- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- VoLTE/VoWiFi
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cekkk
veterán
válasz
Topanka #14778 üzenetére
Mit hiányoltam én ?
Én nekem itthon van ilyen a gépembe, VDFet nem lehet kapni külön értelmes árban. Parancsolj, legalább is én nem találtamMost arra vagyok kíváncsi, hogy majd a Imon tudj-e vezérelni a HK saját VFD kijelzőjét. Mondjuk mind a kettő 2*16os.
De persze nem hívtak vissza a doboz árával kapcsolatba.Na majd holnap zaklatom őket
iMON VFD has VFD display and volume control knob and designed to fit to 5.25” disk drive bay., szóval ez nem LDC kijelző, ezért nem szabad hinni a webshopoknak, sok esetben pontatlanok és nem értenek hozzá.
-
cekkk
veterán
válasz
Ed Parker #14757 üzenetére
Az a baj, hogy laptopokkal próbálkozol.
Én tapasztalatból tudom, hogy nem arra valók. Volt egy régebbi 2 magos AMD laposom ami mindenki elmondása szerint a mkv filmeknek menni kellett vola de nem ment. Hiába próbálkoztam az összes ismert beállítással amit javasoltak találtam a neten
De azt nem tudom megmondani pl, hogy egy E350es laptop és egy e350 asztali alaplapos gép mennyivel erősebb, de általában a noteszekbe szánt proci mindig gyengébb teljesítményű, mint ugyanaz asztaliba, vagy legalább is volt. De majd nálam jártasabb kijavít ha hülyeséget írtam, vagy helyeseljen, hogy tudjam mégsem írtam rosszul -
cekkk
veterán
XBMC kérdés.
Be van kacsolva, hogy a frekvencia igazítása a megjelenítőhöz, de néha mintha akadna a kép. Ha nézem a filmet be lehet kapcsolni azt, hogy Deinterlace így megszűnik ez a probléma, viszont ha másik filmet indítok el, akkor megint jön ez a szaggatás a 24pnél
Hogy lehet folyamatosra rakni ez a Deinterlace beállítást?
-
cekkk
veterán
3D kérdésem lenne
Használ valaki itt 3D-t TMT5el? Ismerősnek kölcsön adtam a pc-t és a 3D isoknál a kép lejátszás kb kétszer gyorsabb volt, mintha pörgetve lett volna hang nélkül, és még akadozott is, az egészet cpuból akarta megoldani? Én nem tudok próbálkozni mert nincs 3D tévém, de valami ötlet mi lehetett a gond?
-
cekkk
veterán
válasz
canniball #14665 üzenetére
Akkor bocsi,de ez is fajin, hogy nem tüntetik fel rendesen.
Nekem digivan tudom, hogy működik, ezzel a CI+al nem voltam tisztába, mert nálunk hála a jó istennek nincs upc, csak digi.CI+ kártya olvasóra gondoltam, vagy amit ad az a kártya olvasó? Ha igen, akkor meg arra ami ezt az egészet fogadni képes.
-
cekkk
veterán
válasz
canniball #14663 üzenetére
Itt ez a tv, azt írják, hogy CI van benne, a UPC szerint meg képes a CI+ modult fogadni amit az előbb linkeltem, ott van a kompatibilitási listán.
Akkor most mi van?
Oké, hogy adják a modult és a kártyát, de amibe bedugod azt meg kellene venni
Már mint htpcnél.
-
cekkk
veterán
Erre gondoltam én, na most egyébként ha teszek egy ilyen CI-t fogadó valamit (nem jut az eszembe a neve), és van DVB-C tuner a htpcbe akkor elméletileg működni-e kellene. Nem?
-
cekkk
veterán
válasz
zsigus #14660 üzenetére
Pont azért írtam a kérdezőnek, hogy inkább a upc-s topikba kérdezzen, mert az inkább oda való mint ide.
De van bennünk ilyen nyílás amibe lehet tenni bővítő kártyát, vagy mit meg nem mondom mit pontosan mert soha nem érdekelt annyira, hogy megjegyezzem rendesen és abba lehetett utána a kártyát tenni.Talán az is Common Interface nyílás és abba kellett tenni ezt a kártya olvasót és utána abba a kártyát, a régi lcd-m be ilyen volt a mostani plazmába rá sem néztem
-
cekkk
veterán
válasz
szabi__memo #14657 üzenetére
Köszönöm kedves sértésedet, de mivel tvben nem vagyok otthon melyik ujjamból szopjam ki, hogy a tévékbe milyen kártya olvasó és stb létezik?
Nem a htpcről volt végül szó.
Arra írtam is neki, hogy nem létezik, de viszont akkor olvashatnál figyelmesebben, vagy az értelmezési képességeidet javítsd, mielőtt beszólsz
-
cekkk
veterán
válasz
Peetry #14654 üzenetére
Szerintem nem. Talán ha tudsz a tévébe olyan kártya olvasót tenni, ami CI+os akkor esetleg, meg persze ha van benne dvb-c tuner.
De ebbe a CI+ kártya olvasós dologban nem vagyok biztos, hogy létezik ilyesmi. UPC-s topik nincs véletlen, lehet ott jobban tudnak segíteni.
-
cekkk
veterán
válasz
szabi__memo #14647 üzenetére
Ezt nem tudtam
Most tanultam valami új dolgot is . Köszi!
-
cekkk
veterán
válasz
szabi__memo #14645 üzenetére
Ez nem jó hír sajnos .
Akkor marad a upc beltérije
De miért jó ez, hogy ilyennel szívatják a világot
-
cekkk
veterán
válasz
szabi__memo #14643 üzenetére
Erre nem figyeltem bocsi
Akkor kapják be upcnél
De csak csinál valaki ci+ os modultEzt nem lehet bele dugni abba a modulba?
-
cekkk
veterán
válasz
szabi__memo #14640 üzenetére
És ha veszel bele olyan modult ami fogadja a kártyát(pcma vagy milyen
) , és plusz egy tuner?
Ilyesmire gondolok, mondjuk ez dvb-e de c is biztos van
-
cekkk
veterán
válasz
szabi__memo #14637 üzenetére
Nincs olyan tuner amely kezeli a kártyákat?
-
cekkk
veterán
-
cekkk
veterán
válasz
M@trixfan #14600 üzenetére
Létezik
Ezt olvasgasd
Így lesz auto mountod, és xbmc-n belül tudsz indítani mindent, majd külső lejátszó lesz aktív
Én is így használtam, meg mindjárt játszok még veleMás
Valaki nem miért van az, hogy ha elindítok xbmcből egy filmet külső lejátszóval, majd a távot használnám(imon vdf), akkor az xbmc-t akarja irányítani nem pedig a külső playert, be kell zárnom hozzá az xbmc-t és csak utána megy , hiába teljes képernyős az a progi is. Mit lehetne tenni, hogy vezérlést ilyenkor az kapja meg?
-
cekkk
veterán
válasz
#03969024 #14584 üzenetére
Nekem volt, és a lassúságán kívűl ami egy BD betöltése okozott azon kívül olyan nagy bajom igazán nem volt vele.
Most épp htpczekCsak érdekel, hogy ha neked nincs is olyanod, akkor miért nyilatkozol róla olyat amit nem tapasztaltál meg?
Hülye userek meg minden hol lesznek, mind htpcnél mind lejátszóknál, és nem a legújabb kínai csodát kell megvenniDe én sem akarok vitát kirobbantani
-
-
-
cekkk
veterán
válasz
kissdani #14558 üzenetére
Ha angolul tudsz akkor http://xbmc.org/
ez egy régi cikk, de itt keress rá az xbmcre.
-
cekkk
veterán
Én is csak arra használom, plusz egy táv van még, majd fogok kísérletezni én is vele, csak nem volt még erőm nagyon hozzá
Egyenlőre a bajom az, ha pl hamarabb indítom el a pc-t akkor hdmi-n nincs hang, és át váltani sem tudok rá, csak akkor ha először erősítő majd htpc és a tv hdmi bemenete, ha már a nem a hdmi bemenet, akkor valamiért megint nem lesz hang -
cekkk
veterán
Ahogy feltelepítette magát nálam úgy van minden
Nem volt erőm/kedvem sem sokat kísérletezni vele?
Automata indulást, hogy érted? a regeditbe be lehet írni, hogy indítsa ezt is egyből, és olyankor esik le a tálcára? Vagy a Start->Minden-program->Inditópultba behúzod az ikon akkor is indul egyből.Pont Peak mondta, hogy a médialejátszók procijai is hozzá nyúlnak a képhez szóval, én azt mondom, úgy használd, hogy neked tetsszen a látott kép, mert nem más nézi hanem te
-
cekkk
veterán
Van megoldás elméletileg a problémára
Beállítások Display/Hardwarec... engedélyezed, és utána auto de, és itt az írják, hogy nem minden filmnél érzékeli.
Viszont így akkor szarrá röhögöm magam, mert a több ezer eurós cinemaster sem jó, mert az is ezt a lejátszót használja
Csak nehogy hirtelen következtetést vonjak le -
cekkk
veterán
válasz
canniball #14539 üzenetére
Mindjárt, csak regenerálódok éppen, mert nem rég értem haza a futásból
Már rendbe raktam magam, most már csak bámulok ki a fejemből
Jah meg egy jó kis Indiana Jones-t meg kéne nézni a szomszédok örömére
Lehet most az lesz a tesztelés meg holnap?
Tényleg az imon tudott olyat, hogy ki írta, hogy az xbmc melyik menüjén állok éppen és stb?
-
cekkk
veterán
XBMC-t hogy lehet rávenni arra, hogy ha elindítok egy számot akkor lejátssza a következőt, és ne az ilyen .m3uból tegye
Vagy ilyen listákat, hogy tudok csinálni?
-
cekkk
veterán
Közben meg lett az oka, hogy miért nem mentek a rádiók, mert bekapcsoltam a proxy-t
Kikapcsolva tökéletes -
-
cekkk
veterán
Ezzel egy bajom volt, hogy megált az mkv lejátszása, és nem tette ki teljes képernyőre, már mint körbe oldalt és alul fekete marad a kép, olyan mint amikor az asztal nem teljesen tölti ki a képernyőt. Azt is úgy nyújtottam meg a visionban, mert nem töltötte ki, lehet ez lenne a baj?
-
cekkk
veterán
24p lejátszására ki milyen megoldást javasol? Válaszotokat előre is köszönöm!
Már mint xbmcben mit állítsak be. -
cekkk
veterán
-
cekkk
veterán
Berakok neked egyet, ebben benne van, hogy a BDket is lejátssza, ebből szépen ki tudod szedni, hogy neked mi kell, és átírni a lejátszó nevét a tiedre
Persze az elérési utak változhatnak 32-64 bitnél, és a user name is<playercorefactory>
<players>
<player name="ISO_Player" type="ExternalPlayer" audio="false" video="false">
<filename>C:\Users\Dell\AppData\Roaming\XBMC\userdata\PlayISO.bat</filename>
<args>"{1}" /fullscreen</args>
<forceontop>false</forceontop>
<hidexbmc>false</hidexbmc>
<hidecursor>false</hidecursor>
</player>
<player name="BDMV_Player" type="ExternalPlayer" audio="false" video="false">
<filename>C:\Users\Dell\AppData\Roaming\XBMC\userdata\PlayBDMV.bat</filename>
</player>
<player name="Disc_Player" type="ExternalPlayer" audio="false" video="false">
<filename>C:\Users\Dell\AppData\Roaming\XBMC\userdata\PlayDisc.bat</filename>
</player>
<player name="Universal_Player" type="ExternalPlayer" audio="false" video="false">
<filename>C:\Program Files (x86)\ArcSoft\TotalMedia Theatre 5\uMCEPlayer5.exe</filename>
</player>
</players>
<rules action="prepend">
<!-- Bluray ISO -->
<rule filename=".*iso.*" player="ISO_Player"/>
<!-- Bluray BDMV -->
<rule filename=".*bdmv.*" player="BDMV_Player"/>
<!-- Bluray MKV -->
<rule filename=".*mkv.*" player="Universal_Player"/>
<!-- Bluray M2TS -->
<rule filename=".*m2ts.*" player="Universal_Player"/>
<!-- Bluray Disc -->
<rule protocols="bd" player="Disc_Player"/>
</rules>
</playercorefactory> -
cekkk
veterán
válasz
djxp01 #14431 üzenetére
Hagy írjam már le hallottam már , majd ha hallasz te is jobb rendszereket akkor meglátod a korlátait, az ilyen olcsó dolgok specifikációja meg nem valós.
Az én erősítőm nem 500Wos szerinted akkor ez a kicsi valami?
Ezekre nem szabad adni.
Elmész meghallgatsz sok mindent ami tetszik azt megveszed. Ha neked az ilyen bögre szettek(már bocsánat, de ez az), tetszik akkor azt vedd meg.
Ha Debreceni vagy hétvégén kész a htpc, akkor megtudom mutatni a rendszerem, utána nem biztos, hogy ilyet vennél. De ezekre mindent rá lehet mondani, de csak addig amíg nem hallottál egy alap HM rendszer. Mert az enyém inkább alap. De te tudod, de én erre nem pocsékolnék 20 ezret kábelre. Sajnálom lehet rosszul hangzik, és sértő, hidd el, nem azért írom, de amennyiért ez megtudod venni újonnan használtan sokkal jobb rendszert tudsz össze rakni.
De ha neked ez tetszik vedd.De látom odaát is ugyan ezt javasolták, hogy HMre felejtsd el
-
-
cekkk
veterán
válasz
djxp01 #14419 üzenetére
Most mit értesz nem túl olcsó alatt? 400 ft/méter vagy 20 ezer ft/m méter, nem tudhatom az anyagi keretedet, így nem tudok konkrétat javasolni, nálam most egy Dali szett és egy HK erősítő van Közel 400 ezer forint volt az új áruk(persze használtan vettem őket, így nem került nekem ennyibe
), én ehhez frontokhoz 1100 forintosat használok, hátra meg kg 600. Persze lehetne sokkal jobbat is, a kérdés az, hogy neked mi éri meg, milyen rendszert akarsz a későbbiekben. Hova akarsz fejlődni. Így nem lehet javasolni semmit.
http://www.kacsa-audio.hu/, Kábelt innen vegyél.
-
cekkk
veterán
válasz
szabi__memo #14401 üzenetére
Ha jó ára lenne kellene egy ilyen
-
-
cekkk
veterán
válasz
Enszuke #14375 üzenetére
Mondjuk azért mert abbe szépen bele tudom rakni a vinyókat raidben, (win 7 tudja kezelni a raid5öt? ), a másik meg most jelenleg egy 1 nagy szobásban lakunk barátnőmmel ami háló is és nappali is, és nekem itt éjszaka ne menjen semmi gép.
Jah igen és tudod mindenkinek más tetszik igényel stb. A htpc panel tápos lesz nekem egy ssd-vel, igaz nekem egy faja tápom lesz m4-atx, de általában ilyen 60-120 wattos tápok vannak panelba, vagy picoba, és azért ha maxon megy valami miatt a proci, és a vinyók is írnak, akkor oda nem lenne elég. -
cekkk
veterán
válasz
#75912448 #14369 üzenetére
NASnak én nem kínlódnék ilyennekkel, meg oda minek az erős gép?
Feleslegesen fogyasztana, oda ilyen kell, ez van nekem is, erre felmegy egy kis oprendszer és a legjobb.
Nekem már elment a dune, de egyre jobban nem bánom, jobb lesz az a htpc, de a lejátszós topikba nem írnám be
-
cekkk
veterán
válasz
canniball #14351 üzenetére
Viszont most felraktam két fajta python, akkor nem ment, újra raktam az xbmc-t a 11.0 semmi béta , csak a stabil, és most meg megy.
Azért értetlenkedem én, mert nem nagyon hallottam még, hogy winhez bármilyen python kiegészítő is kellene, legalább is eddig
De mindjárt letörlöm őket, és megnézem, hogy megy-e úgy a rádió -
cekkk
veterán
válasz
Totheground #14342 üzenetére
Mondjuk hozzáteszem, hogy nem linux oprendszerem van, ide nem kell python ezért értetlenkedek [link]
Ezért nem értettem mire gondol a kolléga
-
cekkk
veterán
válasz
elmouse #14340 üzenetére
Én még nem is próbálkoztam, de gondolkozom egy sztereó erősítőm majd (ugye valjuk be jobban szól zenén, mint a házimozi), és érdeklődés szintjén megy, hogy majd miként is tudom megoldani ezt
Szerintem python kell neki
Ezt most nem értem, mint a programozási nyelv, vagy valami kiegészítő lenne? -
cekkk
veterán
Sziasztok!
Vajon xbmcnél meglehet oldani, hogy usb-n menjen ki a hang zene lejátszáskor, ha pedig filmezek akkor hdmi-n?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest