- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skillet
addikt
válasz
Richard #35533 üzenetére
Ha időd engedi, olvasd el a blogot.
de nagy vonalakban: a pop210 pici sávszélessége (torrent), film kompatibilitási problémák, frissítések hiánya, több gép, hdd dokkolók szerteszét, zűrzavar.... ehelyett egy házba/gépbe került minden. Kodi nagyon tudja, villámgyors rendszer, gyors torrent, halk, kis fogyasztású, egyszerre két monitort (egyik lcd tv) lát el.
Stb stb. Ennek a cserének csak előnye volt. -
Skillet
addikt
válasz
Richard #35531 üzenetére
Nálunk a Q1900DC bevált. Az os pedig win 8.1. 24/7-ben megy.
Amióta csatarendbe állt, nem nőtt a villanyszámla. Előtte egy popcorn a 210 volt 24/7-ben, meg egy asztali kis hp dc7800usdt, néha babrálva.
El is lettek adva, az asrock kiváltotta mindkettőt és még rá is tett pár lapáttal. -
Skillet
addikt
válasz
Celtis #35081 üzenetére
Köszönöm. Felraktam a backup kiegészítőt (Rick4/Canniball). De sose baj, ha több helyről vannak lementve a dolgok
Viszont, ami az újratelepítés óta még mindig bajos, az a transdroid (transdrone) program androidon. Egyszerűen nem tudom elérni, hogy lássa a gépen, qbittorrent alatt futott torrenteket.
A win pedig még mindig fura. Driverek már fent vannak, frissítések is... de valami nem kerek.
Win+tab-bal nem valami csiricsáré alkalmazás váltás kellene működjön? Az ablakok kinézete is olyan semmilyen. Szerintem jobban kidolgozott volt. -
Skillet
addikt
válasz
Skillet #35061 üzenetére
Nagyjából összeállt a rendszer. Szóval tegnapelőtt megette valami malware. A visszaállítási pont sem segített.
Újra kellett rakni az egészet. Ezzel kapcsolatban van valakinek ötlete, mivel lehetne egy teljes win 8.1-et lementeni és ilyesmi probléma esetén visszaállítani?
Még egy gond: tableten Transdrone nem tud csatlakozni a qbittorrentet-hez. Valamiért nem látja a gépen futó torrenteket. Ugyanakkor a tableten egy böngészőből be tudok lépni, így a qbittorrent web ui beállításai jók lehetnek. Ötlet? Eddig (telepítés előtt) hibátlanul ment.Hogy picit ON is legyek, kodi: mit kell lementeni, hogy a program újratelepítése esetén vissza lehessen állítani a beállításokat? A rendszer újratelepítése miatt az sem 5 perc volt és még van mit csiszolni rajta.
-
Skillet
addikt
kis segítség kellene.
q1900dc laphoz melyik a legutolsó, legfrissebb vga driver (win 8.1 64bit)? egy linket kérhetnék esetleg? teljesen elvesztem.
tegnap valami malware megette a rendszert, újra raktam az egészet, de a vga-val vannak pici bajok.
lehet beállítás kérdése, de "aero" nélülinek tűnik az egész. a beállítások, személyreszabás sem oda visz, ahova anno.
lehet, hogy frissítések hiányoznak még?
mindegy. mindentől függetlenül a legfrissebb drivertől baja nem lesz
köszönöm -
Skillet
addikt
fájlelérés telefonról nekem megy. ip kamerák passz. sajna nem tudom ezeket, csak nagyot akartam mondani, hogy minek... hiszen nálam megy minden, gond nélkül
közben meg lehet, hogy nálad elengedhetetlen. én azért körüljárnám a dolgot, ha nem muszáj, akkor jobb lenne megszabadulni a virtuális részétől. biztosan eléggé húzza a rendszert.
amúgy nagyon kis korrekt a q1900. napról-napra jobban szeretjük. villanyszámla nem változott, mióta csatarendbe állt. sacc hetente-kéthetente van újraindítva, olyankor felkúszik pár frissítés és ennyi.
de nem is igényli. én elégedett vagyok a win 8.1-gyel is. -
Skillet
addikt
Nálam mi az alap rendszer? Szimpla Kodi van médiára, nincs mpc-hc és társai.
A tv-re hdmi-vel van kötve a gép, a monitorra pedig dvi kábellel.
Kiterjesztett módban van, igen.
A torrentért a qbittorrentet felelős. Előtte nagyon sok p2p programot kipróbáltam, de sok nyűg volt velük. Nekem ez így hibátlan. -
Skillet
addikt
Rendben van minden. Alap kodi felelős mindenért, elégedettek vagyunk. 3D-t nem favorizáljuk, így az passz.
Torrent nincs korlátozva, folyamatosan megy a háttérben. Egy monitoron a számítógépes funkciók is ki vannak használva. Asszonyka ül a monitor előtt, pötyörészik... tv-n kodi fut, filmek... háttérben le/feltöltés... hibátlan. -
Skillet
addikt
válasz
justice84 #34790 üzenetére
ez a megoldás hibátlannak tűnik.
pár fájllal gondom akadt, a universal movie scraper nem nagyon akarja, most javítgatom őket.
van egy eléggé makacs darab.
stephen king: az (1990)
erre hogyan kereshetnék rá?
nfo-ba mellé raktam a tmdb-s linket.
nem nagyon történt semmi.
ötlet? -
Skillet
addikt
Kodi. Volna itt két mappa. Mindkettőben filmek. Ha felveszem őket a médiatárba, akkor minden film egy helyen lesz a médiatárban, a filmek alatt. Azt nem lehet elérni, hogy 1-1 mappa tartalmát külön-külön menüpontban lehessen elérni?
Nem tudom mennyire írtam le érthetően. Talán úgy a legegyszerűbb, hogy mappákra akarok szűrni a médiatárban. -
Skillet
addikt
válasz
bajnokpityu #34774 üzenetére
bocs, de ez más. a mitsubishit nem azért becézik micsunak, mert... hanem mert sokan azt hiszik, micsubicsinek kell ejteni.
az nyilván nem zavar, ha valaki micu-zza, de még a cicubisitől sem vágok eretazt legalább lehet tudni, hogy direkt van. mint pl a skodri.
de ha a skodát hirtelen szkodának ejtené valaki, vagy scodának...
rosszul látom?
ne ez aztán az off -
Skillet
addikt
válasz
bajnokpityu #34772 üzenetére
Mint mitsubishi (autó) tulaj, bántani szokta a fülemet a micsu-zás
Sokan micsuzzák a micukat. Igaz, ez nem autó, hanem vetítő... szerintem a dolgon nem változtat.
Amúgy bocsi, nem kötözködni akartam! -
Skillet
addikt
válasz
bajnokpityu #34770 üzenetére
Milyen micsu, az mit takar? Mitsubishit? Gondolom, akkor inkább micu
-
Skillet
addikt
válasz
Patice #34518 üzenetére
Nálunk már régóta élesedni próbál. Addig élesedett, míg jól beszívtuk.
Anno -tavaly nyáron- 16 millióért rengeteg lehetőség volt, most ugyanaz a kaliber talán 20-ért
És persze az egyik lakást meg még pont akkor adtuk el, amikor az árak a béka segge alatt voltak
Szóval duplán szívtunk. -
Skillet
addikt
válasz
canniball #34495 üzenetére
Nekem is egyből az járt a fejemben, hogy ezeket miképpen lehet megmókolni. Mondjuk másik ház, és -akár több- 12 (vagy még nagyobb) centis ventilátor 1000 fordult környékén.
Milyen venti lehet ezekben gyárilag, 8centis? Gondolom forog mint állat, levegőt meg hellyel közzel szállít
Némelyiknél már szinte betegesen vékony a dizájn. Még szép, hogy beszorul a levegő.
Én letojnám a dizájnt. Porszívót nem hallgatnék filmnézés közben.
A LED is nagy okosságnak tűnik. Nemrég kezdtem el nézegetni a ledes vetítőket.
Kisebb fogyasztás, valamivel kisebb melegedésy halkabb. -
Skillet
addikt
A stabil isengard kodi sacc mikorra várható? Érdemes még foglalkozni az alfákkal?
Celtis:
Nagyon köszönöm. Mindjárt meg is lesem -
Skillet
addikt
válasz
canniball #34407 üzenetére
igen, azt olvastam, értettem.
nálam így fest: KATT
akkor nem tudom, mi legyen. lehet, hogy a felszín hiányos? de csak van rá valami gyorsbillentyű, vagy ilyesmi. bár még akkor is kérdéses, elmenti-e.egy érdekes megoldást választottam. transparency felszín, kikapcsoltam, aztán vissza aeon nox-ra és megmaradt a beállítás.
de azért elég érdekes sztori volt.
mindegy, megoldódott. -
Skillet
addikt
válasz
canniball #34385 üzenetére
Így van nekem is. De az nem csinál jelen esetben semmit.
Az max a következő videót indítja el, ha be van kapcsolva. Ha ki van, akkor meg semmi.
De nálam nem ez a gond. Ha a mappában csak egyetlen video van, és elindítom, akkor azt játsza le újra és újra.
Ha több fájl van, akkor is az elindított (egy) fájlt játsza folyamatosan. Nem tudom miért. Nem találok rá beállítást. -
Skillet
addikt
Korábban már írtam, de sajnos még nem lett megoldás.
Lejátszás után újra elindítja ugyanazt a fájlt a kodi.
Teszem azt lemegy egy south park epizód és végtelen lejátszásba kezd, amíg ki nem kapcsolom.
Miért? Ha yatse alatt a második oldalon kikapcsolom (kék ikon), akkor abbahagyja. De ha kilépek a kodiból, majd újra belépek, akkor ismét örök lejátszó módba kapcsol.
? -
Skillet
addikt
válasz
Kiskopika #34237 üzenetére
Kodi, yatse. Kitalálja magának, hogy az elindított videot újra és újra lejátsza. yatse-ban a második oldalon kéken világít is a folyamatos ismétlés ikon.
Ki tudom kapcsolni, de aztán újra aktiválódik, ha újraindítom a kodit.
Kerestem a kodi alatt erre beállítást, de nem találtam. -
Skillet
addikt
válasz
radi8tor #34081 üzenetére
Azért ezeknek többet is kellene bírniuk.
Amíg teszt üzem volt és nem volt még rajta a burkolat, taperoltam rajta mindent, de feleslegesen. Semmi sem volt még csak meleg sem, nemhogy forró.
Gondolom amúgy az, hogy mekkora fogyasztók vannak a lapra aggatva fontosabb, mint a fogyasztók száma. Egy bluray író többet fogyaszt, mint 2hdd és azt is bírnia kellene.
De igazából passz. Nálam hibátlan, van 3 év gari így van ideje megkotlaniMost látom, hogy a végére jártatok. Így van. 2 kábel, 2-2 porttal.
-
Skillet
addikt
válasz
radi8tor #34074 üzenetére
nálam simán elketyeg a q1900dc úgy, hogy mind a négy sata port ki van használva. nincs melegedés.
sőt, elég hűvös adatokat produkál. 28-38 fok között mértem eddig.ll-kobe
külső kockának én ezt javaslom: fsp nb v3 90w
így keress rá pl argep-en.
a gépről pedig van egy cikkem is, ha gondolod, lesd meg.
amúgy nem integrált tápos lapokat linkeltél. -
Skillet
addikt
válasz
MasterMark #33936 üzenetére
Igyekeztem jól beállítani. Nem vagyok elájulva tőle
de majd próbálkozom még vele.
Asztalt ment 60hz-re.Újra van yatse a play-en.
-
Skillet
addikt
válasz
MasterMark #33924 üzenetére
Akkor marad úgy, mert gyakran használjuk egyszerre mindkettőt.
Be van állítva, hogy a képfrissítési frekvenciát igazítsa a filmhez.
És a hdmi kimenet képernyőfelbontása 24hertzre van állítva win menüben (lentebb írva, hogy hol)
Ha indítom a filmet, elsötétül a kép, a samu tv kiírja, hogy 1920x1080 24p. A monitoron közben meglesem mi történt. Képernyőfelbontás-speciális beállítások-monitor. Itt ilyenkor 23hertz van írva. Erre váltott 24-ről.
Eleve nem kellene elsötétülnie a képnek, nem kellene frekit váltson, hiszen miért is váltana 24ről 24re? De ugye 23-ra vált. Ha 23-ra állítom win alatt a hdmi frekvenciáját és filmet indítok, akkor nem sötétül el a kép, nem vált frekvenciát.
Mondjuk nekem ez fura, de ha jó így...
Amúgy a menüre nem látok frekvencia beállítást.Más. Korlátozott színteret be kell kapcsolni, ugye?
Tv-n mindent ki kell kapcsolni, amit csak lehet? Digitális zajszűrés, motion plus?
Dinamikus kontraszt, hdmi feketeszint? -
Skillet
addikt
válasz
MasterMark #33904 üzenetére
maximált ablaknál nem lesz olyan folyamatos a lejátszás? de hát arra van állítva, maximált ablakra, teljes képernyős mód helyett.... akkor most ez baj, vagy mégsem?
akkor az, hogy ha a számítógépen 23-as képfrissítést beállítva működik 24p-ben, nem baj?
ilyenkor nem vált a kodi frekvenciát (nem tűnik el a kép egy pár pillanatra), nem jelez ki a tv frekvencia váltást a filmek elindításánál, leállításánál.és a másik. miért erőlteti a 60hz-et a kodi?
hiába állítok be win alatt 50hz-et, akkor is visszavált 60-ra. persze nem feltétlenül baj, csak nem értem.
vagy ez nem a kodi miatt történik? a monitor mondjuk 60-ra van állítva. 50-en némi zajt produkál.
lehet, hogy a rendszer akarja mindkét kimenetnek ugyanazt a frekit adni? -
Skillet
addikt
válasz
KisTücsök #33900 üzenetére
kell win alá az xbmc starter
ha a kodi alatt bekapcsolom a "maximált ablak használata igazi teljesképernyős mód helyett" fület, akkor nem tűnik el a kodi a tv-ről, ha a monitoron babrálok, kattintgatok az egérrel. ha nincs bejelölve, akkor eltűnik. ez így okés?
másik. ha a film indításánál átvált a frekvencia 24p-re, akkor a monitoron, a képernyőfelbontás résznél a tv-t kiválasztva, majd spec beállítások-monitor-képernyő frissítési gyakoriság: azalatt 23hz van belőve. ha stop-ot nyomok kodi alatt, akkor visszavált 60hz-re. 23hz? nem 24 kellene legyen?
a tv ilyen frekvenciaváltásoknál némi fáziskésés után 24 és 60p-t ír ki.
meg ezt a 60hz-et miért erőlteti ennyire? ha pl 50-re állítom, akkor is mindig 60-ra vált vissza. -
Skillet
addikt
válasz
zolaas #33803 üzenetére
Igen, nálam az volt. Gondolom addig nyomkodtam össze, állítgattam, hogy a master user helyett minden bekapcsolásnál betöltött egy általam korábban készített profilt, amiben még teljesen más beállításokat használtam.
De elképzelhető, hogy nálad teljesen más gond van. Ha bekapcsolás után nincs hang és leellenőrzöd a hangbeállításokat és minden rendben, akkor passz. De ha el van állítva pár dolog, akkor a profilokat is érdemes lehet megnézni. -
Skillet
addikt
válasz
Mezga Aladár #33757 üzenetére
köszi, sikerült, működik telefonon is a tabiról lementett verzió
5.1.0 210266kodi isengard-ból érdemes megvárni a stabil verziót? tiszta telepítésnél a beállítások hogyan kerülnek vissza?
-
Skillet
addikt
-
Skillet
addikt
nemrég fedeztem fel, hogy a KODI-ban képernyőkímélőnek is van pár app. A video screensaver egész jónak tűnik, de hiába próbálok videokat letölteni, nem tudok. Valahonnan le tudom szedni ezeket, vagy más hasonló video fájlokat?
-
Skillet
addikt
válasz
chesterboy #33369 üzenetére
Már értem. Azt hittem be lehet állítani úgy, hogy már eleve a filmek mellé szedje le az infókat.
De exportálásról van szó. Sebaj, így is hibátlan.
Valamelyik nap ráküldőm a nagy pakkra -
Skillet
addikt
válasz
chesterboy #33369 üzenetére
Oké. Köszönöm. Előbb-utóbb nagyobb helyre költözik minden. Akkor, ezek szerint könnyebb dolgom lesz.
-
Skillet
addikt
válasz
Garold #33353 üzenetére
Örülök, hogy megoldódott. Én pl androidos teló meg tablet alól nem értem el a megosztásokat. De a MINDENKI megoldotta
Dudi: azt sajna nem tudom. Az asrock oldalán firkálnak róla, hogy alapjáraton illetve terhelésen mennyi a különbség. Azt nem tudom, ennnek mennyi a valóságalapja.
-
Skillet
addikt
válasz
Celtis #33342 üzenetére
nagyon szépek ezek a fényes felületek
már-már nem is nagyon tudok rá mit mondani. érthetetlen, hogy miért kell bármit is fényes műanyagból csinálni (tv, erősítő, monitor, laptop káva). Az meg, hogy egy olyan felületet, amit állandóan tapicskol az ember, miért csinálnak ilyen ótvaros anyagból... nem értem.
ahogy nézem, még emberi lényeknek is gyártanak normális, matt felületű távokat... nem csak ufonautoknak tükröset -
-
Skillet
addikt
Kodi: van olyan sorozat (szerintem film is), amit bár berak a médiatárba, de üresen hagyja a címet. Vagy ugyan csinál neki mappát, de a mappába belépve nincsen benne semmi. Ez a kisebbik baj. Így legalább látom, mivel van a gond. Tudom orvosolni. Viszont, van olyan sorozat, amit be sem rak a médiatárba. Ez viszont bajos. Több száz sorozatnál elég nehéz kibogózni, hogy melyiket rakta be és melyiket nem. Nem kis feladat. Van esetleg valami beállítás erre? Remélem csak én ügyetlenkedem.
-
Skillet
addikt
válasz
SUPREME7 #33292 üzenetére
szerintem egy sima ir vagy rf táv simán jó. sőt...nekem sokkal jobban bejön egy dedikált távirányító, mint egy mindenes, vagy cec. én nem vagyok elájulva ettől a cec dologtól. nekem volt multi táv is anno, egy sony. nem szerettem annyira. mindent lehetett vele irányítani... de igazán sosem tudtam megszokni, megszeretni. van 3 távirányító.
TV, erősítő, médialejátszó (HTPC). ez sok? szerintem ezzel semmi baj sincsen. de mindenkinek más jön be.
ízlések és pofonok. -
Skillet
addikt
válasz
Celtis #33214 üzenetére
Nálam is működik a wake on lan, pedig nem vásároltam meg. A gépet nem tudom, elindítja-e így, de a kodit elindítja, ha a windows már fut.
Bal felül a kodi logóra bökök, feljön a wake on lan funkció, rányomok és indul...
A gép indítás engem annyira nem izgat, folyamatosan megy. Nem szoktam kikapcsolni.
A felsorolt előnyök közül egy sem mozgatott meg. De túl jó ez a program. Már csak a támogatás miatt is megérné.
Bocsánat, mégis... az MPC-HC kezelése talán jól jönne! -
Skillet
addikt
válasz
littledon #33210 üzenetére
A. Pi ezt tényleg nem tudja?
Passzív felejtős. De hangtalan ventilátoros hűtés bármikor megoldható.
Lehet médialejátszót kellene nézned. Ott adott a passzív hűtés. Az egyedüli probléma, hogy a torrentet nem tudja maradéktalanul. Vagyis a sávszélességet le kell korlátozni. Mondok egy példát. Popcorn A210. Passzív. Amire neked kell, szerintem hibátlan. A torrentnél viszont 2MB/sec-re kell korlátozni a fagyások elkerülése végett. -
Skillet
addikt
A yatse alatt, ha megnyomtam a power "gombot", nem indult el a kodi. Letöltöttem számítógépen az xbmc starter progit. Most már indul, ez is ki van pipálva
Ez a yatse nagyon király.
Ezzel kapcsolatban kérdés. Elmerengtem, hogy érdemes lenne megvenni a progit. Valaki tudja esetleg milyen előnyökkel jár? Én eddig semmilyen hiányát nem éreztem, de hátha ti tudtok pár indokot -
Skillet
addikt
válasz
LLKobe #32982 üzenetére
igazából engem az érdekelne, hogy minél egyszerűbben lehessen megbontani a vevőt és a belső usb tüskesorra kötni az infrát, aztán házon belül úgy elhelyezni valahol az előlap környékén, hogy rálásson a táv. elvileg az én házamnál megoldható, az eleje rácsos. kívülre a vevőt semmiképpen sem raknám.
és emiatt az érdekelt, hogy a hp táv pl működik-e probléma nélkül egy másik ir vevővel?
a másik megoldás nálam is az rf táv lenne. akkor nem kellene ilyenekkel bohóckodnom. az egyik hátsó usb portot lefoglalnám -vagy szintén a belső tüskesor egyikét- és ennyi. nehéz a döntés -
Skillet
addikt
válasz
MasterMark #32548 üzenetére
azt hittem az ahci mód miatt nem látja a win. de most újra átraktam a sata3 portra és most jó. pedig nem állítottam semmit, sehol.
köszönöm -
Skillet
addikt
kis segítség kellene. összeraktam a htpc-t. q1900dc. a sata 3 portok egyikén egy ssd van, a másikon pedig egy 2,5" hdd. a hdd a biosban látszik, a win alatt nem. mit kell átállítanom, hogy működjön a dolog?
ha a hdd-t az egyik sata portra dugom, akkor látja a win. de a két sata porton másik két hdd van, így ez nem megoldás.
köszönöm. -
Skillet
addikt
válasz
Plasticbomb #32411 üzenetére
Csak mert úgy árulják őket, hogy 3gbps, 6gbps... sata2, sata3.
eddig úgy tudtam, nincs különbség ilyen szinten.
Van bevett márka? -
Skillet
addikt
Oda kell figyelni, hogy milyen sata kábellel kötjük be a merevlemezeket a lapra? Van különbség a kábelek között? Persze nem minőségre, hanem sebességre gondolok.
-
Skillet
addikt
válasz
Skillet #32302 üzenetére
Lejárt a szerk.
Anno az elsők között voltam, akik elkezdték használni xbox-on az xbmc-t. Akkor volt egy gomb, ami kb 7mp-et visszalépett. ideális volt, ha az ember lemaradt valamiről. A balra irány, 30mp ilyenkor nem túl szerencsés. Van még ez a gomb? Yatse alatt elő lehet csalni valahogy?
-
Skillet
addikt
pár kérdésem lenne kodival kapcsolatban... amíg nem áll össze a htpc.
egyelőre próbálgatom. felraktam a laptopunkra. van rajta hdmi kimenet, így azzal rákötöttem az lcd-re.
hogyan lehet elérni, hogy a kodi a kettes (lcd tv) kijelzőn induljon?
és hogyan tudom beállítani, hogy a laptop fedelét lehajtva a tv ne kapcsoljon ki?
köszönöm -
-
Skillet
addikt
FLIRC mennyire ajánlott? Tapasztalatok esetleg? KODIhoz kellene majd.
Eddig a rii távirányítókat néztem. Valaki írta is nemrég, hogy rendelt egyet. De nem tudom, hogyan lehet összehozni majd a kodival. Amúgy a rii-knél a lakk dizájn tart vissza, főleg. -
Skillet
addikt
válasz
adakiller #31875 üzenetére
nem lenne majd gond, ha esetleg priviben megkeresnélek? pont ilyen lapot és házat akarok venni.
lenne pár kérdésem. köszönöm.biztosan a venti zörög? csak mert én a cooler master ventilátorait nem így ismertem meg. olcsó, de nagyon jó minőségűek, halkak, hosszú élettartamúak. hdd? nem az rázza a házat? ventit konkrétan meglested, kivetted, hogy tényleg az zörög? nem ér hozzá egy kábel vagy valami? valamelyik tesztnél azt olvastam, hogy berakható ebbe a házba mókolás nélkül 14-es venti is. elvileg érdemes. 500rpm-re lecsavarva is elegendő levegőt szállíthat... szerintem.
szerintem is jó lenne passzív, de minimális légmozgás is sokkal jobb a semminél. mindenki ezt mondja -
Skillet
addikt
még mindig q1900dc. letöltöttem a leírását pdf-ben. abban 2rammal, 4 hdd-vel 79wattot ajánlanak tápnak.
és az alaplaphoz mellékelnek két ilyet is:
[link]
így leosztani sem kell. azon agyaltam még, hogy nem is nagyon lehet baja ennyi hdd-vel, mert ha csak egy portra rakok egy bluray optikát (optika nélkülit akarok amúgy), már az szerintem több energiát kérne, mint 2 3,5" felpörgéskor. legfeljebb pár cucc (ic) kap majd mini hűtőbordákat, ha tényleg kell. ha pedig maga alá csinál... 3 év gari.szóval azt hiszem marad ez a felállás. még távot nézek hozzá és egy 90wattos külső tápot.
tápra van ötlet, hogy honnan? hp, asus...gondolom ilyesmi gyári kellene? -
Skillet
addikt
válasz
HwAdokVeszek #31799 üzenetére
de hogy a pékbe kell majd beprogramozni?
kíváncsi vagyok rá nagyon. nem tűnik rossznak. az egyetlen NAGY bajom vele az, hogy az a fényes műanyag borzalmas. amúgy is (monitor/tv/telefon káva, erősítő eleje, stb), de távirányítónak meg, amit folyamatosan taperol az ember, teljesen elmebeteg dolog ilyen anyagot választani. nem is értem. szerencsére kezdenek visszaállni a matt dolgokra...de elég lassan megy
-
Skillet
addikt
válasz
canniball #31783 üzenetére
Az alaplap dc része nem igazán tudja? Akkor felesleges funkció. Anélkülit kell venni és pico psu+ külső táp(120watt)? Az jobban bírja, mint a lapra integrált? Ha mégis belső táp, ehhez a pakkhoz mit ajánlanátok?
Asrock azt reklámozza, hogy külső táppal kisebb a fogyasztás. Ennek van valóság alapja? -
Skillet
addikt
válasz
HwAdokVeszek #31793 üzenetére
Jaj, tök jó ez a táv. Be lehet simán lőni a kodihoz?
-
Skillet
addikt
Igen, a peak később nekem is beugrott. Akkor tudná egy külső 90 wattos? A lapon lévő két sata táp port tudná?
Ez a kis kocka nekem elegendő lenne. Több hdd-t nem akarok. Két db 3 terráson elvagyok még évekig. Aztán ki tudja mi lesz még.
Laptop hdd meg van pár darab itthon is.
Az összes hdd amúgy sem ketyegne. Mindig csak az, amelyikről éppen menne valami anyag. A többi aludna...nyilván. szóval a bekapcsolás a szívás.
Belső tápból mit ajánlanátok?
Amúgy a lap+proci kombó jó lesz arra, amire én szeretném? Mint kiderült, memória sem kell, az is lesz sógortól.
Ennél alacsonyabb fogyasztást már ne akarjak? -
Skillet
addikt
válasz
canniball #31757 üzenetére
[link]
ez a ház lenne az.
erre gondoltál : [link] ?
belső tápot nem akarok.
a külső jó ötletnek tűnt. 2 hdd-ig bírná el a rendszer külső táppal?
ha teszem azt, rákötök 1db 2,5-ös hddt és egy 3,5-ös wd greent egy szálra? a másikra pedig 2db wd greent? nem bírja el? mennyit fogyaszthat 2db 3 terrás green? max 10 wattot?
szerintem van olyan hdd ami egymagában eszik annyit. nem? azt is csak elvinné a port.
ahogy a táp is. de 2 3,5-ös is elegendő lehet. akkor egyik szálon egy 2,5+3,5 és a másikon is.
a sodimm miatt is aranyosabbnak tűnt a dc-s alaplap. hű, ez most picit szivárványosan hangzott
ha mégis belső táp, akkor mit javasolnál ehhez az összeállításhoz?
ha külön beüzemelnék egy nast, azzal se nagyon lennék előrébb. 2 hdd lehet benne. az egyik egy külön torrentezős lenne (így akarnám). de akkor már csak egy hely marad adatoknak. nem igazán tetszik az ötlet.
egy komplett gép kell mindenre (kivéve játék, arra ott vannak a konzolok), ez tűnik most jó megoldásnak.
csak megszületik egyszer a végső felállás
köszönöm! -
Skillet
addikt
válasz
canniball #31717 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a válaszokat.
A fogyasztás eléggé fontos. Így nekem is érdemesebb lenne egy ilyenben gondolkodni?
[link]
A teljesítmény attól még elegendő lesz?
A teljesítmény megtartása mellett lehet még ennél is lejjebb vinni a fogyasztást, vagy ez az integrált asrock már hibátlannak tekinthető ilyen szempontból?
Win azért volna jó, mert akkor a kis böngészős, netezős gépet (hp 7800usdt) is ki tudná váltani.
Akkor mindenképpen 4g ramban gondolkodjak?
A most popin -külső dokkolókban- lógó 3,5" hdd-ket is beraknám a gépbe. Így valamivel nagyobb házban gondolkodom.
Pl ez. [link]
Cserében nem kellene több doboz (dokkolók, esetleg nas)
A mellékelt lapot azért választottam, mert 4 sata port van rajta. Viszont ezen megintcsak van külső táp csati. Energiatakarékosabbnak írja az asrock a külső megoldást. Én minden esetre ezt használnám, ha már van ilyen funkciója. Viszont a lapon csak 2 sata power port van. Elosztóval ezek is el tudnak látni 4db hdd-t? 1 2,5" (rendszer plusz torrent. Mivel torrent is, így ssd kilőve) és adattarolásra 3db 3,5"-os.
A lap lehetne olcsóbb, de azokon nincsen 4 sata port.
Nagyjából összeállt a terv. A távirányítás még nagy kérdés. -
Skillet
addikt
meglestem egy raklap oldalt és infót
már kivagyok tőle
arra jutottam, hogy nem biztos, hogy a médialejátszó jó ötlet. most a pop 24/7-ben megy, letölt. 2000kbps-re van lekorlátozva a letöltés, így egyáltalán nem fagy. ezt pl med600-ason a fórumok szerint nem árt levenni 750-reneeee. nem akarok visszalépést. akkor inkább marad a 210-es.
megnéztem azt is mit össze kell szenvedni a jukebox miatt. igazából ez a funkció jelenleg nem érint meg, de ki tudja milyen láz kap el, szóval nem ártana, ha nem kellene beleőszülnöm... még jobban
és akkor még a htpc-re mondják, hogy necces a beállítása?
még mindig xbmc szerintem a megoldás. bocsánat, kodi.
amúgy a kodi minek a rövidítése?
no. szóval mondjuk htpc. ezügyben is körbejártam a témát kicsit...de sokra nem jutottam
már az alaplapnál elakadtam.
bár... talán. processzort most találtam egyet. amd apu 5350.
érdemes ebben gondolkodni, vagy esetleg más? kinek mi a véleménye?
szóval alaplap. ezt találtam
ASRock AM1H-ITX alaplap
azért akadt meg rajta a szemem, mert külső dc csatlakozó is van rajta. akkor ezt lehetne is használni minden egyéb belső táp nélkül? kell hozzá egy külső táp, a többit az alaplap lekezeli?
a memória? gondolom nagy különbség árban nincsen a kisebb és a nagyobb frekvenciás ramok között. így 1600mhz. 4giga kellhet?
mennyit fogyasztana átlagosan egy ilyen pakk?
egyáltalán jól válogattam össze a cuccokat?
a fogyasztás nekem eléggé fő szempont! (akkor inkább másban gondolkodjak?)
főleg a popi után. bár le még sosem mértem, de nem hiszem, hogy 10-15 wattnál többet kajolna.
ja igen, játékra persze nem lenne használva a cucc. torrent és filmnézés, zene. youtube. böngészés.
köszönök minden ötletet és segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest