- Yettel topik
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cyborg
őstag
Szeretnék kérni egy kis segítséget.
AA-s lámpákban nem vagyok annyira otthon, simán elkerülhette valami jó vétel a figyelmem.
Kéne vmi normális 1AA, vagy 2AA lámpa szemtelenül olcsón.
Mindenképp 1, vagy 2 AA-s kell, a tölthetőség miatt(csak párban tudja tölteni a leendő gazdi), egy 4AA-s lámpa meg már gondolom sokba lenne.
Ez a [TrustFire R5-A3] még mindig ajánlott? Mekkorák ezen a fokozatok, tudja vki?
Erről nincs infó, [UltraFire - C3Q5], 1/2 akksis, viszont csak egy módos.Aki tud esetleg jobbat, vagy hasonlót olcsóbban, ne tartsa magában.
Thx
-
Cyborg
őstag
[Ezt] se a Spark ST6-ról koppintották
-
Cyborg
őstag
válasz
Zsolt74 #10145 üzenetére
Az oké, de a ház is elég vékonyka, sokat nem lehet kihozni belőle, Neked próbára megéri biztos, ha már van esztergád, de sztem alapanyagnak se jó az a lámpa.
Ami a neten van, 1000lumenes verzió, az nem tudom, meddig bírja, de maxon tuti pár perc után az egész test tűzforró, mert semmi hőelvezető nincs kialakítva a házon. -
Cyborg
őstag
Olight ~58.000lux/1m
STL-V2 ~47.000lux/1m= M3x picivel jobb, viszont az STL-V2 sokkal olcsóbb
[Small sun Zy-T08] - kb. STL-V2, vagy picit jobb, és csak 26,26USD
-
Cyborg
őstag
-
Cyborg
őstag
válasz
runner 125 #9947 üzenetére
...mivel nem is egy kategória a 2 lámpa
-
Cyborg
őstag
válasz
ludsimon #9876 üzenetére
Szerintem egy tr-j12 is hülyén nézne ki a kormányon,ráadásul sztem egy ebayes tartó se tartaná fent a kormányon,mégha beleférne se,max az első padkáig.
Az a véleményem,h ezekhez a bika lámpákhoz úgy kell házilag gyártani tartót.
...akkor meg minél rövidebb a lámpa, annál stabilabb lesz a kormányon. -
Cyborg
őstag
Értelek, mondjuk én csak 18650-re vagyok "ráállva" ,és nem is akarok össze-vissza mindenfélére beruházni. Így is van jópár kihasználatlan cellám. Nekem a ni-mh töltő csak távirányítóba,körforgóba,órába, stb való eneloopokhoz kell.
Többledes lámpából is T60cs és konkurenseire gyűjtök, azok meg hál isten szintén 18650-el mennek. -
Cyborg
őstag
válasz
belsodavid #9726 üzenetére
Én pl szerettem az X8-at is,mert működik 1akksival is,és akkor egy faintos kis zseblámpa iszanyat fénnyel. Ha meg hosszabb üzemidőt akarok, ott a toldó.
-
Cyborg
őstag
válasz
belsodavid #9723 üzenetére
Az mindig attól függ, mire kell.
-
Cyborg
őstag
válasz
runner 125 #9715 üzenetére
Esetleg egy olcsó kis [Xeno E03 XML-T6 NW] 34,49 USD
Max 120lm AA, vagy 430lm Li-ion
10 meters dunk resistance
Size 96.5mm x 21.5mm x21.5mm
Weight 1.7oz(48g)Ni-MH battery:
Low (150mA/45lms/4hrs)
Ultra Low (20mA/20lms/20hrs)
High (350mA/120lms/1hr)Li-ion battery:
Low (1A/280lms/45mins)
Ultra Low (300mA/80lms/2.5hrs)
High (1500mA/430lms/20mins)Vagy [Xeno E03 XML-U2] 31 USD akcióban, max 130lm AA, vagy 460lm Li-ion akksival.
-
Cyborg
őstag
válasz
belsodavid #9630 üzenetére
Akkor már [XML-U3] 6000-6500K, ennél melegebb nincs szerintem, U2-ből se láttam még neutralt
Vagy marad a jó öreg [XML-T6 NW] 5000K
-
Cyborg
őstag
Ez büntet!
-
Cyborg
őstag
válasz
BigBlackDog #9580 üzenetére
...a minőségbeli különbséget nem lehet beamshotban kifejezni
-
Cyborg
őstag
válasz
rayoliviero #8956 üzenetére
Eddig ingyen volt a posta!
Kár! -
Cyborg
őstag
válasz
rayoliviero #8943 üzenetére
Eddig nem volt rá panasz, árban pedig nagyon jók.
Legalább is ez a két lámpa nagyon jó árban van náluk. -
Cyborg
őstag
...most így hirtelen
[SWM C10R] - 3Lumens (50hrs) , 61USD
[Thrunite T21] - 0.09 lumen (195 hours) , 35USD
[NiteCore EC1 Explorer] - 4 lumens (78 hours) , 50USD
[Niteye EYE10] - 2lumen (80hours) , 65USD
[SWM M11R] - 4 Lumens (70hrs) , 65USD -
Cyborg
őstag
-
Cyborg
őstag
Eredetileg egy Olight H15 Wave fejlámpa review, de van egy csomó fejlámpával összehasonlítás:
Olight H15 Wave: (4xAAA): Head alone: 42.5g, Battery compartment alone: 28.4g, Battery compartment alone with batteries: 74.8g, complete unit (with headband and batteries): 141.5g
Petzl Tikka XP(3xAAA): 58.3g, 94.4g (with batteries)
Petzl Tikka XP2 (3xAAA): 52.3g, 88.4g (with batteries)
Spark ST5 (1xAA): Weight, 41.5g, Length 58.4mm, Width 42.8mm (max body), Width 24.0mm (bezel)
ITP H01 (1xAAA): Weight: 22.7g, Length 53.7mm, Width 37.2 (max body) or 15.4mm (bezel)
Zebralight H31w (1xCR123A): Weight: 28.6g, Length 66.9mm, Width (bezel) 22.1mm. -
Cyborg
őstag
válasz
HornedReaper #8866 üzenetére
szerintem a buyincoinson
-
Cyborg
őstag
válasz
fi:zi'k #8764 üzenetére
Itt a fórumban csak harveszter kollega tudja megmondani ránézésre, hogy hány ampert vesz a led, ezáltal hány lumenes!
(...ez poén volt, nehogy komolyan vedd)
Műszer nélkül nem lehet megsaccolni, kérj egyet kölcsön, vagy vegyél a kínain 500HUF-ért.
Anélkül ne akard megsaccolni, ha meg vagy vele elégedve, akkor hagyd a fenébe, úgy jó , ahogy van. -
Cyborg
őstag
válasz
belsodavid #8651 üzenetére
...meg max fokozaton is több, mint 2 órát bír
...azért mielött kidobnád, próbáld meg egy jobb akksival....vagy hivj fel engem
-
Cyborg
őstag
válasz
HornedReaper #8619 üzenetére
...megelőztek.
Áramfelvételt próbáltál már rajtuk mérni??
...az is lehet, h mind 2 amperes volt -
Cyborg
őstag
válasz
HornedReaper #8614 üzenetére
Ránézésre minden lámpa 1 amperes!
-
Cyborg
őstag
válasz
Packersbay #8604 üzenetére
-
Cyborg
őstag
____T6____ U2
1A: 388lm, 415lm
2A: 692lm, 741lm
3A: 910lm, 975lmSzerintem ekkora különbséget nem igen veszel észre, vagyis észre veszed,de nem olyan "átütő" a különbség.
Én pl. az ST6 high (255lm) és turbó (525lm) mód között se érzem olyan nagynak a különbséget.
...kivéve a hőtermelést -
Cyborg
őstag
válasz
Zsolt74 #8513 üzenetére
Ja jól emlékszem, vmi 80USD a dropin,130USD a komplett lámpa. Töltö és akksi nélkül!
...Maga a ház is elég vékony sztem, nincsenek kialakitva höelvezetö bordák,meg az átalakitás is drága sztem.
Ennyi pénzért rendes lampát veszek, ami annyi lumenre tervezve.
Azért az ekkora teljesítmények mögött már komoly mérnöki munka áll. -
Cyborg
őstag
válasz
Zsolt74 #8499 üzenetére
...én szédszedtem az 2D Led Magliteomat.
A kapcsoló takaró gumit kiszeded, és egy pici imbusz kulccsal benyúlsz, picit kitekered a hernyócsavart ,és konkrétan kiesik az egész bele. Csak annyit mondok, h a ház kivételével szinte minden müanyag benne....ezt a minöségre vonatkozóan írtam.
-
Cyborg
őstag
-
Cyborg
őstag
válasz
dudika10 #8375 üzenetére
2 lehetőség van akkor.
1- Vegyél márkás lámpát! Azok tudják azt, ami rájuk van írva, nincs szórás a driverekben.
Ha annyit használod, mászol ide-oda, megéri a drágább lámpa, jobb minőségűek, strapa bíróbbak, stb. ...azokon vannak ultra low módok is.2- Olyan lámpát vegyél, és olyan oldalról, ahonnan már a többi fórumtárs vásárolt, és tud neked tapasztalatokkal szolgálni minőség, áramfelvétel tekintetében, és akkor TALÁN jól jársz, és Te is olyat kapsz. ...de ezeknél a lámpáknál a rizikó mindig ott van sajnos.
...mondjuk 3-4 napos túrára vigyél egy pár garnitúra akksit
-
Cyborg
őstag
válasz
dudika10 #8370 üzenetére
Ez nagyon lámpa/driver függő.
Nagy általánosságban azt lehet mondani, hogy a nem márkás kínaiak max fényerőn kb 1 óra az üzemidő, minimumon meg olyan 10-20 óra. Mérsz áramfelvételt, és ki tudod számolni, hogy mire számíthatsz az akkumlátorodhoz mérten.A márkás lámpákon meg feltüntetik, hogy mennyi ideig világítanak az egyes módokban, feltéve, ha olyan aksival használod, amivel ők tesztelték. Jobb akksival nyújtható az üzemidő.
-
-
Cyborg
őstag
válasz
belsodavid #8184 üzenetére
-
Cyborg
őstag
Nekem ezekkel lámpákkal csak az a bajom, hogy macerás mindig elpakolni, ha lezárod a bringát, fej, kapcsoló, akksipakk, meg lógnak a kábelek össze-vissza(emiatt utálom a külön akksi pakkos fejlámpákat is)
...az 501b/502b-t meg csak bevágom a táskába, vagy övtáskába, vagy zsebre vágom, mert nem nagy, meg nem is sajnálom.
A Niteye jól néz ki, a fokozatok is jók, talán egy kisebb fokozat még lehetne, meg tetszik az akksi állapot jelző.
A klarus meg egy levágott xt20, nem filóztak sokat a dizájnon, ebben meg lehetne egy plusz fokozat a 10lm és a 370lm között, városban már a 370lm sztem sok lehet a szembejövő autósnak.
-
Cyborg
őstag
válasz
rayoliviero #8149 üzenetére
u2-es leddel csak itt lehet kapni, legalább is 2 hete csak itt találtam.
-
Cyborg
őstag
válasz
Dongatto01 #8123 üzenetére
Megjött már a fejlámpád?
-
Cyborg
őstag
Nem tudjátok véletlenül, mi a különbség a 2 akksi között?
[Sanyo 2600mAh protected 18650]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Satechi 200w USB-C 6-port PD GAN - UK / Számla / Garancia /
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 32GB 1000GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest