Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PNP

    őstag

    Nem tudok dönteni színhőmérsékletben. Unalmas lesz, bővebben:
    alapvetően arra keresek lámpát, hogy csatornában fotózzak/videózzak, ami nem egyszerű feladat, hiszen a szűk és hosszú térben nagyon hamar elfogy a fény. Saját mozgásomat egy Boruit RJ-02 fogja segíteni, de ezt ugyebár egy mozdulat kiiktatni, a képkészítéshez pedig látószögtől függően kell egy szélesen terítő lámpa (jelenleg van egy Convoy S2+ 1B színnel, illetve egy BLF A6, 3D színnel), és kellene egy minél szűkebben világító lámpa, praktikusan egy C8, XPL HI leddel (WestBam blogja alapján ez a szűkebb/erősebb). Itt ugye két variáció van, 3A és 1A.

    Ami a problémám, hogy fotón eléggé kijön a színhőmérsékletbeli eltérés, sokkal látványosabb, mint szemmel. Akármelyiket veszem, nem fog egyezni a meglévő lámpákkal, bár mindkét esetben valahol a közelében lesz (1A+1B, illetve 3A+3D). Az S2+t amúgy szívesen eladnám, mert nem tudtam megbarátkozni a szürke színnel, tehát a melegebb változatot kellene vennem, viszont a csatornában gyakran dolgoznak munkások, akik régebben sárgás halogén fejlámpával dolgoztak, de mára mindenki lecserélte olcsó, szerintem gagyi, de kifejezetten hideg fényű ledekre. Tehát megint ott vagyok, hogy 1A. További komplikáció, hogy időnként viszont nappal is használnám derítésre, ami ugye 5500K környéke, aztán ez is függ a napszaktól, felhőzettől.

    Nem tudooooom :O Nem szeretnék sok lámpát tartani, sőt jó lenne a komplett flottát 3 darabra redukálni (Borjú + BLF + C8).

    (A BLF A6-ban, vagy az S2+-ban tudok csak emittert cserélni, normális áron?)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák