Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem mert a tudományt akartad vele kritizálni holott a tudomány legalább beismeri ha téved és javítja a hibáit míg az olyan kijelentések, hogy "kétségtelen, hogy nem kap meg valamit amit előtte 50.000 éve minden ember csecsemő megkapott." semmi máson nem alapulnak csak a hiten. Ennyit erről.
-
Van. Csak vastag profittal. Van olyan ottani magyar, aki a saját 2-3 gyereke miatt saját minibölcsit alapított, van ezekre valami elnevezésük, ami már nem ugrik be: egy anyuka vigyáz pénzért 4-5 gyerekre egy erre alkalmas lakásban. Havi balansz: mínusz 4kCHF helyett plusz 1k.
-
+a délutáni foglalkozásért is? Emlegetett CH: "állami ovi": reggel 9-11.45 = normális melóba se tudsz elindulni, és 3/4ed 12kor már ott kell sorakozni a gyerekért, mert helyszínen fizetős SINCS. Tehát ha dolgozol, kb tartasz egy babysittert, aki hozza-viszi reggeltől estig.
persze az emlegetett cash balance még mindíg jobb, mint Mo.-on, de már messze nem annyival, amennyi a "dobozra volt írva".
-
-
szazbolha
addikt
wokizmus. Ez az ideológia szólásszabadságon nem a vélemény alkotójának védelmét érti, hanem a vélemény olvasójának védelmét. És vindikálja magának a jogot, hogy eldöntse mi sérti, mi bánthatja az olvasót. Ez alapján érzi magát felhatalmazva a vélemények korlátozása tekintetében.
Reményeim szerint ilyen módszer, ilyen szemlélet nem lesz a twitteren az új tulajdonos vezetése alatt és visszatér a szólásszabadság liberális értelmezése. És lassan kilépünk majd a progresziv korszakból. Minden tekintetben.
-
dabadab
titán
Én is.
Elég sokáig voltam erre moderátor és elég sok ilyen panaszt láttam, hogy "csak azért, mert leírtam" és ezeknek rendszeresen utána szoktam nézni: innen tudom, hogy az ilyen panaszok szinte mindig erősen kozmetikázzák a valóságot (na meg persze nagyjából képben vagyok azzal kapcsolatban is, hogy miért szokás meglengetni a banhammert).De a fogadási ajánlat továbbra is áll: nyilván meg tudunk kérni egy moderátort arra, hogy az eldöntése érdekében halássza már elő, hogy mi miatt kaptál tempbant.
-
ddekany
veterán
"amíg a tesla és a space x nyereséges és növekedik, addig miért tennék ki?"
Ez olyan, mint hogy valaki nyer black jack-en, akár mert jól tud kártyát számolni, és örülünk neki, elismerjük. De illető szenvedély beteg, és újra és újra feltesz mindent, amit nyert... Akkor köszi, hogy megcsináltad, nélküled mindez nem lenne, de légyszi menj innen.
Azaz, valószínűleg soha sem jött volna létre egy Tesla vagy SpaceX nélküle, de utána nem akarod ott hagyni tartósan, mert egy szép napon random elbarmolja ami csodával határos módon sikerült. (Eközben amúgy sok próbálkozása nem jött be. Ez amúgy szerintem rendben van. Egyik ilyen lesz valószínűleg a Twitter, ám itt a 44B rádobásával minden befektető számára demonstrálta, hogy mennyire "hülye", ilyen értelemben.)
(Persze ott marad a kérdés, amit nem tudunk, hogy a cégek jellege hogyan változna, ha más a diktátor a cég élén. Persze attól függ, hogy az ki. Szóval úgy önmagában nem értelmezhető, hogy Elon nélkül jobb lenne.)
-
A konkrét eset ismerete nélkül nem tudom neked megmondani, hogy egy random Gyúúrcsánybuzizás jogos Gyúúrcsánybuzizás volt-e, vagy tárgyi tévedésekkel is megtűzdelt hangulatkeltés🤷♂️. És nem is az én dolgom így vasárnap reggel.
Mivel ez az "oldal" jutott el erre a szintre, az "enyhébb" megnyilvánulásaikat is csak annyira tudom komolyan venni, mint amikor a zárt osztályról meglógott beteg az időjárásról értekezik:
Trump amúgy olyanokat csinált, hogy hipó fogyasztását javasolta covid ellen. Ha egy nagyeszű megfogadja a tanácsot, ki vállalja a felelősséget?
-
törölt tag
Az ígéretek alapján árazták be... Nyilván akkor is pofaztam hogy irreálisan magas, de a hívők szerint a holding mentek volna. Aztán az ígéretek nem igazán akarnak megvalósulni, az meg most árazza a piac... Azért móka mert hitel fedezetként is használja musk twitter előtt is, ezeknek pont jót tesz az ilyen feleződés.
Mindegy, én leszrom, csak ne akarjuk azt hinni hogy érinthetetlen bálna, mert onnan is lehet bukni nagyot...
-
-
törölt tag
A space x privát abból nem tudják... A Tesla? 402usd -rol bukott 180-ra egy év alatt? Bő 50% bukta, és a ceo kommunikációja továbbra sem a stabilitást, a hazarozott, átgondolt terveket mutatják... A wework ceoját is így dobták ki amikor már nem volt vállalható amit művel...
"akkor mi ért az egész hóbelevancban ennyi pénzt?"
Nem ér. Ha trump nem indul az elnökségért és csinálja twitteren azt amit, akkor rég be lett volna szántva valszeg. -
hypno skate
senior tag
"A kp fizetés mellett is szólnak érvek."
Igen persze. Nem vitás.Csak a beszélgetésnek ez az ága onnan indult, hogy valahol úgy 100 hozzászólással korábban azt találtam mondani, hogy Amerikában történelmileg úgy alakult, hogy akinek munkája van az hitelkeretre fogyaszt és hitelkártyával fizet.
Vagyis nem a hazai viszonyok kivesézése volt a cél, hanem csak egy érv amellett, hogy egy amerikai munkavállaló milyen okból dönthet mégis a munkája megtartása mellett, ha egy ilyen Musk falhoz állítja egy ultimátummal egy olyan időszakban, amikor Oracle, Meta, Amazon, stb méretű cégeknél is komoly elbocsátások vannak, vagyis az IT szektorban erősen szűkülhet a munkaerő piac.Innen ahol ülők
egyelőre úgy tűnik, Musk elszámolta magát ezzel a kirugósdival, de ki tudja mire hajt ténylegesen.
-
-
Így van, a kp fizetés mellett nagyon komoly érvek szólnak. Ha kp-val fizetsz, annak nincsen nyoma, ha nem kell ÁFÁ-s számla és kp-val fizetsz, akkor durván olcsóbbak tudnak lenni a beszerzett dolgok.
Aki szerint ez a feketegazdaság melegágya, annak azt mondom, hogy mindenki ott spórol, ahol tud. Építkezünk, minket nem támogat az állam semmilyen formában sem, banki hitelünk sincs, így nem kell a támogatásért "cserébe" szép hosszú számlákat kérni az építőanyag kereskedéstől és azt az állam felé elszámolni.
Aki meg megkapta a támogatást, annak úgyis folyószámlára utalja a bank az összeget, az persze fizessen kártyával, fizesse a magasabb összeget, még így is jól jár hozzánk képest.
-
Ezekiell
veterán
Ez tipikus survivorship bias
-
-
-
Z_A_P
addikt
"Veled ellentétben én látom, amint az egyetlen pénztárossal ellátott kasszánál áll sorban inkább egy negyed órát, minthogy az automata bankkártyás kasszánál fizessen. Mindezt Budapesten."
Ez elvi kerdes.
Majd ha 10% kedvezmeny lesz arra hogy en csinalom meg az o munkajukat, akkor okes.
De nehogy mar oursourcing-oljak a melojukat nekem, es meg ugyanannyit is fizetek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bluetooth hangszórók
- Milyen TV-t vegyek?
- Víztisztító berendezések - kancsók - szűrőbetétek
- Budakeszi, Páty, Telki, Budajenő, Zsámbék, Tök, Perbál topik
- Autós topik
- Villanyszerelés
- BestBuy topik
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Esport PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- AZTA! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop Ultrabook 14" -60% i7-1185G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- Sony PlayStation 5 (PS5) Játékkonzol - Lemezes verzió, dobozában!
- Xbox Ultimate előfizetések
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest