- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Whito
csendes tag
válasz
band1103 #4321 üzenetére
Szerintem nem kevertem, én is különbséget tesztek a GMA 4500 (ami a Q45 chipsethez van) és a G45 között. A felső táblázatban van olyan sor, hogy "Full HW Acceleration AVC Decode" a Q45 mellett, mint ahogy VC1 is. Ez nem azt jelenti, hogy h.264/MPEG-4 kódolású filmeket dekódolnia kellene tudnia? Vagy valamit még mindig keverek?
De annyira nem nagyon kritikus nekem, hogy mit tud az alaplap, mert HD4550 kártyámra várok és azzal akarom majd a videokat lejátsztani, nem az alaplappal.
-
Whito
csendes tag
-
Whito
csendes tag
válasz
band1103 #4284 üzenetére
Teszteltem 1080p filmeket. Többek között közismert, nyilvánosan elérhető mozikkal, hogy legyen összehasonlítási alap.
Itt van az eredmény:#1 Coldplay Live
Bitrate: 15.3 Mbps
Format: MPEG4
Codec: XVID
Frame-rate: 60
Audio: AC-3 (448kbps)
CPU terhelés (%): 40-75
CPU hőmérséklet (max): 52-51#2 Egon és Dönci
Bitrate: 7.2 MBps
Format: VC-1
Codec: WMv3
Frame-rate: 25
Audio: WMA2 (192kbps)
CPU terhelés (%): 20-45
CPU hőmérséklet (max): 48-48#3 Big Buck Bunny h264
Bitrate: 9.7 MBps
Format: AVC
Codec: acv1
Frame-rate: 24
Audio: AAC (448kbps)
CPU terhelés (%): 35-30
CPU hőmérséklet (max): 49-49#4 Big Buck Bunny MPEG4
Bitrate: 12.5 MBps
Format: MPEG4-Visual
Codec: FMP4
Audio: Ac-3 (448kbps)
CPU terhelés (%): 15-35
CPU hőmérséklet (max): 48-45#5 Magic of Flight (Microsoft 1080p sample)
Bitrate: 8.4 MBps
Format: VC-1
Codec: WMA3
Audio: Ac-3 (384kbps)
CPU terhelés (%): 30-25
CPU hőmérséklet (max): 48-45Ami lényeges információ lehet, hogy a CoreTemppel mértem a cpu hőmérsékletet. A terhelés és a hőmérséklet is magonként lebontva értendő. A CPU terhelés átlag, "szemre" becsülve, taskmanagerre hivatkozva, és elég nagy volt a szórása. Tehát ahol pl. 30%-t írtam terhelésre ott volt 10 és 50 is, ezek között ingadozott. A lejátszáshoz KMPlayer-t használtam minden esetben alapbeállításokkal. Második és utolsó filmhez a Microsoft WMVideo kodekjét, a többihez a KMPlayer beépített video dekódert hasznátla. Feltettem még az ffdshow kodeket is, de azzal jobban terhelte a cpu-t néhány százalékkal és azzal nem mértem. Az első kicsit megizzasztotta a gépet, de elég extrém kódolása van annak azért. Szóval ezekből az látszik, hogy izzadás nélkül vitte a filmeket és a hőmérséklet is elég barátságos volt közben.
-
Whito
csendes tag
válasz
band1103 #4284 üzenetére
Nem sok 1080p filmem van. 2 darabbal próbálkoztam. Az egyik egy microsofttól letöltött egyik demo video volt wmv formátumban, aminél 50% CPU terheléssel ugyanazt az eredményt kaptam, mint egy áltag 720p DivX/mkv filmnél. Egy másik 1080p DivX film viszont teljesen kiakasztotta a CPU-t, mindkét mag 100%-on járt és nem bírta folyamatosan lejátszani. Ekkor kb. 50-53 fok környékén ugrált a hőmérséklet, de csak néhány percig ment, mert akadozott a lejátszás, így nem is erőltettem. Még eljátszadozom majd a kodekekkel és csinálok egy hosszabb tesztet 1080p-vel és beszámolok. Mindenesetre meglepő volt, hogy elhasalt egy 1080p lejátszásnál, és nem örülök neki.
"Egyébként grat a passzív c2d-ért"
Kösz, de az e5200 hivatalosan Dual Core és nem Core 2 Duo, ha jól tudom
-
Yahhher
aktív tag
-
bikmakk
tag
válasz
band1103 #4246 üzenetére
Biztos vagy ebben?
Az Nvidia oldaláról idézek:
"PureVideo HD offloads 100% of movie playback for all HD video formats (H.264, VC1, MPEG-2)" (link)Az egyel előbbi generációs IGP-hez ellenben azt írják, hogy csak besegít a CPU-nak, tehát hem hiszem, hogy csak önfényezésről lenne szó az új chipsetet illetően. De majd tudatom veletek ha lesz ilyen lapom
-
craine12
tag
válasz
band1103 #4142 üzenetére
Nem, nem értettem félre, csak arra utaltam, hogyha a továbbfejlesztett UVD segítene több filmet dekódolni, akkor a 48x0-ek profitálnának belőle, mivel bennük is (legalább is a frissebbekben) 2.2-es UVD van.
Én nem tennék le az IGP-ről, mert helyhiány miatt jobb, ha nem kell külön vk-val bajlódni. A GF9300-as meg semmivel nem tűnik rosszabbnak, mint egy 8400GS. Sőt olyan funkciókat is tud, amit esetleg az AMD/Intel nem.
Már vettem valakinek egy 4850e-t, mert úgy gondoltam, az fogyasztja a legkevesebbet. Minél többet olvasok utána, annál inkább arra a következtetésre jutotk, hogy egy E5200/E7200 még jobb választás lenne, arról nem is beszélve, mennyivel erősebbek. Szerintem egy IGP-s lap jobb fogyasztás szempontjából, mint egy sima+diszkrét vk-s rendszer.
Alulfeszelés meglesz, csak lenne már olcsóbb az ASUS P5N7A-EM -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
band1103 #4146 üzenetére
Találtam egy jó kis progit DXVA Checker 1.9. Ez megmondja, hogy a gép DXVA kompatibilis-e, illetve benchmarkolni lehet vele videókat különböző lejátszási módokban.
Na ez a progi kiderítette, hogy a COREAVC Professional nem kezeli a filmeket a gépemen...
Haali Media Splitter is fent van, nem tudom az miért nincs a listában.
Egyedül a Cyberlink PowerDVD-vel feltelepülő kodek van a listában (illetve volt míg le nem szedtem teszt képpen)
Ezek szerint a .mkv filmeket nem dekódolja jól COREAVC Pro és Haali sem? -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
band1103 #4146 üzenetére
Ez így szép és jó, de én nem Media Playert használok, illetve azt, de a Media Centerbe beépítettet.
Nem túl hatásos egy távirányítóval Total Commanderben mászkálni, ezért vagyok Media Center párti.
Valahogy meg kéne hackelni, hogy ne a Media Player akármennyi legyen a beépülő lejátszója... -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
band1103 #4139 üzenetére
Nekem már csak az a bajom, írtam is ez ügyben egy ASUS fórumon, hogy az EAH4350 kártyával az .mkv filmek lejátszása (Haali Media Splitter + Windows Media Center) 50%-os processzorterheléssel jár (azért csak 50% mert csak 1 magot terhel le fullra).
Szerintem nem a kodek vagy a VGA hibája ez, hanem a filmeket rossz beállítással kódolták be, ugye? -
craine12
tag
válasz
band1103 #4136 üzenetére
A cikket olvastam (azért köszönöm), de nekem abból az jött le, hogy mindenképpen L4.1-es video kell (szükséges, de nem elégséges feltétel) ahhoz, hogy a mai kártyák dekódolni tudják a filmeket. Ami nem megy, az helytelen beállítás következménye, de nem feltétlenül a level miatt. Na most jó lenne tudni, hogy általában mit nem állítanak be jól, mert ha nem jelent sokkal több lejátszható mkv-t az L5.1 profilú videok dekódolásának ismerete, akkor tényleg nem érdemes erre gyúrni. Amúgy honnan vetted, hogy a HD4550-es képes rá? Mondjuk akkor sem szeretnék diszkrét grafikás gépet építeni, de azért érdekelne.
-
DarkByte
addikt
válasz
band1103 #3931 üzenetére
DXVA képes IGP -vel minden DXVA -hoz igazított H.264 videót le lehet játszani (az x264 csak egy kódoló a sok közül és ehhez is léteznek már DXVA profilok, lásd: [link]). A Blu-ray lemezeken és a HD DVB TV sugárzásnál is H.264@Level 4.1 videóról van szó, ennél magasabb beállítást használni teljesen felesleges (az ok is itt keresendő hogy némely x264 rip-ek nem mennek VGA gyorsítással, mert feleslegesen nagy beállítással vannak tömörítve, az igazán jó releaser -ek erre egy ideje jobban kezdenek odafigyelni). Az SD videókat pedig Level 3.1 -nél magasabba felesleges tömöríteni (ez is DXVA képes). Level 5.x már csak max. az Ultra HD -hez fognak kelleni de az még jócskán odébb van. Esetleg még az 1080p50/1080p60 lehet érdekesebb mint jövőbeni követelmény, de egyenlőre ilyen videó rögzítésére és tárolására nincs gazdaságos megoldás így senki sem erölteti.
-
band1103
őstag
válasz
band1103 #3929 üzenetére
Bocs de lejárt a limitem.
giga780G+alulfeszelt(1,04v)-os x2 4000 -os cpu+C&Q miatt 1000MHz=
=28W+35w
=63W
Mindez Media player classic HT álltal 720p-s x264-os mkv lejátszása közben dxva bekapcsolva, CPU terheltség 3%-on. Más 1080p-s x264-es mkv lejátszás közben max 8%-os CPU terhelés. Ha nincs a lejátszóba bekapcsolva a hw akkor is max 25% az 50 helyett mert az igp drivere (pl.:catalyst) azért még mindig dolgozik.
Az igaz hogy vannak olyan x264-es avik amik olyan szürőkkel, filterekkel vagy algoritmusokkal lettek elkészítve amit már nem ismer az IGP decodere ezért a cpu-ra terhelődik a dekódolás. Az is igaz hogy a képminőség javítása érdekében az ilyen "H264 szabványtól" eltérő x264 algoritmusok még jobban el fognak térni a H264-től tehát idő teltével a cpu fog egyre jobban erőlködni az igp helyett. De a hw gyorsítást nem is az x264 folyamatosan fejlődő spec. algoritmusaira találták ki.szerk:ugyan ugyan. Es hol látsz a boltokban x264-es kódolású mkv-s filmet DVD5 ös lemezen? Csak nem te is torrentezel? Akkor csak kicsit szét kéne nézzél és bármikor letölthetnél egy csomó filmet BL formátumba is. Lehet kicsit nagy a mérete de ot a Digicom 30Mb le-fel csomaga
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Android játékok topikja
- További aktív témák...
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Keresünk dokkolókat
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest