- iPhone topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZozzV6
senior tag
válasz
MittuDomain_ #56206 üzenetére
Thorfire S70S és egyéb Sofirn lámpák minőségével lehet számolni. Okés a minőség de az L6 eloxálása sokkal jobb.
-
ZozzV6
senior tag
Kiraktam a firmware-es menüs videómat. Kommenteljetek bátran hátha ott is kialakul valami jó kis beszélgetés.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
Gargouille #56149 üzenetére
A Convoy Omten kapcsolókat használ ami nem a gagyi kategória. Ami clicky kapcsolóval hibással találkoztam az mindkettő Astrolux C8-ban volt de gyárilag olyanok voltak. Azt tudni kell, hogy kézzel forrasztják a kapcsolókat a panelra és ha bénább munkás csinálja megolvad könnyen a kapcsoló műanyag része és ez a hibák fő oka. Bontottam már szét ilyet és látszottak belül a nyomok. A műanyag befolyik az érintkezőkre és ennyi.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
Gargouille #56140 üzenetére
Miért nem lehet itt kedvelni a hozzászólásokat?
Sokkal kevesebb szöveg lenne hogy igen én is egyetértek veled
Szóval egyetértek. Ha Armytekben kapcsoló hiba van ami előforsul ahogy mások írták rendben hogy gari és lesz másik. De macera és idő amíg az megjön. Egy clicky ha meghal ok nincs ingyen de 1$ nem nagy tétel és megy tovább egy csoki vagy sör árán. Ha valaki előrelátó vagy paranoid előre vesz tartalékot. Vagy vesz világítósat és a simát elrakja. És fél perc a csere.
Mellesleg ami kapcsoló bálam elromlott eleve hibásan jött vagy megolvadt 15A-től de az nem normál használat
Ami hibátlanul jött az még mind egytől egyig jó. -
ZozzV6
senior tag
válasz
WestBam #56137 üzenetére
Persze nem is azért mondtam hogy ott kell venni csak érdekesség képpen hogy belefutottam. Ez az 8smerősök elájulnak alap lámpáktól nálam is megvan. Rengeteg munkatársnak családtagnak szereztem be C8-at, S2+-t, S3-at, Zanflare F1, F2-t, X2R-t és mai napig imádják és a még teljes sötétségben élőknek ezekkel is tudnak villantani milyen brutál lámpák
A kezdetekben SK98-akat adtam és még azokat is elégedetten használják lassan 5 éve.Valóban jó ötlet a polcos maglite de láttad a videóban amerikában mennyi az ára? Az itthoni áron hiába lenne ott egy tescoban, praktikerben, obiban nem hiszem hogy nagyon vinnék. Plusz amerikában egyfajta hazafiságból is megveszik más helyett mert amcsi termék és ott ezzel lehet a vevőt motiválni. Magyarországon senki nem ugrik rá mert amerikai.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
Gargouille #56127 üzenetére
Én Lábatlanon egy kis gazdaboltban láttam Nitecore NU25-öt pár hete 13990-ért
Nem kaptam szikrát hirtelen. -
ZozzV6
senior tag
válasz
-szabi- #56092 üzenetére
Teljesen igazad van. Lehet átbeszélem még ezt Simonnal. Van olyan ami hosszú kikapcsos éa nem kaptam agyfaszt
Skilhunt H03 pl vagy az Eagle eye X1R bár az X1R kikapcsolása kicsit túl hosszú.
Csináltam egy videót is.
Majd holnap vagy holnapután feltöltöm a csatornára és kommenteljetek firmware témában nyugodtan -
ZozzV6
senior tag
válasz
adam7027 #56069 üzenetére
A bringalámpás dolog a megfelelő optikánál elakadt. Egyet mutatott Simon de az nagyon nem tetszett. Azóta semmi hír.
Lumintop csak a C01 optikáját beletette egy hagyományos lámpa formába. Még akár működhet is de nekem ez a vetítési kép nem tetszik.
Nekem van andúrilos Skilhunt H03-am -
ZozzV6
senior tag
Simon azt írta a H1-hez a három pántos fejpánt már gyártásban van és írjam le neki mi a firmware igény.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
gyapo11 #56029 üzenetére
Lámpáknál is megvannak a típusok ugyanígy. Am8t te hasonlítasz pl A1 az A8-al az olyan mint most Imalent példát hozok egy 25$-os HR20 vagy a 600$-os MS18.
Az hogy adott modell van különböző felszereltségekkel arra ott az Armytek wizard jó példa. Van sima wizard gyengébb leddel töltés nélkül plusz van pro, meg töltős verziók is. Amit hiányolsz ott van és létezik. De azt ne várd hogy minőségen rontson. Teszem azt a Convoy a Skoda, az Armytek meg az audi. Vannak hasonló méretű autóik de egy A1 sosem lesz olcsóbb egy Fabiánál mert pont. Oda pozícionálják magukat és ebből nem engednek. Attól most tekintsünk el hogy egy cégcsoport -
ZozzV6
senior tag
válasz
MittuDomain_ #56015 üzenetére
Kb egy akku árával drágább így mint egy Sofirn SP10B.
Én azt mondom annyit megér. Nagyon minőségi cucc. Nem lehet egy ligában említeni őket pedig az SP10B sem rossz és szeretem használni. -
ZozzV6
senior tag
válasz
Gargouille #56009 üzenetére
Nálam volt az E02 de annak ott nem volt számottevő fénye.
a kilátó ba lépcsőzés miatt adtam kölcsön havernak hogy lásson.
Convoy M3 azonos beállításokkal mint az MS18: -
ZozzV6
senior tag
55mm-be nem fér bele 3-4x18650 vagy hosszába gondoltad őket egymás mögé?
Ha nem akkor a Haikelite MT07S nem vészesen drága és jó alap mert eleve ilyen leddel van. A drivere jó nagy. Mehet a helyére sokminden. Én MT09R drivert fogok rakni az enyémbe 4 db Emisar D4 optikával 16 leddel. Valószínű 8x XP-L HI és 8x Samsung LH351D 90 CRI.
És mivel a reflektor benne iszonyat mély gyárilag. Elfér egy kb 20-25mm vastag hűtőborda a ledek alá és még egy 40x40x20mm-es hűtőventillátor is. Az oldala olyan lesz mint a szita azóval vízállóság nem lesz de legalább 6-8000 lument tud stabilan tartani remélhetőleg. És akár 16-18000 lumenes turbót is 5-10 percig. -
-
ZozzV6
senior tag
Már rég hagytam itt ilyesmit:
MS18:
A távoli fasor 300m-re van -
ZozzV6
senior tag
-
ZozzV6
senior tag
válasz
gyapo11 #55983 üzenetére
Én mindig találok valami jó irányba néző felületet. Pl a motorháztető biztonsági rögzítő füle. Abbak az oldalára téve a pipalámpát oda forgatom ahova kell. Más helyzet hogy az MX5 gépteteje alumínium így hiába van mágnesem
Én gyakran használom a mágneseket így szeretném ha lenne benne. -
ZozzV6
senior tag
válasz
Gargouille #55970 üzenetére
Én tök szívesen csinálnék, meg amelyik gyártókkal kapcsolatban vagyok mindig mondom nekik mi lenne a jó de mindnek van valami beidegződése, hogy szerintük mi kell az adott lámpában és sokszor van, hogy már majdnem jó de valami hülyeséghez ragaszkodnak és abból nem engednek.
Azért egy utolsó próbát teszek Simonnal mert a H1-ből a töltés lehet hiányzik de ha a firmware-ben engedne változtatni az is lehetne tök jó és egyszerű. Plusz kaphatna egy jobb fejpántot.
Vagy Sofirn egészen jó csak kicsit a módok elosztása lehetne jobb és kell bele egy szélesebb TIR lencse meg mágneses talp, és abban a töltés is adott. Mindegyiknél kell valami kompromisszumot kötni sajnos. -
-
-
ZozzV6
senior tag
válasz
Gargouille #55866 üzenetére
És a Ti jóval nehezebb is.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
Gargouille #55861 üzenetére
Sima alu E02-m van. Az éleken az eloxálás gyorsan kopik. Magas CRI-s. Mindig a táskámban vergődik. Eddig bírja. Kb 1 éves.
-
ZozzV6
senior tag
Van ahol jó a ramping is de van ahol jó a fix fokozat. Ha a legmegfelelőbb fényerő kell ramping. Ha valamennyire kalkulálnál előre a fogyasztással fix fokozatok. Rampingnál nagyobb fébyerőknél vagy turbó közelben szemre nem tudod belőnni kb se hogy mennyit eszik a lámpa. Tök sötétben 3000 és 4000 lument is hamar megszokja a szem nagyobb tereken és 1-2 perc után nem mondod meg melyikben vagy. De fogyasztásban lehet jelentős különbség. Rampingnál viszont tényleg ott állítod meg ahol akarod.
Mellesleg nekem téma lezárva mert Andúril mindent tud amit akarok.
Moonból is indíthatom 1 hosszabb nyomással. Ha nem engedem el elindul felfele és mivel 2 másodperc körül végigmegy a rampingon hamar bármi elérhető.(én állítom be bármekkorára a moont).
Módmemória is van. Offból 1 rövid klikk
Ramping tetejéről vagy a legnagyobb turbó alatti fix fokozatból is indítható (szintén én mondom meg mekkora legyen) 2 klikk
Turbó ha már megy dupla klikk. Kikapcsoltból csak a ramp teteje elérhető duplára.
Akkuszint 3 klikk és tized Volt pontosan elvillogja nekem.
Van ramping és fix fokozatok is. Én mondom meg hány fix fokozat és mekkora legyen a legkisebb és legnagyobb, majd a min-max között a megadott lépésszámban elosztja egyforma ugrásokkal automatikusan(nem százalékosan egyformák a lépcaők hanem logaritmikusan ahogy a látás működik) Turbó ezeken felül plusz 1. Valamint a rampingban és a fix fokozatoknál beállított min-max értékek lehetnek eltérőek. Nem ugyanazt használja a két módban.
Normális 4 klikk lock( nyomva tartva lockolva moon elérhető)
Momentary mód
Kölcsönadós lebutított mód turbó és extra módok nélkül.
Aux ledek kezelése.
PID Hővédelem ami beállítható hány foknál lépjen vissza és ha lehűlt visszaemeli a fényerőt mint egy Armytek vagy zebraNekem ez 100%-ban megfelel. Ezért rakom fel amire csak tudom. Sokszor csak ezért cserélek és építek egyedi drivert nem a több fény miatt.
-
ZozzV6
senior tag
Nitecore TIP2 otthon van. Én dolgozok. Este rávetem magam.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
gyapo11 #55706 üzenetére
5 óra után sem éreztem még fáratnak a fejem H03-al. Szerintem a 40 centin legyen 90 cm kör túlzás egyenletes fénynek de ha neked ez kell legyen. A H03 is szór elég rendesen oldalra is. Ugyan a kissé erősebb folt 60 fok körüli de onnan folyamatos átmenettel halványodik és még közel 160 fok irányban is van némi fénye nem tök sötét. Valamint ha ilyen közelre világtasz a visszavert fény szintén ad oldalra is valamit. csináltam pár képet. Ne lepjen meg senkit a hossza és a gomb világítás. Nem gyári. de az optika valamint a led gyári és a fényerő is közel van az egyik gyári lépcsőhöz. Van annak ettől nagyobb és kisebb is.
40 cm-re az előtte lévő faltól:És 80 cm-re az oldalra lévőtől:
H03 kikapcsolva:
H03 bekapcsolva 130 lumen mért fényerővel:
Lámpa és kamera a homlokomnál. A billentyűzetet kinyújtott karral elérem:
Falhoz állítva látszik hogy szépen halványodik kifelé és elég széles az. A kép csal kicsit mert szemre a középső tartomány nem ennyivel erősebb. Ez az egyik oka hogy nehéz reális beamshotot csinálni a lámpákról mert ha a közepéhez állítod az expozíciót akkor a szórt fény lesz halványabb mint szemmel, ha a szórt fényhez akkor meg beég a közepe. utólag szerkesztgetéssel meg nem csalok.
Nem akarlak megtéríteni mert a Nitecore NU10 ettől sokkal szélesebben szór szerintem közel mint egy COB és azt is szerettem amíg el nem tört a tartója. De azt állítani hogy a H03 túl szűk és megfájdul a nyakad mert forgatni kell a fejed túlzás. Ha 40 centire dolgozol nem 1 négyzetmétert tartasz szemelőtt hanem a kezeidre koncentrálsz és elég ha van körülötte még egy kb 50-60 cm kör ami intenzívebb. Ennyire nem kell ragaszkodni a számokhoz. Ki kell próbálni sokat és érzed mi a kellemes vagy elviselhető vagy több dologra is alkalmas. Nekem ez jó kompromisszum mert közel eleget látok de szabadban is megvan 15-20m amit tűrhetően megvilágít. Fejre ez nekem bőven elég. -
ZozzV6
senior tag
válasz
FBLLMAG #55699 üzenetére
Sarkítod. Neked megint minden csak fekete vagy fehér. Ha valaki azt mondja terepjáró kell 10 millióig akkor nem új range rovert meg toyota landcruisert meg Q 7-est ajánlok neki hanem valamit abban az árkategóriában ami neki belefér. Értem hogy szerinted az jobb és van hogy én is rábeszélek valakit az ultraferi helyett egy convoyra vagy astroluxra de pkusz 30-40%-okról beszélek nem 4-5-szörös árról. Nagyon nem mindegy. Akinek nem lételeme a lámpa és nem ragaszkodik a prémiumhoz csak olyat akar ami eleget tud az elvárásainak megbízhatóan akkor nem ajánlok prémiumot aminek a felét se használja ki. Kulcstartó lámpára is ha valakinek kulcslyuk világítás kell elég a Tube 6$-ért nem kell TUP 40-ért és akkor most ez az eddigi legjobb ára.
-
ZozzV6
senior tag
Majd ráaplikálok valami kampót a TIP2-re és megmérem hány kg kell hogy a mágneses kulcstartóról lerántsa. Általában 150-200 lumen elég közelre sétához matatáshoz 10m-en belül. 220 a fix fokozata. Szerintem elég lesz
tusom a TIP 360 de a TIP CRI csak 240. És a CRI-nél se akadok ki hogy kevés. Tini nekem a nagyon kis akku miatt nem játszik.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
FBLLMAG #55685 üzenetére
Volt HC65-öm csak könyörögtek érte adjam el és hát volt az a pénz
Jó volt. Szerettem mert egybe tudott sokmindent de most annyi lett hirtelen és annak is többnyire csak a fő ledet használtam max 300 lumenig olyan meg van több is ami ennyit tud csak jóval könnyebbek. Így nem érzem azt, hogy vennem kéne másikat mert van 6 fejlámpa plusz jön a NU25 ami tényleg a rövid idejű dolgokra lesz megfelelő. -
ZozzV6
senior tag
válasz
gyapo11 #55682 üzenetére
Nem vagyok kaméleon. Szerintem a 180 fokoa egyenletes fényerő már tök felesleges. Ok van perifériális látás de oda jut annyi fény ami kell egy Armytek wizartból, skilhunt H03-ból vagy 60 fokos optikával szerelt X1R-ből is amire szükségem van. Még ha autó alatt aknába szerelek az arcomtól 30 centire is. Sosem éreztem úgy hogy forgatnom kell feleslegesen a fejem ezekkel. Ha csinálok valamit valamennyire így is úgy is arra fordulok nem oldalra kitekert szemmel akarok szerelni. A Sofirn SP40 és a sima gyári refis X1R tényleg túl szűk ilyen kar távolságnyi dolgokhoz. Azokat ilyen célra nem is ajánlom. De mindenki más. Még jó hogy ennyi féle lámpa kapható
Nem tudtam ellenállni tovább ezzel az akcióval rendeltem NU25-öt. Már egy éve nézegetem...
A TIP2 már az országban van. Jövő héten meg kellene jönnie. -
ZozzV6
senior tag
válasz
papucsiga #55673 üzenetére
A mágnesek állítólag elég erősek ahhoz hogy ne ránsd le véletlenül viszont összerakva az alumínium tart akkora távolságot mindentől, hogy ne tapadjon az összes kulcshoz. De majd kipróbalom rendesen
TIP-hez képest csak a direkt low elérés hiányzik.
Igen szerintem az 1 lumen már nevezhető moon-nak. Csak itt low-nak hívják. -
ZozzV6
senior tag
Nagyon érdekes egyébként. Mintha kétlépcsős hot spotja lenne a TIR lencsével. a közepe szűkebb erősebb ami körül van egy jó nagy mint egy S2+-é de az gyengébb valamivel. És ezeken kívül minimális szórt fénye. Reflektorral meg van egy erős spot de csak 24 kcd azzal viszont a szórt fénye sokkal több. Nekem bejön a TIR lencse. Egészen használható. Talán reflektorosok közül egy M1 fénye áll közelebb hozzá vagy mintha egy S2+-t és egy C8-at ugyanarra a pontra irányítanál együtt.
-
ZozzV6
senior tag
Egy ilyennel tudok szolgálni hirtelen és a teljes E01 képgalériával.
Az erősen hot spotos kép a galériában reflektorral készült nem a gyári optikával.Egyszerűen fémmegmunkálási szempontból gyönyörű. Nem lehet róla rossz képet csinálni
-
ZozzV6
senior tag
-
ZozzV6
senior tag
válasz
ZozzV6 #55644 üzenetére
Elírtam a D4 V2-t 45$ az alapára.
És itt egy linkÉs természetesen forrósodik mint az állat.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
MittuDomain_ #55642 üzenetére
Á nem. Nekik volt hamarabb. Én csak megcsináltam jobban
-
ZozzV6
senior tag
Megjelent az Emisar D4 új verziója D4V2 néven.
több led opció
igen drágább tizenpár dollárral mint a régi tehát 48$ az alapár
acél bezel opció
végre érdesített cső
csuklópánt lyuk a tailcapban
mágneses tailcap opció
Majdnem RGB aux ledek. Erről bővebben:
-9 aux led mód van. különböző színek választhatók valamint színváltós vagy akkuszint jelzés kék, majd zöld majd piros színnel ahogy merül az akksi.
-választható hogy alacsony, magas, villogó, vagy kikapcsoltak legyenek az aux ledek.Teljes értékű Andúril firmware-t kapott
18350, 18500 és 18650 csővel is rendelhető. Az alap a 18650. A kisebbek extrába megvehetőek
rendelhető övcsipesz is. -
ZozzV6
senior tag
A H03 kb 60 fokos. Nagy előrelépés nem lenne. Amit még tehet hogy csinál egy mule-t. Ami annyit tesz hogy reflektor és minden optika nélkül van a fejben a led. Persze ennek is van hátránya. sok a fényveszteség emiatt nagyobb fokozaton kell használni, bár ennyire kis távokra nem kell sok fény. És kell csinálni valamit ami a reflektor vagy optika hiányában a led csillagot lenyomja és az üveget is nekifeszíti az elejének. H03-ban üveg sincs ezért ott az is kellene. Ha a környékemen laksz kipróbálhatod pár fejlámpámat hátha találsz olyat ami megfelelő és vehetsz magadnak.
Armytek Wizard pro
Eagle eye X1R
Eagle eye X1R 60 fokos TIR optikával
Sofirn SP40
Skilhunt H03
Nitecore NU10 -
ZozzV6
senior tag
Csak úgy eszembe jutott és megcsináltam ezt a képet
-
ZozzV6
senior tag
válasz
bringasisti #55572 üzenetére
Gondolom a 4 vezetékből 2 plusz 2 minusz
-
ZozzV6
senior tag
válasz
MittuDomain_ #55559 üzenetére
Mert 3V-os XHP50.2-t raktak bele ezért maradt a driver meg minden. Másfélszeres áram, hamarabb melegszik, a sárga korona miatt nem olyan szép vetítési kép. Rövidebb hatótáv valamivel. Ellwnben nagyobb hot spot és több szórt fény. Kb 4000 lumen.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
Gargouille #55507 üzenetére
Gyárban dolgozok teszt és hibakereső technikusként. Ha 10% hibaaránnyal hagynám menni a sort tökön rugnának. Ok attól is függ mi a termék de 5% alatti de inkább 1-2 az elfogadható.
-
ZozzV6
senior tag
-
ZozzV6
senior tag
válasz
Gargouille #55485 üzenetére
Mivel a csoportok között lépkedni dupla meg tripla klikkel kell elég rendesen használódhat a gomb. Plusz a relatíve kemény gumi is rátesz mivel a nyomás ereje eleve nagyobb kell legyen a végén nem tudod olyan finoman kontrollálni mi az az erő amivel épp kapcsolsz vagy már a kapcsolási erőn túl nyomod a kapcsolót feleslegesen. Persze nyomkodni jó és stabil csak előfordulhat hogy az ember túl nagy erővel kezeli.
Igen az SOS az még megy de soha nem volt rá szükségem és szerintem SOS-ezhetnék én bárhol a kutya nem jönne oda csak azt néznék mi viollog
-
ZozzV6
senior tag
válasz
Gargouille #55481 üzenetére
Nekem a morze a tök felesleges funkció benne mert úgysem tudok morze kódokat szóval a büdös életbe nem fogom abba a módba állítani
-
ZozzV6
senior tag
válasz
FBLLMAG #55480 üzenetére
Vagy mert így a falhasználó nem tud belenyúlni aztán elrontani és kérni a pénzét hogy rossz a lámpa.
Amikor nálam jártál elfelejtettem mondani hogy ami Liitokala matricás LG HG2 akkud volt az valószínűleg ugyanaz a hamisítvány amibe én is belefutottam. Az nem bír annyi áramot leadni mint az eredeti. Hamarabb beesik a feszültsége.
Példa:
Haikelite MT03 TA eredeti 30Q akkuval 19000 lumen.
Ezekkel a liitokala store matricás HG2-kkel max 15000 lumen.
Lehet nálad a C2 pro-ban is ezzel mértél és nem járt az olyan erős fokozaton mint gondoltad. -
ZozzV6
senior tag
válasz
Gargouille #55474 üzenetére
A Wizard pro kidolgozásra bejön nekem is. Már szokom a kezelését de az első fél-1 óra az káosz volt.
Használható is csak el kell tölteni vele egy kis időt. Általában jobban szeretem ha használati utasítás nélkül rá lehet jönni hogy működik valami és adja magát könnyen.
Ha már ennyi pénzt kiadsz érte tényleg érdemes olyan forgalmazótól venni aki papíron is garantálja neked a 10 évet és akkor nincs miért izgulni. Én kínából rendelt lámpáknál ezért részesítem előnyben a javíthatóbb darabokat mert ha bármi van ugyan megpróbálok a garival szenvedni de legalább biztos tudok vele valamit kezdeni nem kell parázni, hogy kapok újat vagy nem vagy kifizetik, stb és mi lesz. Hanem tudom hogy meg tudom csinálni. -
ZozzV6
senior tag
válasz
FBLLMAG #55467 üzenetére
A Nitecore MH23 -ast mértem 760 lm -os magas fokozaton, 30 °C -os szobában, 10 perc után 42 °C -ra melegedett. A Convoy S2+ elérte a 58 °C -ot magas fokozaton, ami táblázatod szerint 800 lm körül lehet.
Vedd le mindkét lámpa fejét és mérd le hány gramm. Látatlanban mondom a Nitecore sokkal nehezebb lesz. Ezért nem melegszik el olyan könnyen. Erről beszéltem. Fizika.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
Gargouille #55465 üzenetére
Ezzel arra akarsz célozni az S2+-hoz képest picik és ugyanannyira melegednek?
A Wizard pro-t megmértem. 1600 lumenre képes a 2300 ráírtból. És forró mint az állat. Hamar.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
MittuDomain_ #55461 üzenetére
Övcsipesz, tok, O-gyűrűk mennek a többi közé, meg esetleg fejpánt ha fejlámpa. Legtöbb esetben a led sem kivehető ezeknél vagy ha mégis a legtöbb márkás lámpa hideg fehér ledeket használ ami nem a kedvencem.
Cső meg lámpatest 99%-ban nem lesz jó semmire mert egyedi driver alakok méretek, kijelzők miegymás megnehezíti bármilyen más driver behelyezését. Szóval legjobb esetben a lámpa értékének 5-10%-a menthető meg. -
ZozzV6
senior tag
válasz
FBLLMAG #55458 üzenetére
Nem dobom a szemétbe sem a lámpát, sem az akkut. A meghibásodott lámpát visszaküldöm (vissza is kérik). Gondolom újrahasznosítják, vagy legalábbis leadják, a gyártás során keletkezett hulladékkal együtt. Az Olight -nál ezt be is mutatták. Így nem termelődik szemét, vagy kevesebb szemét termelődik.
Álomvilágban élsz. Nem jószívűségből és környezetvédelemből kérik vissza. Pont tesznek rá kínában hogy a világon mennyi szemét van máshol. Csupán sok a balkáni ahol a jó terméket is megpróbálják hibásként feltüntetni a gyártó felé hátha visszakapják az árát és lett ingyen cuccuk. Ezzel annyit védenek magukon, hogy ha elküldöd a rossz lámpád akkor ők biztosak lehetnek abban hogy rossz és nem behúzni akarod őket. Ha valaki csalni akar nem fogja elküldeni nekik mert kiderül, hogy semmi baja. Ennyi.
-
ZozzV6
senior tag
"nem bánnám, ha a komolyabb gyártók részéről látnám a törekvést arra, hogy a hibás lámpák ne termeljenek több szemetet."
Került hozzám egy nagy doboz javítani való lámpa:
Imalent, Nitecore, Acebeam, Armytek, Manker :Javíthatatlanok, szétszedhetetlenek roncsolás nélkül. Irány a kukaAstrolux, Convoy, Haikelite, Skilhunt(régi H02): 90% feletti az esély hogy mind menthető olcsón.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
FBLLMAG #55443 üzenetére
"Zozz jeges tesztjét meg a Convoy nem élte túl (víz ment bele, másnap javítani kellett).
Túlélte, működött csak kisebb fényerőn. Mérnem kellett ahhoz hogy tudjam baja lett mert szemre nem látszott feltűnően.
Pláne, ha 10, 15, 20 kapcsolással léptek / lépek be a programozásba, csoportváltásba. És 2x is meg kell tenni napi szinten, a csoport és a memória váltás végett.
Nem kell megtenni. Kiválasztod a megfelelő módcsoportot és használod. Egyszer kell kiválasztani.
Egyébként miért forrósodna fel olyan hamar a lámpa feje?
Mert 50g anyaggal akarsz elhűteni 900 lument. A fizikát nem lehet megb...niAz, hogy nincs hővédelem az elektronikában, és esetleg párszor felmelegítsük a ledet rendesen, az biztos, hogy a led élettartamára, hosszútávon nem lehet jó hatással. Előbb, utóbb, gyengülni, halványodni fog a led. Szerencsére, talán nem ég ki a led, mint a régebbi Police lámpáknál, ahol kondit használtak, hogy erősebb fénye legyen a lámpának.
Amit a kezed forrónak érez az a lednek lóxar. 60-65 fok süti a kezed hogy eldobod. A ledek 125 fokon is elvannak és 80 fok még teljesen normális üzemi hőfok.
Az Armtek Wizard pro is 60 fokig elengedi a lámpát ahol fogni nem lehet aztán a stabilizált kimenet miatt a merülő akkut még nagyobb árammal terheli ezáltal csökkenti az akku élettartamát jelentősen. Szóval én nem problémázok hogy ha valami merül akkor gyengül kicsit a fénye. Ha a kezedbe adnám az S2+-od fél óra eltéréssel egy félig lemerült és egy teli akkuval nem tudnád megmondani melyik volt melyik akku szemre. Ilyen kicsit számít ez a stabilizálatlan driver.Konditól erősebb lámpa? Ez marhaság. szűrésre és nagyobb impulzusok stabilizálásra használják nem teljesítményt növelni.
A led degradálódik szerintem még az állásban is de ez már tök más téma. mire egy lednek csökken a fényereje a használattól akit zavar úgyis vesz újabb technikát, akit nem zavar az amúgy se a legjobbat vette.
Személyesen kérdeztél a stílusodról. Ez pőont egy olyan hozzászólás amire a többiek utaltak. -
ZozzV6
senior tag
válasz
FBLLMAG #55421 üzenetére
Lepucoltam a meneteket teljesen szárazra zsírmentesre. Még úgy se vesz fel áramot, hogy kupak nélkül táppal adok neki direktbe. 100%, hogy a driverben döglött az ami az akku pozitívot a csövön visszavezetné ilyenkor a tailcap-hoz. Lehet csak egy ellenállás de az Armytek driver tudvalevő, hogy ki van öntve meg se próbálom szétszedni mert 99% az esély arra, hogy alkatrészek beleszakadnak a kitöltőanyagba és kuka lesz az egész. Amúgy se vagyok az a lámpában töltögetős fajta.
(#55423) Gargouille:Marad nálam. Így nem eladható. Javítani nem lehet. Nekem meg tesztelni és használni megfelel így is.
Esetleg ha valakinek kell a mágneses töltős kupak egy sima mágnesesért amin nincs töltő cserébe odaadom töltőkábelestől. -
ZozzV6
senior tag
válasz
Gargouille #55402 üzenetére
SP40 74 lument produkál akku nélkül USB-ről. Az áramfelvétel 100-300mA között ugrl mert gondolom a töltő áramkör próbálkozik valamit és közben a gomb is villog pirosan. Módot nem lehet váltani. Ezt az egyet tudja ilyenkor.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
Gargouille #55402 üzenetére
Sofirn SP40 is megy USB-ről akku nélkül
Majd megmérem a fényerőt és áramfelvételt.
Ma este már nálam a Wizard. -
ZozzV6
senior tag
válasz
Gargouille #55382 üzenetére
Nem jött még meg. Talán holnap.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
bedvóter #55354 üzenetére
Egyet kell értsek. Elvileg holnap kézhez kapok egy Wizard pro-t ami tölső hibás és nálam maradhat. Nekem nem szempont annyira a belső töltés így megleszek vele. Majd kíváncsi leszek rá. Azért nem akarok A4-es lappal szaladgálni ha valamit állítanom kell. gondolom a hétköznapi használatra van pár gombkombó ami egyszerűbb csak ezek a speciális dolgok bonyolultabbak. Majd kiderül. Kicsit tartok tőle mert első Armytekem lesz. Biztos kell idő mire átáll az agyam.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
Gargouille #55310 üzenetére
Itt vannak a képek az SP40-ről egy mappában. Bele vannak szórva az X1R képei is de ami összehasonlítós az feliratozott. Az én konklúzióm az, hogy az X1R jobb módkiosztású és fejlámpának a több azórt fénye miatt jobb közelre de kéz távolba én 60 fokos TIR optikával használok egyet.varra úgy ideális. Sofirn messzebb visz plusz az extra turbó móddal van egy kis boost ami a másiknál nincs. És mivel az a mód körforgásban nincs benne nem kell figyelni hogy épp belelépsz vagy nem. Plusz jó lockja van és jobb az USB tömítés. Jó dolog ez a gomb színével töltöttség jelzés de ha a fejeden van fogalmad sincs milyen színű. Merüléskor amikor színt vált a gomb mindkét lámpa igazán megvillanthatná a fő ledet mondjuk 3x hogy tudd történik valami ha pl órákat van a fejeden. Még ezt az 1-2 dolgot jelzem Sofirnnek hátha javítanak vagy kihoznak egy új verziót.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
Gargouille #55310 üzenetére
Plusz az módosítható olcsó optikákkal. Most csináltam gyorsan képeket de már csak holnap töltöm fel meg linkelgetek
-
ZozzV6
senior tag
válasz
Gargouille #55295 üzenetére
Lumen adatok X1R vs SP40
X1R:
12, 142, 480SP40:
8, 68, 404, 1040 (1040 visszalépős)A sofirn turbóját lemérem mikor lép vissza plusz majd csinálok képeket este.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest