- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Honor 200 Pro - mobilportré
Hirdetés
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
devil-k
nagyúr
Nem tudtok véletlenül valami fasza kiegészítőt a borítók/fanartokhoz, mert amiket berak a Kodi.... annak a felbontása, minősége egy-két esetben több, mint okádék.
-
devil-k
nagyúr
válasz
bajnokpityu #55573 üzenetére
Videók --> Feldolgozás --> Rendelerés módja
Automatikus ❌
DXVA ❌
Pixel árnyékolók ✅
Szoftveres ✅Az első kettőnél van ez az anomália. Ha az utolsó kettőt beállítom, akkor megy... de borzasztó f#os a képminőség...
-
devil-k
nagyúr
Akkor vagy NAS-t kell váltani vagy építész egy komolyabb vasat. Én most éppen lN WIN nas házba építek.
-
devil-k
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #54919 üzenetére
-
devil-k
nagyúr
válasz
MasterMark #54852 üzenetére
Az lenne a legjobb, ha lenne egy fasza fizetős szoftver ami totálisan rendben lenne PC-re és mehetne vele a médialejátszás kompromisszum nélkül...
Közben kiveszem a kezem a biliből.
-
devil-k
nagyúr
Elég pofás kis mozigép az IN WIN-től.
[link]
-
devil-k
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #54528 üzenetére
Biztos nem költenék 600k-t PC-s lejátszásra.
Semmi értelme. Inkább vegyél egy csúcs lejátszót és adjad neki. Hidd el, nem olyan vicces dolog most HTPC-vel mozizni, mint pár éve a BD korában. Ezért sem folytatom én sem ezt a vonalat most...
Milyen megjelenítőhöz?
-
devil-k
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #54526 üzenetére
Mégis mi a pénz felső határa? Az AMD vonal megy nagyon + videokártya.
Még nem volt HTPC-d? -
-
devil-k
nagyúr
válasz
viperabácsi #54453 üzenetére
Mert az MPC-HC + madVR az nem szögelős.
(#54451) viperabácsi
Most volt akciós az Amazonon a Fire Stick 4K --> vettem is egyet --> 11.000 HUF -
devil-k
nagyúr
válasz
SunMount3r #54428 üzenetére
HDR-re szükség van. Szóval...
-
devil-k
nagyúr
válasz
SunMount3r #54426 üzenetére
Köszi. Akkor valószínűleg létrehozok win alatt egy másik felhasználónevet és majd ott kigyomlálok mindent. Kár, hogy nincs normális minimál win, mint pl a Linuxnál.
-
devil-k
nagyúr
válasz
MasterMark #54424 üzenetére
Legalább biztos nem fog futni a Windows alatt valami háttérben stb. Vagy ez hülyeség? Így is úgy is kell egy új PC nekem, de nem akarok külön HTPC-t, mert ott az Apple tvm is
-
devil-k
nagyúr
Skacok.
Lehet olyat csinálni, hogy Windows és CoreElec dualboot? Vagy nem érdemes? Inkább Windows alól menjen a Kodi? -
devil-k
nagyúr
válasz
SunMount3r #54376 üzenetére
Köszönöm a választ uram
-
devil-k
nagyúr
válasz
SunMount3r #54374 üzenetére
Igen, ezt tudtam, csak hogy van-e a fejlesztések között különbség? Pl. ami a Kodira elérhető hamarabb, az jóval később fog-e megjelenni a CoreElecre? Bocsi, nem volt egyértelmű a kérdés feltevésem.
-
devil-k
nagyúr
Skacok!
A CoreELEC és a Kodi között mi a különbség? -
devil-k
nagyúr
válasz
robi-k #54249 üzenetére
Mi ennek az oka egyébként, hogy nincsenek ilyen programok? Én pl. úgy érzem, hogy a Kodi is csak egy helyben lötyög, ha fejleszt, akkor lassan csinálja. Nyilván adományokból nem sok mindent tudnak fejleszteni olyan ütemben, mint ahogy mi szeretnénk... én pl szívesen fizetnék egy jó lejátszó programért, mint ahogy az Infuse-t is megvettem az Apple TV-nél.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Calogero #54133 üzenetére
Köszönöm a válaszokat. De akkor miért van az, hogy inkább a VGA-s megoldást választják többen? Nyilván egyszerűbb egy VGA-t belerakni egy bármilyen konfigba, mint egy új alaplapot venni, processzort stb. Csak azért kérdem, mert aktuális nekem egy teljes gépcsere es hogy érdemes-e ennek függvényében VGA-t is rakni bele, ha 4K mozira akarom használni? Nyilván ha madvr a cél, akkor igen.
-
devil-k
nagyúr
Hogy lehetséges az, hogy 2020-ban nincs olyan alaplapi VGA ami képes normálisan 4K-s videót lejátszani? Vagy tévedek?
-
devil-k
nagyúr
Végüls is milyen videókártyák ajánlottak most 4K-hoz?
-
devil-k
nagyúr
Mini VGA-ból van ami ajánlott?
-
devil-k
nagyúr
Skacok!
Mi újság HTPC fronton? Még mindig az Rx videokártyás megoldás a legbiztosabb a 4K-hoz? Vagy mi a helyzet most az integrált videókártyákkal? -
devil-k
nagyúr
válasz
SunMount3r #53092 üzenetére
Mondhat bárki bármit, de az Apple mindig értett a dizánjhoz. Számomra a Mini Mac külseje, alakja a "best of" HTPC. Fantasztikus.
-
devil-k
nagyúr
válasz
SunMount3r #53088 üzenetére
15 tűs D-Sub
Ebből is látszik, hogy ez nem mozizásra (lesz) való. Bankba, irodába... stb. helyre ok... -
devil-k
nagyúr
Apple Mac mini 2018 milyen lehet mozira?
-
devil-k
nagyúr
AMD vonalon milyen 4K gépben érdemes gondolkozni? Igazából csak 4K lejátszásra kell, semmi másra.
-
devil-k
nagyúr
válasz
MasterMark #52268 üzenetére
Valami nem okés. Nincs semmi csatlakoztatási "trükk". A TV-nél és minden más PC-nél is úgy működik, hogy bedugod és megy.
-
devil-k
nagyúr
válasz
MasterMark #52263 üzenetére
Használtam. Esetleg hátha tudok segíteni!
-
devil-k
nagyúr
válasz
SunMount3r #51937 üzenetére
Egyelőre nincs, de úgy látom, hogy mindenki a biztosra játszik. A hamarosan megépítendő HTPC-be én is dedikált videokártyát rakatok Ryzen procival.
-
devil-k
nagyúr
válasz
85EasyRider #51931 üzenetére
A tapasztalatok szerint a 4K-s lejátszásra a legjobb és kompromisszum mentes megoldás a dedikált 4K-s videokártya.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Baliga Tamás #51911 üzenetére
Az Inakustik kábelek jók! Mind a HDMI, mind a hangkábelei.
martinkeet
Miért ragaszkodsz a passzívhoz? Nekem az első HTPC-m passzív volt. Nem volt vele semmi baj, de ott azért vannak korlátok. -
devil-k
nagyúr
válasz
martinkeet #51608 üzenetére
Az egyik legnehezebb feladat egy jó ház megtalálása, ami nem is túl drága, jó a szellőzése, nem ízlésficamos.
-
devil-k
nagyúr
válasz
MasterMark #51551 üzenetére
Nem lett jobb. :\
A hibajelenség: [link]
-
devil-k
nagyúr
S.O.S. !
Marha idegesítő problémába futottam bele, eddig ilyen nem volt...
Kodiban elindítom a filmet, átvált 24p-re, annak rendje módja szerint. Lestoppolom a filmet és nagyon sokáig gondolkozik, amíg visszavált a Win az alap képfrissítési frekvenciára. De olyan is volt, hogy nem váltott vissza, sötét volt a képernyő és ilyenkor ha a Kodit ablak módra raktam billentyű paranccsal, akkor tért magához. Mi a szösz baja van?
-
devil-k
nagyúr
válasz
SunMount3r #51383 üzenetére
Én ott híreket szoktam olvasni, mást nem. Hát, ezt is hírnek szánták.
-
devil-k
nagyúr
válasz
SunMount3r #51381 üzenetére
Direkt nem szúrtam be az eredeti cikket, amit a 24.hu-n olvastam, ahol ugyanis a főcím ez: Megtaláltuk a tökéletes mini PC-t. Mini PC-nek valóban remek, de komolyabb dolgokra bajos.
-
devil-k
nagyúr
Mozira?
[link]Alfawise
-
devil-k
nagyúr
Ha videókártyával intézem a mozit AMD vonalon, akkor processzorban mi az ajánlott? Úgy értem, hogy mennyire kell izmos vasat összeszedni?
-
devil-k
nagyúr
Köszönöm a választ. A kérdésemet nem vitatindítónak szántam, de lassan el kell gondolkoznom egy új HTPC építésén és most igen nehéz irányt választani.
Szerintem sem érdemes belemenni a vitába, hiszen én is egy Audioquest Cinnamon 15 méteres kábellal nyomom a vetítőnél.
-
devil-k
nagyúr
Mi a jobb / mi lesz a jobb egyébként? + videókártya vagy majd integrált videókártya? AMD vonalon gondolkozok + egy videókártyán... Mennyivel jobb lehet ez? Pl. mennyivel van jobb hangja (HDMI) a videókártyának, mint az integrált HDMI csatinak? Pl. az asus b150m pro gaming alaplapom nagyon jó zenére is.
-
devil-k
nagyúr
válasz
martinkeet #51005 üzenetére
Azt ne hidd, hogy a HTPC-t nem kell mókolni... Azzal is kell ám dolgozni, szerintem még többet, mint az Amlogic-os mutatvánnyal. Ha nem adattárolásra használod, akkor miért nem SSD? Vagy SSD + HDD? 130-150k között szerintem nem lehet jelenleg olyan HTPC-t kihozni, amit te szeretnél, tekintve, hogy szükség lenne a kompromisszum mentes lejátszáshoz egy jó videókártyára, aminek most az ára az egekben van...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Építő/felújító topik
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Napelem
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Vírusirtó topic
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3040, 96% Akkumulátor
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3107, 100% Akkumulátor
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest