- Netfone
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
powercolor r9 270 scs3 esetleg?
oszt problem solved. Azt tudod váltani amit észlel/lát az os mint eszközt. Akár le is tilthatod az egyiket és akkor csak a másik megy és vica versa, bár nem biztos hogy ezt szeretnéd. Én nekem bár van integrált vga-m letiltottam bios szinten, mert a passzív VGAmon van hdmi, dvi stb kimenetek és azokat használom, bár ott is csak egyet, de lehet váltani az fix.
-
válasz
rappit4 #34002 üzenetére
nekem a 14.0-ás Kodival olyan gondom volt, hogy a Windows taskbar bevillant egy nagyon rövid időre talán 1/24-ed azaz 1 frame erejéig amikor filmet nézte,. Kb minden 10ik filmnél volt ilyen tehát nem zavaró,csak jó lenne, ha most a 14.2-vel már történelmet írnék erre...
-
a KODI már le tudja keverni a Dolby Atmos-t sima TrueHD-ra? Mert nincs Atmos kompatibilis AVR-em...
-
válasz
bajnokpityu #31728 üzenetére
Nekem teljesen passzív htpc-m van, mi érdekelne konkrétan?
-
Sziasztok!
Nem tudja vlaki, hogy lehet a WASAPI-t alapértelmezett eszközként beállítani az XBMC-ben? Előre is köszi!
Üdv,
Vik -
Win 8.1 64bit Pro - check
MPC-HC + madVR - check
XBMC 13.2 - check
CAD Win 8.1 Audio Optimizer - checkLényegében, ami nem BD25 vagy BD50, annak jobb lett a képe, érdemes madVR-t használni external playerként az MPC-HC-vel. Audio Optimizer véleményem szerint már nem ennyire "látványos", hallható difi, max pszichikailag van, de azért lefuttattam. Summa summárum, így kell HTPCzni
Ps.: nálam a Smooth motion droppokat okoz, tehát ha másnak is droppol, akkor uncheck és elvileg jó lesz.
Üdv,
Vik -
válasz
brummmogo #28371 üzenetére
A konfigomat leírom, abból nagyjából ki tudod kalibrálni az árakat, ami persze lehet majd olcsóbb is ha több kompromisszumra vagy képes mint én...
ASUS Sabertooth Z87
i4770K
Zalman FX100 (passzív CPU cooler)
Samsung 128 GB 840 Pro
2x8 GB Kingston HyperX
PowerColor R9 270 SCS3 (passzív)
Seasonic 660W Platinum Series (30%-ig passzív)
Silverstone CW02 házEhhez hozzájön még 7x HDD lassú EcoGreenek sokterrásak, de ezek már "megvoltak". Tehát egy vaskos 300 kilóból elvileg meg is volna ha nem ezt a házat veszed hozzá. Viszont én is szeretem a csendet még játék közben sincs hangja, igaz azzal jár, hogy minden bootolásnál kiírja, hogy no CPU fan detected!
-
adott egy R9 270-es VGA. 1x HDMI és 1x DVI kimenet van használva. A HDMI megy az AVR-be majd onnan a nagy TV-be. A DVI meg megy egy kisebb TV-be amit monitornak használok. Amikor duplicate desktop van kiválasztva, akkor a nagy TV-n lejátszott film, klipp vagy youtube tearing effect-el, tehát a kép szét van csúszva, de a kis TV-n nem. Ha letiltom a kis TV-t az AMD CCC-ben, akkor a nagy TV-n eltűnik a tearing effect és minden jó lesz. Kérdés, van e rá mód, hogy duplikáltban is jó legyen a nagy TV-n a video lejátszás? Vagy cseréljem fel a VGA 2 kimenetén a kábeleket, hátha neki a DVI a "primary" kimenete? Előre is köszi.
-
-
-
válasz
HollywoodBoy #27796 üzenetére
a meglévő filmgyűjteményedből (library) nem lehet direktbe imdb pontozni a filmet pl, ez hasznos lenne, hogy ne kelljen alt tabozni és egy böngészőt elővenni, majd ott megtenni, jó lenne ezt az XBMCből a film lejátszása után, hogy kínálja fel mint opciót, 10 pontból mennyire tetszett nekem az adott film. Egy szimpla autentikációt igényel, amit megadnánk az XBMC menüjében pl.
-
válasz
szabi__memo #27405 üzenetére
A hosszú és minőségi hdmi kábel sosem volt olcsó sajnos, ahogy a minőségi pc alkatrészei sem...
-
-
válasz
zsoltika29 #27374 üzenetére
A ház silverstone márkájú legyen ha nem csak a kinézet, de a minőség is szempont nálad. Nem kell hűteni aktívan semmit sem, nekem rádásul gamer konfigom van htpc házban és minden passzív. A tápból is lehet passzívat venni, de ha gondolod a seasonic 660 platinum hibrid tápja nem vészes árilag, akár jó választás is lehet neked. Vga-ból is van passzív ami megfelel a htpc-nek és procihűtőből is számos van ami venti nélkül teszi a dolgát. Ha érdekelnek konkrét típusok szívesen segítek.
-
válasz
bajnokpityu #26914 üzenetére
nálam nem dobál framet 1et sem a filmek alatt, nekem van más, ha duplicate-re van a kijelző állítva a 2x TV miatt, akkor tearing effect van a nagy TV-n. Ezért profilt kellett megint létrehoznom, ami plussz adminisztráció... korábbi VGAval régebbi Catalysttal persze jó volt...
-
mivel szempont volt nálam a csend és bár tudtam, hogy ha 270-es VGA-t szemeltem ki akkor az nem lesz passzív táppal kompatibilis, de szerencsére lehet hibrid tápokat kapni, ami szintén hangtalan 30% terhelésig, ergo ha filmet nézek semmi sem mozog a HDD-n kívül, játéknál meg bekapcsol de akkor is csak 16 dB "hangzavarral". Amúgy emiatt a CPU cooler miatt kellett váltsak LC16M-ről CW02-re mert abba belefér, még nagyobb is!
-
előítélet bűzét érzem terjengeni nálad... megint meg akarják mondani, hogy én hogyan csinálom...
Tényleg főleg mozira van használva és csak 10% game, ott viszont nem ismerek kompromisszumot ezért kellett beruháznom minőségi és kussoló VGA-ra, neszpa? Majdnem hogy teleportál a gyere a suliba, mert csak 2 perc sétára van
És ha még nem mondtam volna, nekem itt kezdődik a HTPC, és nem azoknál a kicsi "kütyüknél" amiben szinte nincs semmi. Viszont elfogadom, hogy valakinek az már HTPC és az kell neki, hát nekem nem elég az a szint és kibővítettem olyan funkciókkal a HTPC-met amit más meg max árgus szemekkel néz, hogy basszus Viktor a géped egyáltalán be van kapcsolva és ilyen grafikára képes???? Csak ámulnak, de mindez kivitelezhető, csak a komponensekre kell jól odafigyelni és gondosan megválogatni és összeépíteni a konfigot.
Írtam is, hogy All-in-One, de attól még HTPC.
-
válasz
Tomacko #26717 üzenetére
igaz és értem, bár nálam is főként HTPC szerepét tölti be a gép, de van ott azért WOT is ritkán 1-2 high end FPS, most legutóbb a BF4 és megizzasztom azt a passzív 270-est, nem tudok lemondani a tartalomról, mindent kimaxolt ultra grafikán tolok...
Nálam a csend volt a fő szempont ennél a gépnél mondjuk, de ha már képes az SSD így megdobni egy rendszer teljesítményét, akkor meg miért ne?
-
válasz
Tomacko #26712 üzenetére
az ssd-nek sosem a gyors betöltés volt a fő "fegyvere" a mezei HDD ellen, hanem az IOPS-ok száma, kb 5-10,000 IOPS-ra képes egy gyors HDD, míg a leglassabb SSDk ma már azok 80,000 fölött járnak... sokkal több műveletre képesek és emiatt írnak-olvasnak gyorsabban, ráadásul nincs 14 ms seek time, ami ugye "kárba veszett" időnek számít egy HDD esetében, míg az SSDnek meg van kb 0,1 ms. Igenis OS-nek meg a sűrűn használt progiknak SSD kell ma ha htpc ha sima mezei desktop vagy irodai gép. Tessék haladni a korral, ha meg nem, akkor lyukkártyán nem gondolkodtál esetleg, vagy menjünk vissza az ókorba, ahol a kerék volt a nagy szám, érted...
-
válasz
canniball #26693 üzenetére
tény és való, hogy én is a Z1-es telómról tudom bárhonnan az országban bekapcsolni az otthoni PCmet és teamviewerrel vagy rdp-vel kezelni és irányítani sőt XBMC remote kontrollerek is szép számban vannak a google playen... ettől függetlenül mondjuk csak bekapcsolásra a távkapcsot használom azt leteszem...
-
válasz
canniball #26690 üzenetére
iMON panelt és software-t használok és a házhoz mellékelt távirányítóval nemhogy bekapcsolni meg ki tudom a gépet de még joystick -> egér is van rajta meg virtuális keyboard-ot is tud, természetesen programozható a távkapcs, mint egy komolyabb keyboard, igaz, hogy a házhoz kaptam, de szerintem beszerezhető külön egységként is.
-
válasz
#75912448 #26665 üzenetére
nézd nekem nem csak filmnézésre kell a HTPC-m, hanem WOT-ra is használom és emiatt nélkülözhetetlen a passzív 270-es VGA. Integrált VGA-k jelenleg halott hardvert jelentenek számomra. Ja a másik, hogy 50 körül már simán van S-es i7 de lehet lejjebb is menni i5 is elég erős tud lenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Netfone
- E-roller topik
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- DOOM - The Dark Ages
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Path of Exile (ARPG)
- Synology NAS
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest