Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
benfolds
őstag
válasz
gyapo11 #48019 üzenetére
oké, de én biciklilámpában használnám, sokszor akár fél órán át is folyamatosan 2,8A-n (bár annyira nem jellemző, inkább középső fokozatban hajtom 1-2 órákat). mondjuk szerintem is bírná.
alapból az a jó ebben az akksiban, hogy olcsó és majdnem kétszer annyi töltési ciklust tud, mint a modernebb akksik. -
benfolds
őstag
Szerintetek a Samsung INR18650-29e a maga 2,75A-s max. kisütési áramával jó lehet még az x8-as s2-be?
https://lygte-info.dk/review/batteries2012/Samsung%20INR18650-29E%202900mAh%20%28Blue%29%20UK.html -
benfolds
őstag
válasz
peestike #47917 üzenetére
mondjuk neked volt mindenféle kulcstartólámpád...jetbeam mini sztem ugyanaz lehet, mint a cooyoo quantum. nekem a tip méretével nincs bajom, ha a telefon elfér az egyik zsebemben, akkor a másikban elfér a kulcscsomón egy tip is. egyedül a műanyag cover, ami nevetséges megoldás. lehet leszedem, aztán legfeljebb néha lemerül a lámpa zsebemben a véletlen bekapcsolástól.
a klarus mi7-et már nagynak találom.
-
benfolds
őstag
lehet vajon még régi nitecore tip-et kapni, amin a lockolást nem ezzel a műanyag biszbasszal oldották meg, hanem dupla gomnyomással? rohadtul nincs kedvem minden használat előtt húzkodni ezt a szart.
van most cooyoo quantum SS nagyon jó áron, de közel sincs akkora fénye, mint a tip-nek, illetve nem titánium, szóval a festése le fog kopni (nem mintha a nem SS tip-é nem kopna le). nem tudom eldönteni, hogy vegyek-e belőle.mi most a legjobb kulcstartólámpa?
-
benfolds
őstag
válasz
hodostamas #47762 üzenetére
ilyen nekem is volt még mielőtt felfedeztem ezt a topikot. ha ezután felteszel egy s2+-t vagy egy m1-et, lesokkolódsz.
-
benfolds
őstag
válasz
HollyBoni #47662 üzenetére
nekem meg az fura, hogy el akarsz látni 100 méter távolságra, amikor mondjuk 50-60-nál is max. 20 méter a féktávolságod, de oldalra az út mellé pár métert nem akarsz belátni, ahol világítanak az ugrásra kész őzek szemei.
amúgy meg kurva jól néz ki, amikor az erdőben egy jó nagy fénykörben haladsz, jó magasan belátod a fákat, én imádom.
-
benfolds
őstag
a dt35 óta én is elgondolkodtam rajta, hogy lumenben/kandelában hol kezdődik a wow fokozat. hiába az s3/c8 volt azelőtt a legerősebb lámpám, mégsem tűnt utánuk a dt35 igazi revelációnak. úgy is mondhatnám, hogy míg az s3-tól egyből lehidaltam, pedig csak 1000 lumen, ahhoz képest hiába tud a dt35 ötször annyit, annyira nem voltam elájulva. persze ha az első lámpám lett volna, nyilván eldobtam volna az agyamat.
én szeretnék még wow érzést, úgyhogy keresem a következő bivaly lámpámat, szerintem thrower irányba kell elmozdulni, pedig alapvetően floodos típus vagyok. -
benfolds
őstag
válasz
MittuDomain_ #47544 üzenetére
nem tudom mikor volt, csak pörgettem a kedvenceimet telefonon, és akkor láttam, hogy expired, és mi volt az utolsó ára. gondolom élhetett vagy fél órát.
-
benfolds
őstag
válasz
ZozzV6 #47539 üzenetére
oké, hogy nem tud annyit, mint amennyi rá van írva, de önmagában (vagy a tényleges vételárához képest) nézve azért se a számok, se az összkép nem olyan rossz. engem csak a melegedés tud idegesíteni, de az nagyon. persze tudom, hogy ekkora méretben nincs olyan, ami ugyanezt tudná melegedés nélkül.
-
benfolds
őstag
válasz
MittuDomain_ #47535 üzenetére
köszi, most már tényleg jobban oda fogok figyelni a szállítási módokra, mert mindig csak rányomok a legolcsóbbra, aztán utána kezdek el gondolkodni...
-
benfolds
őstag
válasz
ZozzV6 #47531 üzenetére
ja, hogy egyáltalán nem volt hozzá megfelelő akksid...?
nem bírtam ki, gyorsan rendeltem 3 zanflare f1-et dhl-lel (25,19$ lett a vége némi ponttal), de most azon kattogok, hogy nem ez-e a +áfa és kezelési költséges posta? le lehet mondani a megrendelést, ha igen? (paypal)
-
benfolds
őstag
válasz
nagylaci32 #47418 üzenetére
a h03-ban alapból 4 fokozat van, ugyanennyi szubmóddal + rejtett módok. tehát ha nem akar a sok módon átvergődni a barátod módváltáskor (én is utálom amikor 6-7 fokozatot kell átlépegetni - bár jobb esetben visszafelé is lehet menni), akkor kiválasztja a kétszer 4 fokozat közül azt, amelyik szimpatikusabb. aztán ha abba belejön
, akkor rá lehet menni a rövid, dupla, tripla kattokra. szerintem tök fölösleges másik firmware-t erőltetni, megvan a lehetőség egyszerű, 4 fokozatban használni a lámpát. nagyon jó ez így, nem bonyolult.
-
benfolds
őstag
válasz
Yahhher #47351 üzenetére
köszi! lehet, hogy önző leszek és mégis blf a6-ot rendelek, mert kíváncsi vagyok, hogy mennyiben más a fénye az s3-améhoz képest. ha ugyanolyan homogén, de messzebb visz, akkor lehet magamnak is veszek egyet. (mondjuk nekem a sok fokozat biciklin inkább hátrány, nem szeretem sokat tapizni, 3 elég fokozat elég lenne)
-
benfolds
őstag
válasz
WestBam #47324 üzenetére
azt elfelejtettem mondani, hogy az xml2/x8 s2+-ra gondoltam, nem az xpl-esre. szóval alapvetően nem a módokon van a dilemma, hanem a teljesítményen és a vetítési képen. az egyszerűbb kezelhetőség szerintem biztos jobban bejönne neki, de nem okoz gondot megtanulni a blf módjait sem.
-
benfolds
őstag
válasz
Yahhher #47320 üzenetére
köszi. a blf a6 high fokozata kb. minek felel meg s2+-on? én az s3-amat biciklin középső fokozatban szoktam használni (terepen), néha jól jön a high is, de ritkán kapcsolom fel, főleg azért, hogy spóroljak az akksival, mert általában másfél órás utakon használom. a menetszélnek köszönhetően még max-on sem melegszik különösebben. blf a6-nál biciklin a turbó kiesik, marad a high és az alacsonyabb fokozatok.
-
benfolds
őstag
szerintetek bicajra s2+ vagy most már inkább blf a6 / astrolux s1? (egy haverom kért meg, hogy vegyek neki "olyat", mint nekem van (s3), de lehet jobban járna az említett két másik lámpával (nekem még nem volt hozzájuk szerencsém).
-
benfolds
őstag
válasz
MittuDomain_ #47275 üzenetére
hát, távban kevesebb, mint vártam, én is akörül saccolom, mint te. ellenben elég szépen terít. annyira én sem vágtam magamat hanyatt tőle, pedig ez az első komolyabb lámpám (távban eddig a c8 xpl volt a max. nekem). engem a melegedés kifejezetten zavar, idegesít, hogy nem lehet max-on vagy legalább 5000 lm-en sokáig használni.
összességében 16-ot, amennyiért én vettem, bőven megért, bár nyilván nem nagyon lesz használva. -
benfolds
őstag
válasz
ZozzV6 #47273 üzenetére
john 3:16? wtf?
imádom az ilyen kis rejtett üzeneteket -
benfolds
őstag
zozz, megkaptad már a dt35-öt?
-
benfolds
őstag
válasz
dave182 #47187 üzenetére
szerintem nyugodtan vehetsz akksit jófogáson is, szabolcsban és borsodban van 1-2 eladó, akiktől már többen vettünk, úgyhogy tudjuk, hogy megbízhatóak (sajnos most nem tudom linkelni őket).
töltőt is lehet itthon is kapni, de ha számít az ár, és ráér, akkor vagy ezt a lii-402-t, vagy ha kicsit komolyabbat, tesztfunkciósat akarsz, akkor ezt a lii-500-at ajánlom. a legolcsóbb megoldás pedig a lii-100. -
benfolds
őstag
válasz
dave182 #47180 üzenetére
ez a legjobb szvsz.
-
benfolds
őstag
válasz
ZozzV6 #47152 üzenetére
na fasza...
még jó, hogy az enyém lett volna a legesélyesebb a gb topik szerint a sima belga registereddel, illetve nekem kellett volna legkésőbb megkapnom. ehhez képest az enyém jött meg leghamarabb és nem is kapták ki. persze ez csak a szerencsémnek köszönhető, a probléma inkább az, hogy arról volt szó, hogy a priority line áfa-mentes. egyébként amikor írtam a gb-nek, hogy változtassák meg a postázási módot, mert nem akarok áfá-t fizetni, akkor nem mondták biztosra, hogy priority-vel nem lesz megadóztatva. persze csak bemásolták a sablon szöveget, hogy nem garantálnak semmit.
szerk: most látom, hogy ugyanazzal jött, mint nekem, nem priority-vel. egyébként ténylegesen azzal jött, vagy csak azzal rendelted? mert úgy emlékszem, hogy a tiéd is ugyanazon az útvonalon haladt, mint mittudomain-é, pozsonyon keresztül.
-
benfolds
őstag
válasz
WestBam #47147 üzenetére
köszi a tippet. m1 talán, bár jó lenne s3 méretnél maradni, ezért is kérdeztem, hogy xpl-es milyen lehet bicajon az xml2-höz képest. a nitecore nekem már drága. igazából nagyon jó szerintem az xml2-es s3 is, de hátha az xpl-es sem túl hotspotos (esetleg lencse segítségével, de akkor meg a távot bukom el, gondolom), csak még messzebb világít.
-
benfolds
őstag
van egy bontott akksim, nem tudom, hogy hány mAh-s, 2000 párszáz gondolom. Liii-500-zal töltöm 300 mA-rel már 11-ik órája. a 8-ik óra óta 4,2V-on áll, de csak nem akarja kiírni a töltő, hogy END. az akksi nem melegszik egyelőre, és nem nyomott bele irreálisan sokat a töltő, eddig 2620 mAh-t. normális, hogy órákkal ezelőtt elérte a 4,2V-ot az akksi és még mindig tölti az töltő?
-
benfolds
őstag
no, tegnap éjjel egykor kimentem a határba egyet a dt35-tel. lehet, hogy amiatt éreztem úgy, mert a lóheretáblán, ami fölött pásztáztam, a harmatcseppek visszaverték a fényt, de szerintem ez inkább flood-os lámpa, mint thrower. a reklámozott 1000 m-nek jó ha a felét tudja. ettől függetlenül használható lenne a fénye, ha nem melegedne iszonyatosan. tényleg másodpercek alatt lesz forró, ami számomra nagyon sokat levon a lámpa értékéből, és megkérdőjelezi 5000-es és 8500 lumenes fokozatok értelmét. 5000 és 8500 lumen között csak árnyalatnyi különbséget láttam. mivel se 5000, se 8500 lumenen nem lehet hosszabb ideig használni, ezért nagyon örültem volna még egy fokozatnak 1000 és 5000 között. a mérete, kialakítása nagyon jó, jó a hozzá adott tok. szóval a még használható méretből minél többet elv megvalósulhatna, ha nem melegedne brutál módon...
-
benfolds
őstag
válasz
MittuDomain_ #47068 üzenetére
még csak két hétnél járunk, nyugalom.
én 4-5 hétre számítottam.
-
benfolds
őstag
megjött a dt35, 14 napig tartott az út. nagy kő esett le a szívemről, nem "vették ki".
a doboza fel volt bontva, de megvan minden tartozéka, akksik stb., és nem sérült. amit videókban gyakran emlegetnek, hogy nem központos a led, ezen nem látszik, hogy ilyen problémája lenne. az akksik 2,9V-on álltak, most töltődnek. alig várom, hogy besötétedjen.
-
benfolds
őstag
válasz
MittuDomain_ #47042 üzenetére
nekem erre semmit nem dob, belga postával jön. a 1trackingen annyi van 13-i keltezéssel, hogy megérkezett a repülőtérre.
-
benfolds
őstag
válasz
WestBam #47009 üzenetére
bosszantó. főleg akkor, ha 39 centes eu priority line-nal meg lehetett volna úszni, mint az én lámpám esetében. jó, még nem tudom, hogy vámolják-e, de ha igen, akkor mérges leszek, hogy nem voltam körültekintőbb.
amúgy ilyenkor hogy kell számolni. $56 (ennyi volt a lámpa akciósan)x0,27+3000 ft? -
benfolds
őstag
válasz
MittuDomain_ #46994 üzenetére
ez alapján a hong-kong-i válogatóban van az enyém is.
-
benfolds
őstag
válasz
MittuDomain_ #46990 üzenetére
az enyémet nem is látja a 17track
-
benfolds
őstag
van most xtar vc4 gb-n 20 dollárért, ha valakit érdekel. nekem az lii-500 jobban bejött, de aki kifejezetten usb-set keres, annak jó lehet.
-
benfolds
őstag
válasz
ZozzV6 #46894 üzenetére
hülye vagyok, a kijelzőről megfeledkeztem...kíváncsi leszek a véleményedre, remélem hamar megjönnek a lámpák. (chateltem velük, hogy az enyémet is priority line küldjék, normális volt az illető, még angolul is rendesen tudott, de végül ticketet nyittatott velem, és mire ott zöld ágra vergődtem velük, addigra feladták a lámpát. talán szerencsém lesz...)
-
benfolds
őstag
Zozz, lesz tuningötleted a DT35-re?
érdemes? nem rossz a 600 m, de nagyon beleéltem magamat az 1000-be.
mondjuk így is iszonyatosan melegszik, szóval gondolom kisebb áramfelvétel mellett hasonló lumenkibocsájtású led-ekre való csere jöhetne szóba, nem tudom létezik-e ilyen.
-
benfolds
őstag
válasz
WestBam #46869 üzenetére
na, az jó.
itt van egy jó kis teszt a dt35-ről. hát, sajna úgy tűnik, hogy az 1000 m, inkább csak kínai méterben annyi, kb 30-40%-kal kevesebbet tud a lámpa a valóságban. persze egy L6 árában azért ez sem rossz.
-
benfolds
őstag
válasz
MittuDomain_ #46866 üzenetére
tudom, hogy tartozék, de más szállítási szabályok vonatkoznak az akksikra, emiatt vagy akksiként küldik, vagy kiszedik az akksit, nem?
közben kicsit utánaolvastam, természetesen a GB-n elírták, nem op refis a lámpa, hanem smooth.
-
benfolds
őstag
amúgy a dt35-tel van már tapasztalata valakinek? csak most volt időm rápörögni, délelőtt gondolkodás nélkül megvettem. (a postát elcsesztem, de ez van, talán szerencsém lesz). fura, hogy op thrower. azért candelában annyira nem tűnik soknak, persze leírva az 1000 m jól hangzik. a kiosztása elég szimpi. sosem akartam ennyit elkölteni lámpára, de tényleg nagyon jó áron volt.
kíváncsi leszek, hogy az akksit benne hagyják-e a csomagban, vagy anélkül jön. -
benfolds
őstag
ezek áfa és adómentes megoldások gb-n? We have available on our system European Special line and European Line-MV
-
benfolds
őstag
válasz
MittuDomain_ #46844 üzenetére
ó, a francba. lehet utólag módosítani a szállítási módon? egyébként 56$-nál is járt volna a pár centes priority line?
-
benfolds
őstag
válasz
MittuDomain_ #46842 üzenetére
erre nem figyeltem. a priority line-t tuti nem vámolják, vagy miért mondod?
-
benfolds
őstag
válasz
MittuDomain_ #46837 üzenetére
köszi a tippet, vettem egy dt35-öt 56$-ért. hülye voltam, hogy nem csináltam meg a pontjaimat, még 10 dollárral olcsóbb lehetett volna, de amióta nem lehet flash sale-re pontot használni, azóta nem foglalkoztam.
remélem, hogy nem vámolják meg.sosem tudom, hogy paypal (bankos konverzió) esetén itt melyik árfolyamot kell nézni.
-
benfolds
őstag
skilhunt h03 nw 30 dollár email onlyban, ha valakinek még nem lenne.
-
benfolds
őstag
mennyire normális, hogy a h03 2,8V-ig merítette a védett ncr18650b-t? betettem a lii-500-ba, ami belenyomott 3180 mAh-t. nem sérült az akksi védelme, ahogy néztem.
-
benfolds
őstag
válasz
ZolkoW #46276 üzenetére
a 18650-eknél annyira nem zavarna, ha az esetleges nem megfelelő használat miatt előbb menne tönkre az akksi, de azért egy táblázatban vezetem, hogy melyiket mennyit használom, egyrészt, hogy tudjam, hogy melyiknek kb mennyi az aktuális kapacitása, másrészt, hogy nagyjából egyformán használjam őket (alapból meglepően rosszul tippelem meg, hogy melyik akksit mikor használtam utoljára). mivel 99%-ban pár naponta, biciklin használom a lámpát, így nem túl nagy macera (ma kivételesen pluszban fejlámpáztam is egy kicsit, emiatt volt használatban két akksi)
telefon akksinál viszont nagyon is számít, hogy mennyire tölti az ember megfelelően, ha az nem cserélhető (mint pl. az enyém). ezek szerint eddig nem jól csináltam...(bár nem hiszem, hogy egyfolytában töltögetni tudtam volna, vagy akartam volna, ha esetleg tisztában lettem volna a dologgal. max ha úgy van, akkor előbb feltettem volna tölteni) -
benfolds
őstag
válasz
Lacerta #46272 üzenetére
tudom, hogy ez most az elfogadott irányelv, de ezzel nekem az a "problémám", hogy így sokkal többször töltöd az akksit vagyis sokkal gyorsabban pörögnek a töltési ciklusok, ergo elméletben végül majdnem ugyanott vagy, mintha 10% körül tennéd töltőre az akksit. a telefonom éppen most 4 éves, majdnem mindig koppig merítem, mégis kibír még egy napot átlagos használat mellett az akksija. (lekopogom). ezzel nem azt akarom mondani, hogy jobb így tenni.
-
benfolds
őstag
nitecore tip SS-ből csak a festetlen, acélszínűt érdemes venni, ugye? csak azért, mert most a fekete SS tök jó áron van, de ha ugyanúgy lepattog róla a festék, mint az aluról, akkor gondolom semmit nem ér, hogy acél.
-
benfolds
őstag
L6 mennyiért szokott lenni legjobb áron? a napokban 56 $-ért láttam gb-n, amiből még pontokat is engedett volna levonni. mondjuk nem volt a 30%-ának megfelelő mennyiségű pontom, csak majdnem. elméletileg 39,2-re jött volna ki, ami emlékeim szerint elég jó ár. mondjuk addig lamentáltam, amíg visszament az ára. lehet jobb is, ha már eddig kibírtam, hogy ne vegyek, akkor lehet el is tudnám engedni.
addig legalábbis, amíg nem szalad meg annyira, hogy évi 1-2 alkalmas szórakozásra kiadjak 10 ezret. plusz két akksi, mert 26650 sincs. ehh
-
benfolds
őstag
az új ladda akksikat formázni kell az első használat előtt? tehát pl teljesen feltölteni, aztán lemeríteni, vagy mehet egyből a lámpába (xiaomi éjszakai lámpa)?
-
benfolds
őstag
válasz
atthany #44533 üzenetére
pedig mostanában rendszeresen volt mindkettőre kupon, pont, hogy korábban nem nagyon lehetett 10/16 alatt megkapni őket. szerintem simán lehet kupon ezekre a későbbiekben is. de ha nem lenne, akkor sem nagyon érvágás, hogy 8 helyett 10-ért veszed meg. a drágább termékeknél viszont egyáltalán nem mindegy az -30% ide vagy oda.
-
benfolds
őstag
zozz, westbam, kozy, meg aki még szokott blf-re írogatni, reklamáljatok már ti is a gb topikban a pontok felhasználásával kapcsolatos változásokra, hátha foglalkoznak vele.
-
benfolds
őstag
válasz
Kozy10 #44187 üzenetére
azért én a helyedben kipróbálnám a havas tájban, nem minden nap van rá lehetőség. biztos rohadt jó.
úgy látszik, kisebbségben vagyok a véleményemmel, de én imádom a havas erdőt. pont a fények miatt. nappal a nap miatt, este meg ahogy visszaveri a hó a holdfényt, nagyon szép.
-
benfolds
őstag
válasz
ZozzV6 #44136 üzenetére
agyhalál.
amúgy ez a világítástechnika tényleg nem olyan egyszerű téma manapság. pár hónapja úgy volt, hogy veszek egy lakást, és mindent tök hamar kitaláltam, eldöntöttem, de a világítástechnikánál nagyon elvesztem. még azután is, hogy az okosotthon témát elvetettem.
(még ez a palóc tájszólás)
-
benfolds
őstag
válasz
ZolkoW #43983 üzenetére
nemár, hogy kétszer kelljen számolni a fény útját, mert "visszaverődő."
tulajdonképpen minden fény, amit a szemed érzékel valamilyen "visszaverődő" fény. ez kb. olyan, mintha azt mondanám, hogy a zöld lámpa fekete sötétben. ami igaz végül is, mert csak a róla visszaverődő fény "teszi" színessé. de hát...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Dualtron Popular - 52V 20Ah dupla motor elektromos roller
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- IPhone 15 Pro Akku: 88% 12 hó jótállás!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2048, 96% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2906, 100% Akkumulátor
- Új és újszerű 13"-14" Gamer, ultrabook, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest