Keresés

Aktív témák

• Bash

őstag

válasz rog #45 üzenetére

Teljesen igazad van rog. Őszintén szólva én codec packokkal régebben próbálkoztam, akkor még nem volt ilyen telepítőjük. Ezért tettem fel mindent külön magamnak, és mivel ez a megoldás azóta is jól működik, nem foglalkoztam többé a csomagokkal.

• Bash

őstag

válasz Mazlee #35 üzenetére

Mazlee!

A GSpot-ban a legalsó ablakban (DirectShow Render) nyomd meg a Render gombot. Ez szimulálja a lejátszást. A Status-nál kiírja, ha valamilyen probléma van. Korábban is írtam, hogy nem elég, ha minden codec fenn van, egyéb hibák is előfordulhatnak. Az egyik leggyakoribb, ha pl. valamilyen p2p hálózatról letöltött fájl nem jött le teljesen, hiányzik belőle valamennyi. A GSpot ezt is megmondja a File ablakban a Size illetve a Stat mezőben kiírja, hogy Truncated ...MB. Ha ez az eset áll fenn, és avi fájlról van szó, akkor használd a DivFix nevű programot.

Remélem segítettem.

• Bash

őstag

Szerintem nincsen szükség semmilyen codecpack-re, mert tele vannak sok felesleges dologgal, amik valamit mindig elrontanak az addig működő rendszeren. Régebben én is sokat szívtam a kodekek miatt, de ma már nincsenek ilyen gondjaim.
    Szerintem egy divx, xvid, mpeg (ezt a legtöbb DVD lejátszó program alapból telepíti) és ac3-as kodekeken kívül nincsen szükség semmi másra. Ezekkel minden elmegy.
    Ha mégsem menne valami, an egy segédprogram, GSpot. Ez kiírja, hogy milyen kodekek szükségesek az adott videó lejátszásához, de ez még nem elég. Van benne egy renderelő rész is, ami azt szimulálja, mintha egy lejátszóval indítottad volna el. Itt is lehetnek kisebb problémák, a leggyakoribb, hogy hiányzik a fájl végéből valamennyi. Itt megtalálhatod a programot: [L]http://www.headbands.com/gspot/[/L]
    Ha bármilyen kérdésed vagy problémád adódna, szívesen segítek.
    Sok sikert!

Aktív témák