- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Kifelé is csukható a Z Flip7?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatta a Huawei a Band 10 okoskarkötőt
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
canniball
nagyúr
válasz
python1 #43315 üzenetére
Szia!
Ajánlom a témához a Milyen NAS-t vegyek? topikot. -
canniball
nagyúr
válasz
róland #43080 üzenetére
Nekem ugyan nem ilyen adapterem van hanem 2,5" SSD-m, de azt simán be tudtam applikálni az említett lemez nélkül: annak egyik csavarját a ház végében betekertem a helyére és amikor jött ki a túloldalon alá toltam az SSD-t (a menete pont passzol). Igaz így csak egy csavar rögzíti, de arra pont elég hogy ne mozduljon el, mozgatva meg amúgy sincs a ház. Sőt, ha nem cipeled szerintem akár lecsavarozás nélkül is betolhatod valahova ahol nincs útban és ahol valamennyire megfogják a kábelek.
-
canniball
nagyúr
válasz
Bornie127 #43002 üzenetére
Remek, okoseszköszre a Kodihoz van torrent kliens (ami gondolom tabletről vezérelhető, de erről majd a többiek megmondják a tutit, én nem használom) és megoldható a távirányítás is.
Az OS-t a következő miatt kérdeztem. Ha új lapban gondolkozol (és gondolom nem baj ha minél olcsóbban megúszod) akkor Intelnél a Braswell vagy AMD-nél az AM1 lenne a választási lehetőség, de előbbinél Win alatt nincsenek HD hangok, ami ugye neked kéne. Amennyiben hajlandó vagy kicsit kísérletezni nézz rá az OpenElec-re, pendrivera is telepíthető és kb. csak next-next ismeret kell hozzá. -
canniball
nagyúr
"Teljesen érthetetlen, mi a fenéért nem működik ez az egész automatikusan magától?"
Nem tudom neked miért nem sikerül beállítani, de alap esetben tényleg nem kell ennyit varázsolni. Csupán annyira van szükség, hogy az OS és a driverek után felteszi az ember a Kodit, beállítja a megfelelő hang- és képkimentet valamint a fájlok helyét és örül. -
canniball
nagyúr
-
-
canniball
nagyúr
válasz
tupacamaru #42599 üzenetére
A képfrissítést jól állítottad be?
-
canniball
nagyúr
A Keymap editorral bármelyik tetszőleges (ofc még szabad) gombra ráprogramozhatod.
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
válasz
#48613632 #42513 üzenetére
Pedig én is csak ezt találtam ami ebből a szempontból számíthat...
Nálam w7 van (úgy emlékszem nálad w10), mondanám hogy tedd fel te is ezt és próbáld ki hátha ez az eltérő működés oka, de nem biztos hogy örülnél neki.Valaki akad még a topiklakók közül aki w10-t használ Launcher4Kodi-val?
-
canniball
nagyúr
válasz
#48613632 #42508 üzenetére
"Ha indítópultba teszed a Kodit, attól még a windows shell betöltődik."
Tudom, épp ezért írtam hogy ha csak ennyit akarnék, akkor indítópultba tettem volna. De nem csak ennyit akartam, ezért tettem fel a Launcher4Kodit."Az XBMC Launcherben van az, hogy shellként a Kodi töltődik be, nem a win felülete, ekkor nincs asztal."
Pontosan így van nálam, egész addig nincs asztal míg ki nem lépek a Kodiból; ha kilépek akkor pedig betöltődik. Korábban pedig az XBMC-vel és az XBMClauncher-rel pont így működött a dolog. -
canniball
nagyúr
válasz
asanotadanob #42494 üzenetére
Igen, t.zolka és jómagam is ilyet birtoklunk.
Nálam is az a helyzet, hogy az E350 lappal működött, de az N3150 bugos így azzal sajna nem jó. -
canniball
nagyúr
válasz
asanotadanob #42490 üzenetére
Meg nem mondom mit-hogy pontosan, de mint láthatod másnál működött.
t.zolka!
Igen, pont így emlékeztem. A kolléga AM1-t használ, ezért is hoztalak fel példának, hogy azzal nálad működött. -
canniball
nagyúr
válasz
asanotadanob #42485 üzenetére
"Sajna a gépet nem kapcsolja be, de az az IR vevőm hibája. Nincs valakinek eladó MCE IR vevője, nem ez a kínai PC Remote Controller?"
Ha még az AM1 konfigod van akkor nem a vevő hibája, t.zolka kollégánál működött a bekapcsolás. Az energiatakarékossági funkciókat kikapcsoltad a biosban? -
canniball
nagyúr
válasz
asanotadanob #42391 üzenetére
"Na meg gondolom ezzel sem kapcsolna be a gép..."
Így van, ugyanazt a jelet küldi, így sajna ezzel sem működik. -
canniball
nagyúr
válasz
#48613632 #42386 üzenetére
Nekem is pont ilyenem van (mint az első képen), ha megfelelően helyezed el szerintem nem zavaró (bár lehet csak nekem van olyan szempontból szerencsém, hogy a fekete TV-állványon egyáltalán nem látszik).
Ezzel a vevővel használok egy Logitech Harmonyt, az világít a sötétben.W10 alatt is működik a távirányító? Korábban egy kolléga érdeklődött itt és ajánlottam volna neki is ezt, de a zíbéjen nem említették a 10-kompatibilitást (csak tőle lejjebb), kipróbálni pedig nem tudtam (én 7-t használok).
-
canniball
nagyúr
válasz
dualcore #42328 üzenetére
"Az nem rossz ár."
Így van, ennél olcsóbban szerintem az aprón sem találnál."A procin még én is gondolkodom, időnként videót vágok szerkesztek, akkor jól jönne."
Na igen, ahhoz valóban kellhet némi plusz erő. Én a helyedben erre a célra megtartanám a jelenlegi gépet, így a HTPC épülhetne a már említett integrált (olcsóbb, hűvösebb, halkabb) alapra. De nem vagyok a helyedben, neked kell eldönteni.Coyot!
Bár valóban nem írtam, de otthoni felhasználásra gondoltam.
Közben megnéztem a MS brit oldalán az árakat, ott is kb. olyan összegek szerepelnek mint a hazain; valami trükk biztos van az ebay-es kódok körül... -
canniball
nagyúr
válasz
#48613632 #42326 üzenetére
Amit linkeltél lejárt, de valóban van ott több másik ajánlat 3-4k-s áron. Viszont ha valóban beszerezhető ennyiért legálisan, akkor nem értem itthon miért kerül tízszeresébe-hússzorosába.
Tennék rá egy összeget, hogy ennyiért itthon is nem kevesen inkább megvásárolnák, mintsem hogy szórakozzanak a warez verziókkal... -
canniball
nagyúr
válasz
dualcore #42323 üzenetére
"Konkrétan ez a gép van..."
Na igen; erre gondoltam hogy fektetve sem lenne csúnya, de amit linkeltél az valóban csak állva mutat jól."Erre a házra kaptam egy jó ajánlatot"
Nekem a testvére (GD04) van.
Egyrészt abból a szempontból csak ajánlani tudom, hogy
- van benne hely, nem kell az alkatrészekkel különösebben matekozni
- rezgéscsillapított a HDD-k felfogatása
- 120-as venti-helyek, így adott esetben halkan hűthető
Másrészt nem tudom mi a jó ajánlat, néha az aprón is fel-fel szoktak bukkanni (én is onnan vettem), nézz körül! Persze ha valóban jó az ajánlat akkor nem szóltam!"...min i5 proci..."
Az meg minek?Játszotok is a géppel? Vagy képjavító algoritmusokat akarsz futtatni?
Ha nem, akkor a megjelölt célra bőven elég egy full integrált mobo is, ami az i5 töredékébe kerül és ha passzívat választasz akkor a hűtés is csendesebben megoldható. -
canniball
nagyúr
válasz
dualcore #42316 üzenetére
Na várj csak: az hogy a pc-d a nappaliba költözik úgy értendő, hogy összeraknál oda egy gépet (és nem szó szerint, hogy a jelenlegi pc-t egy másik házban átteszed a nappaliba)?
A kijelző szerintem csak zavaró tényező: engem baromira idegesít minden ami (ofc a TV-n kívül) világít mozizás közben, ráadásul igencsak meg tudja dobni a bekerülési árat.
Házban ezek szerint hifi méretben gondolkodsz? HDD lesz-e benne és ha igen milyen (3,5", 2,5")?
A Lenovo M90-re rákerestem, de többfajtát is kidobott a gugli, melyik pontosan? Mert van olyan amelyik szerintem elfektetve is "megállja a helyét".
-
canniball
nagyúr
válasz
Skillet #42313 üzenetére
Azt nem írtad, hogy random csinálja. Akkor tényleg nehéz ügy. Lehet valamiért úgy érzékeli hogy be van kapcsolva a monitor, esetleg megpróbálhatjátok áramtalanítani a kikapcsoláson túl, hátha az segít.
A másikra: nekem sincs jobb ötletem, tedd újra a skint, vagy állíts be statikus hátteret. -
canniball
nagyúr
válasz
dualcore #42301 üzenetére
1. Mi lenne a konfig? Enélkül nehéz bármit is ajánlani...
2. Hogy érted azt, hogy csendes ház?
3. A kijelzőhöz mennyire ragaszkodsz?
4. Ha van mediaplayer (mivel említetted gondolom maradna) minek a HTPC?Skillet!
OK, (mivel értelmezésem szerint ebben konszenzus született) a jövőben ezek a témák a szomszéd topikban lesznek kitárgyalva/oda lesznek átirányítva.Ami a két kijelzős problémádat illeti: gondolom az a probléma, hogy a monitor az elsődleges megjelenítő és alapvetően arra kerül. Hogy ezen hogy lehet/lehet-e változtatni nem tudom; de a klónozás nem megoldható (a kiterjesztés helyett)?
-
canniball
nagyúr
válasz
Skillet #42299 üzenetére
Az említett madvr témából én sem értek egy kukkot sem, nekem is csak egy egyszerű HTPC-m van, ezzel sosem foglalkoztam. Hogy őszinte legyek nem is értem miért itt van néha kitárgyalva amikor egy ideje már van mélyvíz topik, szerintem ott lenne ennek a helye. De hát ez is HTPC téma...viszont elárulhatom, hogy az ilyen jellegű hsz-kben én sem különösebben mélyedek el.
Ami a külön topikot illeti: korábban volt külön sw és volt (ez mint) hw topik, de (szerintem) nem nagyon működött.
Egyrészt a téma iránt érdeklődő "újak" (akár nemtőrődőmségből, akár mert nem tudják hol tegyék fel a kérdéseiket) össze-vissza fognak postolni és akkor majd vagy nem a megfelelő topikban fogunk nekik válaszolni vagy rendszeres lesz az "átirányítás".
Másrészt ha "profiltisztítás címén" csinálunk Kodi topikot, akkor már csinálnunk kell iMon és Mediaportal (meg ki tudja még milyen) topikot is, a hc kérdések mennek a mélyvíz topikba itt meg semmi nem marad csak a "milyen gépet?" kérdések. Szvsz nem olyan szerteágazó téma ez amit ennyifelé szét kéne szedni, annak csak az lenne a vége, hogy van rengeteg "mini topik" ahol alig van "forgalom".Persze ez csak a személyes véleményem, egy a sok közül, természetesen a végső szót a többség és a nagybetűsök mondják ki.
-
canniball
nagyúr
válasz
asanotadanob #42162 üzenetére
-
canniball
nagyúr
válasz
fenergie84 #42107 üzenetére
HD hangok, mint TrueHD, DTS-HD MA; de ezek szerint nincs rá szükséged.
Azért kérdeztem, mert Intelnél most a Braswell az aktuális vonal, de ehhez Win alatt nincs megfelelő driver a HD hangokhoz. Viszont ha nem kell akkor mindegy; azért tudj róla.
Az AMD-s "ellenfél" a Kabini (AM1), ennek külön topikja is van, ha gondolod ott is nézelődhetsz.
Házat lesz talán a legnehezebb ajánlani mivel van belőle millió féle, ez erősen egyéni ízlés és pénztárca kérdése. Szerintem keress rá arra hogy "HTPC case", nézegesd őket és lehet megtalálod mi az ami tetszik; vagy legalább tudsz valamit mutatni hogy kb. milyen is jönne be.
Táp attól függ milyen rendszer mellett teszed le a voksod. Az integráltak alacsony fogyasztása mellé picoPSU-t vagy esetleg paneltápot szoktunk használni/ajánlani (ha nem riaszt el az ára), de ha erősebb kell akkor lehet érdemesebb az ATX-nél maradni.regger!
Bár én nem élek vele, de emlékeim szerint a torrent+lejátszó párosítást már a Brazos is bírta.Khelben!
Vettek itt páran ilyesmit, de nem mindenki visszajáró így nem biztos hogy lesz válasz, én azt javasolnám keress rá itt a topikban.
Amúgy milyen vevőd van ami nem működik, és csak w10 alatt nem? -
canniball
nagyúr
válasz
fenergie84 #42088 üzenetére
De, szóba jöhet.
HD hangok lesznek?kokov!
Amennyire emlékszem nem igazán akad itt iMon tulaj...adodaniel!
Én egy ilyennek a vevőjét használom a 600-zal, filléres tétel és egyáltalán nem nehéz belőni (bent van a Harmony-adatbázisban); ha megfelel "pc remote" a keresendő kifejezés (pl. ebay-en). -
canniball
nagyúr
válasz
chesterboy #41807 üzenetére
Így másodszor olvasva rájöttem, hogy (gondolom) a saját gépednél hiányolod a bekapcsolás lehetőségét (elsőre azt hittem általában a HTPC-knél)...
-
canniball
nagyúr
válasz
asanotadanob #41872 üzenetére
Az energiatakarékossági funkciókkal kéne játszani (azt hiszem Deep sleep s5 vagy ilyesmi).
-
canniball
nagyúr
válasz
chesterboy #41804 üzenetére
Mi hiányzik benne?
-
canniball
nagyúr
válasz
adodaniel #41759 üzenetére
Itt leírtam, ha visszakeresel megtalálod milyen távirányítókról van szó.
-
canniball
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #41597 üzenetére
Akkor összefoglalom még egyszer (a lap ugye Asrock N3150-ITX) :
- alvó állapotból nem kapcsol be
- kikapcsolt állapotból bármilyen jelre bekapcsol (arra is ami a TV-hez megy)
- mindegy hogy USB2 vagy USB3 port, ugyanez a helyzet
- billentyűre mindig bekapcsol, akár USB2 akár USB3 porton van a vevője
- BIOS-frissítés nem segített
- az ilyen-olyan energiatakarékossági funkciók kikapcsolása nem segített
- az E350 lappal nem volt gond, minden működött ahogy kellt.zolka kollégánál majdnem ugyanez a helyzet (ugyanilyen lappal és kb. ugyanilyen IR-vevővel), annyi az eltérés, hogy nála:
- sem alvó sem kikapcsolt állapotból nem kapcsol be
- neki AM1 volt az előd amivel működött -
canniball
nagyúr
válasz
Oszilaci #41582 üzenetére
Nem tudom az alaplap szempontjából mi az eltérés a bill. és a távirányító vevője között, de mint látható a bill.-tel mindkettőnknél jó, távirányítóval egyikünknél se (ráadásul kétféleképpen nem), pedig az előző (eltérő) lapjainkkal ezzel is működött; nyilván a Braswell-lel lesz valami probléma.
-
canniball
nagyúr
válasz
t.zolka #41572 üzenetére
Igen, arra gondoltam. Egyszer a Q1900 lapom meggágyult, mindenáron olyan felbontást akart tolni amit a monitor nem bírt; kis időre áramtalanítottam így helyrebillent.
Néha az N3150-re is panaszkodik a TV, de az szerencsére pár másodperc után mindig átvált a helyes felbontásra. -
canniball
nagyúr
válasz
Oszilaci #41555 üzenetére
Melyik lenne az a funkció? Két energiatakarékossági lehetőséget találtam:
Advanced - CPU configuration - CPU C States Support
Advanced - Chipset configuration - Deep S5
mindkettőt letiltottam de nem oldotta meg a problémát. Lenne harmadik is amit nem találtam vagy ami BayTrailnél segít az Braswellnél nem?t.zolka!
Nem az lesz az (vagy legalábbis nem segít); írja is a biosban a "magyarázó szöveg" jobb oldalt, hogy ha az RTC/LAN/USB ébresztés be van kapcsolva, akkor itt az Auto állás is letiltást jelent. Ettől függetlenül én Disabled-re raktam de semmi nem változott: alvó állapotból nem kapcsol be, kikapcsolt állapotból pedig minden IR-jelre elindul. -
canniball
nagyúr
válasz
t.zolka #41545 üzenetére
Pont ilyen vevőm van (csak felcsévélhető kábellel és másmilyen távirányítóval).
A biosban nem trükköztem semmit, szerintem ugyanúgy állítottam be mint te; jobb híján én is bill.-ről indítom. Persze én is morcos vagyok emiatt, az előd Brazos-szal problémamentes volt a dolog.
A bármilyen jelre bekapcsol megoldásnak sem valószínű hogy örülnél, így akkor is elindul ha pl. a TV-n állítom a hangerőt...Ispy!
Előre kár ráparázni, talán pont a tiéddel fog normálisan működni. -
canniball
nagyúr
Semmiféle codecre vagy plusz programra nem lesz szükséged.
Ha a varmi2 kolléga által ajánlott Launcher4Kodit felteszed akkor (amellett hogy automatikusan indul a Kodi) azt is be tudod állítani, hogy a Win asztalt ne is töltse be; ezzel is gyorsítva a bootolást és csökkentve a felesleges erőforráshasználatot. -
canniball
nagyúr
válasz
#48613632 #41465 üzenetére
Az Asrock lapok biosában van power on remote (vagy ilyesmi) nevű funkció, így azokat be lehet kapcsolni egy usb-s távirányítóval. A többi gyártó lapjánál (legjobb tudomásom szerint) nincs erre lehetőség.
Amennyiben a "házhoz adott gyári IR cucc" úgy működik mint ahogy anno az iMon-om, nevezetesen hogy be kell kötni a tápcsati elé, akkor igen, az bármilyen lappal működik. -
canniball
nagyúr
válasz
#48613632 #41461 üzenetére
Igen, a Harmonyhoz jó ennek a vevője.
-
canniball
nagyúr
válasz
Sziszifeca #41401 üzenetére
Tiltsd le az automatikus DVD- és CD-lejátszást!
stigma!
Ott én nem látom a képeket.
De harylmu kolléga postjában ott a legtöbb amit tehetsz, illetve mint írtam ezzel a lappal Win-on nincsenek HD hangok.hunaqua!
Ha csak annyi az elvárás hogy legyen optikai kimenet akkor mindegy.jézusom!
De van, pl. a Remote trackpad. A gépre felteszed a szervert, az androidos eszközre letöltöd az alkalmazást, összelövöd őket és kész a virtuális billentyűzet/tapipad. Ha erre gondoltál... -
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
válasz
pszihopata85 #41258 üzenetére
Mert szerinted a DC-s lapon hány ág van...? Nem vagyok egy táp-guru (sőt!), de szerintem a lapra integrált cucc kb. ugyanaz mint egy pico. A kérdés innentől már csak annyi, hogy amit veszel (akár a lappal, akár külön) az mekkora terhelést bír.
_Smooth!
Nem biztos, de így emlékszem.Az a "sata wiki" elég nagy blődségnek hangzik, mégis honnan tudná egy HDD hogy hány másik van a lapon és hogy éppen mennyi indult már el/mikor és hanyadikként szabad neki indulni?
-
canniball
nagyúr
válasz
pszihopata85 #41255 üzenetére
Hogy bírja vagy sem az nem az elosztóktól fog függeni. Én továbbra is a pico mellett teszem le a voksom.
-
canniball
nagyúr
válasz
bajnokpityu #41229 üzenetére
Zöld. Ezért javasoltam a tabletet, a Yatse csilli-villi borítós felületén könnyedén ki tudnák választani amit akarnak. Csak ugye az nem kapcsolja be és teszi a megfelelő bemenetre a TV-t...de szerintem ezt is pikk-pakk megtanulnák.
-
canniball
nagyúr
válasz
bajnokpityu #41222 üzenetére
Sajnálom hogy így jártál vele. (Nekem is 600-asom van, 2-3 éve vettem és ez bírja a bevetést.)
A lányoknak vegyél valami olcsó androidos tabletet amiért adott esetben nem kár, én is biztosra veszem hogy egy-két szóból megtanulják kezelni. -
canniball
nagyúr
válasz
bajnokpityu #41217 üzenetére
Vegyél Harmonyt arra tudsz csinálni ilyen "feliratú" gombot, nekem is így van megoldva.
-
canniball
nagyúr
válasz
asanotadanob #41200 üzenetére
Azéval nem tudom, de ezével működik (csak ráböktem az elsőre, azt nem tudom mennyire jó ajánlat, nézd meg a többit is).
-
canniball
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Philips NA351/00 Dupla kosaras Airfryer eladó
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest