Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• torkis

csendes tag

válasz Ribi #37484 üzenetére

Én is próbálkoztam sokat audio témával, sőt igazából még most is. Fülre a legjobb hangot úgy kaptam, hogy egy Beaglebone Black volt a DAC előtt mint forrás. Erre nem volt semmilyen eszköz aggatva, csak egy ethernet kábel, amin elérte a zenéket (NAS-t). A DAC aszinkron USB-s, M2Tech Young, a DAC USB oldali tápját leválasztottam a gépról és saját tápegységgel tápláltam. A tápegységek mind Salas shunt regulator-ok voltak, a BBB-t is ilyenről, az USB-t is és a DAC-ot is ilyenről tápláltam. Mivel ezek relatív kis fogyasztásúak, ezért nem annyira lényeges a hatásfok, viszont a shunt regulator a műkődéséből kifolyólag kisebb bemeneti ellenállással rendelkezik így érzéketlenebb a tápvezetékekre érkező zavarra. Az így kapott hang nem volt összehasonlítható azzal, amit egy PC-re vagy laptop-ra kötve el tudtam érni, minden tekintetben sokkal jobb volt. Szoftveres oldalról MPD-t használtam, ezt lehet távolról vezérelni pl. telefonról. Az ethernet kábel előnye egyébként, hogy galvanikusan leválasztja a gépet pl. a NAS-tól, viszont mégsem visz bele annyi zavart mint egy Wifi dongle és ugye a minél kevesebb zavarforrás itt nagyon kívánatos.

A BBB-t lehet egyébként akkuról is táplálni, de ezt nem próbáltam még ki, illetve a DAC-hoz a gyártó is csinál külön akkus tápot. Ezeket nem lenne bonyolult otthon összerakni fillérekből, de nincsenek nagyon jó tapasztalataim az akkus tápokkal, nekem valahogy nem jöttek be eddig.

Sajnos csak deszkamodell szinten raktam össze még a dolgot, most idő hiányában nem tudtam foglalkozni vele.

Új hozzászólás Aktív témák