- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Kifelé is csukható a Z Flip7?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatta a Huawei a Band 10 okoskarkötőt
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
canniball
nagyúr
válasz
#75912448 #26572 üzenetére
Ehh, engem elsősorban desktopként érdekelt volna a teljesítménye.
(#26579) radi8tor1!
Szép!Te is kifejezetten HTPC-re szabott rendszert tolsz rá (vagy esetleg "sima" OS-t)?
(#26584) dabadab!
Sokáig én is kerültem ezeket a kis ventiket mint a pestisest, aztán amikor megvettem a Brazost nagyot csalódtam (pozitív értelemben), azóta nem is értem miért használnak egyes gyártók elviselhetetlen kis zajkeltőket. -
canniball
nagyúr
Amit linkeltél az nem PicoPSU hanem paneltáp. És szerintem nem lesz elég. Keress PicoPSU-t, azok jobbak 12V-on.
-
canniball
nagyúr
válasz
bizi990 #26543 üzenetére
"Mi számít "kici-óccó HTPC"-nek..."
Pl. Brazos lap+hozzá való paneltápos mITX ház+RAM+egy pendrive a fiókból az OpenElec-nek. Külön videokártya nem szükségeltetik.Médialejátszókban nem vagyok otthon, de szerintem egyszerű filmlejátszásra bármelyik alkalmas kell legyen.
-
canniball
nagyúr
válasz
_Smooth #26513 üzenetére
Ha megmérted akkor ennek a tudatában, a komponenseket felsorolva kérdezz rá ebben a topikban.
-
canniball
nagyúr
válasz
Hoppmester #26499 üzenetére
Sajnos én nem tudok mit mondani erre, nálam mindig elsőre vitt mindent (az avi-kat is), de még olyanra sem emlékszem hogy bárki panaszkodott volna itt ilyenre. Én annyit tudok javasolni próbáld ki egy másik verzióval (ha most 12 van fent akkor 13-mal vagy fordítva); de előtte azért várd meg hátha valakinek lesz valami jobb/egyszerűbb ötlete.
-
canniball
nagyúr
válasz
Hoppmester #26497 üzenetére
Hmm, ilyet még sosem láttam. Ugyanazon a gépen másik program (pl. VLC vagy MPCHC) gond nélkül viszi őket?
-
canniball
nagyúr
válasz
tozso76 #26485 üzenetére
És valóban működik, remek móka ez!
A YT pluginhoz pedig itt a javítás.
-
-
canniball
nagyúr
válasz
_Smooth #26475 üzenetére
Az elsőhöz (a paneltáphoz) jár az adapter, a másodikhoz (a PicoPSU-hoz) valóban még külön kell venni. Viszont 65W-os TDP-hez (ha használod is a gépet) a paneltápot inkább hagyd ki (12V-on csak 48W-t tud), maradj a Pico-nál. Ha tudsz szerezz egy mérőt és nézd meg mit kér a géped, lehet elég belőle kisebb is.
-
canniball
nagyúr
válasz
Sanyi.mTs #26471 üzenetére
Wifis (telefonra, tabletre) nem jó? Rádiósat nem tudom találsz-e, és ha találsz is van egy olyan sejtésem hogy zsebbenyúlós lesz.
-
canniball
nagyúr
válasz
_Smooth #26461 üzenetére
Van i-re is, a második másik nem tudom mi lehet.
-
canniball
nagyúr
válasz
rozmarph #26443 üzenetére
BullZeye kolléga keresett/talált itt épp múlt héten valami alternatív megoldást, de beszámolóra még nem emlékszem.
Dehogynem kell vevő.
Az ebay-en találsz "PC remote" néven, vagy itt az aprón a "HTPC távirányító"-ra keresve. Távirányító+vevő kombó, előbbi helyettesíthető.
-
canniball
nagyúr
válasz
Patice #26440 üzenetére
Szerintem félreértettél valamit: nem fut sem böngésző sem semmi más, sőt az XBMC Launchernek köszönhetően még a Win asztal sem.
"Láthatóan" csak az XBMC fut; a problémám pedig az hogy a hozzá tartozó YT kliens bizonyos videókat nem hajlandó lejátszani. Tegnap pl. megnéztem volna az Arch Enemy új vidóját, rákerestem a zenekarra, az első videót (War Eternal (Official Video)) néztem volna de nem volt hajlandó. Aztán rákerestem arra hogy "Arch Enemy War Eternal", megint az volt az első ami az előbb és persze megint nem játszotta le, meg továbbiakat sem, kb. a 3.-4. találatot volt hajlandó elindítani. És ez nem egyszeri probléma, többször is eljátszotta már ugyanezt.
Ezért is kérdeztem hogy másnál is ez van-e/kértem hogy aki tudja próbálja ki az AE-re keresést, hogy csak nálam ilyen vagy általános probléma? -
canniball
nagyúr
Kezd tele lenni a puttonyom az XBMC-s YT klienssel, milliószor azt dobja hogy a lejátszás sikertelen vagy egyszerűen semmit.
Nálatok jól működik? Aki használja nézze meg legyen szíves pl. ezt: keresés: Arch Enemy, első találat: War Eternal (Official Video), akármit csinálok nálam nem nyitja meg.
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
válasz
schferenc77 #26383 üzenetére
A SW-oknak a filmek mappán belül csinálj egy SW collection mappát és abba tedd őket, akkor gyűjteményként (mappaként/egy borítóként) fog megjelenni a filmek között.
A sorozatokat ne a filmek mappába tedd hanem készíts mellé egy sorozatok mappát és abba; az egyes sorozatokat nem kell évadonként külön mappázni csak legyen egyértelmű a fájlok neve (s01e01, s01e02, ..., s02e01, ... stb.). -
canniball
nagyúr
Az MPCHC szerintem nem igényel semmiféle finomhangolást. De ha már HTPC miért nem használsz/próbálsz ki egy HTPC szoftvert?
Billentyűzetből ha emlékeim nem csalnak a Logitech K400-at és a Rapoo E2700-at szokták itt emlegetni, már ha tapipadosra gondoltál.
-
canniball
nagyúr
Hova jutott, hova jutott... Ki gondolta volna 15 évvel ezelőtt hogy mostanában olyan mini számítógépeket fogunk a zsebünkben hordozni, amik többszörösen körberöhögik az akkori PC-k teljesítményét? A technika folyamatosan fejlődik...aztán egyszer majd csak lelépnek a köztünk élő idegenek a technikájukkal együtt és mi itt maradunk a romokon.
-
canniball
nagyúr
válasz
barnam_ #26340 üzenetére
Táp: picoPSU vagy olcsóbban paneltáp.
Utóbbit házzal együtt is megkaphatod, így a kettő együtt relatíve nem drága, csak a lap mérete lesz mITX-re korlátozva (legtöbb esetben ekkorák ezek a házak), ha esetleg később váltanál.És én ragaszkodnék is egy házhoz, ha a TV mögött lesz még az is mindegy mennyire szép (vagy nem az).
Intelhez nem (sem) értek, de úgy rémlik csak a drága procijaik tudják a 24p-t (már ha ez számít). Ellenben a Brazos tudja, olcsóbb is, cserébe nem mai konstrukció (már ha ez számít).
Mod. Most látom csak hogy NAS is lenne, akkor a kis ház valószínűleg kiesett, illetve ha sok HDD lesz akkor jó eséllyel a paneltáp is. -
canniball
nagyúr
válasz
Barthezz2 #26308 üzenetére
Közben módosítottam, de gyorsabb voltál...
Első két találat. -
canniball
nagyúr
válasz
#75912448 #26292 üzenetére
Jaja, így már passzol.
-
canniball
nagyúr
válasz
#75912448 #26278 üzenetére
"Verseng a Kaveri A8-7600..."
Na de az 65W-os, a lap pedig amit linkeltél Supports AMD AM1 Socket A-series and E-series Quad-Core/Dual-Core APU up to 25W. -
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
"Ami feltétlen kell az egy alaplap+cpu+vga (lehet integrált ha viszi az avit)..."
Brazos, ezzel mindegyiket letudtad és viszi a fHD-t is nemhogy az avit.A DVD-t én a helyedben kint hagynám ha már úgyis van hozzá rack, egyrészt jó eséllyel felesleges az oda másrészt így valamelyest könnyebb lenne házat találni; inkább a HDD-t tervezném bentre, ezzel megspórolnál egy alkatrészt. Ha ez így megfelel pl. ezzel le is tudtad a ház és a táp kérdést is.
Memória attól függ milyen rendszer kerül rá. Ajánlom az OpenElec előzetes kipróbálását, ha ez megfelel az igényeidnek a kevesebb RAM-ot is elég lesz vásárolni.
-
canniball
nagyúr
válasz
Ekkosh #26251 üzenetére
Nem egy proci-bajnokok az biztos, de HTPC esetén ez kb. mindegy mert GPU-ból a fimeket megoldják.
Építhetsz is gépet, sokkal komolyabb táp sem feltétlenül kell hozzá (nálam az alulfeszelt desktopban is pico van), csak kérdés érdemes-e, szükséged van-e arra a plusz teljesítményre.
Ugyan nálam W7 van de szerintem neked is elég a 4GB. -
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
válasz
LógaGéza #25937 üzenetére
Ha jól értem a ti kontótokra megy a történet, akkor pedig örüljön az ígéretnek hogy majd lesz csere.
Komolyra fordítva: ha tényleg rettentő szükséges lépni valamit akkor megpróbálhatod megolajozni a ventit. Ha ez nem jön be akkor lehet cserélni, de ennek az a szakszerű módja hogy egy olyan légkavarót keresel ami az igényeitek mellett (halk legyen) megfelel annak a kritériumnak is, hogy a teljesítménye megegyezik a cserélendő ventiével.
De erről azt hiszem itt többet tudnak mondani. -
canniball
nagyúr
válasz
gjanner #25767 üzenetére
Erre valószínűleg elég egy Brazos; annál legalább tuti nem kell CPU-cserén gondolkodnod.
YT-hoz van XBMC addon.
Az OE-hez meg ha jól emlékszem Opera is.
De létezik olyan script is amivel tetszőleges program meghívható (Win-on, de biztos Linuxon is fut/ahhoz is van ilyen).A távirányítás elsősorban nem a Harmonyn múlik, hanem a vevőn. De ez nem nagy bűvészet, az én kici-óccó vevőmmel is tökéletesen egyűttműködik a LH, így vezényelhető az XBMC (meg csillió más progi).
-
canniball
nagyúr
válasz
schferenc77 #25715 üzenetére
Jól sejted.
-
canniball
nagyúr
OK urak, majd ha lesz hozzá erőm előkaparom a filmet és csekkolom a nevezett részeket.
-
canniball
nagyúr
válasz
#75912448 #25639 üzenetére
Kb. egy hónapja voltam és azt mondták nincs gond.
Bár az igaz hogy szerintem mozi-szűrést nem végeztek.
Komolyra fordítva: az korábban feltűnt, hogy a film végén kissé akadozik a stáblista (persze csak ha direkt néztem, amúgy különösebben nem zavart), ennek most meg kellett szűnni? -
canniball
nagyúr
válasz
#75912448 #25623 üzenetére
Végignézegettem a Hz-eket, egyiknél sem kellett állítani.
A Képernyőhöz igazítás opció pedig úgy tűnik helyére tette a dolgokat, most nem látok kilógást/elcsúszást.
Ezt viszont nem értem:
"Ha nincs 24p mód a tévében, akkor valószínűleg automatice átvált ha 24Hz-es jelet érzékel."
A TV-m (Samsung C530) a neten olvasottak alapján tudja a 24p-t de automatán vált; vagy a "nincs 24p mód"-ot úgy érted hogy nincs hozzá kapcsoló?És egy érdekesség: ha filmet indítok kiírja a TV hogy 24Hz, viszont ha sorozatot akkor előbb 24Hz-re majd 50Hz-re vált, vajon miért nem egyből utóbbira?
-
canniball
nagyúr
Miért, a linuxon nem kell beállítani?
Amúgy miért fontos ezt piszkálni? Nekem úgy tűnik most "helyén van" a kép, a regger kolléga által javasolt TV-beállítással már az OSD menü is a helyére került.
-
canniball
nagyúr
válasz
MasterMark #25610 üzenetére
Ja hogy ez az?!! Miért nem ezzel kezdtétek?!
"XBMC-ben elindítasz egy videót, akkor lerakod..."
...és akkor a TV visszavált 60Hz-re. -
canniball
nagyúr
válasz
MasterMark #25606 üzenetére
Túlpásztázást aztán végképp nem látok a TV menüjében.
"Addig nem is látod akadozni, amíg nem láttad a 24p-t."
Na ezzel végképp elbizonytalanítottál hogy kell-e nekem ezzel szenvedni... -
canniball
nagyúr
Köszönöm uraim a segítőkészséget, de bevallom totál nem vagyok képben ezen a területen.
Folyamatos akadozást szerencsére nem látok...de lehet csak vak vagyok.
A TV-n emlékeim szerint nem állítgattam semmit, csak a bemenetet írtam át PC-re hogy "teljes képernyős" legyen a kép, illetve a rikító módot kapcsoltam ki (erre a 24Hz-es jel esetén is automatán átváltott); 24p-s kapcsoló egyáltalán nem rémlik.
A túlpásztázást most akkor hol keressem: a driverben vagy a TV-n?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Apple AirPods 3 új bal és jobb pods
- Eladó ASUS ROG FUSION II 500 + ASUS ROG THRONE QI Kitűnő Állapotban!
- Logitech Z333 2.1 (980-000953/1202) Aktív hangfal
- Razer Kaira Fejhallgató (Vezeték nélküli) INGYEN FOXPOST
- Új, felbontott Sencor RESONEX MAXI 100W hordozható bluetooth hangszóró - 2 év bolti garival! -
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Utolsó darab - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest