Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
benfolds
őstag
válasz
Bambuszpro #34261 üzenetére
A lidl-s töltő nem tölt li-ion akksikat.
-
benfolds
őstag
nem értitek miről van szó?
-
benfolds
őstag
válasz
WestBam #34235 üzenetére
a telefontöltő kábelével használom, a solarstorm adapteren csak egy usb female csatlakozó van. még arra gondolok, hogy talán a két kábel csatlakoztatva túl hosszú...
hát igen, próbáltam megszabadulni a sok feleslegesnek vélt kütyütől, miután betáraztam 18650-ből, de úgy látszik, hogy a power banktól nem kellett volna. pedig azt hittem, hogy ez a solarstorm azért egy viszonylag profi megoldás, nem egy filléres diy adapter. -
benfolds
őstag
válasz
gyenesmartin #34202 üzenetére
eszembe sem jutott, hogy van az érintkezőkön korrózióvédelem, amit a csiszolás levisz.. :/ mondjuk viszonylag kevés felesleges csiszolást ejtettem, mert jó volt a szerszám, de jobban megnézve már látszanak a pici rozsdafoltok. :/
valahogy nálam nem akarnak megfelelően működni ezek a nem dedikált powerbankok. a 10400 mAh-s xiaomi power bank tökéletes volt, de amikor megjött a lii-100, akkor azt unokahúgomna adtam. de miután a lii-100 össze-vissza töltött (ki-be kapcsolt), vettem egy solarstorm adaptert. ezzel meg az a helyzet, hogy ahogy rádugom a telefont, azonnal kiírja (mármint a telefon), hogy "lassú töltés". hát ahhoz képest, hogy a 850 mAh-s telefontőmmel nincs baja, az adapter meg elvileg 2A-t is tud...
ráadásul iszonyatosan melegszik a telefon, amikor az adapterről töltöm.
van ötlete valakinek? -
benfolds
őstag
válasz
MittuDomain_ #34194 üzenetére
az a 8 dolláros s2+ kb. folyamatosan 10 dollár, szóval nem maradtál le az év üzletéről.
az eggyel erősebb, 8x7135-ös s2+ meg 12-13 dollár legtöbbször (a 10 dolláros csak 6x7135-ös).
-
benfolds
őstag
válasz
erik365 #34145 üzenetére
látom, nagyon ráfüggtetek erre a "menő" szóhasználatra...
ha azt mondom, hogy menő, akkor az azt jelenti, hogy csak menő, és amúgy meg szar? szerintem nem.
ok, akkor vegyen terepre egyből egy fenixet, és ne is próbálja ki a 12 dolláros convoyt, mert az elvakítja a szembejövőt. terepen. ne adj isten lencsével. -
benfolds
őstag
persze, a menőt úgy értettem, hogy jó és jól is néz ki. elfogadnék egy ilyen lámpát én is, de terepen, ahol nem vakítod a szembejövőt, ott jó szerintem az s2+/s3 is. esetleg ott van még az s2+/s3-hoz a 20/60 fokos TIR lencse. úgy már jó is, olcsó is és nem vakít.
szerintem az s2+ abszolút no brainer, ha nem jön be valami miatt biciklin, akkor megtartja edc lámpának.
-
benfolds
őstag
válasz
jozsi252 #34123 üzenetére
azért van villogó is a bicajon, mert városban azt használom. ha éppen fent van az s3 (terepre jövet-menet, amikor még/már a városban járok) akkor azt, legkisebb fokozaton, de amúgy csak terepre szoktam feltenni.
szerintem legkisebb fokozaton simán jó városban is, igaz, hogy sokkal többet nem látsz vele közvilágítás mellett, inkább csak arra jó, hogy téged lássanak. -
benfolds
őstag
válasz
jjeahh #34124 üzenetére
én is csak azt aggatom fel, amit muszáj, és a fehér prizma és a csengő is kötelező. viszont az a csengő, amit linkeltél tényleg tök jó, hogy ilyen pici, köszi a tippet. mondjuk tartok tőle, hogy első héten le fog törni a "csengetője", mint ahogy a mostanié is letört, csak nem látszik. mindegy, a rendőrök megnyugtatására eddig elég volt.
marha jók a képeid! -
benfolds
őstag
ez most annyira gáz? én is azt hittem, hogy túl nagy lesz a kormányon, de nem az. de ha zavar a hossza, akkor vehetsz hozzá rövidebb csövet, viszont akkor nem fér bele a 18650-es akksi, csak a kisebb, ami azt jelenti, hogy a kapacitás is csökken. lámpa, tartó, két akksi, töltő megvan kb. 7000 ft-ból. vö. bc30r 140 dollár. persze, ha menőt akarsz és nem sajnálod rá a pénzt...jobb fénye van, mint a solarstorm x2-nek (volt olyanom is), és az üzemidővel is sokkal pontosabban tudsz kalkulálni, mert az x2 gyári akksipakkja eléggé megbízhatatlan.
-
benfolds
őstag
nagyon jó áron van most az ncr18650b gb-n: 27$ a 8 db-os Panasonic8 kuponnal.
-
benfolds
őstag
ez egy harmadik féle "ezüst" c8? nem clear meg nem is az új gunmetal, hanem a szürke s2+-hoz van legközelebb talán.
-
benfolds
őstag
végre megjött a H03-am, tényleg sokoldalú, szuper lámpicsek. csodálkozom, hogy turbó sem melegszik olyan iszonyatosan gyorsan, főleg a méretéhez képest. nagyon jók a fokozatok, bár azt nem értem, hogy miért van szükség egy pici fényerőben eltérő párhuzamos fokozat csoportra. persze nem baj, hogy ott van, ráadásul submode-ként és nem egymás után kell váltogatni 8 fokozatot. nw, jó árnyalat, bár kézilámpában én továbbra is a cw-t preferálom. haverom is rendelt egyet, az cw lesz, csak hogy össze tudjuk hasonlítani a kettőt.
-
-
benfolds
őstag
válasz
peter889 #33960 üzenetére
jó "átlagos" kormány vastagsághoz, de vastagabbhoz is gondolom, mert én pl az átlagos kormányomon a stucni közelében (tehát ahol a legvastagabb) fogattam fel, gumialátétek nélkül (két réteg van hozzá asszem). jó lesz, nyugalom. de ha mégsem, akkor veszel más fajtát újabb egy dollárért. esetleg egyszerre veszel két fajtát.
ma ilyen szkeptikus kedvemben vagyok úgy látszik, de én továbbra is azt mondom, hogy semmi értelme a forgathatóságnak. ez ilyen kínaiféle felesleges cifrázása a dolgoknak, csak hogy legyen olyan is. bluetoothos fidget spinner is van appal. -
benfolds
őstag
válasz
Gargouille #33950 üzenetére
ezt az érvet sosem értettem igazán. annyira azért nem karcolódik az eloxálás sem, ha fejjel lefelé leteszed az asztalra. meg én pl. sosem állítom fejjel lefelé az asztalra.
ha meg leejted, akkor karcolódik minden.
szóval nekem ez inkább csak egy design plusznak tűnik, persze lehet, hogy tévedek. -
benfolds
őstag
válasz
Kernel #33926 üzenetére
akár a gyártók is gondoskodhatnának róla, hogy korábban kapcsoljanak le a védő- és töltőelektronikák. persze akkor sokkal gyakrabban kellene töltögetni az akksikat, értsd "kevesebbet bírnának", ami elég nagy öngól lenne a számukra. az érdekük azt kívánja, hogy inkább rövidüljön az élettartam, viszont bírják tovább egy töltéssel. de ha telefon akksikról van szó, akkor szerintem a vásárlók is inkább emellett tennék le a voksukat. viszont vannak olyan felhasználási területek, ahol nem annyira problémás a gyakoribb töltés, a hosszabb élettartam fontosabb (pl mert nagyon drága az adott akksi).
-
benfolds
őstag
van itt ez a táblázat, ami azt mutatja, hogy milyen mértékű merültségnél való feltöltés milyen hosszú várható akksi élettartamot eredményez (lehetséges töltési ciklusok száma). eszerint a 40%-os merültségnél töltés a leggazdaságosabb (nyilván több, mint kétszer gyakrabban kell tölteni, mintha 100%-ra lemerítené az ember az akksit, de a várható max. töltési ciklusok száma nem duplázódik, hanem az ötszörösére nő). mondjuk gőzöm nincs, hogy a telefonom akksijának mi a kémiai típusa, de szerintem nem nmc vagy lipo4. betartja valaki ezeket?
-
-
benfolds
őstag
köszi. haverom a sanyóból vett ugyaninnét 10 db-ot, ő is lii-500-zal tesztelte őket, állítólag 3500 körül, de inkább felette tudott kivenni mindegyikből. lehet át is veszek tőle párat, mert érzem, hogy a mostani 9 db 18650-em kevés lesz (egyelőre két lámpa, egy fejlámpa, + powerbank 4 akkuval)
-
benfolds
őstag
a fasttech mindig ilyen tetű lassú? május 29-i megrendeléseim még sehol sincsenek...közben gb-ről már 3 kör 1-2 héttel későbbi csomag is megérkezett.
-
benfolds
őstag
válasz
AndrewBlase #33797 üzenetére
tesómnak lenne, és főleg gyerekjátékokban használt góliát
elemetakksit töltene benne. esetleg ha valami adapterrel teszi bele az ember? vagy amúgy sem tudja a töltő a góliátnak megfelelő paramétereket? nem vagyok képben a góliáttal kapcsolatban. -
benfolds
őstag
góliát elem belefér a lii-202-be?
-
benfolds
őstag
válasz
ZozzV6 #33784 üzenetére
köszi! ez a Utorch UT02 látom nem véletlenül volt olyan népszerű blf-en a napokban.
a gearbestes csaj mit bénázik blf-en, úristen...meg ez a "helló, kedves drága xy!" stb. ki lehet hámozni a szövegéből, hogy mit akar, de szerintem az angol anyanyelvűek a hasukat fogják a röhögéstől. -
benfolds
őstag
remélem hamarosan megjelenik az olcsó, kínai változata ezeknek a világító gyűrűknek...
-
benfolds
őstag
ez kurva jó akksi nagyon jó áron, nagy a kapacitása (3500 mAh) és viszonylag nagy áramot képes folyamatosan leadni (10 A, amit te linkeltél csak 5A, persze C8-ba elég az 5A is). többen is vettek tőle innét, és egyelőre nem volt panasz. talán még van neki, egyik barátom a hét közepén még tudott rendelni 10 db-ot.
-
benfolds
őstag
válasz
5-ös kezelő #33586 üzenetére
én nekiállok (be)integetni, olyankor általában kapcsolnak és leveszik a távolságit.
-
benfolds
őstag
-
benfolds
őstag
válasz
ZolkoW #33553 üzenetére
egyébként az s2+-hoz képest milyen fénye van? a lumenszám alapján "több", de a tesztképek/videók alapján nem tűnik úgy.
érdemes talán megjegyezni, hogy a flash sale-ek alatt pörgő számlálókra sem lehet adni...ugye tegnapelőtt tették flash sale-be a H03-at 6 nappal és nem tudom hány száz darabbal. izgultam, hogy hamar elfogy, mert csak másnap tudtam volna fizetni. a számláló elég lassan számolt visszafelé, akkor kicsit megnyugodtam (167 éjszaka, reggel 152, tegnap este 7kor, amikor fizettem, még 110 körül). aztán pár órával később, éjjel valamikor meg visszaugrott az eredeti árra (akkor vettem észre, amikor átpörgettem a kedvenceimet). nem tartom valószínűnek, hogy európai idő szerint éjszaka hirtelen sokszorosára gyorsult az eladás (oké, amerikai idő szerint délután, de akkor sem). szóval nem hiszem, hogy sokat jelent ez a számláló, meg a kiírás, hogy hány nap múlva jár le az akció.
-
benfolds
őstag
igazából egy kerti kiülőre gondoltam, amiben az asztal felett van egy ilyen keresztfa. ebbe most hajtottam be egy kampót, hogy az s2+-t diffúzorral fel tudjam akasztani, de hogy legyen több megoldási lehetőség, eszembe jutott, hogy jó lehet-e majd erre a célra a h03 is, ha úgy van...
tudom, hogy egyik sem kifejezetten kempinglámpa, de ritkán van szükség ilyen világításra kint, ezért nem kerestem külön kempinglámpát (pontosabban volt egy suboos, de nem szerettem a kékes fényét) -
benfolds
őstag
sikerült megcsípnem egy h03-at flash sale-ben 30 dollár mínusz pontokért. ha valaki régóta gondolkodik rajta (mint én tettem), akkor ne gondolkodjon tovább, olcsóbb nem szokott lenni. kuponnal mondjuk gyakran van 32-ért, de azt már nem lehet pontozni.
alakul a paletta, még egy L6-t jó lenne... -
benfolds
őstag
válasz
AndrewBlase #33518 üzenetére
aha.
-
benfolds
őstag
válasz
WestBam #33478 üzenetére
akkor a gearbestes xpl c8-ak dedómoltak? mondjuk én még mindig az xml2 felé hajlok, de lehet, hogy s3 mellé (nekem is az van), tényleg jobb egy olyan lámpa, ami throwerként egy picit erősebb, még ha kevesebb is a szórt fénye. (bár amilyen messze ez világít, én addig el sem látok rendesen, szóval lehet, hogy mindegy
)
nem tudjátok, a skilhunt h03 csak kuponnal szokott 30 körül lenni, vagy néha flashsale-ben is?
-
benfolds
őstag
válasz
AndrewBlase #33455 üzenetére
a zöld lild-s nimh akksik is jók szerintem, ha az ikeás nem elérhető. valahol láttam egy táblázatot, ahol a lista elején végeztek a teszteken...
mondjuk rájöttem, hogy nimh akksikat nekem nem éri meg megvenni, mert túl nagy az önkisülése, így az olyan kis fogyasztású eszközökben, amikben én használnám (falióra, távirányító), inkább sima alkáli való. ráadásul mire visszahozná az árát, addigra lejár az élettartama is, ami kb. 5 év. -
benfolds
őstag
válasz
ZozzV6 #33412 üzenetére
de mindegyik szürke c8 képen és videón is ugyanannyira más, mint a szürke s2+-ok. tehát a típuson belül nem látok különbséget, akárhány képet és videót nézek meg. viszont a két típus között megvan ugyanaz a különbség mindenhol. s2 kékes, c8 meg barnás talán. amúgy nekem mindkettő árnyalat tetszik, az s3-am is szürke.
mivel most minden convoy akciós, az m1 is nagyon jó áron van, gondolkodom, hogy c8 helyett nem lenne-e jobb. igazából nekem annyira nem jön be a c8 vetítési képe, az m1 több szórt fénnyel szimpatikusabb, de tartok tőle, hogy nem világít olyan messzire, mint az c8. ha az L6 kicsit olcsóbb lenne, akkor nem vitás, hogy azt venném meg a három közül. -
benfolds
őstag
L6 mennyiért szokott GB-n legolcsóbban lenni flash sale-ben? (tehát nem kuponnal) régóta várom, hogy lemenjen 50 alá vagy 50-re, de nem igazán akar...
-
benfolds
őstag
válasz
Kozy10 #33321 üzenetére
persze, a fénye még mindig nagyon bejön. érdemes megnézni a tesztképeket.
-
benfolds
őstag
-
benfolds
őstag
amikor a lii-500 és a vc4 között vacilláltam, akkor a jobb teszteredmény alapján döntöttem a vc4 mellett. már nem emlékszem, hogy mi volt az, amiben jobb, ha érdekel, olvasd el a két tesztet. szerintem csak valami apróság lehetett.
-
benfolds
őstag
válasz
balazs1956 #33166 üzenetére
én lii-500-at vennék, nekem is vc4 van, és amikor le akartam tesztelni az akksikat, kölcsönkértem haverom lii-500-át, szerintem nagyon profi. ha újra vennék, akkor szerintem vc4 helyett inkább azt választanám (bár a vc4 állítólag picit "jobban" tölt).
-
benfolds
őstag
válasz
AndrewBlase #33123 üzenetére
persze ez nekem csak egy vágyálom, azért mondtam, hogy jó lenne, ha a tavalyi-tavalyelőtti nagymenők ára visszaesne. mondjuk a harmadára.
80$-ért bevállalnám a legerősebb meteort.
-
benfolds
őstag
acebeam x45 16500 lumen. a második gondolatom az volt, hogy talán lejjebb megy a noctigon meteor ára amiatt, hogy van már jobb nála.
-
benfolds
őstag
válasz
belsodavid #33108 üzenetére
a tesztképek alapján nekem az xml2-es egy kicsit jobban bejön amiatt, hogy több szórt fénye van. de alapvetően annyira nem vonz, hogy messzebb, viszont sokkal "szűkebben" világít, mint az s2+/s3. ha már thrower, akkor legyen valami durva és/vagy olyan, aminek viszonylag van szórt fénye is, mert a hétköznapokban úgysem használnék egy "kicsi" throwert, haverokat elkápráztatni meg azért kevés egy c8, úgyhogy akkor inkább egy l6.
de lehet, hogy rosszul gondolom, nem volt a kezemben még se c8, se l6.
-
benfolds
őstag
válasz
belsodavid #33106 üzenetére
a c8 amúgy hova jó általában? én is úgy voltam vele, hogy a mindennapi használatra tökéletes s3 mellé egy c8, de nem látom, hogy hol tudnám használni, ezért szerintem szkippelem, és rögtön egy l6.
egyértelmű, hogy csak bohóckodásra lenne, de arra gondolom sokkal jobb, mint a c8.
-
benfolds
őstag
nekem jó lenne, de vettem egyet muteromnak is, és sajnos megtetszett neki a diffúzor is. persze elmagyaráztam neki, hogy amikor villog, akkor ki kell kapcsolni a lámpát, és töltőre kell tenni az akksit, de nehogy azt hidd, hogy ez mindenkinek olyan egyszerű "feladat". a módcsoportokat is 10 percig magyaráztam neki, de szerintem még mindig nem érti.
fokozatot úgy vált, hogy ki-be kapcsolgatja közben...mondjuk akinek a kezébe adtam, mindenki elég nehezen fogta fel, hogy mi a különbség a ki-be kapcsolás és a fokozatváltás között. pedig amúgy egyikük sem volt fogyatékos.
-
benfolds
őstag
még mindig nem vágom, hogy az s2+ védelme csak addig terjed, hogy villog és visszavesz a fényerőből a lámpa, vagy ki is kapcsol időben (nem csak akkor, amikor teljesen lemerült az akksi).
-
benfolds
őstag
youtube-on van pár tesztvideó. én eredetileg fenix bc-30-at akartam bicajra, aztán ajánlották a solarstorm-ot, ami ugye jóval olcsóbb, egy évig használtam, aztán valahogy idekeveredtem és az s2+-nál kötöttem ki. elfogadnék egy ilyen lámpát mondjuk, de ennyiért már nem venném meg, látva, hogy egy s2+ 12 $-ért mit tud.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen széket vegyek?
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Mini-ITX
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- PlayStation 5
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- 0 km! ÚJ! Ninebot MAX G2 elektromos roller 32 km/h
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 13" 2020 M1 16GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest