- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Magisk
- Mobil flották
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
skoda12
aktív tag
Úgy néz ki jogász kolléga szeptembertől elhagyja az albit. Ha valaki szeretne albérletben lakni vagy nem kap koliban helyet, akkor Etele út 1-ben 3 másodéves infós keres bérlőtársat.
-
skoda12
aktív tag
Belépőkártyát kapott akinek nem volt, megbeszéltük, hogy hétfő,szerda és esetleg pénteki napokon találkozunk. Kialakultak a csapatok, elindult mind a négy téma. Én a pht-n dolgozok. Mindenki megkapta a feladatát hétfőre. Majd valamikor lesz egy levlist szerű rendszer, ahol elérhetjük egymást, ha valakinek valami nem megy. Egyelőre ennyi fért bele.
-
skoda12
aktív tag
ELTE-es ip kell, hogy beengedjen, ezért én úgy csináltam otthonról, hogy ssh nev@pandora.inf.elte.hu és itt ssh nev@eszakigrid72.inf.elte.hu. Nem tudom van-e rá más megoldás, mert így a fájlokat először pandorára kell feltöltenem és csak onnan tudom gridre.
Melléknévragozás is bosszantó volt. -
skoda12
aktív tag
Némettel kezdtem, de már megbántam. 3 nagy problémám van vele:
- Angol hasznosabb nála. Ahol beszélnek németül, ott angolul is.
- Kezdőnyelvnek nehéz, kb magyarral van egy szinten szvsz.
- Képtelenség tanórán kívül szinten tartani, mert nem tudod hol használni Magyarországon.Ha újrakezdhetném az életemet elsőre angolt tanulnék utána meg spanyolt. Spanyolt sem lehet MO-n gyakorolni, de legalább az is könnyű, és többen beszélik, mint németet.
bbazsy: Summer school azért marad ki, mert a honlapján azt írták, hogy angolul megy majd az oktatás. Írásban majdnem mindent megértek, de nem voltam biztos, hogy szóban tudtam volna követni az előadásokat. Persze TDK-t azért csinálom.
-
skoda12
aktív tag
50-60 órából tuti nem lesz nyelvvizsga. Egyébként milyen nyelv? Én úgy kb 100 óra után nyomtam le németből középfokot, de egy nagyon jó magántanárnál és emellett még legalább a kétszeresét foglalkoztam vele otthon. Kb nulláról indultam. Angollal gyorsabban lehet haladni, mert könnyű a nyelvtan, de szókincset itt is fel kell szedni és 60 óra elég kevésnek tűnik ehhez.
-
skoda12
aktív tag
Numerikus módszerekhez mennyire kell a linalg? Mert valahol olvastam, hogy amit első félévben leadtak az kevés lesz numhoz. Csörgő linalg könyve elég?
-
skoda12
aktív tag
Átlag megvan ( kredites 4,93 első félév, most 4,79 + hátra van egy bevmat2 vizsga), vizsont nekem sincs középiskolai versenyeredményem, meg nem vagyok biztos abban sem, hogy ezt az átlagot tartani tudom a későbbi félévekben is, mert szeretnék 4. félévtől melózni egyetem mellett.
-
skoda12
aktív tag
válasz
vargapter #4188 üzenetére
Igen, azt jelenti. Van még az EC szakkoli, ott 4,25-ös átlaggal bent lehet maradni, de valami versenyeredményt itt is fel kell mutatni. Jártam bent, normális, nyugodt környéken van, lehet tanulni.
Ezenkívül van egy csomó nem szakkoli, ahova nem kell semmilyen eredmény, szociális rászorultság alapján osztják a helyeket. Egyszer már laktam koliban, nem sokáig bírtam. Abból óriási problémák vannak, hogy sok különböző hozzáállású ember van egy helyre zsúfolva. Összességében nem ajánlom csak a szakkollégiumokat. -
skoda12
aktív tag
válasz
snow.man #4135 üzenetére
Annyira nem vészes. Többnyire mechanikusan megoldhatóak a feladatok, amihez gondolkodni kell, az is általában könnyebb. Ami nehéz lehet az a nyelvtan megadása nyelvhez.
bbazsy: Nem hiszem, hogy anal ki lenne könnyítve. Lehet, hogy 2 helyett csak 1 tételt kapunk, de ha azt nem sikerül teljesen jól bizonyítani, akkor irány uv, ezért is van beugró kérdésekkel egybevonva.
-
skoda12
aktív tag
válasz
peterszky #4133 üzenetére
Én is Weisznél tanulok. Úgy tudom beugró és tételbizonyítás egy fordulóba megy nálunk, de csak egy tételt kapunk. Utána szóbeli 4 vagy 5-ért bátraknak, ahol Simonhoz is lehet kerülni. Engem nem tanított, de nem szokták dícsérni.
Idén 2+3 kredit jár analért. Nem tudom miért. -
skoda12
aktív tag
Még 3 vizsga a köv 12 napban. Bevmat2, anal1, fonya. Analról terjednek a rémhírek, hogy legutóbbi vizsgaalkalmon 106-ból 13-an mentek át, meg hogy bizottság előtt kell szóbelizni. Így már kevésnek tűnik érte a 3 kredit.
-
skoda12
aktív tag
Én úgy értelmeztem, hogy a pem fájlokat kell majd feltölteni valahova, és onnan kapunk majd ideiglenes tanúsítványt alkalmanként. Böngészős tanúsítvány meg csak HunGrid VO regisztráció során lesz felhasználva. Meg mintha p-grade is kérne valami azonosítást. Oda még be sem regisztráltam.
arra esetleg nem emlékszel, hogy a szerverre mit hova kell rakni ?
Nem emlékszem, hogy megbeszéltük volna.
-
skoda12
aktív tag
Nem tudom, hogy lehet kapcsolódni hungridre, mert nem eltes mailcímet adtam meg, így nem kaptam még Kálmántól jelszavas mailt.
A böngészőbe importálós gomb nem működik senkinél sem.
Helyette így tudod böngészőbe importálni:
[I]
Amit kaptál tanúsítványt, az megtalálható a hivatkozott oldalon a
-----BEGIN CERTIFICATE-------
és
-----END CERTIFICATE-----
között. Ezt a részt kell kimásolnod egy text fájlba (a Begin és End részekkel együtt), majd elmenteni a gépedre a privát kulcs mellé.
A kollégám küldött egy parancsot, amivel át tudod alakítani ezt a PEM formátumú tanúsítványt pkcs12-vé, a böngészőbe importáláshoz:Openssl parancs:
openssl pkcs12 -export -in usercert.pem -inkey userkey.pem -name "My Certificate" -out mycertificate.p12
usercert.pem - ez a letoltott tanusitvany PEM formaban
userkey.pem - ez a privat kulcs PEM formaban
mycertificate.p12 - ez a kimenet, ezt lehet Mozillaba importalni
[/I]
Ezután még beregisztráltam itt: [Hungrid VO]
Bár senki sem mondta, hogy kell, de gondolom szükséges, mert elte is hungrid része. -
skoda12
aktív tag
Róluk mit tudtok?
Algo1: Ásványi, Varga, Nyitrai, Máriás, Kovács, Kőhegyi, Varga
Anal2: Állítólag Lóczi szokott tartani angolul órát, nem tudom most indul-e, de lehet, hogy kipróbálnám. Valakinek van tapasztalata angolos anal gyakról?
Logika és számításelmélet: Gazdag
NumMód 1 EA: László
NumMód 1 GY: Krebsz, Lechner, Hegedűs, Bozsik, Kiss, Lócsi
Objektum elvű alk. fejl: Lengyel, Liska, Pasinszky, Tóth, Szendrei, Vizi, Grünwald
Ada: Zsók, Májer, Góbi, Bauer, Török, Kitlei, Rotter
Szoftver technológia: Sike -
skoda12
aktív tag
Most végzem a tárgyat. Az EA-t Pataki és Szűgyi tartja felváltva. Gyakból nekünk csak Dévaihoz lehetett jelentkezni. Mindhárman jól oktatnak, bármilyen kérdésre válaszolnak. Gyakra nem kell bejárni, mert nem írnak katalógust. A félév során van egy beadanó, A-soknak opcionális, nem számít a jegybe, B és C-seknek kötelező lesz. Ezenkívül csak egyetlen vizsgán kérik számon az anyagot. A vizsga 4 órás, 1 óra beugró 10 kérdés >50%-ra, és 3 óra kódolás. A beugró húzósnak néz ki, EA-n sok apróság is elhangzott, amit majd számonkérnek. A kódolós résznél megadnak egy main.cpp-t, és meg kell hozzá írni a header és más forrásfájlokat, hogy a main működjön. Általában valami sablon osztály, meg pár operátor túlterhelés.
-
skoda12
aktív tag
válasz
Matthewus #3940 üzenetére
Szerintem jogos, hogy nehezítik a progalap évfolyamzh-t. Az előző félévben a nehézségi szintje nem érte el az info emelt érettségi prog feladat nehézségét. Most ehhez vedd hozzá, hogy számalapból az első zh-n excel meg frontpage feladatok voltak, és hogy állítólag ezen a helyen egyetemi szintű programozó képzés folyik. Kicsit paradox, nem? Én a számalap helyébe is visszahoznám a régi progkört. A matalap tényleg alap, semmi olyat nem kértek, amit érettségin ne kérhetek volna. Diszkrét matek tényleg nehéz, de mindenhol vannak szórótárgyak, ha nem lennének és tömegesen végeznének a hallgatók, akkor elértéktelenedne a diplomájuk.
-
skoda12
aktív tag
Diákat vetítettek, meg elküldtünk két jobot. Diákon csak annyi volt, hogy melyik menüpont alatt mi található, meg hogy miért jobb a p-grade, mint ssh klienssel küldeni a parancsokat. [link]
Világvégét már megjártam, hungridre regisztráltam, adminisztrátori megerősítő e-mailre várok.
Bevmat minimum 4-es, de fél óra múlva lesz EA, ott tudom meg a pontszámot. -
skoda12
aktív tag
Gratulálok!
Nah most már biztos belevágok, hétfőn megkeresem a témavezetőt, remélem nem vagyok elkésve (kb 1 hónapja hirdették meg, kár, hogy akkor nem kaptam észbe
). Mindenféle infot szívesen fogadok. Illetve még pár kérdés:
- Írják, hogy nemzetközi kutatócsoport munkájában kell részt venni. Nyelvtudásom egyelőre nem biztos, erre mennyire van szükség(mármint itt a magyarországi munkavégzés alatt természetesen)?
- Milyen szinten kell tudni programozni? A standard dolgokkal elég jól boldogulok, kernighan féle c és stroustrup féle cpp könyvekben leírtak nagy részét tudom alkalmazni, de pl semmilyen ismeretem nincs a különböző APIkkal, amikkel hálózatot meg grafikus felületet lehetne buherálni (bár gyorsan tanulok).
- Társat nekem kell találni? -
skoda12
aktív tag
Szeretnék tdk-zni, mert úgy érzem valami hasznossal kellene tölteni a nyarat. Az elte ik oldalán csak a foglalt témák vannak kiírva, tanszéki honlapokon meg szintén nem találtam semmit. Hol kell témát keresni?
Szerk.: Mintha etrben vagy levlistre kaptam volna egyszer üzenetet pár hete, hogy valamilyen fizikás témához keresnek C-s embereket, de már ezt sem találom, erről tud vki vmit?
-
skoda12
aktív tag
Nem tudjátok véletlenül, hogy merre keressem az orvosi szobát?
-
skoda12
aktív tag
válasz
nickwearby #3529 üzenetére
D 00-623. Egyébként tényleg jól el van rejtve.
-
skoda12
aktív tag
Ma valaki beírt anal gyak kurzusforumra, hogy merre van az a terem, ahol a gyakot tartják. 4. gyak után érdekes
-
skoda12
aktív tag
válasz
nickwearby #3436 üzenetére
Ma láttam reggel, hogy páran lefotózták. Levlistre küldj egy kérést hátha megkapja valaki, aki ott volt.
-
skoda12
aktív tag
Elég gáz lett a végső órarend. Hétfőn tárgyütközés, csütörtök 18:00 - 20:30-ig is van órám, és péntekre is bekerült egy gyakorlat. Mindenhol 2 órás lyukak.
-
skoda12
aktív tag
Ösztöndíj összegét mikor állapítják meg?
-
skoda12
aktív tag
válasz
Crystalheart #3260 üzenetére
Minek itt kavarni, ha én csak simán abba akarom hagyni az egészet?
Ez még mindig semmi ahhoz képest, ami BME-n megy. Ottani TTK-ról akartam megpattanni, fél évbe telt mire sikerült végleg, 5-6x vonatoztam fel pedig 2x is elég lett volna, ha azt csinálták volna, amit telefonba mondtak, le se szarják, hogy feleslegesen utazol 300 km-t és kiesik 1 napod, simán elhajtanak és még csúnyán is néznek.
-
skoda12
aktív tag
Sikerült összehoznom, hogy pénteken ne legyen órám.
Viszont közgáz és c++ ea teljesen lefedik egymást és nem is tudom ezeket máshova felvenni. -
skoda12
aktív tag
Szeretnék sql-t tanulni, de amikor el akarom érni a pandorás oracle adatbázist, akkor azt mondja hibás felhasználó / jelszó páros. Operátorokkal kell beszélnem, hogy kapjak elérési jogot vagy csak azok kaphatnak akiknek ilyen tárgyuk van?
-
skoda12
aktív tag
bevmat 5 és ezzel félév is lezárva
-
skoda12
aktív tag
24 óra múlva bevmat
-
skoda12
aktív tag
válasz
nickwearby #3055 üzenetére
Van nálam egy doksi, amit valaki megmoddolt. Ez a kurzusfórumban levő definícók és tételkimondásokat tartalmazó doksi egy régebbi verziója, amibe valaki elkezdte beleírni a tételbizonyításokat. Ebben az első 19 tétel korrektül ki van dolgozva. Valamilyen néven felkerült sharq-ra.
-
skoda12
aktív tag
Ha egy vizsgára már jelentkeztem és egy későbbi időpontra akarok átjelentkezni, ahol még van hely, akkor kell-e valami hivatalos igazolás arról, hogy miért halasztottam? És ugye UV-re csak az jelentkezhet, aki már egyszer elbukott egy vizsgaalkalmat?
szerk: és buék mindenkinek
-
skoda12
aktív tag
Ösztöndíjat hány hónapig fizetik? Vizsgaidőszakan is adnak? Esetleg nyárra?
-
skoda12
aktív tag
Sziasztok!
Anal 1 EA-t Weisz fogja tartani, róla vélemények? Gyakorlatot felvettem Filipphez, Diszkrétből meg Farkas tartja EA+GY -t is.Többi tárgyból viszont sok a számomra ismeretlen név, kinél érdemes felvenni?
Form. nyelvek:Hunyadvári, Tichler, Nagy, Veszprémi, Ásványi, Ács , Lázár
C++ : Pataki, Szűgyi, Tóth, Dévai
Programozás: Veszprémi, Giachetta -
skoda12
aktív tag
Bejelentkeztem A szakirányra.
Mi a különbség egy A-s anal1, bevmat2 és B-s megfelelői között? Kurzuskód különböző, de az óraszám ugyanaz. -
skoda12
aktív tag
válasz
T.Peter #2662 üzenetére
Szia!
Idén kezdtem proginfón. A progmat proginfo váltással annyi történt, hogy első félév után most már szakirányt (A,B,C) kell választani, így a tantervek jelentősen eltérhetnek.
A: kb régi progmatnak megfelelő, sok matek kevesebb info
B: kevesebb matek, több info
C: még kevesebb matek, még több info
Mindenki érdeklődési köre szerint választhat.Az SZTE, BME, ELTE közül melyik szerintetek a legjobb (ik szempontjából), és miért?
SZTE-ről nem tudok nyilatkozni. Ha mérnöki beállítottságú vagy és szereted a fizikát, meg a ráépülő tárgyakat, akkor BME. Ha inkább matekot szereted akkor egyértelműen ELTE. Talán a BME, mint név húzósabb. De info szempontjából sztem egyik sem jobb, más fórumokon gyakran olvasom volt BME-s és ELTE-s hallgatóktól is, hogy programozni egyik helyen sem tanítanak meg rendesen.
-
skoda12
aktív tag
Köszönöm a válaszokat. Azt hiszem akkor megpróbálkozok a szóbelivel, mert ezek szerint jó sok időt ad gondolkodni.
-
skoda12
aktív tag
Sziasztok!
Volt már valaki Szalaynál szóbelizni linalgból? Írásbeli csak januárban lesz, viszont szóbelizni már lehetne decemberben is, az meg jó lenne, ha egy vizsgával kevesebb maradna ünnepek utánra. Hogy zajlik nála egy szóbeli? Kiállok a táblához és csak tételeket kell bizonyítgatni meg definíciókat kimondani vagy írásbelihez hasonló feladatok szóbeli magyarázattal (igaz-hamis, rövidebb számolási, 3-4 def kimondás, 1 tétel bizonyítás). És mennyi ideig tart egy szóbeli?
-
skoda12
aktív tag
Helyre állt a béke az órarendben. A gyakorlat időpontja továbbra is duplán látszik, de azt mondták, hogy az másnak is így van, mert valahonnan valamiért eltűnt egy csomó gyakorlat időpontja és újra beírták őket.
-
skoda12
aktív tag
válasz
nickwearby #2163 üzenetére
Nekem mással van problémám: kép
Itt az alkalmak alatt van két majdnem egyező sor, ami csak a pipák számában tér el. -
skoda12
aktív tag
A számítógépes alapismertek EA ütközik programozási alapismeretek EA-sal. És ha az órarendben rákattintok a programozási alapismeretek kurzuskódjára, akkor a felugró ablakban az alkalmak alatt kétszer van ugyanaz a sor, amiben a gyakorlat időpontját meg teremszámát adják meg. Ennek ellenére az órarendben a gyakorlat csak egyszer jelenik meg.
-
skoda12
aktív tag
Ezt nem hiszem el. Ma délután mikor hazaértem és megnéztem az órarendem kiderült, hogy módosították. Nem akárhogy, hanem úgy, hogy legyen tárgyütközés.
Egy előadást pakoltak át, így most kedden két előadáson kellene lennem pont ugyanabban az időben. Ez még mindig nem lenne baj, mert továbbra is az eredeti előadásom időpontjában járnék be, de most már az előadáshoz tartozó gyakorlat időpontja az alkalmaknál kétszer jelenik meg, mintha duplán vették volna fel. Holnap ebéd helyett mehetek TO-ra.
-
skoda12
aktív tag
Úgy néz ki, hogy dimatból tudnék gyakorlatot cserélni majd, mert így rangsorolásos jelentkezés után is maradtak üres helyek jó időpontban, meg egyébként is itt van tárgyütközés.
Melyik gyakvezetővel járok jól?
Láng, Ligeti, Gonda, Kovács, Vatai -
skoda12
aktív tag
Ha van itt valaki a hétfői webfejlesztés gyakorlatról, akkor vele szívesen cserélnék.
Mennyire magyaráznak jól a következő gyakvezetők?
Matalap: Filipp
DiMat: Bui
Progalap: Papp-Varga
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest