- Erős specifikáció, kompakt formában
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Fotók, videók mobillal
- iOS alkalmazások
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- iPhone topik
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkByte
addikt
válasz
band1103 #3931 üzenetére
DXVA képes IGP -vel minden DXVA -hoz igazított H.264 videót le lehet játszani (az x264 csak egy kódoló a sok közül és ehhez is léteznek már DXVA profilok, lásd: [link]). A Blu-ray lemezeken és a HD DVB TV sugárzásnál is H.264@Level 4.1 videóról van szó, ennél magasabb beállítást használni teljesen felesleges (az ok is itt keresendő hogy némely x264 rip-ek nem mennek VGA gyorsítással, mert feleslegesen nagy beállítással vannak tömörítve, az igazán jó releaser -ek erre egy ideje jobban kezdenek odafigyelni). Az SD videókat pedig Level 3.1 -nél magasabba felesleges tömöríteni (ez is DXVA képes). Level 5.x már csak max. az Ultra HD -hez fognak kelleni de az még jócskán odébb van. Esetleg még az 1080p50/1080p60 lehet érdekesebb mint jövőbeni követelmény, de egyenlőre ilyen videó rögzítésére és tárolására nincs gazdaságos megoldás így senki sem erölteti.
-
DarkByte
addikt
Milyen kártyával használod ha szabad kérdeznem? ATi kártyáknál azt olvasom hogy az in-loop deblocking is gyorsítva van, bár persze azt nem tudom hogy a MPC-HC-beli kodek ezt tudja-e is hardveresen kezelni, az biztos hogy szoftveresen igen (egyébként már csak magában is úgy veszem észre jó választás ez a lejátszó/kodek mert nálam a kvázi két processzort {Hyper Threading} ki tudja használni ha beállítom, ellentétben az alap ffdshow-al)
-
DarkByte
addikt
Szívesen venném a tapasztalataidat arról hogy a nem szabvány felbontású videókkal mit tud kezdeni az MPC Video Decoder, a Cyberlink esetén ugyanis azt olvasom net szerte hogy ami nem tökéletesen 720p/1080i/1080p azt nem gyorsítja hardveresen. Pl. Ha 1280x544 a felbontás akkor mi történik?
Nekem nincs még hardveres gyorsítású VGA-m így nem tudom kipróbálni, viszont az MPC HC-t én is most találtam a neten.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Milyen processzort vegyek?
- OLED TV topic
- ZEN.com
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bittorrent topik
- The First Berserker: Khazan
- Mass Effect
- További aktív témák...
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest