzon el a ezeken a házakon
desztillált vízzel
-
Oszilaci
senior tag
valószínűleg hibás volt a proci és nem az 50fok tett be neki
csúnya lenne ha 50-60fokon bármi baja lehetne
ha leveszed a tetejét akkor már elcsúfítottad a házat amit írtam is az előbb.
50-60fok nem sok és mint írtam terhelésre ( film nézés nem igazi terhelés ) sem ment följebb a hőmérséklet -
Oszilaci
senior tag
mert az explorer,alkalmazások,játékok folyamatosan változó 50%-ot meghaladó terheléssel zargatják az I7-et és az R9-270OC-t amik bőven több hőt képesek termelni mint egy HTPC.
nekem ugyan IVY G2030 és SANDY G540-es géepk vannak HD6450 és HD5450-en társaságában amik szerintem melegebbet tudnak csinálni mint egy integrált procis alaplap,de még 20-30% terhelés felett nem nagyon láttam egyik gépet sem és gyakorlatilag a hőmérséklet az 50-55C-nál több még soha sem volt ,de hozzáteszem,hogy szerintem nem a proci és a vga hőmérő szenzorról veszi a jelet az OPENELEC hanem a chipset-ről -
Oszilaci
senior tag
láttál már kondit??? minimum 85C-ra van hitelesítve ,de PC -ben inkább 100 fok felett.
az üzemi hőfok nekem azt jelenti,hogy normális működés élettartam csökkenés nélkül.
Ha 50cfok van a házban az semmilyen élettartam csökkenést NEM FOG neked eredményezniha tartósan 80-90C lenne az már talán ,de még abban sem vagyok biztos
-
Oszilaci
senior tag
válasz
stickermajom #33712 üzenetére
én is hőmérséklet b... vagyok és az asztali gépemben ezért is van Dark Rock pro2 meg 20cm-s ventiből 2 meg 14-es ventik ,de az 50fok egy HTPC-ben nem sok és szerintem nem is fogod tudni lejjebb küzdeni max ha elcsúfítod a házat vagy + ventiket applikálsz rá ,de azzal sem fogsz túl sokat nyerni
másik verzió,hogy beköltözteted egy Szerver házba
-
Oszilaci
senior tag
hiába van rajta a venti mert 50fok korul gyakorlatilag alig forog a venti a másik,hogy szinte semmi nem húzza ki a házból a meleg levegőt, de nem is akkora gaz mert az 50fok körüli hőmérséklet nem sok és nevezhetjük normális üzemi hőmérsékletnek
sokan túl misztifikálják ez a hőmérséklet kérdést
nézted mar,hogy a TV-d milyen hőmérsékleten üzemel vagy ,hogy az erősítődben milyen hőmérsékletek uralkodnak ?NEM szerintem egyszer sem nézted meg vagy csak megállapítottad,hogy meleg és ezzel le is tudtad
aggódni akkor kezdj ha elkezd fagyni vagy szemetelni a tv-n és felkúszik 100fok környékére
-
Oszilaci
senior tag
válasz
woodworm #33602 üzenetére
"cpu/apu már nem nagy különbség"
azert a cserelheto proci magaban rejti a fejleszthetoseget és ha intel vonalon indul akkor barmit tehet bele a celerontol az i7-ig amibol meg a celeron is komolyabb mint barmelyik integralt proci ,de lehet hogy tevedek
max megtamogatja egy GTX980-al vagy egy csucs AMD-vel
-
Oszilaci
senior tag
válasz
stickermajom #33591 üzenetére
már miért ne lenne?
helyenkent csak a rafirkalt marka és a dizajn dobja meg az arat
-
Oszilaci
senior tag
válasz
Borisz76 #33577 üzenetére
pont az a bajom,hogy simán lehet velük játszani mert kellő erő van a hardverben de a hűtés viszont nem arra van tervezve,hogy valaki egy ilyennel fog játszani
Ha az ember helyén kezeli akkor nem lesz vele gond csak akkor meg minek ilyen drága és erős hardver filmnézéshez meg egy kis netezéshez
volt nekem is i5-3210m HD7650 2GB notebook szinte fullon ment az összes játék ,de azért pár óra után már elég meleg volt még úgy is ,hogy volt alatta egy 10-en x ezer forintos ZALMAN hűtőpad.
Ezt váltottam le egy asztali gépre mert a gyerköc is növöget és néha oda szabadul a géphez és így nem aggodom,hogy tönkre megy a gep
felül van egy 20cm venti,hatul 14cm elol 20cm és alulról tól felfelé egy 12cm a procit meg egy 1,2kg be!quiet DarkRock pro 2 huti 2db 14es ventivel meg kapot az i7-3770 mellé egy R9-270oc-t és gyakorlatilag alapjáraton SEMMI hangja a ventiknek kb 500-600 fordulaton hasítanakno de ez már nem HTPC
-
Oszilaci
senior tag
válasz
Borisz76 #33571 üzenetére
ha ennyire fontos,hogy pici legyen akkor annak ára van
iszonyat jó egy ilyen csak úgyan az a bajom vele mint a notebook-al és pedig az,hogy nem bövithető és a hűtése nem a legjobb ezeknek a megoldásoknak
amivel addig nem is lesz gond amig arra használják amire kitalálták öket.gond ott kezdodik,hogy ha komolyaban elkezded használni és terheled is ami komolyabb hőtermeléssel jár akkor az sokszor az élettartam rovására mehet.
-
-
Oszilaci
senior tag
már kérdeztem,hogy melyik VGA ajánlotabb? GT210 vs HD5450 vs HD6450 ?
-
Oszilaci
senior tag
válasz
takidj #33560 üzenetére
minek a 64Gb SSD ha lesz benne egy 3TB HDD???
400W táp nem túlzás picit?
én biztos szétnéznék a használt piacon is.mATX-ből most lett kész a második gép használt cuccokból.
HP Cupertino2 H61 3000Ft
G540 5000Ft
Ház+250W active PFC FSC táp 4000Ft
2GB DDr3 1333 3500Ft
HD5450 1GB 4500Ft
32GB SD+ SD to SATA volt itthonde az elöző is hasonló csak abba egy G2030 proci ment ami 8000Ft volt.
3D tv-m van igy a 3d-vel sincs gondom
mondjuk en csak egy Openelec*et tettem rá és nem szempont a windows megléte mert arra van asztali
-
Oszilaci
senior tag
válasz
kungzi #33550 üzenetére
ezt a bozadály speedlink távot hamarosan a falhoz fogom vágni
ha altatásba teszem a gepet és a tavval kapcsolom vissza akkor pár másdoperc múlva megzavarodik az egesz kodi ,olyan mintha nyomnam valamelyik gombot folyamatosan ,és ha megnyomok valamik akkor pár masodpercre megall majd ujra megzavarodik.
ujrainditas utan megint mukudj rendesen
-
Oszilaci
senior tag
filmnézésre elég olcsón össze is lehet dobni az mATX méretü gépet ha hajlandó az ember kockáztatni a használt termékekkel
2.gépet dobtam össze "szinte" fillérekbőlés az első sem volt drága csak egy picivel több hely kell neki.
Találtam jaja1981 hirdetései között egyész jól kinéző alacsony fekvő gépházat FSP aktiv PFC-s táppal 4000ft-ért . -
Oszilaci
senior tag
Gyerekszobába csak wifi-n tudok kapcsolodni ,de meglepődésemre a nagyméretű videok is akadás mentesen hasítanak és furcsa mód windows alatt nem tudtam beüzemelni a Samsung tv-hez vett wifi vevő-t,de OpenELEC egyből felismerte és végre ki tudom használni az 5Ghz-et a routeren
-
Oszilaci
senior tag
-
Oszilaci
senior tag
nem akartalak én bántani és nem éreztem bántónak,de ha te így érezted akkor elnézésedet kérem.
Az 5fok csökkenés is csökkenés egy egyszerű elfordítástól így igazam van viszont abban meg neked,hogy valószínűleg nem a legjobb ház szellőzés szempontjából ,de szerintem egyik ilyen pici ház sem a hűtés netovábbja.ha jobban szellőző házra vágysz akkor mindenképp javasolnám egy picivel nagyobb ház beszerzését. -
Oszilaci
senior tag
úgy látom hiányoztál a fizika óráról
még venti sem kell ,mert a meleg levegő felfelé fog távozni mindenképp ha van hova.
Teljesen mindegy,hogy alul mit takarsz le,gyakorlatilag teljesen le is zárhatnád mert a meleg akkor is felfelé fog távozni a hűtőfelületről ezt szerintem nem lehetetlen felfogni.a ventillátorral max az áramlás írányát változtatod meg és a sebességét.
tényleg ilyen nehéz elfogadni,hogy állíítva kell használni
-
Oszilaci
senior tag
válasz
Oszilaci #33492 üzenetére
Ezt használhatod fektetve is szerintem,mert ezen vanak perforált részek felül is.
-
Oszilaci
senior tag
én ebben nem bizom és egy norális eszközzel szép egyenletesen el lehet kenni a megfelelő mennyiséget.
mellesleg meg nem tudom ,hogy egy MX-2 pasztával hogyan kiviteleznédmert egy MX-4 még csak csak ,de a korábbival sehogy.
Illetve kaptam az I7-3770 mellé olyan pasztát amit a dell gépekben meg a hp gépekben használnak ,na az kihivas meg tuti eszkozzel is nem -
Oszilaci
senior tag
válasz
asanotadanob #33453 üzenetére
sok az 50C ? nekem ugyan G2030 intel van ,de az ati hd6450 is egyaránt 52-55c küröl van müködés közben terhelésre meg normál,hogy megy feljebb addig nem aggodnék amig a gyarilag megadot max hőmérséklettől 20-25C fokkal huvosebb terhelesen.
no persze ha a huto nincs a helyen az mas teszta
-
Oszilaci
senior tag
válasz
stickermajom #33414 üzenetére
értem én,hogy gőz gép! De mi hajtsssa?
szerintem abból a ventiből normál körülmények közt semmit sem hallasz föleg ha filmet nézel közben
Popcorn hour a200-ban elég szükös a hely és a szellözés sem a legjobb,de amig rendben volt a venti semmit sem hallotál a ventijéből. -
Oszilaci
senior tag
válasz
stickermajom #33409 üzenetére
akkor miért akarjátok annyira?
valószinüleg tartósabb és üzembiztosabb azzal a pici ventivel
-
Oszilaci
senior tag
válasz
stickermajom #33401 üzenetére
nem lehet,hogy oka van annak,hogy nem elérhető???
-
Oszilaci
senior tag
hogy tudod openelecben beállítani az órát? most 1órával kevesebbet mutat.
a youtube videókból hiába érhető el 1080p vagy esetleg jobb akkor is csak 720-ban játsza
hol vagy hogyan tudom beállítani,hogy jobb minőségben játsza le a videot???
-
Oszilaci
senior tag
Egy ATI HD5450 512MB-os kari is elég lehet a 1080p-s filmekhez??? vagy kell az 1GB-os verzió?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Medence topik
- BestBuy ruhás topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- PlayStation 5
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingatlanos topic!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Bontatlan SteelSeries QcK 3XL egérpad
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest