Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
krisztianAMG
senior tag
Azt lehet tudni, hogy egy XM-L2 T6-4C mennyi hőt füt el 3A mellett? Lehet, hogy rosszul kerestem, de a guglitól nem kaptam választ.
-
krisztianAMG
senior tag
Keresek ehhez a driverhez Cree LED-et. Jó lenne, ha 16x1mm-es réz lapkára lenne szerelve (max 1,6mm). Fasttechen ezekre szükítettem: [link]. Melyiket ajánlanátok? Megközelítőleg természetes fehér fényűt szeretnék, de nem vagyok túl válogatós.
A lapka réz hűtőre lesz ragasztva; gondolom egy alu csillag rontana a hatásfokon.Ti mivel szoktátok a csillagot a helyére rögzíteni? Ilyenem van itthon, ez mennyire lenne használható 10W-os LED-ekkel?
-
krisztianAMG
senior tag
Ilyesmit tud valaki olcsóbban? Nem kell ekkora fényerő, csak 8,4V-os legyen.
-
krisztianAMG
senior tag
válasz
krisztianAMG #19216 üzenetére
Sikerült beilleszteni, de úgy kellett őket beerőszakolni...
Bocs a dupláért. -
krisztianAMG
senior tag
Hogy létezik, hogy ezek nem férnek bele az i4-be?!
-
krisztianAMG
senior tag
Ma megjött az i4-em. A dobozon "- 2014 Version -" felirat, sárga csatlakozó, a tetején a kóddal: The Nitecore product you purchased is legitimate. Thank you.
Bár nem volt leragasztva, remélem, nem csak a doboz eredeti...
Meg akartam nézni a kondikat is, de a csavarok a csúszásgátló tappancsok alatt vannak, azokat meg egyelőre nem akarom babrálni, mert utána valszeg' elvesznének...
-
krisztianAMG
senior tag
Ha már így szóba került, szórakoztam egy kicsit az SolarStorm X2-vel (csak hogy a keresővel is könnyű legyen megtalálni).
Guglin láttam egy képet, amin szét volt szedve. A hütése nem tűnt túl bizalomgerjesztőnek, így a körmére néztem én is. Katasztrofális! Maga a led egy alu karikára van ráültetve a maga kis "NYÁK"-jával (pontosan nem tudom mi ennek a neve) együtt. A ház belsejében kialakítottak egy kb. 1mm-es szükítés, amin maga az alu karika támaszkodik és hivatott a hőt elvezetni. Amennyire tudtam körülnyomtam hővezető pasztával, hogy legalább egy kicsit javítsak a hatásfokon. A változás bámulatos! Néhány másodperc után elkezd melegedni a ház. Ha sikerül találni hozzá megfelelő drivert, akkor kap egy komolyabb moddot is. De lehet, hogy ezt inkább az X3-mal kellene megcsinálni, ahhoz ez tökéletes lenne. (Közben rájöttem, hogy ez 3 LED-hez való, a LED-eket sorba kötve.
)
Ha már úgy is szét volt kapva mértem áramfelvételt is.
1. fokozat 2,4V/540mA
2.fokozat 2,6V/1070mA
3.fokozat 2,9V/1770mA
És mindez úgy, hogy a két LED párhuzamosan van kötve, tehát egy-egy LED-re ennek az áramnak csak a fele jut. Valóban nagyon alul vannak hajtva... Nyilván a hűtés(hiánya)miatt.Persze a gyári driver moddolhatatlan, az IC-kről el vannak tüntetve feliratok. Íígy lehetetlen megtalálni az áramfigyelő ellenálást...
Még egy érdekesség:
A gyári töltő áramgenerátoros, 1A leadására képes. Kínában ezt úgy oldották meg, hogy a hálózati csatlakozóval sorba köttöttek egy ellenálást, ami az áramot hivatott korlátozni. Biztosítéknak még csak nyoma sincs... -
krisztianAMG
senior tag
válasz
M_o_g_y_i #19067 üzenetére
Vagy egy ilyet!
A driver kérdésemhez senkinek sincs tanácsa? Az említett driver 3A-t tud maximum, és ezt osztja el a rákötött ledek közt, vagy LED-enként képes leadni a 3A-t?
-
krisztianAMG
senior tag
válasz
ólomlábú #18915 üzenetére
Amit meg tudsz fogni 1-2mp-re, az az elektronikában nem számít forrónak.
A lámpát pedig járathatod maxon is. Egy széria terméknek bolondbiztosnak kell lennie. A gyártó legfeljebb adhat hozzá ajánlást, de bírnia kell a maximális teljesítményt is. Ha dolgozol vele, nem nézheted folyamatosan az órát, nem fígyelheted állandóan a hőmérsékletét... A lámpa van érted, és nem te a lámpáért.
-
krisztianAMG
senior tag
válasz
SchumiBácsi #18833 üzenetére
Ó, nekem ez lesz az első szet, legfeljebb még két darabot veszek majd hozzájuk (összesen 6db.)
Hétköznapi használatra ez mennyire jó választás? Hasonló árban (8$-ig) van jobb?
Zsolt74: Nagyjából 13€-ra jött ki.
-
krisztianAMG
senior tag
válasz
SchumiBácsi #18826 üzenetére
Hetente/kéthetente egyszer fogom használni, ekkora felárat nem ér meg nekem a gyorsabb töltés. A tempóján kívül más rosszatt nem olvastam az i4-ről, így hát le is adtam a rendelésemet.
Köszönet a segítségetekért!
-
krisztianAMG
senior tag
Sziasztok!
Rendeltem ilyen cellákat és egy ilyen tartót. A kérdés, hogy érdemesebb lenne külön töltővel, cellánként tölteni őket (pl. egy ilyet), vagy elég a Solarstromhoz kapott 8,4V-os áramgenerátoros töltő is?
-
krisztianAMG
senior tag
válasz
kerekfej #18455 üzenetére
Ebbe, a gyáriak helyett. Mikor rendeltem, gondoltam, hogy nagyon optimista lesz az a 6400mAh. Nem mértem fogyasztást, de saccra 800-1000mAh lehet a valós kapacitása jelenleg.
Egész szimpatikus amit linkeltél, szerintem az lesz a befutó, ha nem ajánlotok a célnak megfelelőbbet. -
krisztianAMG
senior tag
válasz
runner 125 #18446 üzenetére
Esetleg külföndön kevesebbért?
Szlovákiai vagyok. -
krisztianAMG
senior tag
eBay-en lehet kapni jó minőségű 18650-es akkukat? Vagy honnan érdemes rendelni? A Solarstormom gyári celláit kellene lecserélni. Érdemes lenne a cellákhoz külön töltőt venni, vagy maradhat a sima áramgenerátotos fali töltő is?
-
krisztianAMG
senior tag
Sziasztok!
Erről mi a véleményetek? Erdőbe, gyengén megvilágított utakra kellene.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 512GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3014, 91% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest