- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Netfone
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabi__memo
nagyúr
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
duffbeer #5374 üzenetére
Nem is azzal van a gond, hanem azzal hogy rá kell tenni.
A chip-re pedig forditani kell a kódot. Ezt megfelelő compile-r nélkül elég nehézkes..
Ilyen nem tudom kinek lehetne... Nem azt mondom, hogy elképzelhetetlen, de az esélye igen kicsi.
Sok mindentől függ, de még ha nem is ez az akadály, ekkor is igen bonyolult lehet- Lássuk be, a hackelt firmware-ben is messze ennél egyszerübb próblémák megoldásán dolgoznak hónapok óta. -
szabi__memo
nagyúr
válasz
sittes79 #5371 üzenetére
Nem valószinü, hogy a dts-t megoldák hack keretek között, jó eséllyel ezt a chipre kell kódolni és azt szerintem csak a chip/tv gyártó tudná megcsinálni.. De lehet tévedek..
A HD képes TVk tényleg lehet jobban meg fogják érni (előbb-utóbb biztos),de mondjuk én nem tudok egy ilyen TV árat se per pillanat.
-
szabi__memo
nagyúr
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
duffbeer #5339 üzenetére
Arra értettem, hogy ha az ecs-es alaplappal egy konfig nem htpc, a hdmi hiánya miatt (aminek a magyarázatát fenntartásokkal el is fogadom, bár attól még vinné a hd-s filmeket is, max kell egy dvi-hdmi átalakitó) akkor az általad emlitett konfig a phenom miatt 100%, hogy nem az. És méginkább nem az, mert nem teljesiti egy htpc igazi követelményét.
Számos htpc-t láttam már hdmi nélkül. Volt olyan is, hogy nem lehetett olyan alaplapot kapni amin lett volna hdmi...
De olyat még nem láttam ami 95Wot fogyasztott volna!!!!! Mert az kapásból nem htpc.
Asztali gépbe lehet én is azt a procit ajánlanám, hiszen nem sokkal több mint a 5050e és hát tény hogy sokkal jobb... csak másra.. -
szabi__memo
nagyúr
válasz
duffbeer #5338 üzenetére
Ha a házzal kapcsolatban nincsenek túlzott elvárások 40-50eFtból kijön egy gép ami már egy csomó elvárást teljesit. Ház nélkül!!! Ami itt nagyon nagy gáz, az az, hogy a jó házak média kit-tel mocskosul drágák. Kb még ugyanannyi mint a konfig. Alaphangon.
De igazából ettől lenne htpc a htpc. Amugy meg nem az. Nem a HD filmek dekódolási képessége miatt hivják annak. Ha igy lenne akkor az asztali gépet is hivhatjnánk htpc-nek,és akkor máris azt mondom felejtsünk el mindent, menjen bele bármilyen bivaly proci azt kész.
Sajnos, nagyon sajnos egy igazi htpc-t összerakni nagyon drága. -
-
szabi__memo
nagyúr
Haaaat, gondolom az igp ami viszi a HD-t.
De tenyleg 'komoly' hogy nincs rajta egy hdmi... de nem feltetlenul kellhet az sem mindenkinek. -
szabi__memo
nagyúr
ECS G43T-M3 alaplap HTPC épitőknek. Sajna HDMI nincs rajta..
-
szabi__memo
nagyúr
Intel GN40 - Nvidia Ion
-
szabi__memo
nagyúr
Akit érdekel WD téma az nézzen útána más fórumokon. Nem túlságosan új cucc, ki van már eléggé vesézve. Szvsz aki együtt tud élni a hiányosságaival, annak nem rossz választás.
Amúgy sorban jönnek ki a cégek a FullHD képes chippekel.
http://hirek.prim.hu/cikk/71968/ -
szabi__memo
nagyúr
Nekem spec bőven megfelel és még vacakolni sem kell vele. Nem mindenkinek van kedve, bátorsága vacakolni egy gép összerakással..
Ahogy jayjay kolléga is irta, ez bőven megteheti annak akinek nincs plusz elvárása.
A lényeg tényleg az ára. Eredetileg, eredeti áron ez egy nagyon jó megoldás.
Egy jó platform és biztos a többi gyártó is reagálni fog. Az eredmény: egyre jobb htpc-k egyre kisebb méretben, egyre olcsóbban.
Elképzelhető, hogy itthon nem lesz jó választás, kedves kis kereskedöinknek hála, de azért bizakodok! -
szabi__memo
nagyúr
Ezt már láttátok?
Nagyon ütős. Aki tudja, annak érdemes kivárni.
http://inetd.info/2009/02/22/ion-htpc/ -
szabi__memo
nagyúr
http://www.terminal.hu/cikk.php?article_id=115265
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Linux kezdőknek
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ford topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest