- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Kiborult a Nothing Phone (3) pletykakosara
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Magisk
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsigus
őstag
válasz
Skuzzy #18761 üzenetére
Olvasd el ezt. Rá lehet tenni az MCE távon egy gombra is, hogy egy gombnyomásra megnyíljon a hang beállítás pl.
Celtis: Gyártástechnológiai szempontból problémásabb a dolog. Ne abból indulj ki, hogy kis tételben milyen előállítani, hanem abból, hogy több ezer db.-ot kell megcsinálni naponta, és a profit szempontjából nem mindegy, hogy ugyanazért a fizetésért 100 db-ot vagy 200 db-ot csinálnak óránként. Ezt veszteségnek könyvelik el, ha nincs meg a kijelölt mennyiség. Ezért drágábbak a bonyolultabb termékek... "foglalják" a gyártókapacitást.
Nyilván itt már a lehető legjobban automatizált gépsorokról beszélünk, ahol kevés ember dolgozik, de költségek szempontjából ugyanaz a helyzet. Minél többet csinálnak valamiből annál olcsóbban tudják adni (feltéve ha megfelelő a kihozatali arány, és elegendő a gyár kapacitása a termelés felfuttatásához), de ha nem veszik, akkor nem is csinálhatnak sokat, mert a nyakukon marad. Ezért nem egyszerű egy-egy új termék bevezetése sem, mert meg kell találni az egyensúlyt...
-
zsigus
őstag
válasz
Celtis #18733 üzenetére
Azért mert több rétegből tudják csak kihozni a kis méret miatt... A különböző áramköri elemek összeköttetései nem csak egy rétegben helyezkednek el (úgy kell elképzelni, mintha több alaplap lenne egymásra téve, és közöttük egy védőréteg van), és a miniITX-nél több réteget alkalmaznak mint a nagyobb méreteknél. Ha jól emlékszem egy mATX lapnál 4-5 réteg az általános, egy miniITX-nél viszont lehet hét is.
Pista0001:
"MCE távval vagy hivatalos XBMC remote (android) progival hogy lehet előhozni az audio menüt?"
Az MCE távval simán megoldható, csak szerkeszteni kell a keyboard.xml-t, és bármelyik gombra tehetsz bármilyen funkciót...
-
zsigus
őstag
Ennyi van most, 3D TV adókból.
A HDTV-nek még csak-csak van értelme itthon (sport közvetítések, BD-k (akár eredeti akár nem), konzol/játék stb.), de a 3D-nek tényleg nincs, és valóban elég lassan terjed a HDTV-hez képest is, pedig az sem (volt) gyors.
Na de ne offoljuk tovább.
-
-
zsigus
őstag
"Azóta itthon volt bármi 3D sport esemény ami elérhető lett volna ilyen formában?"
Nem, de még lehet.
A HD sugárzás is ugyanígy indult itthon, csak egy hónapig volt elérhető a 2008-as Olimpia eréig Bp.-en az M1/M2 HD.
-
zsigus
őstag
"Nem véletlen nincsenek sport közvetítések"
Már ne haragudj, de az Olimpiát 3D-ben is nyomták, itthon!! Az USA-ban pedig pl. már 2010-ben 3D-ben nyomták a NASCAR-t ha jól tudom, hogy azóta megy e így arról fogalmam sincs. Spanyolországban az egyik EL Classico-t is adták 3D-ben, tesztelés gyanánt tavaly vagy tavaly előtt stb. stb.
Ettől függetlenül én sem vagyok oda érte, pont azért nem, amit te is említettél: egy 42" TV-n a 3D olyan mintha egy kis ablakon keresztül bámulnám a világot. Nagyban pedig kegyetlenül drága...
-
zsigus
őstag
Az Enermax-nak van egy fogyasztás-kalkulátora, ott meg tudod nézni, bár ahogy néztem ez a proci pont nincs benne.
Viszont ha a G540-et adom meg, aminek szintén 65W a TDP-je 168 W jön ki (1db SATAGreen HDD, 1db SATA HDD, 2db USB eszköz, CPU, 1db DDR3 RAM + 2db venti), amihez semmilyen paneltáp nem lesz jó...
Sztem egy 65 W-os CPU-hoz inkább ne vegyél paneltápot...
-
zsigus
őstag
Beeper nekem is van, több is, de az MSI E350IS-E45-ös lapon nincs hozzá csatlakozó...
A házon meg még újraindító gomb/HDD LED sincs, szóval amit rá lehet kötni az a Power Switch, PowerLED.
Sajnos kezdik hanyagolni a gyártók a (nekik) felesleges dolgokat... Nyilván olcsóbb lesz így minden, de igazán érdekelne, hogy egy speaker csatlakozó lehagyásával miatt mégis mennyit spóroltak.
-
zsigus
őstag
Egy kicsit be*zaratott tegnap este a HTPC. Előző este áramszünet volt, és már nem kapcsoltam vissza a gépet, tegnap bekapcsolom és se kép se hang. Áramtalanítottam, ismét be akarom kapcsolni, a venti/HDD el is indult, viszont már a PowerLED sem világított.
Na mondom tuti alaplaphiba... Átraktam a lapot a másik házba/másik tápra, ott sem világított a LED, nyomtam több BIOS resetet, de ezen a sz*ron még egy alaplapi hangszóró-csatlakozó sincs, szóval hiába vettem ki a RAM-ot akkor sem tudtam, hogy elindult e vagy sem.
Áramtalanítottam éjszakára, ma reggel bekapcsolom és minden rendben... ilyet még nem b*ztam (már elnézést a kifejezésért). Mindegy, a lényeg, hogy működik, csak már azon gondolkodtam, hogy írok a boltnak, hogy küldjenek érte futárt (pont jókor, mert egy újonnan vásárolt HDD-t most küldtem vissza másodszorra), még jó, hogy megnéztem ma reggel is...
-
zsigus
őstag
Ha valakinek gondja van a kis távirányítóval, vagy az irányítás testreszabásával XBMC alatt akkor annak ajánlom ezt az olvasmányt.
Próbáltam a lehető legkörültekintőbben összeszedni, és a legegyszerűbben leírni, kiderül, hogy sikerült e (bár nem tudom, hogy nektek rögtön látszani fog e, mert még most lettem kész vele).
Ha valami nem stimmel nyugodtan szóljatok.
-
zsigus
őstag
Az XBMC-nek van egy ilyen beépített szolgáltatása, amivel böngészőn keresztül el tudod érni a médiatárat, és távirányíthatod is a rendszert innen. Csak be kell kapcsolni "Beállítások -> Hálózat" menüpontban.
Írd be a HTPC IP címét a böngészőbe (pl. 192.168.1.103), és látod is a médiatárat (borítókkal és mindennel együtt). Viszont nem tudom, hogy a hálózatodon kívülről is elérhető e, vagy ha igen hogyan, nem vagyok otthon a hálózatokban. Az viszont biztos, hogy értelemszerűen csak akkor működik ha megy a HTPC is.
De egyébként csak olyannak mond el ezt a lehetőséget akiben bízol is, mert a távirányítással szórakozhatnak.
-
zsigus
őstag
válasz
Zirowe #17387 üzenetére
Már le lehet szedni a Frodo RC2-t innen. A helyedben tennék vele egy próbát, aztán ha nem megy Win7-en nem tart sokból visszatenni a 11-et.
Viszont azt nem tudom, hogy a HD hangsávok támogatása mennyire befolyásolja az AAC-t. Nem kizárt, hogy semennyire, viszont ha fejlődött/bővült a támogatás ilyen téren, nincs kizárva hogy mégis.
Pista0001: Nem tudom sajnos, hogy mi lehet a gond, de abban igazad van, hogy ez a pendrive-os megoldás nem a legjobb... Nekem is voltak már vele gondjaim. Pl. először felment a 2 GB-os pendrive-omra zokszó nélkül az OE, aztán egy bizonyos verziótól nem látszott a telepítőben a pendrive. Aztán újra látszott, SSD-ként. Lassú is, és a 2 GB-os eléggé forró is volt használat közben.
Nemrég vettem egy 16 GB-os Kingston-t, máshoz kellett, de aztán mégis ezt használom most a HTPC-n. Egyelőre minden rendben van, nemsokára majd egy régi HDD-t teszek bele és arra telepítem majd, de kell hozzá SATA -> IDE átalakító, mert a lapon nincs IDE port. Még talán azzal is jobban járnál ha vennél az aprón egy régebbi HDD-t, nem kell, hogy óriási legyen, elég egy 40-80 GB-os is, csak az a baj, hogy ezeknek azért picit nagyobb hangja van mint mondjuk egy WD Green-nek. Ezért HTPC-be nem biztos hogy jó ötlet, de átmeneti megoldásnak jó lehet, és 2-3000 Ft-ból meg tudod úszni (elvileg), bár nem tudom, hogy konkrétan most milyen árban mozognak a HDD-k...
-
zsigus
őstag
válasz
canniball #17355 üzenetére
Az OpenELEC-ben alapból meg vannak osztva, viszont már egy ideje (nem tudom pontosan melyik verzió óta) nem érem el a PC-ről a HTPC-t. Már azóta többször is újra lett telepítve a HTPC, több OE verzióval (régebbivel is), az asztali gépre is Win8 került, de nem megy valamiért.
Az SSH működik, az XBMC-be épített médiamegosztás/távirányítás működik, de a megosztott mappák valamiért nem.
Pista0001: Na csak kiderült mi a hiba. A grafikus telepítő-készítő nekem sem működött (most már eszembe jutott az is, hogy ekkor írta a hibát telepítéskor). A .bat fájlt használd.
-
zsigus
őstag
válasz
canniball #17352 üzenetére
Igen, tényleg, ez is lehetséges. Csak én magamból indultam ki, és én a PC-ről sajnos nem tudom elérni a HTPC-t, ezért a HTPC fájlkezelőjében kellene távirányítóval bemásolni a film mellé az nfo-t, hálózaton, ezért nem foglalkozom vele, így gyorsabb nekem.
De igaz, ez is egy lehetőség.
Pista0001: Akkor tuti, hogy a pendrive-al van gond. Próbáld meg leformázni valami direkt erre készült progival. Pl. HP USB Formatter (vagy valami ilyesmi). Ha több partíció van rajta, akkor töröld mind, és formázd meg. Ha így sem sikerül, akkor próbáld a másik pen-el.
-
zsigus
őstag
válasz
Pista0001 #17348 üzenetére
Max. az Xbmcbuntu-t, de ha nem vagy egy Linux guru akkor inkább ragaszkodnék a helyedben az OE-hez.
Most ahogy gondolkoztam a hibaüzeneten, mintha nekem is dobott volna egyszer ilyet/hasonlót. Akkor azt a verziót nem is tudtam feltenni, de egy régebbit igen (valami előzetes verzió volt, még csak nem is béta). Esetleg ha megcserélnéd őket, és a telepítő pendrive-ra próbálnád meg telepíteni a másikról?
-
zsigus
őstag
válasz
Pista0001 #17344 üzenetére
Sztem tedd át a telepítőt egy másik pendrive-ra ha van rá lehetőség...
GRaul: Csinálsz egy Filmek mappát, amibe beleteszed a filmeket (külön mappában ha lehet, sztem jobban átlátható így, de nem muszáj). A mappák és fájlok nevei a filmek magyar címei legyenek!
Belemész a Videók/Fájlok részbe -> "Forrás hozzáadása", megkeresed a mappá(ka)t, hozzáadod, és a tartalommegadásnál kiválasztod a port.hu scraper-t, majd elkezdi megkeresni a filmek infóit.
Ha valamelyiket nem találja, vagy rossz találatot ad rá akkor pedig szintén a Videók/Fájlok részen rámész a film mappájára, nyomsz egy i (info) gombot, majd elkezdi keresni az infókat, ha nem találja írd be a címét, és a találati listából keresd ki a megfelelőt.
A speciális karakterekkel (kettőspont, kötőjel stb.) eléggé hadilábon áll az összes scraper, ilyenkor csak azt a részt írd be a címből ami vagy a kettőspont előtt, vagy utána van.
Pl.:
Batman: Kezdődik -> Batman
Ál/Arc -> Arc
Néha nagyon sok találatot fog adni (pl. az előbb említett "Arc" szóra), de sajnos nincs más választás, ki kell keresni a megfelelőt a listából.
-
zsigus
őstag
válasz
Pista0001 #17336 üzenetére
Ez érdekes... én már telepítettem egy jó pár verziót, de még egyszer sem fagyott E-350-en.
Próbáld meg az általános verziót (Generic), lehet, hogy a hardveres gyorsítás nem fog menni, de később updatelheted, csak a telepítés sikerüljön. Vagy ha ez sem megy, akkor az 1.0-t, és szintén frissítsd.
Ha sikerül, akkor a frissítés tök egyszerű: letöltöd a megfelelő verziót, és a "target" mappán belül található összes! fájlt (kernel, system stb.) bemásolod a Storage/.update mappába (ha nincs ilyen, hozz létre egyet). A másoláshoz használhatod a beépített fájlkezelőt is ha a másik gépről nem éred el a HTPC-t, csak add meg a fájlkezelőben hálózati helyként (SMB) a másik gépet.
Mire telepíted egyébként? Mert ha pendrive-ra akkor az is előfordulhat, hogy a pendrive nem jó, próbáld másikkal.
-
zsigus
őstag
válasz
Krampesz #17317 üzenetére
Esetleg egy ilyen? Magasságra/szélességre egyeznek, csak picit hosszabb, viszont teljes méretű az 5,25" hely. Egy kicsit drágább, de nem vészesen.
Vagy ez is szóba jöhet, szintén majdnem stimmel méretre, de ez már ~4e Ft-al többe van.
Nekem is nehéz házat találni a nagy gépnél (ideiglenesen egy ModeCom-ban van most a konfig) az asztal miatt, de az a helyzet, hogy ha végképp nem találsz jót/megfizethetőt, akkor az azért lehet, mert nem igazán lehet megoldani azt ami kellene neked. Sajnos néha kompromisszumokat kell kötni...
-
zsigus
őstag
válasz
dobost #17268 üzenetére
Pl. Gigabyte T5140 (most eléggé felment az ára, én még ~15e Ft-ért vettem)
Az egyik 3,5" hely külső, de minden további nélkül belemegy egy HDD is (tapasztalat), plusz az 5,25" hely is teljes méretű, tehát oda is befér egy, kiegészítővel/vagy egy kis barkáccsal. A monitortartó leszerelhető róla, viszont csak 60 W-os a tápja, tehát egy komolyabb konfigot nem bír el.
Warter: Rendben, csak nem így hangzott.
-
zsigus
őstag
válasz
Warter #17262 üzenetére
Az nem túl jó ötlet, mert a registry-ben ott marad. Először uninstall, aztán töröljön mindent... de én először a skin-t törölném csak, ha nem a gyárit használja.
TCr: Én is most rendeltem egy 600-ast (végre).
Lehet tanítani is, ha odatartod a másik távot az infrája elé, meg tudja jegyezni a jelet. De ha kiválasztod a listából a Microsoft Windows Media Center beállítást, elvileg jónak kell lennie. Bővebben a használatiból, és innen. Bár Windows-hoz lehet, hogy más beállítások szükségesek.
-
zsigus
őstag
Nem Aeon Nox skin-t használsz? Azzal volt hasonló gondom korábban...
Töröld a skin fájljait és akkor a gyári felülettel indul az XBMC.
C:/Felhasználók (Users)/*fiókod neve*/AppData/Roaming/XBMC/addons/
*itt van a skin mappája* pl. skin.aeon.nox
A rejtett fájlok megjelenítését engedélyezni kell!!
-
zsigus
őstag
-
zsigus
őstag
Van oldalt egy menü, az hogy hogyan kell előhívni nézetenként változik.
Ha függőleges nézetet használsz (amiben a filmek egymás alatt vannak felsorolva) akkor a baj nyilat nyomd meg, ha vízszintes nézetet, akkor a felfelé nyilat, és a rendezés módjánál válaszd ki az Epizód szerinti felsorolást.
-
zsigus
őstag
válasz
san2000 #16856 üzenetére
Most nézem, hogy külön kell megadni a menüben és lejátszáskor is a gombokat, szóval csináltam egyet. (a power sajna ebben sem jó, win7 alatt tesztelve, de jó lesz OpenELEC-re is): [link].
Page Up (menüben): Filminfó
"mappa" gomb: felugró menü
Page Up (lejátszáskor): felirat
Page Down (lejátszáskor): trackváltás(De sajnos ezzel a feliratokat kikapcsolni nem tudod, mert erre külön gombnak kellene lennie (ShowSubtitle)).
sb:
Zene gomb:
12:11:23 T:4244 DEBUG: Keyboard: scancode: 1d, sym: 0132, unicode: 0000, modifier: 40
12:11:23 T:4244 DEBUG: CApplicationOnKey: ctrl-leftctrl (1f0d0) pressed, action isVideó gomb:
12:11:23 T:4244 DEBUG: Keyboard: scancode: 38, sym: 0134, unicode: 0000, modifier: 140
12:11:23 T:4244 DEBUG: CApplicationOnKey: ctrl-alt-leftalt (5f0d4) pressed, action is -
zsigus
őstag
Most néztem meg a log fájlt amikor az első hsz.-t írtam, és ott vagy a zenére vagy a videóra ctrl+letfctrl írt. A másikra pedig ctrl+alt+letfctrl-t.
Most megpróbáltam a Ctrl+A-t, de nem jó. Sajnos MCE távirányítónként változik, hogy az extra gombok milyen kombinációt kaptak. Itt fel vannak ezek sorolva (sajna ez nincs benne), a zene pl. valamelyiknél Ctrl+M, valamelyiknél Ctrl+Shift+A.
-
zsigus
őstag
válasz
zsigus #16851 üzenetére
Bocsi, lejárt a szerk. idő.
Időközben próbálgattam újra, ha nem kell a Page Up/Page Down akkor ezeket is fel lehet használni. Nekem most így van:
<pageup>Info</pageup>
<pagedown>AudioNextLanguage</pagedown>A "mappa" gomb pedig a felugró menü, ahogy írtam.
Ja, és ha átmásoltad a szerkesztett xml-t a HTPC-re, akkor indítsd újra a gépet!! Mert csak akkor lépnek életbe a módosítások.
-
zsigus
őstag
válasz
san2000 #16849 üzenetére
A power gomb nekem sem működik OpenELEC-el, és sajnos a felső színes gombokat sem tudtam belőni rajta. Egyedül a bal nyíl alatti "mappa" gombot sikerült (MCEKeypress Recorded TV)
Letöltöd az eredeti keyboard.xml fájlt innen (jobb gomb, mentés), majd szerkeszted, de lehetőleg NE jegyzettömbbel, hanem pl. gedit-el.
Megnyitod, megkeresed ezt a sort:
<o mod="ctrl">Notification(MCEKeypress, Recorded TV, 3)</o>
És átírod pl. erre:
<o mod="ctrl">ContextMenu</o>
ContextMenu: felugró menü
Info: Film/sorozat információk
NextSubtitle: következő felirat
AudioNextLanguage: következő hangsávstb.
Itt vannak az elérhető billentyűparancsok "kódjai".
Majd másold be a módosított xml-t ide: /storage/.xbmc/userdata/keymaps/
A rejtett fájlok megjelenítését engedélyezni kell!
Beállítások -> Megjelenés -> Fájllisták -> Rejtett fájlok és mappák megjelenítése: BeGondolom azért nem működhetnek a felső színes gombok, mert billentyűkombinációkat helyettesítenek. pl. a zene gomb azt hiszem: ctrl+leftctrl. Lehet billentyűkombinációkat is beleírni, de csak olyanokat mint pl. Ctrl+O, a két control-t valószínűleg nem kezeli.
A power gombot viszont nem értem, az asztali gép (Win7) rögtön kikapcsol ha megnyomom, de OpenELEC-en nem működik.
-
zsigus
őstag
Ez sajnos nem megoldható tudtommal... Volt már javaslat erre az XBMC fórumon, de tudtommal még nem megy.
Ha egy két részből álló avi-ról lenne szó akkor nem lenne gond, mert beleírod a fájlnévbe hogy cd1, cd2 stb. és ezt magától egybeveszi, de ez ISO-knál nem valószínű, hogy működik.
Skin: Nálam Openelec alatt (a legfrissebb verzió óta (v12)) benne vannak a listában azok a skin-ek amik az alap XBMC repóban benne vannak, de ez win alatt máshogy működik, mert ott nem tudsz frissíteni, csak rátelepíteni, vagy törölni/újratelepíteni. Én az Aeon Nox-ot (3.6.1) használom, de az előző verzióra lett feltéve.
-
zsigus
őstag
A legegyszerűbb az ha a gyártó oldalán tájékozódsz.
Igen, rossz a feltöltött kép ott.
-
zsigus
őstag
válasz
Gabesz26 #16166 üzenetére
Jó tudni, hogy van ilyen, lehet hogy egyszer hasznomra lesz. Köszi
Jimanszky: Én nem nagyon vagyok kibékülve az ilyen remote appokkal. Van a TV-nél/PC-nél/HTPC-nél is ilyen lehetőség, de csak kipróbáltam őket. Sztem kényelmetlen, és ha a kijelző is állandóan megy miatta, könnyen le is szívja az akkut.
-
zsigus
őstag
Igen a gyári (kicsi) borda van rajta. A venti felülről szív, és értelemszerűen lefelé fúj, a bordára/lapra.
A ház tetején lévő szellőzőrács sajnos nem elég nagy a 12cm-es ventihez, de így is simán megvan a megfelelő légáramlat. kb. annyit tud ez a "rendszer" mint a gyári venti.
Olyan 50-55 °C körül van a CPU/GPU hőmérséklet (Openelec-ből mérve). Ha egész nap megy a gép akkor pedig kb. 60-62 °C körül vannak az értékek a nap végére. Ez a halkság függvényében teljesen jó szerintem (főleg, hogy a TV szekrénybe is be van téve a gép, a teteje/oldalai kb. 8-8 cm-re vannak a bútor falától).
#16164 TCr: Nem sajnos, sem széltében, sem hosszában nem éri át a ventit.
-
zsigus
őstag
Szerkesztettem az előző hsz.-t olvasd el, így néz ki belülről (de azóta már változott egy-két dolog: a HDD az 5,25"-ös helyen van (középen) a gyári beépítőkeretben, ami nincs a képen, + a venti azóta le lett cserélve egy 12 centis CM-re.)
Szerk.: pont befért a venti az alaplapi csatlakozópanelek és a ház pereme közé. Így lóg a levegőben, de tettem rá gumi rögzítőket, és pont annyira "feszül be" a helyére, hogy ne essen ki ha mozgatva van a gép. Természetesen szállítani így nem szállítanám, de jól működik, és halk.
-
zsigus
őstag
Én a házzal együtt vettem. Gigabyte T5140
De külön is lehet kapni, és a kis mérete miatt bármilyen házba bele tudod rakni (lecsavarozni már nem biztos). Itt voltak korábban paneltápok+adapterek, de most csak adaptereket látok külön, ház nélkül.
Szerk.: A hűtés a "egyedi".
Gyárilag egy 4cm-es venti volt a lapon, és olyan hangja volt mint egy felszálló Boeing-nek. De lecseréltem egy 12cm-esre, a ház adottságai miatt bele lehetett tenni (persze csavarozva nincs, de stabilan áll a helyén). A HDD-vel küzdöttem sokáig mire "zajtalanítottam", most hogy bele van téve a gép a TV szekrénybe teljesen hangtalan.
-
zsigus
őstag
válasz
Ed Parker #16149 üzenetére
"De akár elég is lehet a brazosnak."
Nem "akár", hanem bőven elég. Én egy 60W-os FSP paneltápot+adaptert használok, és 4 HDD-vel (drive nélkül) is tökéletesen működött E-350-el (most csak egy HDD van benne, de hamarosan lesz még egy, ha visszajön a gariból).
Akkor érdemes nagyobbat venni ha a későbbiek folyamán váltás lesz E-350-ről...
-
zsigus
őstag
válasz
#93966848 #16104 üzenetére
Amit a pénztárcád megenged. Gondolom nem 1-2m-ről van szó, tehát számít az ár, mert ez sajnos a hossztól függően hatványozódik.
10m-esek közül viszont a nagyon olcsó kábeleknél előfordulhat sz*r is sajnos. Én egy ilyet vettem 7,5m-es hosszban, és egy pár hónap (talán 2-3) után tönkre is ment (fogalmam sincs miért), pedig mozgatva sem volt (Másnak az 1080p nem ment át egy 10m-esen, csak 720p, szóval ez sajnos lutri). Ilyet ne vegyél... mást még nem próbáltam ilyen méretben, de talán 15m a max. hosszúság amit még nem kell erősíteni a HDMI-nél, szóval először mérd meg mekkora kell, aztán sok szerencsét, hogy jót fogj ki.
-
zsigus
őstag
válasz
#93966848 #16095 üzenetére
Hogy érted, hogy nem szeretnéd dugdozgatni a HDMI kábelt?
Ha nem kell rá spec. oprendszer, és egy szobában is vannak (TV + "nagy" gép), akkor vegyél egy olyan hosszú HDMI kábelt ami elér a TV-ig, és probléma megoldva. Két képernyős módban használhatod.
Ha pedig direkt a TV mellé szeretnél csinálni egy HTPC-t akkor én is inkább a vásárlás mellett lennék inkább. Bekapcsolhatod a BIOS-ben az energiatakarékossági funkciókat (pl. C1E), lehet alulfeszelni stb. de jobb egy alapból kisebb fogyasztású gép... Viszont sztem felesleges még egy gép, ha egyről is mindent meg tudsz csinálni, és nincsenek speciális igényeid.
madgie: A (más) hibáiból tanul az ember.
-
zsigus
őstag
válasz
madgie #16089 üzenetére
A kivétel erősíti a szabályt...
A viccet félretéve, ez nekem új. De én még mindig azt mondom, hogy vegyen egy DVI-kábelt az integrálthoz (főleg ha meg is lehet beszélni a bolttal, hogy ha nem működik akkor visszavihesse), és próbálja ki. Ez lényegesen olcsóbb mint egy kártya, és nem tart sokból kipróbálni.
-
zsigus
őstag
Igen, az AMD-nél is van Hybrid CF (vagy mi), de akkor is csak az egyik VGA-n lévő csatlakozókat tudod használni, a másikra hiába dugsz akármit..., az csak számol. Ez csak így lehet tudtommal.
Jimanszky: Egy kicsit konkrétabban ha lehet.
Mit szeretnél vele csinálni? Áttenni másik házba? Más op. rendszert telepíteni rá? Vagy mit?#16086 cekkk: Vannak olyan kártyák amik direkt erre valóak. pl. ez (5870 Eyefinity), 6db Displayport-al
-
zsigus
őstag
válasz
rudi77 #16075 üzenetére
Párhuzamosan biztos nem tudod használni az integrálttal, mert ha beleteszel egy VGA-t, automatikusan lekapcsol az integrált, ha jól tudom.
Olyan VGA-t vegyél aminél van DVI is (+ értelemszerűen 1db HDMI is), mert azt elvileg át tudod alakítani HDMI-re egy kábellel/adapterrel, de hogy működni fog e azt nem tudom (elvileg kellene), még ilyet nem próbáltam.
HDMI-re erősítő, DVI-re a TV. Ha az integrálton is megvan a kettő akkor felesleges VGA-t venni. (szerk.: ahogy nézem van rajta DVI és HDMI is, szóval ne vegyél VGA-t)
Két képernyőt fog érzékelni, de a beállításokban meg tudod adni, hogy csak az egyik képernyőre küldje a képet (vagy egyszerűbben: Win gomb + P), a hangbeállításokban pedig HDMI-re küldöd a hangot.
Vagy ha így nem megy, akkor kiterjesztett asztal.
-
zsigus
őstag
válasz
szabi__memo #14645 üzenetére
Azért van valamiféle haladás e téren, de nem sok: [link]
cekkk:
"ujjamból szopjam ki, hogy a tévékbe milyen kártya olvasó és stb létezik?"A TV-be semmilyen kártyaolvasót nem tudsz tenni, mert van benne gyárilag. Nézz utána a TV specifikációjában, hogy támogatja e a CI+-t. Ha igen akkor valószínűleg kell venni hozzá egy CI modult, majd bele tudod tenni a TV-dbe a beltériben lévő kártyát.
Ha nem CI+-os a TV akkor viszont minden marad így (hacsak le nem cseréled a TV-t).
-
zsigus
őstag
Szerintem az XvBA is ugyanúgy az UVD motort használja (elsősorban nem neked akartam az előzőt, sorry).
Vagyis a "multimédiás" forráskód egy része közös a Windows és Linux driverben. Ez pedig csak akkor lehet ha ugyanazt a hw-t használják.
-
zsigus
őstag
Ez nagyon jó kérdés. Nem tudom.
Nekem már korábban volt olyan is a HD6850-el (asztali gép), hogy több napig nem volt aktív a HDMI hangkimenet egy új driver miatt. Aztán visszatettem a régit driver-t és újra működött.
Most viszont kép sincs ha egyszerre két képernyőt használok (vagy átkapcsolok a TV-re), pedig a kábel jó, és a pixelformátummal is szórakoztam, semmi eredmény.
Szóval ha megtudod, hogy mi a "gond" szólj nekem is.
Érdekesek az AMD driver-ek.
-
zsigus
őstag
válasz
tomi319 #14164 üzenetére
AZ OpenELEC mögött is ott van a rendszer, csak nem férsz hozzá.
Van több leírás az XBMC fórumon a hardveres gyorsításhoz (XvBA), keress rá, és próbálkozz (bár lehetséges, hogy ezzel kellett volna kezdeni, mert ha valami nem fog stimmelni nincs kizárva, hogy újra kell majd telepíteni).
-
zsigus
őstag
válasz
tomi319 #14162 üzenetére
Ha jól tudom az XBMCbuntu-ban is van XvBA, ami az AMD kártyák hardveres videó gyorsítására hivatott, de az is lehet, hogy csak lesz.
Ebben írják: [link], szóval próbáld ki ha gondolod (de ez még csak alfa, lehet hogy instabil).
Ha nem megy ott az OpenELEC (azzal talán jobban is járnál).
-
zsigus
őstag
válasz
Visormail #14136 üzenetére
XBMC által támogatott évad-epizód jelölések:
- példa.s01e01.*
- példa.s01.e01.*
- példa.s01_e01.*
- példa_[s01]_[e01]_*
- példa.1x01.*
- példa.101.* -
zsigus
őstag
"Szóval továbbra is azt mondom, hogy hibás kábel van/lesz, de jórészt tök hibás képpel. Fakóbb, rosszabb színű,stb.. kép kábel miatt meg nem valószínű."
Én mikor mondtam olyat, hogy ez lehetséges? Nyilván nem lesz fakó kép a HDMI-nél, ez nem analóg átvitel.
Valamit félreértettél szerintem...
Nem a normál értelemben vett "képminőséget" lehet javítani egy drágább kábellel, hanem a hibamentes adatátvitelt, de korábban is csak az átviteli hibákról írtam.
-
zsigus
őstag
Nekem pl. zajosodik a kép felső része, világos (főként fehér) képnél egy ilyen kábellel: [link] (a TV-hez adták).
Lefényképezni nem tudom, mert szabad szemmel is csak akkor látszik ha fél méterről nézem, ettől függetlenül rontja a képminőséget normál távolságból is.
Valami állandó zavaró tényező lehet a dologban, de annyira nem érdekel a dolog, hogy utána járjak.
Ha lesz rá időm/pénzem majd cserélem a kábelt.
De most már elege offoltunk.
-
zsigus
őstag
"egész pontosan mitől javulna meg magától egy hibás jelfolyam?"
Másodpercenként 60-szor frissül, de ha csak az egyik képkocka tartalmaz hibás pixelt akkor azt nem fogod látni. Sőt talán még azt sem, hogyha több képkocka tartalmaz egy kis zajt ami a képernyő más területén helyezkedik el.
Ha 24p-s állománnyal teszteled sztem nagyobb eséllyel találsz ilyet...
#14069 sb: 500-féleképpen lehet hibás egy adatátvitel. Lehet egy pixel, egy teljes képkocka vagy akár minden képkocka is hibás.
-
zsigus
őstag
Ahogy hallottam (jobb helyeken) büntetik a kábelek verziószámmal történő megkülönböztetését, mert elvileg csak Standard-Speed, High-Speed és High-Speed with Ethernet kábelek létezhetnének, ugyanis pl. az ARC-t is támogatják a régebbi kábelek, hiába az 1.4-es csatlakozó-verziónál jött be.
Viszont pl. a Deep Color a 3D és hasonló dolgok csak High-Speed kábeleknél támogatottak, de ezeknél sem számít a verzió, mert nincs 1.3-as és 1.4-es kábel, csak csatlakozó.
1.3-as verziónál jöttek be a High-Speed kábelek, ha akkor vettél egy ilyet, még most is tökéletesen megfelel, mert ha cseréled a TV-d egy olyanra amin 1.4-es csatlakozó van akkor is minden funkciót/szolgáltatást amit az 1.4-es csatlakozó-verzió támogat elérheted a régi High-Speed kábellel is.
-
zsigus
őstag
válasz
Pista0001 #14012 üzenetére
HDMI kábelből nincs 1.4-es szabványú. Csak csatlakozóknál van verziószám (ennek ellenére a boltok megpróbálnak megtéveszteni mindenkit az 1.4-es kábellel). Érdemes High-Speed kábelt venni (ezt persze legtöbbször nem írják ki a webshop-okban), és ha lehet feleslegesen hosszú se legyen, de ha már megvetted akkor nem lényeg.
-
zsigus
őstag
válasz
rudi77 #13887 üzenetére
Ha nem tanítható a távirányító akkor sehogy (márpedig nem hiszem hogy az lenne, de van egy-két kivétel).
Ha az XBMC-ben szeretnéd megváltoztatni a gombok funkcióját akkor a keyboard.xml nevű fájlt kell szerkeszteni. Itt le van írva, hogy hogyan lehet. A dvbviewer-t nem ismerem...
-
zsigus
őstag
válasz
Pista0001 #13680 üzenetére
Ha a HDMI-t teszi alapértelmezetté akkor sajnos a PC-re dugott hangfalak nem mennek. Ezért jó az, hogy a Win7 meg tudja jegyezni képkimenethez beállított hangot (pl. Monitor = analóg; TV = HDMI).
Ha pedig a TV-n keresztül viszi át a PC/Lejátszó hangját akkor lekeveri sztereóra ha jól tudom. Szóval inkább: PC kép+hang -> HDMI; TV ---optikai---> Erősítő.
Így mindkettőnél átmegy az 5.1 hang is az erőlködőbe.
-
zsigus
őstag
A CEC és az ARC nem függ egymástól sőt, a CEC az első perctől létezik, de az ARC csak a HDMI 1.4-es csatlakozó-szabványnál jött be. Ha az erősítő/TV régebbi (HDMI 1.3-as csatlakozók vannak rajta) akkor nem fog működni ha jól tudom.
Szabo.Peter: Töröld le a videokártya driver-ét, majd tedd fel újra. Nekem a 12.4-es driverrel egyáltalán nem volt aktív a HDMI audio kimenet, visszatettem a 12.2-t és utána jó volt.
Próbáld meg a legújabb driver-t leszedni, vagy egy korábbit (12.2-12.3).
Egyébként jobban jártál az optikai összekötéssel, mert az ARC csak sztereó lehet ha jól tudom, optikán viszont megy az 5.1 is a TV adásnál.
-
zsigus
őstag
válasz
Enszuke #13536 üzenetére
Nem tudom, hogy hol olvastál rosszat róla, most rákerestem a kedvedért pl. itt egy vélemény, ami szerintem igen pozitív.
A touchpad elhelyezésével van problémája csak a szerzőnek, de az általad linkelt billeken is hasonlóan van elhelyezve.
Nekem egy touchpad nélküli K360 van, és bár szokni kellett néhány billentyű elhelyezését, de a minőségre, kinézetére, kényelmességre nem lehet panasz (a tartósságáról még nem nyilatkoznék, mert csak picit több fél éve van meg, viszont nem úgy néz ki mint ami hamar megadná magát (persze a látszat néha csal)). Volt előtte már egy-két billentyűzetem, márkás és nem márkás is, és bizony olyan is volt közöttük aminél a dobozból kivéve be volt ragadva egy billentyű, de nem maga a gomb, hanem az érintkező, és állandóan ////// jeleket írt, de a Logitech-nél ilyen és más furcsaság sem volt eddig).
Az elemélettartam pedig szintén kiváló (bár a K400-nál csak 1 évet írnak, a K360-nál hármat), és ezt ilyen akku állapot mellett (több mint fél év után semmit sem merült a gyárilag hozzá kapott 2db AA elem, pedig rengeteget használom) el is hiszem.
-
zsigus
őstag
válasz
Enszuke #13534 üzenetére
A nagyok helyett ennyiért (kb. 8-10e Ft-os ársávban) inkább egy Logitech K400, ez magyar kiosztású is és valószínűleg minőségben is jobb (+garancia, terméktámogatás stb.), legalábbis engem a K360 (touchpad nélküli) eléggé meggyőzött.
-
zsigus
őstag
Végre megindult valamiféle kezdeményezés a magyar filmborítókat illetően. Már untam, hogy csak én töltögetek fel állandóan ilyeneket (eddig sztem simán volt vagy 120db amit feltöltöttem, és 2-3 db-al találkoztam), beírtam az egyik DVD borítókkal foglalkozó oldal fórumába (nem mondom a nevét, írjatok PÜ-t ha érdekel), és úgy néz ki, hogy lesz belőle valami (bár nem akarok elkiabálni semmit).
Az utóbbi időben elkezdtem letisztult stílusú borítókat készíteni (amolyan moziplakát szerűeket), példa: Hugo; Angyalok és démonok stb. Ha valaki érez magában affinitást erre, akkor a themoviedb.org/-ra feltöltheti akár a saját kezűleg készített (de lehetőleg az eredetire hajazó, letisztult borítókat), akár a gyári borítókat, ami az XBMC-ből is elérhető lesz (kell neki egy kis átfutási idő, kb. 1-2-3 nap, és csak aztán látszik az XBMC-ben.) Minimum 666 pixel széles kell, hogy legyen.
Egy kérésem lenne ezzel kapcsolatban: ha feltöltetitek a borítót akkor legyetek szívesek megjelölni a nyelvét! Nagyjából fél évvel ezelőtt sikerült elérnem, hogy a scraper-ekben beállítható legyen a borító nyelve, és ha van magyar borító és meg is van jelölve nála a magyar nyelv, akkor automatikusan azt tölti le a filminfók letöltésekor.
Egy ingyenes reg után a korábban linkelt TMDB-re bárki feltölthet borítókat. Az alábbi módon:
Kikeresitek a filmet, majd ha megvan a magyar adatlap akkor rögtön tölthetitek fel a borítókat, ha nincsenek meg a magyar filminformációk akkor pedig rákattintotok a Translate it! gombra (ha jól tévedek), és ha akarjátok ki is tölthetitek az adatlapot (cím, bevezető és kész is).
Aztán jöhet a borító. A jelenlegi borító felett van egy zöld + (plusz) jel arra kell rákattintani, majd kikeresitek és Upload.
A nyelv címke beállításához pedig először értékelni kell!! (ez alapján dönti el, hogy melyik legyen a "fő" borító az aktuális nyelven), máshogy nem menti el a nyelvet, majd a Language sor végén található ceruza ikonra kattintva be is lehet pötyögni a Hungarian kifejezést, vagy a listából is ki lehet választani.
Köszönöm.
-
zsigus
őstag
válasz
madgie #13499 üzenetére
Kicsi off: a Popcorn jukebox felülete milyen egyébként az XBMC-hez viszonyítva?
#13501: A 12 alfa? Nálam korábban a 2.0 bétáknál rendben volt a kikapcsolás, és most új telepítéssel raktam fel a frodo-t és azóta csinálja (2-3 napja). Lehet, hogy akkor a meleg tett be neki, nem túl acélos rajta a hűtés...
Szerk: Köszi. A képek alapján nem néz ki rosszul, de akkor mégsem az igazi.
-
zsigus
őstag
válasz
madgie #13497 üzenetére
Várható volt, egy célhardver és egy célszoftver mindig jobban teljesít mint egy általános célra kifejlesztett eszköz.
Viszont most elméletileg már a Brazos-on is mennek a Level 5.1 videók, tehát elég kevés olyan anyaggal fogsz (elvileg) találkozni amit nem fog vinni. Valamit valamiért...
Egyébként ülj messzebb a popinál, és problem solved.
canniball: Már korábban is volt ilyen az Eden egyik developer változatánál, a következőnél pedig már rendben volt. Szerintem nemsokára javítják.
-
zsigus
őstag
válasz
madgie #13485 üzenetére
OpenELEC-en?
HDMI
2ch (erősítőnél 5.1 vagy 7.1)
DTS-DD egyebek ki (kivéve ha erősítőbe van dugva)
11 vagy régebbi XBMC verziónál hanglejátszás eszköze: hdmi (ALSA)
(plusz alatta is van egy sor, már nem emlékszem az opció pontos nevére, ott is hdmi (ALSA) kell.)12 alfánál: HD-Audio Generic HDMI (ugyanez passtrough esetében is)
Ez persze ATI GPU/APU esetén érvényes, nV-nél biztosan mást kell kiválasztani. Ha filmlejátszás közben egy felugró "ablakban" figyelmeztet, hogy nem megfelelő a hengtovábbítás beállítása, akkor a Hanglejátszás eszköze opciónál kell kikeresni a megfelelő kimenetet (menühang egyébként nincs az OE esetében (kivéve a 12 alfára épülő verziónál), szóval filmnél/zenénél kísérletezz.
-
zsigus
őstag
válasz
madgie #13479 üzenetére
Nekem is ilyen táv van, és két pendrive esetén sem volt gond amikor nemrég újratelepítettem az OE-t. Egy ilyen és egy ilyen pendrive-al csináltam (előbbi 2-, utóbbi 4 gigás).
Ha sok vinyót használsz egyszerre akkor lehet, hogy a táp nem bírja (feltéve ha valamilyen kisebb paneltápról van szó), vagy nem tudom...
-
zsigus
őstag
válasz
zsola32 #13453 üzenetére
Az ION verziókat nem ismerem, de ha kipróbálni szeretnéd, akkor gondolom ez (letöltési link) meg kell, hogy feleljen (nekem a Fusion változat van, ugyanebből a verzióból). Egyedül az előbb említett magyar bill. kiosztás nem megy.
-
zsigus
őstag
válasz
Neil Watts #13428 üzenetére
A lejátszással meg vagyok elégedve, de nem hiszem, hogy a linuxos driver-ben benne lennének az előbb említett képjavító algoritmusok, szóval szaggatni nem szaggat, a 24p-vel sem volt eddig nekem gondom (lehet, hogy valaki érzékenyebb rá, és látja a frame-drop-ot, én nem), viszont gyanítom, hogy OpenELEC/Linux alatt is lehetne jobb a képminőség, de az AMD nem foglalkozik ezzel.
#13431: Médialejátszós topic
-
zsigus
őstag
válasz
Baltásgyilko #13422 üzenetére
Böngésző (web.browser.opera-2.1.17.zip kell nektek)
-
zsigus
őstag
válasz
Baltásgyilko #13418 üzenetére
Nekem semmit nem kellett átállítani hozzá, LAN és eth0 (de ez is az alapértelmezett).
-
zsigus
őstag
Van egy fórumtémája is a OE fórumon, írtam kétszer én is, plusz sokan mások (németek, franciák stb.), csak a US angol működik, szóval gondolom a fejlesztők is tudnak róla (bár már a B3 előtt megszületett a topic és a Beta 4-ben nem javították, de már sokszor el lett mondva, nem akarom naponta hajtogatni).
Annyira nem számít egyébként, mert a manuális keresésnél a scraper-ben ékezetek nélkül beírva is megtalálja azt amit kell (viszont az írásjelek és az YZ felcserélése néha felidegesít). Viszont az egyéni menüpontok kihelyezésénél jó lenne ha lehetne ékezeteket is használni... Biztos megoldható a téma (Aeon Nox) szerkesztésével, de nem sok kedvem van keresgetni egy bejegyzést a sok ezerből. Mostanában egyébként sincs sok időm rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- EA Sports WRC '23
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Opel topik
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED monitor topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Eladó: Bowers & Wilkins PX7S2e - garanciás
- Epson EH-TW610 Full HD Projektorok, eredeti lámpával, kevés lámpaórával! (500 / 580 )
- Eladó Denon AVR-X6400H prémium házimozi erősítő 11.2 csatorna Auro3D Atmos HDR DV stb
- SteelSeries Arena 9 Valódi 5.1 térhatású usb hangfalszett
- Topping D30 Pro (ezüst) eladó
- Quadro FX 570 eladó
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest