- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
Új hozzászólás Aktív témák
-
stellaz
veterán
Sokan azért nem javíthatják meg, mert az a tapasztalat, hogy vagy nincs alkatrész, vagy nem gazdaságos beszerezni és nincs is aki megjavítsa elfogadható összegért.
Amúgy nemrégen eladtam a hibás erősítőmet olyan áron, amihez kicsit hozzátéve vettem egy hibátlan használtat, és pont egy erősítők javítássával, eladásával foglalkozó szaki vette meg. -
stellaz
veterán
A fenti problémára egy sima elválasztó lenne a megoldás, nem az automata pénztár, van olyan aldi, ahol meg is lépték (Lurdy) és működik, ahogy az elmúlt évtizedekben is működött.
A magam tempójában való pakolás azon a picsányi placcon, meg a zöldségek/pékáruk listából való keresgélése szerintem inkább egy eufemisztikus megfogalmazása a lehetetlen szarakodásnak.
Legyen külön szalagja a kézi kosárnak csúcsidőben (ahová nem fér be a nagy kocsi), aztán akkor meg van oldva a gyors haladás a csak keveset vásárlók részére is.Egyébként én magamon már érzem, hogy a megnövekedett sorban állás, meg a kizárólagos automata kasszák miatt kevesebbet járok közértbe, mert háromszor is meggondolom, hogy van-e kedvem egy kenyér (meg ami ilyenkor még óhatatlanul is bepotyog a kosárba) miatt vacakolni ennyit. Most már inkább a kenyeret is megveszem előre a hétre és lefagyasztom.
A Lidl a kézi kosarat is kivezette pár éve, hogy az emberek inkább rakják csak tele a nagy kocsit, aztán persze elkezdtek nagyon sokan egyszerűen csak kézben vásárolni (ki fog egy bazi nagy kocsit tologatni), már amennyit meg tudtak fogni egyszerre. Aztán érdekes módon csak visszakerültek a kézi kosarak, illetve ilyen bazi nagy gurulós formában, hogy azért na.
-
stellaz
veterán
válasz
forumpista #160 üzenetére
Teljesen egyetértek.
Pluszban a zöldség és pékáru kiválasztása is tovább tart, mint a pénztárosnak, aki fejből üti a kódot.
A kipakolás pedig már az előtt megtörténhet, hogy sorra kerülnénk, hiszen hosszú a szalag. -
stellaz
veterán
válasz
arnyekxxx #149 üzenetére
Múltkor szomszéd asszony beállt az őnki sorba, előtte kb 4 ember. Én beálltam a végtelen hagyományos sorba. Mikor fizettem,.odanéztem és ő akkor állt éppen oda az egyik megüresedett kasszához, még el sem kezdett kipakolni. Mire végzett, szerintem már otthon voltam..
Szóval ez nem úgy van, hogy az az okos, aki mindig oda áll.
-
stellaz
veterán
Szerintem az nem jó példa, egyrészt nem is sorrendben hívja az embereket, másrészt szerintem nem is cél, hogy a lehető leggyorsabban sorra kerüljön a következő.
A közös sor inkább látszatra néz ki jobban, meg ahogy dabadab írta, általában lassabb, de egyenletesen kiszámíthatóbb a sorra kerülés ideje.
A közért esetében, aki rendszeresen oda jár, annak a gyakoriságok is ugyanígy kisimítják és összességében jóval kevesebb időt veszít mondjuk egy hónapra vetítve.Az automata pénztárak esetében meg az is van szerintem, hogy eleve szopatják a népet, hogy szokjanak át az önkiszolgálóra maguktól. Lidliben ezt nagyon érzik, kurva nagy sor, másodpercenként nyomogatják a gombot, hogy állj az automata kasszához, de aki ott nyomogatja a gombot, akár kasszázhatna is, illetve mintha parancsba is ki lenne adva, hogy lassabban dolgozzon a pénztáros.
-
stellaz
veterán
Nem hit kérdése. Közértek esetében vagy egy dokumentált kísérlet, annak közöltem az eredményét.
A metróban a mozgólépcső féloldalas megoldása is sokkal lassabb átlagban -ezért ki is vezették ezt a szabályt a bkk-nál is -, mégis az van elterjedve, mint a kulturáltság referencia pontja.
-
stellaz
veterán
Lehet, de ezt az elméletet az általam ismert kísérlet nem igazolja.
-
stellaz
veterán
Most kérdés, hogy a megérzésedre támaszkodsz-e, vagy vannak adataid is?
Én ez alapján mondom:
https://www.youtube.com/watch?v=91bd4CVkgQQ -
stellaz
veterán
Látni kéne a számokat, de mindenesetre nálam és a kolléganőmnél egyértelműen csökkentette a vásárlások számát az, hogy csak automata kassza van a környékbeli boltokban.
-
stellaz
veterán
Az önkiszolgáló kassza a decathlonban működik úgy, ahogy annak működnie kell. Az árut berakod a pénztárgép mélyedésébe, az meg listázza, hogy mit tettél bele, egyből lehet fizetni. Az konkrétan gyorsabb is szerintem, mint az emberes kassza.
Csak ugye az élelmiszer bolt esetén ez nem igazán tud működni. Egyébként anyagilag sem tudom, hogy ez mennyire kifizetődő, mert a bolt áteresztő képessége egész biztosan csökken tőle, ha csak erre támaszkodnak (belvárosban egy rakat közért teljesen kivezette az emberes kasszát). Maximum annak jó, aki csak pár dolgot vesz. Gondolom pont ezért van, hogy a match bevezette, hogy a zöldség mellett a pékárut is címkézni kell még a kassza előtt. Szóval összességében elég macera ott vásárolni. Mióta ezt bevezették a környéken kb 95%-al csökkent a napközbeni bolti vásárlásom (pogácsa, csoki, üdítő, egy alma, ilyesmi), de érzésre a Lidl-ben is nőtt a sorban állás ideje, mióta több automata kassza van és kevesebb hagyományos, ezért oda is inkább csak akkor megyek, ha egyszerre több mindent kell venni és valamelyik áru csak ott van.
(Volt hogy a szomszédasszonyom az önkiszolgáló kasszánál állt, előtte 3-4 emberrel, én meg boomerként a végtelen hosszú hagyományos kasszához álltam be, de amikor én már fizettem, néztem, hogy ő hol tart, és ő még csak akkor került oda a kasszához.)Kedvezményt szerintem tuti nem adnak, mert eleve a költségcsökkentés lenne a céljuk. Bármilyen értelmezhető mértékű kedvezmény többe kerülne szerintem, mint az alkalmazottak fizetése (akik eleve többfunkciósak) és csak ott működne, ahol még van hagyományos kassza is, hogy legyen mihez viszonyítani a kedvezményt. Illetve gyorsan az lehetne a vége, hogy büntetik a magasabb árakkal az időseket a hagyományos kasszánál, stb.
-
stellaz
veterán
Az online rendelős hűtő nagyjából 10-15 éves gondolat (de lehet, hogy már bő 20 is van), ehhez tulajdonképpen minden rendelkezésre is állna, csak éppen senki le sem szarja, mert nem valós igényre épít.
Ha a tej elfogyott, lehet hogy nem kell több tej, vagy éppen több kéne, mert főzni akarok. A lejárt szavatosságú kaja jó ötlet, de csak ilyen előre csomagolt cuccoknál, és ha van rfid chip rajta, és nincs még kibontva, mert ugye azt nem fogja látni, tehát drágább, de legalább megbízhatatlan a dolog.
Aztán honnan rendel? Az akciós dolgokat figyelembe veszi? Miért egyszerűbb ez? Ha változatosan, friss dolgokat akarok enni, akkor úgyis rendszeresen kell vásárolni, miért lenne akadály egy tej vagy tojás beszerzése?
A kiszállításnak költsége és ideje van. Egy tejet vagy tojást is ki fog szállíttatni? Mennyi idő alatt? Ahhoz eleve otthon is kell lenni, ami egy heti/havi nagybevásárlás esetén nem gond, de napi szinten igazodni a szállításhoz azért necces.
Szóval nem igazán látom azt a társadalmi igényt és bázist, sem a realitását a dolognak, amire építve az egész élelmiszer és kiskereskedelmi láncot átszerveznék, hogy flottul működjön.
Konkrétan még azt sem sikerült meglépni, hogy az önkiszolgáló kasszáknál ne kelljen 3-4x annyi időt eltölteni a kipakolással, beolvasással/kikereséssel, visszarámolással, mint a hagyományos kassza esetén.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Xbox tulajok OFF topicja
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen SSD-t vegyek?
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újszerű Lenovo Legion 5 - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 5600H - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 - Win11 -MAGYAR
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest