- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Magisk
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Yettel topik
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
paler
aktív tag
-
paler
aktív tag
válasz
#75912448 #28462 üzenetére
THX
Tehát az általad leírtakból az jön le nekem, hogy nem hogy kicsi, hanem igencsak szembetűnő javulást vettél észre a Dünehez képest. És milyen szoftvert használsz lejátszásra ? Gondolom XBMC alap, HPC-HC-t, meg valamilyen kodekpakot. Az alaprendszered Win vagy esetleg Linux ?
Regger, az "Aham"-ot a Düne vs HTPC különbségére írtad, vagy a Q2900 vs J1900-es kérdésemre -
paler
aktív tag
válasz
#75912448 #28459 üzenetére
Köszönöm a gyors válaszokat
A Q2900-ITX-et láttam, de még alaposabban nem vettem szemügyre. Nem tudom hogy kell-e ez a plusz ahhoz amire nekem szükségem lenne. Ti úgy gondoljátok hogy azokhoz az igényekhez amiket megfogalmaztam jobban passzol a Q2900-as mint a J1900-as ? A 23,976-os kadenciahelyes lejátszás gond nélkül megy ezeknek a GPU-nak ? Ez nagyon fontos szempont nálam. Hülyét tudok kapni attól ha ricen a képValaki cserélte már le a Dünéjét HTPC-re ? Van tapasztalata a kép és hangminőség terén is ?
Ja, még egy dolgot elfelejtettem leírni. A fogyasztást is minél alacsonyabb szinten akarom tartani
-
paler
aktív tag
Sziasztok !
Mi a véleményetek az ASRock alaplapokról ? Én eddig Asus párti voltam (vagyok), de most gondolkodom egy HTPC megépítésében. És az összes (Biostar, Gigabyte, Asus, MSI, ASRock) J1900-as CPU-val szerelt lapot átnyálaztam, és számomra az ASRock-os alaplap a legszimpatikusabb felszereltségben. De igazából semmit nem tudok erről a márkáról, mivel eddig ha PC-t építettem mindig csak Asus, Giga, MSI, DFI alaplapok közül válogattam. Most viszont a HTPC elégé idegenvíz számomra.
Most Dünét Base 3.0+t használok, és az lenne az elvárásom egy ilyen HTPC-vel szemben, hogy mindenben felülmúlja a Dünémet.
Tökéletes legyen a 1080p-s anyagok 23,976-os kadenciahelyes lejátszása, jobb legyen a kapott kép és a hangminőség. A full iso BluRay-t, 25BD-t, HDmkv-at tökéletesen letudja játszani. Bár a 3D nem annyira fontos, de azért jó lenne ha azzal is meg tudna birkózni. A kölcsönzői programot megfelelően tudja kezelniXBMC/Kodi-al akadás mentesen és gördülékenyen tudjon megbirkózom. És mindezt természetesen teljesen hangtalanul tegye, és távirányítható legyen. Egy ilyen lap szerintetek megbirkózik a 4K-val is, bár annyira azért nem fontos ez az opció. OpenELEC-el tökéletesen működik ez a lap ?
És az első kérdésemről sem feledkezzünk meg,tehát mennyire megbízhatóak ezek az ASRock alaplapok ?
Egyébként ezeket nézegettem:
1- ASRock Q1900-ITX (vagy DC)
2- MSI J1900I
3- Gigabyte GA-J1900N-D2H
4- Boistar J1900NH2
5- Asus J1900I-CVárom az építő jelegű véleményeket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest