- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vertigo18
addikt
Ahogy többen itt előttem, én is lenyűgözve bámulom a Manker MK34-est... Nincs erre valahol most valami jó kis kupon?
Baglyokat akarok ölniiii!
-
Vertigo18
addikt
válasz
kelna91 #44711 üzenetére
Ha elég a 800 lumen, akkor ott a mindenki által kedvelt C8, az ennyit BŐVEN tud... És ráadásul a közkedveltebb, elterjedtebb 18650-es akkukat használja, de itt is már milliószor volt róla szó. Nah ez kompaktabb, mint az R50 akkor, ha a méret számít!
Ha meg közelre kellene, nem egy Thrower, akkor S2... Potom pénzért megvan és igen szép területet beterít...
Ha továbbra is szúró fény a lényeg és 26650-es akku, akkor ott az L2-es Convoy, az messzire visz (brutálisan) és lehet váltani egy, illetve két "csöves" megoldások között, mikor éppen mi kell. Egy csővel már igazán nem olyan nagy, mégis tekintélyt parancsoló.
Igen, van itt egy csomó olyan márka, ami töredékébe kerül a már említett Olightoknak, Led Lensereknek, stb... mégis majdnem ugyanazt tudják mindenben, sőt még többet is. Az összes kollégámat felszereltem már C8-cal, szinte kivétel nélkül otthon hagyják már a Led Lensereket...
-
Vertigo18
addikt
válasz
kelna91 #44703 üzenetére
Azért itt van egy-két szaki ebben a topikban ám, nem véletlenül van ajánlva!
Ha akarsz fizetni egy "márkáért", egy brandért, akkor vedd az Olight-ot, tényleg nagyon jó lámpa, meg elő lehet kapni vagizni a haveroknak, hogy micsoda lámpád van, ez biza' Olight...
Ha akarsz kicsit spórolni, akkor meg, ha már megkérdezted, akkor veszel egy Convoyt... Ugyanaz a fényerő (vagy még jobb), hasonló időtállóság (vagy jobb), viszont vehetsz hozzá egyből akkukat, miegymást, mert közel sem kerül annyiba. Hiszen nem kell megfizetned azt, hogy rányomnak egy brandet...
De szerintem vagy 5 lámpát kapásból lehetne ajánlani, ami hasonló az R50-hez, de közel se kerül annyiba.
Viszont, ha az R50-et veszed, azzal is jó vásárt csinálsz, ez tény.
-
Vertigo18
addikt
válasz
Gargouille #44432 üzenetére
Arról ne is beszéljünk, hogy a háztartásban lévő egy csomó cuccost át lehet alakítani úgy, hogy utána már 18650-es akkukkal működjön. Ha ezt megtesszük, akkor már nem is olyan sok az a 40 akku. Gondolok itt pl. fali órákra, amik 2-3 elemmel működnek, vagy pl. a fiam távirányítós kisautóját alakítottam át 18650-esre a beépített helyett.
Fantázia kérdése csupán.
-
Vertigo18
addikt
Skillhunt H03-hoz fog jönni ilyen "fej-konzol"? Vagy azt külön kell majd rendelni?
-
Vertigo18
addikt
Itt is megkérdezem...
Esetleg egy Convoy C8-ra nincs valakinek épp aktuális kuponja?
-
Vertigo18
addikt
válasz
Masooo #42978 üzenetére
Szia!
Mire kell?
Tipikus SK68-as lámpa.
Kategórájában nagyon jó, kérdés, hogy kell-e az a kategória...
Itt szerintem mindnyájunknak van ilyen "nagymama lekvárt keres a spájzban" lámpa. Konkrétan az enyémet após használja este, amikor wc-re megy.
Kb. úgy képzeld el most ezt a kérdésedet, mint amikor mi reflektorokról beszélünk, te meg megkérdezed, hogy mi a véleményünk a gyertyákról. Nagyon jó, hangulatos, mindenkinek van és volt már, mégis inkább a reflektoroknál maradunk!
-
Vertigo18
addikt
Van valakinek tippje Convoy L2 tokra, vagy kis táskára?
-
Vertigo18
addikt
26650-es akkura, valami normális minőségűre ha lesz kuponkód, azt ne tartsa senki se magában!
-
Vertigo18
addikt
Há' dögöljek meg, én megvettem!
A múltkor telesírtam a topikot, hogy melóztam az akció ideje alatt, majd mire hazaértem, már mindet elkapkodták, a létező összes fajtát... Most mormolok egy imát a Bangood felé és annak, aki ismét betette ide az akciót!
Köszönöm!
-
Vertigo18
addikt
Az összes akciós L2-est elkapkodták sajnos...
-
Vertigo18
addikt
válasz
bump3r111 #37479 üzenetére
A második mondatodat nem értem. Az S2 jobb, mint az F1? Vagy hogy érted? Nem egészen ugyanaz a kategória, max. annyi, hogy 18650-nel megy mindkettő. Én imádom az S2-imet, mindenkinek ajánlom, azon nincs viszont Usb-töltési lehetőség.
Miért keresel "jobb minőségű", de hasonló kaliberű lámpát, mint az F1? Volt vele valami minőségbeli problémád?
FBLLMAG: Attól függ, hánykor indultál!
-
Vertigo18
addikt
válasz
FBLLMAG #36757 üzenetére
Csak úgy mellékesen megjegyezném, hogy beszúrhatnál ide pár referencia-képet, hátha más is kedvet kapna tőle vásárolni, szerintem a minőség nálunk alap szempont, láthatod te is, hogy bár a vásárolt lámpáink "olcsóak" (mihez képest), viszont kiemelkedő minőséget képviselnek! Általában az olcsóság abban merül ki a topikban, hogy megosztjuk egymás között a kuponokat, fellelt akciókat, aztán bevásárolunk "olcsó", de rendkívül minőségi termékekből.
Az ilyen lámpákat pedig szeretjük biztos tokban tartani, gondolom nem én vagyok az egyetlen, akit érdekelnének az általad emlegetett megoldások...
-
Vertigo18
addikt
válasz
Victorio #36493 üzenetére
Nagyon jó kis leírás, tükrözi, amit én tapasztaltam.
Annyit tennék hozzá, ha megengeded, én hogy én rátettem a klipszet a lámpára és nagyon nem jó így. Mivel szoros (ugyebár, hogy tartson), innentől egyáltalán nem javasolt kivenni az elemet, csakis az Usb-t javallott használni töltéshez. Ha valaki mégis kiveszi az elemet és azt cserélgeti, akkor bizony a lámpatesten 2-3 csere után szép kis karika-karc alakul ki.
-
Vertigo18
addikt
Konkrétan nekem éppen egy nagyon strapabíró lámpa kellett, amit tudok használni meló közben (mindennapos használat). Mivel éjszakázom, ezért fontos, hogy ez legyen a "szemem", tehát legyen igazán jó fénye, viszont sokszor kerül(ök) olyan "szituációba", amiben megsérülhet a lámpa. Ilyenkor nem szeretnék sajnálkozni azért, hogy megkarcolódik. Éppen ezért vannak otthon az Olight és a Fenix és viszem melóba a Convoyokat, mert nagyon jó fényerővel rendelkezik, de ha valaki kicsapja a kezemből, mégsem egy 50k-s lámpa esik darabjaira, hanem egy 6k-s. Óriási különbség!
A többi pedig a már általad is említett gyűjtőszenvedély miatt lett vásárolva.
-
Vertigo18
addikt
Szerintem teljesen felesleges ez a vita, ez a topik eddig sem erről szól.
Az Olight, Fenix,... stb. márkák jóval drágábbak, minőségibbek. A Convoy pedig a "szegény ember Fenixe", majdnem azonos fényerő (mert ugyebár ez az egyik legfőbb szempont lámpa vásárlásakor) sokkal kevesebbért.
Legyen mindkettőtöknek igaza, csak engedjétek el, kérlek!
-
Vertigo18
addikt
válasz
Victorio #35954 üzenetére
Persze, ez megvan, értem én, ez a mindent vivő akku, szinte mindenhez jó, mindenben az egyik legjobb. Viszont nem nagyon akarom feleslegesen megterhelni a pénztárcát, ezért is kérdeztem, hogy az jó lenne-e, mert ha jól emlékszem, anno ilyeneket rendeltem a C8-ak mellé...
-
Vertigo18
addikt
EZ a pakk mennyire ajánlott? Samsung akkuk lennének?
C8-ba lenne, de nem nekem, így nem akarok mellélőni.
-
Vertigo18
addikt
Persze, megvan, van itthon vagy 20 lámpa, tele vagyok cellákkal, akkukkal is, szerintem úgy nagyjából mindenki ismer a totyikban. Viszont ez a lámpicsek (2$) érdekes volt és csak most észleltem, hogy 16340-es akku megy bele, olyan meg nincs itthon.
Bááár...
Úgy nézem, hasonlít a lámpa teste az S2+-ra, abból meg van itthon most 4, így lehet, hogy kis gányolás fog következni, hogy fogadja a 18650-es akkukat!
-
Vertigo18
addikt
16340-es akkut keresek...
Van ebből valami ajánlott? Nem nagyon találtam a Nitecore-on kívül más normálisnak tűnőt, de az meg drága...
-
Vertigo18
addikt
válasz
Gargouille #35316 üzenetére
Ilyet honnan lehet rendelni? Mármint ilyen asszonyt! Kupon van rá?
-
Vertigo18
addikt
válasz
baltasar #34712 üzenetére
Tudod, ugyanúgy voltam, mint te... Olyan sok jó lámpám volt már itthon az itteniek tanácsaira (most is utálok mindenkit ebből a topikból, mert átragadt rám is a ti káros szenvedélyetek!
), hogy akartam valami "unikumot! És ahelyett, hogy a helyi kocsmában kerestem volna, ehelyett beleszerettem az Olight M22 Warriorba. Annyira szép, annyira jó, annyira... szeretem! Mint amikor egy nő meglát valamit és nem tudja miért, de... KELL neki. Kuporgattam és próbáltam figyelmen kívül hagyni a topikban terjengő hangokat, hogy nem lesz annyival jobb, meg ne várjak csodát. És akkor megérkezett...
Csodaszép, doboz, minden... Imádtam! Kibontottam, tele volt minden jóval a doboza, gyűrűk, "láncok". Gyorsan ki is vettem az övemből az addig használt C8-at, aztán este mentem melóba és mutattam a kollégáknak (akiknek szintén én rendeltem C8-at) az új szerzeményemet. Volt ám hanyattdőlés! De szép, de jó, meg minden. Aztán jött a PRÓBA! Bekapcsoltam...
És be is égtem. Nem hogy nagyobb fényereje nem volt, mint az addig használt, nomeg a kollégák által mellettem bekapcsolt C8-nak, de nekem egy kicsit még kisebbnek is tűnt! Mondjuk azóta is az M22 Warrioirt használom minden éjjel (már csak azért is, hiszen elenyésző a különbség), de már TUTIRA nem venném meg és senkinek nem is tanácsoltam/tanácsolom.
-
Vertigo18
addikt
válasz
MittuDomain_ #34188 üzenetére
Mondjuk szerény véleményem szerint nagyon jó ötlet, hogy ha az ember beismeri a hiányosságait a tudásában, akkor megy és szakértőktől kér tanácsot, ez mindig szép dolog.
Megmondanád, miért nem tetted ugyanezt a lámpavásárlás előtt?
-
Vertigo18
addikt
Valamelyik topikban összefoglalták szépen, hogy melyik nyomkövetési szám az, amelyik TÉNYLEG nyomon követhető. A kínai postai küldemények egyik sajátossága, hogy majd' mindegyiknek van egy "száma", amit lehet követni. Tulajdonképpen ezek nálunk a "sima" levélnek felelnek meg. Nos, nézzem meg bárki egy magyar levelet, van-e rajta bármilyen szám? Persze, hogy nincs... Tovább görgetve: Magyarországra beérkezik egy Kínában feladott "sima" levél, benne a mi vackainkkal. Vajon miért is regisztrálná (értsd: bármilyen rendszerbe felvinni a számot) a "sima küldeményt" a Magyar Posta, mikor nem kap azért egy árva fityinget sem külön a Kínai Postától (leegyszerűsítve)? Innentől, ha követhető egy kínai sima levél, a követési oldalon azt fogjuk látni, hogy "belépett a célországba", 'oszt jónapot. Onnantól semmi.
Én szeretem a Gearbestet is, meg az Alit is. Mindkettőn volt már panaszos ügyem, mindkettőn korrekt módon lett rendezve, bár nem csak "töröm" az angolt. Ali szerintem olcsóbb, Gearbesten viszont ott a pontrendszer, ami azért nem rossz. Ráadásul, ha Gearbesten nem jön meg egy csomag, akkor nem csak visszautalják a zsetont, de szoktak adni "kárpótlásul" néhány pontocskát külön is. Alin viszont az a jó, hogy - elméletileg - nem kapja meg az eladó a pénzt, amíg nem jelzi vissza a vevő, hogy megkapta a terméket. Ez úgymond az Ali jutaléka, hogy általában az ő rendszerüket használják (Alipay) és a visszaigazolásig náluk csücsül a pénz. Alin viszont - mivel rengeteg az eladó, nem egy önálló bolt - sok a hamis termék is sajnos.
Egyébként bármilyen TN-nel kapcsolatos probléma esetén tudom ajánlani "V/" fórumtársat, rengeteg ilyen jellegű topikban jelen van, kicsit szokni kell a stílusát, de óriási tudással rendelkezik és szívesen segít bárkinek.
-
Vertigo18
addikt
Honnan tudná a Gearbest, hogy már átvetted a terméket? Hiszen nem követhető a termékeinek 90%-a! Nem fizetett postával kérted, hanem ingyenesen, tehát nem várható el tőlük, hogy nemzetközi nyomkövetési számot (kvázi ajánlott, könyvelt küldeményként) adják fel neked. Innentől akkor mutatja csak a Gb, hogy "kézbesítve", amikor TE visszajelzed nekik, hogy az bizony kézbesítve lett. Még egyszer hangsúlyozom: HONNAN tudná a Gb., hogy kézbesítve lett a terméke?
Viszont, ha kevésnek találod a válaszaimat, akkor van külön Gearbest topik is (bár ugyanezt fogják mondani ott is) és van külön "Külföldi rendelések... topik is (ahol V/ kolleéga ugyanezt fogja elmondani - a saját stílusában!
).
De szívesen válaszolok még itt is akár. Csak nem akarom a többieket feltartani.
-
Vertigo18
addikt
Csakhogy itt a Gearbest a feladó! Alin különböző kereskedők árulnak cuccokat. Gearbesten a Gb az eladó, neki vannak beszállítói, de az eladó Ő maga. Ha valami miatt írni szeretnél, azt is lehet, csak leráznak, mert nem telt még le a 60 nap.
Erre szokták azt mondani "okosok", hogy csak olyan ember rendelgessen külföldről, akinek van türelme is. Sajnos nem a gyorsaságról híres ez.
Tehát ticketet bármikor nyithatsz, csak fentebb említettem, hogy mi lesz a válasz.
-
Vertigo18
addikt
Egy csomó olyan küldeményfeladás van ami nem követhető. Nem értem a "mindig volt..." részét a mondatodnak... Szerintem ez nem így van, akkor nem lenne egy eltűnt csomag sem Gb-en. Attól, hogy van Tn, attól az még nem biztos, hgy követhető, hiszen az csak egy szám, amit amint kilép Kínából, már nem tartanak nyilván sehol. Ez a módszer igaz a csomagok nagy részére, ami Kínából jön ingyen postával. Tisztelet a kivételnek, de az tényleg ritka.
Gearbestnél, ha letelik a 60 nap, utána kell ticketet nyitni. Megkapod majd a szokásos kéréseket (ellenőrizd a címedet, nézz be a postára, hátha már ott van...), aztán mehet a tényleges megbeszélése a dolognak. Általában újra szeretnék küldeni, vagy a Gb-walletra szeretnének kártalanítani. Ha nagyon szeretnéd, akkor visszautalják PayPal-ra is...
-
Vertigo18
addikt
A "Shipped out" kifejezés azt jelenti, hogy "feladták", nem azt, hogy te már megkaptad.
Ha egy megérkezett küldeménynél rányomsz a "Comfirm receipt" gombra és beírod, hogy mikor érkezett meg, akkor a "Shipped out" (feladva) kifejezés átvált "delivered" (kézbesítve) feliratra.
-
Vertigo18
addikt
Kb. annyi fényerőre számíthatsz, mint a mobiltelefonok vakuja, kicsit talán több. Bizonyos appokkal az is használható "lámpaként", de nem arra van kitalálva. De ha már van nálad powerbank, akkor gondolom az azért van, hogy tudd tölteni a telódat, akkor meg már ott van a teló vakuja, vészfénynek.
Ahogy előttem mondták: "nem igazán szoktunk ilyeneket venni"...
-
Vertigo18
addikt
válasz
cbrfireblade #32914 üzenetére
404 Not found...
-
Vertigo18
addikt
válasz
#54067968 #32709 üzenetére
Szerintem tökéletesen látod a dolgokat!
Ez a lámpa több célból is jó lehet:
- táskában kallódhat arra az esetre, ha egyszer szükség lenne rá
- mamika bezárja a csibéket este a sötét udvarban ezzel...
- gyerekek elbohóckodnak vele a takaró alatt...
- leesik, összetörik, c@rni ráilletve ne felejtsük el, hogy e topikban elég sokan bontottak már akkukat laptop akksiból, ha ott van egy-két "gyengébb" akku, amit azért kidobni még nem akarunk, akkor ebbe lehet aztán pakolni, hiszen úgysincs nagy elvárás.
-
Vertigo18
addikt
Nanana!!! Nem biztos, hogy jól látod!
Először is nem 1200 lument ír a másodiknál, hanem 2000-et!
(Persze csak a címben, a leírásban már az 1200-at hangoztatják!
). Természetesen mindenki tudja, hogy egy Q5-ös ledből nem "préselhető" ki ennyi. Legyen inkább olyan 500 körül... Max. (De legyen inkább 300!)
Másodszor: helyén kell kezelni a dolgokat...Ez egy 1.88$-os lámpa! Itt a lényeg pont azon van, hogy nem 10 dolláros, alap S2-ről van szó. Mindennek megvan a helye, ne az S2-vel hasonlítsuk. Az "egyéb S2+-okról nem is beszélek.
Mondom ezt úgy, hogy van itthon most éppen 5 féle S2-m...
-
Vertigo18
addikt
válasz
5-ös kezelő #32702 üzenetére
A második érdekes lehet az ár miatt. Ennyiért nem sok. Q5-ös led, tehát nem kell csodákat várni tőle, viszont nem AA hajtja, hanem 18650, ami jobbá teszi a közkedvelt AA-s Sk68-nál. Olyasmi, mint egy SK-98-as... Érdekes...
-
Vertigo18
addikt
Milyen jó is azt újra és újra olvasni, amikor egy kétkedő, vagy szkeptikus, vagy egyszerűen csak egy érdeklődő ember a topiklakók tanácsát megfogadva megveszi élete első S2-esét, vagy C8-asát! Komolyan mondom, én imádom az ilyen írásokat!
Ez szerintem a topik egyik visszatérő momentuma és mindig mosolyogva olvasom a "hűha", meg a "csodálatos", vagy az "imádom" jelzőket. Kicsit arra emlékeztet, amikor jómagam is, évekkel ezelőtt megvettem az első ilyen lámpáimat szintén itteni ajánlásra...
Ez ugyanolyan visszatérő momentum, mint amikor MÁSIK topikban "tudatlanok" (elnézést a szóhasználatért) kardoskodnak egy-egy "tizenszázmillió" lumenes "gagyi" lámpa mellett, hogy az mennyire jó, meg annál nincs jobb. Aztán, amikor ajánlok/ajánlunk topikon kívül S2-t, C8-at, illetve a lámpa topik látogatását, akkor jön a hörgés, hogy az ő lámpája a legjobb, "#kikvagytokti", hagyjatok békén... És akkor Westbam rámír privátba, hogy hagyjam a fenébe, van, aki nem ért a "reformokhoz"...
Mindkettő visszatérő momentum.
Viszont tegyük hozzá, a topik egy része, a "betegebb" fele (sajnos? szerencsére?) nem állt meg az említett 2, igazán nagyszerű (hoppá, még egy jelző) lámpánál, hanem ez volt az első lépés a bennünk rejtőző, lakozó szörny kielégítésére. Ki ráépít az említett lámpára, ki (még) nagyobb fényárammal rendelkezőt vásárol utána, más pedig kipróbálja a nagyobb márkák (csupán) hasonló tulajdonsággal rendelkező, 5x-ös áron vásárolható termékeit. És megvan az a réteg is, aki ezt mind egyszerre csinálja.
Tehát az újonnan vásárolt S2+, vagy C8 tulajoknak:
Üdv a klubban!
-
Vertigo18
addikt
válasz
azaleericks #32615 üzenetére
Erre sajnos senki sem tud válaszolni érdemben. Van, amikor másfél-két hét alatt itt vannak a cumók, van amikor 2 hónap az út (persze ez ritka). Ráadásul az értéke miatt megfogHATják a vámon, akkor meg még a vámügyintézés is eltarthat egy ideig (mostanában egyre több terméket fognak meg, olyanokat is, amik az összeghatár alatt vannak, bár lámpát nem igazán szoktak megfogni. Ami nem jelent semmit se)...
Az pedig biztos, hogy lesz különbség, nem is kicsi. Például nehezebb lesz!
-
Vertigo18
addikt
válasz
Gargouille #32585 üzenetére
Ismerős érzés... A most 6 és fél éves fiamnak is két éve van S2-ese... Ő is azzal szeret wc-re járni. Asszem' le is szerelem a normális világítást a wc-ben!
-
Vertigo18
addikt
válasz
Gargouille #32581 üzenetére
Nem vagy egyedül, szerintem itt egymást is fertőzik az emberek...
Annyit azért hozzátennék, javasolnék, hogy a wc-be szereltess/szerelj rendes, hálózatról működő világítást!
-
Vertigo18
addikt
válasz
Gargouille #32577 üzenetére
Bakker egy troll!!!
Le ne beszéljétek Westbamot a tesztekről! Vegye csak nyugodtan a lámpákat, így mi olvashatunk teszteket!
Abba ne hagyja! Attól meg, hogy ha elkezdene brand name-ket tesztelni, nem biztos, hogy okosabbak lennénk. Ezek, amiket Ő rak ki tesztre, ezekl vannak általában a mi pénztárcáinkhoz szabva. Attól, hogy venne egy 200 dolláros lámpát, a tesztet meg ide betolná, mindenki csak elolvasná, de jó ha egy ember venné meg csak.
-
Vertigo18
addikt
válasz
Gargouille #32541 üzenetére
"Vízállóbb"? Ez szerintem egy igen erőteljes vízállósági teszt volt. Az alap vízállóság arra vonatkozik, hogy a ráfröccsenő víztől meg van óvva a lámpa. Aztán jönnek a komolyabb vízállósági minősítések. Én pl. nem egyszer sokkoltam a gyereket, amikor a bekapcsolt, kedvenc S2-ét beledobtam a vízébe fürdés közben. Aztán meg már a kádban is azzal játszott, mert látta, hogy nincs semmi baja.
És végül vannak az ilyen "extrémebb" vízállósági tesztek, amilyet a kolléga is csinált. De azért legyünk egy kicsit reálisak, annyira nem életszerű, hogy valaki elveszíti a bekapcsolt lámpáját, amit egy jégtömbbe fagyva talál meg később...
És szerintem, ha nem lett volna ekkora hype akörül, hogy miket ki nem bír ez a kis lámpa, akkor most mindenki tátott szájjal állna, hogy mennyire sokáig bírta a lámpicsek!
-
Vertigo18
addikt
Őszinte leszek. Teljesen jól összeszedted mindegyik fajtára a számodra értékes érveket és ellenérveket. Ezt egyikünk se tudta volna jobban megtenni. Egyébként a színhőmérséklet megválasztása általában a személyes tetszés szerint szokott történni. Neked célirányosan kellene, erről szakértők tudnának nyilatkozni, hogy hova mi való. Dehát te meg is tetted...
-
Vertigo18
addikt
Nekem, ha a régi, 4 elemes Mag-Lite lámpám mesélni tudna! Ezer karc rajta, tört már be teherautó szálvédőt, régi képcsöves televíziót, (...könyököt...
). Akkoriban azt hittem, annál nagyobb fényerő nem létezik, mindenki el volt dőlve a fényétől. Persze folyamatosan azzal mentem, lehúzta a gatyám. Ma meg egy Blf teljesen lealázza fényerőben...
Zozz: Gratula! Blog nem lesz róla?
-
Vertigo18
addikt
válasz
WestBam #32427 üzenetére
Szerintem jó lett, gratula!
Érdekes, hogy ugyebár "anno" létezett AZ Sk-68as lámpicsek, aztán annyi klónja lett, hogy már az összes ilyet csak SK68 gyűjtőnéven ismerjük.
Külön öröm, hogy nem magasztaltad az egekbe, többször is kihangsúlyoztad, hogy ez a lámpa NEM az a lámpa, amivel majd túrázni fogunk, vagy hasonló. EZ a lámpa tökéletes arra, amikre leírtad. Ráadásul néhol felröhögtem (Uking-anorexiás SK68; "kb. a fele költségvetést a doboz képviseli")
-
Vertigo18
addikt
válasz
azaleericks #32163 üzenetére
Szerintem rendelj egy C8-ast, kb. ugyanezeket tudja. Ha közelebbre kell, de terítsen, akkor S2+... Elsőt Bangoodról, 6k az ára, 3 hét alatt itt van. Gondolom azért annyit ki lehet bírni a mostani lámpával. Másodikat Gearbestről, olyan 3k körül van általában az alap, az sincs egy hónap szerintem, mire ideér.
Cserébe van két jó lámpád, mindkettő ajánlott itt a topikban!
-
Vertigo18
addikt
válasz
azaleericks #32156 üzenetére
Csatlakozom az előttem szólóhoz. Annyit tennék még hozzá, hogy itt a minőséget és még inkébb magát a "brand"-et kell megfizetned. Amit ajánlottam, C8-as tökéletes lenne neked. De ott vannak az M1-es, M2-es is, csak általános felhasználásra a C8-at szoktuk ajánlani. Szerintem itt a topiklakók közül mindenkinek van már.
Én speciel már az összes munkatársamat felszereltem vele, összesen 13-at vettem eddig.
-
Vertigo18
addikt
válasz
azaleericks #32152 üzenetére
Akkor ajánljuk az S2+-t és a C8-at, ahogy mindig...
Olcsóbban is kijössz, mint amit írtál. Ezek olyan lámpák amik tudják azt, amik rá vannak írva. Ha kicsit visszaolvasol, meglátod melyik mihez ért, és eldöntheted neked melyik kell.
-
Vertigo18
addikt
válasz
Sterilzona #31978 üzenetére
Ha nem nézed a két "extra" funkciót, akkor ez az elemlámpa 3 "fokozattal" rendelkezik. Ebből a legnagyobb fokozat az, amin valóban melegszik a lámpa, ez mondjuk télen még előny is lehet...
Viszont a közepes fokozat bőven elegendő arra, amit itt felsoroltál, ha több kell, akkor kicsit felnyomod legmagasabbra, majd pár perc után lejjebb veszed.
-
Vertigo18
addikt
válasz
csaba17 #31764 üzenetére
De, teljesen jó lámpa, ezek már ki lettek vesézve itt, a topikban. Nekem anno a lapos elemes lámpa is jó volt, hiszen adott fényt. Aztán jöttek-gyűltek a lámpák és mindig csodálkoztam, hogy az aktuális kedvenc "mennyire jó"!
Most épp a Convoy S2+, vagy a Convoy C8 az a két lámpa, amit átlagos felhasználás felett is lehet alkalmazni, nagyon jó minőségű és olcsó ahhoz képest, hogy mennyit tud. Értsd: sok, nagyobb gyártó lámpáit simán lepipálják, akár ötödannyi áron, mert nem kell megfizetned magát a "brand"-et.
Gearbesten érdemes S2+-ot venni, most olcsó is, ha jól tudom. És ne feledd! Akkor már ne ragadj le ezeknél az Ultrafire, meg hasonló akkuknál sem! Vegyél bele arra érdemeset! Olyan ez, mintha lenne egy S-osztályos Mercid, amire veszel 4 darab, 20%-ra kopott, 13 colos kereket...
-
Vertigo18
addikt
válasz
Xabi78 #31404 üzenetére
Szintén melóhelyre kellett a többi, normál méretű lámpa mellé egy, amit zsebben hordhatok s egy jó kis akkuval elég sokáig elvan ott akkor is, ha nem használom. Viszont, ha beüt a c@r, akkor tudok nyúlni érte és kéznél van.
Nekem fiam van, lámpabúza, mint itt sokan, meg egy egy éves kislányom, nekik külön bevásároltam SK-68asokat, van mit piszkálgatniuk. Igaz, lassan már minden polcon van egy...
Viszont a drága lámpákhoz nem is nyúlnak, tudják, hogy azok apáé!
-
Vertigo18
addikt
válasz
stewe777 #31390 üzenetére
Azért ne felejtsük el azt sem, hogy milyen lámpába lesz! Igaza van a kollégának, a 14500-zal jobban fog világítani, tovább is bírja. De egy pár dolcsis lámpáról beszélünk, aminek éppen az a lényege, hogy ha nagyon elő kell húzni valamit, hogy éjjel lássunk, akkor kéznél van. Nah, arra pont jó a ceruza akku. Ráadásul ki látott már olyat, hogy többe kerül a cella, mint a lámpa maga, annak mi értelme? Nem mondom, ha van otthon 14500-as akkud, akkor azzal használd, simán veri az összes AA-t. De emiatt ne vegyél egy 14500-at...
Egészen más lenne a helyzet, ha vennél egy AA-s elemet használó, márkásabb lámpát (pl. Olight), akkor simán azt mondanám, hogy megéri beruházni egy 14500-ra. Ennél nem.
-
Vertigo18
addikt
válasz
balazs1956 #31360 üzenetére
Képeket nem csináltál közben nekünk?
-
-
Vertigo18
addikt
válasz
WestBam #31278 üzenetére
Wáááh, moonlight mód!
Bár, mint olvasom, nem egy lumen, de akkor is roppant energiatakarékos!
Turbóból nem vált vissza magától a lámpa mondjuk 2 perc után? Bár, írtad, hogy nem igazán melegedett nálad a szobában. Milyen akkuval jöttek ki vajon a fenti, gyári értékek a használati időre vonatkozólag?
-
Vertigo18
addikt
válasz
FingR86 #31268 üzenetére
Nah látod, megmondják utánam is a tutit... Az a baj, hogy mivel nem eredeti, bontatlan csomagolású, ezért lutri. Lehet, hogy hoz 1000 mAh-t, aztán ennyi. De az is lehet, hogy adja a 3500 mAh-t és a 10A-t, ami rá van írva. Nekem eddig jó tapasztalataim vannak, sikerült olyanokat vennem, amik annyit is bírtak, mint amennyivel hirdették őket. Egy országos cimborámnak a 10-ből kett, ha jól emlékszem nem hozta a megjelölt teljesítményt (bár csak 100 mAh-val maradt alatta), illetve sérült volt a borítása. Őt zavarta, engem az ilyen nem zavarna, PVC zsugorcső, oszt' ennyi...
Kipróbálni sajnos komolyabb módon kell. Kellene egy olyan töltő, amibe beleteszed, kisüti, feltölti, majd kiírja, hogy mennyit töltött bele. Viszont ez idő, nem lehet úgy, hogy szólsz az eladónak, hogy üljünk be sörözni, addig meg dolgozzon a töltő...
A lámpád egy SK68as, vagy egy klónja. Szereti mindenki itt a topikban. Az S3-hoz ne hasonlítsd, nem ugyanaz a kategória. AA-val megy, kéznél van mindig. Szeressük'!
-
Vertigo18
addikt
válasz
FingR86 #31266 üzenetére
Sajnos ezt így nem nagyon lehet tudni. Alapesetben természetesen jó ez az akku, de nem lehet tudni, hogy milyet veszel, mivel bontott. Volt itt szó korábban a bontásokról, van aki szereti, van, aki elzárkózik tőle. Alig pár hete volt egy Jófogásos eladó, akitől jó minőségű, bontott akkukat lehetett vásárolni, aki akart, ott bevásárolt magának, bár történtek ott is malőrök, akadtak elégedetlen vásárlók. A bontás során is megsérülhet az akku, mind külsőleg, mint a benne lévő dolgok.
Ki kell próbálnod ahhoz, hogy tudd, milyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Házimozi belépő szinten
- Titan Quest II
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Anime filmek és sorozatok
- Battlefield 6
- Opel topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3004
- Apple iPhone 14 Plus 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- Samsung Galaxy S24FE 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest