Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• bikmakk

tag

válasz Kobak 27 #6574 üzenetére

Először is, milyen típusú a tv, FullHD vagy HDReady? Nyilván a FullHD picit izmosabb videókártyát igényel.

Wifi: előfordulnak olyan lapok amik alapból wifisek, de ez ritka, igazából egy PCI-os wifi kártya ~4000 Ft, nem feltétlenül dobja meg a költségeket.

Halk legyen: na ez már érdekesebb, nagyobb teljesítmény -> több hőt termel -> nagyobb hűtést igényel -> több zajjal jár. A kérdés az, pl. játszani szeretnél-e majd rajta néha? Vagy amit felvennél tv-ből azzal mit szeretnél kezdeni, megnéz-töröl, vagy átkonvertálni XviD-del/x264-gyel és tárolni? Ezek nyilván erősebb procit/videókártyát igényelnek.

RAM: bár egy HTPC-nek 2GB is elég lehet, igazából a memória úgyis olcsó, sosem árt ha kicsit több van mint amennyi kellhet.

Hangkártyában nem tudok tanácsot adni, engem kielégít az alaplapi integrált 5.1/7.1

TV tuner: tudtommal csak SAT-os kártyákhoz lehet CI kiegészítő kártyát venni, legalábbis én időről időre utánanézek és nem találok rá megoldást. Másrészt, a set-top box éppen arra való, hogy a szép digitális adást átkonvertálja analóggá, és úgy adja tovább a TV-be, kivéve persze ha HDMI-vel dugod össze. A HDCP (a HDMI másolásvédelme) lényege viszont pont az, hogy jó minőségben ne tudj felvenni (holott saját célra TV-ből felvenni egyébként teljesen legális lenne, de ez most nem ide tartozik), így ez sajnos nem megoldható. De analóg TV tunerrel fel tudsz venni bármit ami a set-top boxból kijön, illetve DVB-T tunerrel a földi sugárzású digitális adásokat. Nem lesz rosszabb minőségű, mint amit a TV-ben látsz, plusz most már vannak h.264-ben rögzítő TV tunerek is, persze azok alá kell egy picit erősebb proci is.

Rádió tuner szokott lenni a TV tunerekben, csak arra kell figyelni vásárláskor, hogy a kinézett modell ne olyan legyen amiben pont nincs.

Blu-Ray lejátszó-DVD író kombót már ~25 ezerért lehet venni.

Tetszőleges 1 TB-os winyó, én a WD10EADS-ot ajánlom, vannak nála gyorsabbak, de egy HTPC-be minek :)

Az alapkonfig összerakható 80 meg 200 ezerből is, attól függ milyen igényeid lennének, Intel vagy AMD, integrált vagy kártya VGA, stb.
    Házat nézz szét a LianLi-k között, azok általában egyszerűek de szálcsiszoltak.

Ha mondasz pontosabbat, esetleg én is tudok pontosabb konfigot is ajánlani :)

Új hozzászólás Aktív témák