Hirdetés
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- CES 2026: A Lenovónál már akasztják a jövőt
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- CES 2026: A sportautó piacot is összeporszívózná a Dreame
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
Nem tudná valaki letölteni a Morrowind teljes magyarítását, és feltölteni valami normális szerverre? Nálam kurva lassan jön, ráadásul múltkor 97%-nál, ma legalább már 49%-nál megszakadt, és olyan fasza a szerver, hogy letöltésvezérlővel nem működik.
-
Még 1* nagyon Boldog Karácsonyt minden Obli rajongónak!!!!
-
-
katt777
félisten
válasz
hoffman_
üzenetére
Mélyedj a topicba, le van itt írva mod-beépítés, meg SR linkelgette a szerkesztős oldalt, sztem 1. hsz-ba is betette.
A nagy "overhaul" modok ált. minden mással összeakadnak.
SystemRoot: Honlapom/logout a megoldás.
Pitterix: Jó is az, mint a terhes nőnek: nem vágja orrba a csapóajtó.
-
hoffman_
nagyúr
Wow, mibe csöppentem
Hajrá SR, sok sikert 
És holnap nem nagyon leszek erre... Szóval:
Boldog Karácsonyt Minden Kedves Fórumtársnak!!
És egy kis gubanc így karácsony alkalmából...
Van ez a nem gyenge mutatvány mod, amire nagyon ráizgultam, de gallyra vágta az egész Oblim... Valaki, ötlet?

És ünnepek után új téma, bele kéne mélyednünk vmi BSA-szerkesztős dologba, hallottam egyet, s mást...
De addig is Kellemes Ünnepeket! És Jó Étvágyat kívánok!

-
-
katt777
félisten
válasz
SystemRoot
üzenetére
Na, te aztán ínyenc vagy! Ott az X2 a kezedben, aztán elmész a hasadat tömni...
Fűtésszámlán előbb-utóbb bejön az ára. -
SystemRoot
őstag
Megvan az X2. Jó nagy disznó kártya, alig fért be, de azért megférek vele.

Még nem volt időm kipróbálni, de amint megvacsiztam nekiállok majd.
Boldog Karácsonyt mindenkinek!

-
-
-
katt777
félisten
Boldog Karácsonyt minden kedves Fórumtársamnak!
Hajrá, Cyrodiil!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
katt777
félisten
válasz
SystemRoot
üzenetére
Kötve hiszem, hogy olyan beállításokkal, és azon modokkal tesztelték volna, mint mi, őrültek szoktuk. Attól tartok, muszáj lesz valami agyonbutított beállítással visszatérnem Cyrodiil-be.
-
SystemRoot
őstag
válasz
katt777
üzenetére
Vlszeg akkor még szar volt a driver, sztem most hogy népszerű az usában a 4870X2 rágyúrtak a driverre.
Ha minden igaz holnap meglesz a kari, bár ezt itthon sose lehet tudni.Majd nézek fps értékeket, remélem tényleg azt adja amire számítok. Végülis Anandteches tesztekben idáig sosem csalódtam.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
SystemRoot
üzenetére
Ott a pont! Merész, de mennyire... Most, hogy mondod, érdekesnek tűnik

Érveid is jók, szóval sok sikert

Mellesleg, az az Elven Shortsword egy ereklye, amit Khujo talált....
És megérdemli! Örülj, h nem láttad a képeket, amin lvl 2-őn talpig Glass-ban volt 
-
katt777
félisten
válasz
SystemRoot
üzenetére
Amikor nekem 3870CF-öm volt, sehogy nem jött ki belőle egyetlen árva + FPS sem. De vegyl X2-t, és ha minden moddal, fullba pakolva a cuccot min. 27FPS felett leszel, akkor megérte. A 4870-et meg vedd meg nekem.

Bár mintha nem nagyon akartál volna ATI karit 48xx topicban...

-
SystemRoot
őstag
válasz
katt777
üzenetére
Oblivion ma jól működik X2vel. És odaveri a 4870et elég csúnyán.

Amúgy nem sok más játékkal játszok, amikkel még játszok az mind Dx9, és azokon megint jobb. Amúgy meg ha majd lesz olyan játék amivel szarul megy akkor majd veszek egy 4870et, vagy inkább valami újabbat Dx11el.

én nem hosszú távra veszek vgat. -
katt777
félisten
válasz
SystemRoot
üzenetére
Oblira X2-t, az aztán a fasza döntés! Főleg, hogy nem támogatja a CF-t. Mellesleg megnézhetnéd a 3870X2 vs. 4870 tesztemet, mielőtt arcra zuhansz.
Mihelyst megveszed a 3870X2-t, 2 héten belül kijön egy játék, amellyel majd DX10-ben akarsz játszani.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
SystemRoot
őstag
Huh, elment az eszem. Veszek egy új kártyát, de nem 4800-at, hanem 3870X2-t.

Megnéztem és Obliban odaver a 4870nek is, viszont olcsóbb nála. Ha majd más játékkal is játszok akkor veszek egy új kártyát...

-
törölt tag
válasz
SystemRoot
üzenetére
Ne viccelj már, a túlélésért küzdöttem, teszek ilyenkor az eleganciára.

Egyszerűen csak jobban tetszik, amikor látni is, hogy lép az emberem (/ orkom / elfem / ...). CoD-dal nem játszom, az különösebben nem jött be.

Köszi a tippeket!

-
-
katt777
félisten
válasz
hoffman_
üzenetére
Jó ideje fent van az ATT oktatás a honlapomon/logout-on, és én is elég sokat beszéltem már róla. Semmi baj a QAL-rel.
Pitterix: De tényleg bent van a leírás a modban, nem? Lényegében kicsomagolod a helyére, futtatsz egy Archive Invalidation-t, és minden OK. Viszont BS-ben nézd meg a helyét, végére jó tenni.
don pardon: TesNexuson, Filefronton, és Fileplanet-en kismillió hasznos és haszontalan modot találsz.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
don pardon
üzenetére
Hát igen, ez egy éjszakai túra volt, és a hegyekben, szóval még sötétebb. De nem én vagyok a Thieves Guild fényesen tündöklő tagja(egyenlőre
) szóval ennyit a sötétségről ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
SystemRoot
őstag
válasz
don pardon
üzenetére
a farkasok egy idő után legyengülnek hozzád képest.
Amúgy meg a Francesco's modjában van ilyen(OOOban is van), de ez egy integrált mod, a pontos nevét nemtom. Deha átnézed azt az overhaul modot megtalálod sztem.
-
don pardon
aktív tag
válasz
hoffman_
üzenetére
Végre nem csak off-os videókártya hozzászólások születnek

Csilli villi képek
bár egy kicsit sötét hangulatúak. Ha leszenek nekemis méltó képeim a fórumhoz akkor majd belinkelem őket, bár egyenlőre nem érek rá természetet fotózni mert túl sok a lopnivaló IC-ben ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nemtudjátok véletlen melyik az a mod, ami átírja a leveleket? Hogy ne minden bandita meg farkas meg szörny az én szintemhez igazodjon? Kicsit bosszantó amikor egy farkast ugyanolyan nehéz megölni lvl9-en mint amikor 3ik szintű voltam. Régen találtam egy ilyet, bár az lehet hogy az OOO-hoz tartozott.
-
zalika
tag
Hdr -t es elsimitast is hogy lehet egyszerre hasznalni??
-
hoffman_
nagyúr
válasz
SystemRoot
üzenetére
Az az award lev-cucc hasznos, de nekem nem kő.. Sokkal jobban szeretem a magasabb szintű ellent zúzni. Jobb a ruci amit el lehet szedni, és több manim lesz

Én is könnyen pwt-elhető dolgokat raktam Majorba, többnyire...
De azért nem annyira
Alt-Conj-Heavy-Alch-Blade-Marksman meg már nemtom az uccsót. Ebből 3 könnyen fejleszthető van, de az Armor is belefér, 2-3 patkány és megy mint a karikacsapás.Próbálok úgy menni, hogy kimaxolt szintlépések, de rohadt nehéz, úgy nem tudok a játékra figyelni. Valamit nagyon bénán csinálok

Jó, ha megvan a +3 szinlépésenként... Endurance-ra és Intelligence-re gyúrok, ás nő a Willpower meg ilyenek

De sebaj, jó lesz ez, figyeld meg
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
zalika
tag
válasz
SystemRoot
üzenetére
A garfika:minden maxon 1280x1024 8xAA,hdr nincs,es van natural vegetation ,weather stb mod.A jatek sokkal jobban nez ki mint a kepen.Nem tudom hogy mitol olyan vilagos a kep

-
Leszedtem minden peccset, de gondolom nekem nem kell:nVidia black screen fix....
A magyarosítást meg majd csak be kell másolnom?
Bocs a tudatlanságért!
-
-
SystemRoot
őstag
válasz
hoffman_
üzenetére
nyugodtan megcsinálhatsz minden questet korán. Van egy olyan mod hogy quest award leveller. Mindenki használja és nagyon hasznos cucc.
Amúgy meg olyan majorokat kell választani amivel könnyen tudsz levelelni. Pl varázs dolgokat nagyon könnyű fejleszteni és akkor hipp hopp level 20on vagy ahonnan már nagyon fincsi a gáma.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
SystemRoot
üzenetére
Ez az ATT nagyon pöpec cucc, le a kalappal

Viszont az Obli elég egyhangú... Sajna még csak lvl 5 vagyok, és lvl sokig nem akarok küldiket elkezdni, mert van egy-két nagyon komoly szerezhető bizsu, amiket nem akarok lvl 10-en elkótyavetyélni...
De lvl 15-ig csak Cave meg Ayleid meg Fort, meg Camp, meg séta, meg eladás végtelenszer... Alig várom, hogy élvezhetővé váljon, és ne minden skill novice meg appartience legyen

-
SystemRoot
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
azokat a varázsképességeket a legkönnyebb fejleszteni.
Csak tartsd lenyomva a blockot és a cast-ot, amikor sétálgatsz, ergo sorozatban kasztolj valami kevés mannát igénylő spellt és nagyon hamar felfejlődik. Amúgy érdemes gyúrni minden varázsképesség fejlesztésére, nagyon erős tudsz általuk lenni.Üdv.
-
parandroid
félisten
válasz
SystemRoot
üzenetére
Csak belejövök.
Még fejlesztenem kell az Alterationt, hogy tudjam használni a víz alatti légzés varázslatot. Már Leyawiinben vagyok amúgy, de most megyek is, mert elő kell kerítenem a varázslónénike elveszett látnokkövét.p
-
hoffman_
nagyúr
válasz
hoffman_
üzenetére

Azt A Mindenit. Milyen már ez az ATT! És eddig nem ezt használtam
KATT mondhattad volna előőőb is ezt nekem! 
Megyek nekiesek, átvizsgálom... Aztán Obli?
szerk.: De ez elég összetett nekem CCC után... Azt se tudom fiú vagyok-e vagy lány... Hol tudnék beletanulni? Oldaladon fent van? Ott mindig elveszek
-
SystemRoot
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
sokszor jártunk arra mindannyian, mi nem vettünk észre ilyen bugot. Olyan van néha tényleg hogy csak a lépcsőt lehet aktiválni nem pedig az egész felületet.
Hogy fogsz így keresztül menni a félelem próbáján a Nightmare-es questben?

(ott jó hosszan kell úszni egy barlangban és kijutni.) -
Hú, zajlik ám az élet!!!!

irigykedem is rátok, de holnap már 22.!!!! -
katt777
félisten
válasz
SystemRoot
üzenetére
De akkor magadat is megrázod, nem?
Én tudok ilyen bug-ról, nálam bérgyilkos küldinél volt, hogy lementem a pincébe, és már nem tudtam feljönni. Csak már azt nem tudom, mi okozta.peterkeT: Azért próbáld meg, amit SR mondott.
-
parandroid
félisten
válasz
SystemRoot
üzenetére
Ehhh, addig kísérleteztem vele, hogy csak meglett. Pixelvadászattal. Úgy vált a kurzor, ha a legalsó létrafok a fallal merőleges részére mutat. A fallal párhuzamos részére nem reagál. Nem mondok csúnyát. Meg azt sem, hányszor töltöttem vissza.

p
-
SystemRoot
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
a célkeresztednek át kell alakulni egy fehér kis ajtóvá és ekkor kell nyomni entert. Valaszeg nem az egész lépcső van ajtónak titulálva, hanem szerintem csak a lépcsőfokok. Tehát menj közel. Nézz felfele, és próbálj a lépcsőfokra enterezni/spaceezni(amelyik az aktiválás nálad). Ha nem megy és egyáltalán nem jelenik meg a fehér ajtó ikon a célkereszted helyett akkor valami nem stimmel.
szerk:
amúgy én nem tudok ilyen bugról.talán még annyit tehetsz, hogy lenyomod a 0-t, hogy bejöjjön a console. ekkor egérrel rákattintasz a kijáratra és megnézed hogy kiírja e a nevét, ergo hogy ott van e. Én megpróbálnék egy disable parancsot aztán egy enable-t. Bár működnie kéne.

-
parandroid
félisten
Megvan a feljáró. Ott állok a kút aljában, előttem a létra, és nem indul el fölfelé ez a kis ribanc. Próbáltam 3rd personból és 1st personból is, egyszerűen nem csinál semmit. Lent szépen elúszkál, de annyira jól érzi magát a vizihullával, hogy föl csak nem akar menni. Ja, egyébként megvan a nirnroot is. Túlterhelve nem vagyok, készültem, a mage guildben hagytam minden fölös cuccom.
p
-
katt777
félisten
Csak figyelni kell a sóhajtásokra és a nyögésekre, és meglesz az a kis rés...
Ó, elkalandoztam...
Ideje csajnom egyet...De mondjuk a legegyszerűbb: lemész, egyenesen odaúszol, felveszed, visszatolatsz, és ha megállsz, megfordulsz, felmész. Tomb Raider-ben sokkal furmányosabb a dolog.

SR: Ja, csak akkor én miért nem vagyok könnyebb? Amúgy én "úszkáló" hullát még nem láttam, ált. mindegyik mozdulatlan, legföljebb sodródik.
-
katt777
félisten
válasz
SystemRoot
üzenetére
Jaj, ez a sok macera! Mages guildban levetettem minden cuccot, leraktam minden tárgyat, leúsztam a kútba, felhoztam a gyűrűt meg a nirngyökeret, leadtam az előbbit, feleszedtem a cuccaimat, és ennyi volt. Legalábbis másodjára...

Jorus: Ha túl van terhelve, nem tud visszaúszni. Amúgy elég gáz, hogy a víz felhajtóerejével a program nem számol.
(Legalább Ptx látja, hogy nem csak FO3 topicban szólok be a programnak.
) -
SystemRoot
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Ott van egy Nirnroot is azt szedd föl.

Amúgy a gyűrűt ha kiveszed invetoryból és elrángatod a kijárathoz akkor még "túlterhelve" is ki lehet jutni sztem.
szerk:
lol, amúgy elég kicsi az a hely, hogy nem találtad a kijáratot.
-
válasz
parandroid
üzenetére
A kút egy repedésen át érhető el, ahol lejöttél. Vissza úszol oda, és katt a létraszerű akármire. Mint mikor barlangokban mászol fel egy szintet.
-
parandroid
félisten
Mage Guild ajánlásait szedem össze, Cheydinhalban pl a kútba kell lemenni, és felhozni egy gyűrűt. A küldetés nem lenne gond, de hogyan jövök ki a kútból? Nem vagyok túlterhelve, egyszerűen hiába nyomok bármilyen gombot, nem bírok kimászni. Mi a trükk?
p
-
katt777
félisten
válasz
hoffman_
üzenetére
Ne dühöngj, béke van.
Én meg úgyis segítek.ATT a titka mindennek, olvasd el a bemutatómat (honlapom/logout). Több mint 10.000 embernek már segített. Sokkal többet is állíthatsz vele, mint CCC-ben egyáltalán remélhetnéd.
Ha a telepítőben nem pipálod ki az AVIVO codec-eket, akkor nem telepíti. Ha darabokban töltöd le a drivereket, akkor az AVIVO codecs-et le kell tölteni, és telepíteni. meg is vagyok lőve ezzel a 7900GT-vel, hogy mindenféle programot kell telepítenem kodekekkel, hogy lejátsszon egy 1szerű DivX filmet, AVIVO mellé meg sosem kellett semmi.
Ha a Cat. AI kikapcsol, akkor nem százas a progi. Ja, hogy ezt minden ATI-s tudja?
Most már te is.

-
hoffman_
nagyúr
válasz
katt777
üzenetére
Hát igen, mivel az említett modok nélkül gyorsabb is, mint amaz a modokkal
Viszont ez most kicsit nekem is magas, az uccsó bekezdésed, mivel nem vagyok ilyen szinten képben.
A kimenetet azt elírtam, mert írok néha fasságokat
De nekem is úgy van belőve, ahogy kell, ezzel nem tudok mit kezdeni.Cata AI is alacsony.
De ha nincs fent a Control Center, akkor hogyan hangolom a játékok beállításait, meg a minden szart?
ATT-vel? (ati tray tools?
) Az tud ilyet nekem? ....

És honnan tudom, h a kikurt telepítő rak-e fel nekem AVIVO kodeket? .. Nem megy ez most nekem..

-
katt777
félisten
válasz
hoffman_
üzenetére
Ne sírj, béke van!

"az IW és BC Obli 4870 és az ezek nélküli Obli 4850 között több ~20 fps különbség van a javamra" - mondtad, azaz gyorsabbnak ítélted a 4850-et az említett modok nélkül.
Mi az a CCC?
Egyébként a Catalyst AI-t alacsonyra kell tenni, akkor működik a kényszerítés, de ezt már mondtam soxor, ahogy a fraps-nél is, hogy be kell állítani, hogy rögzítse a hangot (record sound), ill. a Windows jelforrást. Nálam "detect best sound input"-ra az van beállítva, hogy Realtek HD Audio Input (azaz véletlenül sem kimenet!), Sound inputnak meg default. Ha netán feltetted a HDMI Audio-t, az bezavarhat, illetve nálam a TV-tuner szokta elnémítani a hangot a CD-n és a sztereó keverőn.Mivel konvertálj? Hát ezt is írtam már soxor, hogy XCoder-rel. Lepucolod a CCC-t az anyjába, és szépen feltelepíted az ATT-t. Ha AVIVO codecs-eket telepítettél, akkor az XCoder menni fog, és szépen átkódolhatsz mindent DivX-be (vagy más formátumba) pár perc alatt. CCC-rel semmit nem állíthatsz, ezzel viszont rögzítheted/csökkentheted a felbontást (CCC aut. az utóbbi), állíthatod a minőséget, a darabolást, bármit. Ha volt már fent CCC (nyilván), akkor a finombeállításoknál kapcsold ki a CCC-compatible módot, máskülönben egybemossa az OGL és a D3D beállításokat!
-
hoffman_
nagyúr
válasz
katt777
üzenetére
Jó, így már kicsit rózsásabb a helyzet. De akkor meg mi az h megvágja a 4870-et?! A min 27 az hol vágja meg neked
Mondom én h überüber maximalista

Azt pedig nem mondtam, hogy a 4850 gyorsabb... Mellesleg ma játszottam egy két órácskát, és f@szom tele van CCC-vel. Hiába lövök be mindent, a játék nem hajlandó csinálni. 8xAA + 24xE.D. és recés élek, meg tornyok

Jah, és segíts már picit.. Frapsból is elegem van... Miért van az, hogy nem vesz fel hangot? Akármelyik kimentet választom, semmi hang. És ugye hatalmas videokat csinál. Azt mivel konvertáljam át? Ahhoz hülye vagyok... Pedig tolnék vidiket a totyikba...
-
katt777
félisten
válasz
Pitterix
üzenetére
Mit mondjak? Elfelejtettem, hogy csak Karácsonyra kapod meg, de hát mondtam, hogy tépj le pár lapot a naptárról. F1-gyel nem nyomulok, nincs kedvem autóversenyezni, amíg nincs VGA-m.
hoffman_: 4870 40-es átlaga még BC és IW modokkal is megvan városban (1680x1050 8XAA 24XEdgedetect Temp AA 16XAF HDR), az a 27FPS, amit mondtam, a minimum, amelyre forgásnál leeshet. Nehogy már a 4850 gyorsabb legyen, pont a BC és az IW a két legmegátalkodottabb mod. Azok, meg max grafika nélkül elszórakozhatsz a 4850-nel 1280-x1024-ben.

A 90°C-os GPU mellett nálam 110°C fölött lett volna a MEMIO, 95°C a shader, a VRM meg mindezeken túl.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Pitterix
üzenetére
Nem vagyok lusta, csupán előbb túl szeretnék esni az érettségin, meg diplomát is tervezek

Tudom, hogy jobb, de hát mit van mit tenni... Akkor elszúrtam, most meg csoró vagyok, de mint még soha. Ha visszamehetnék, akkor jól megmondanám magamnak, hogy 4870!

katt:
Valamit elég ijesztő számomra... Ha fullon nyomom a gamét, akkor az IW és BC Obli 4870 és az ezek nélküli Obli 4850 között több ~20 fps különbség van a javamra? Mert csak ez a kettő nem fut nálam, és így átlagban 40-45 körül vagyok.
A hűtésmizéria meg fasság. Nem kell a refnél több. Max víz... Nekem eddig a maximum 90° volt, úgy, hogy fűtöttünk mit atom, és volt vagy 30+ a szobában, zárt gépházban...
Obliban akkor is maximum 75 fok, Crysis max 85. Nem fog megfőni ettől...
-
katt777
félisten
Még itt vagyok...
Máskor 1 hétig semmi, most meg pörög itt a topic, mintha mindenki az utolsókat rúgná, ütné, vágná, varázsolná, szívná... (ja, azt én) Karácsony előtt.Hogyan játszhatnék Oblivionnal full grafika NÉLKÜL?

SR: 20-25% difi a 4870 javára, de ha nem HIS 4850 IceQ4 turbo-t veszel, a 4850-en úgyis hűtőt kell cserélned. Mint írtam, nekem modostul min 27 FPS lett az Oblivion kihajtott 4870-nel, szóval muszáj volt azt venni. Mondjuk akkor vettem, amikor 55k-volt, a 4850 meg 34k... Utóbbiért láttam ma MMarktban 9600GT-t, szóval ez már szánalmas.
A "válság" is csak egy marketing, hogy még jobban levegyenek mindenkit, de hát ezt már az elején megmondtam, ahogy évekkel ezelőtt azt is, hogy ezt fogják csinálni. Valahogy roppant ritkán kell meglepődnöm.Még mindig nincs VGA-m, szerintem már nem is lesz az idén. Már a Sapphire-nél van, mert nem cserélték, biost sem frissítettek rajta, de belekötöttek az enyémbe, miközben bebizonyították, hogy nem az a hiba oka (ezért is nem frissítettek, hiszen akkor mind mondanának?), állítólag felajánlottak csere VGA-t, amit "én" nem fogadtam el, a kereskedő meg azt állítja (és neki jobban hiszek), hogy nem cserélték, hiába akarta, közben az is kiderült, hogy miközben 2X visszaküldték, hogy "teszt OK", náluk sem indult el több lapban sem, és amelyikben ment, abban is random, szóval kamuhegyek, most már csak a Sapphire-ben bízhatok. Sebaj, ha megcsinálják a karit, kiveszem őke az aláírásomból, ennyit tehetek értük.
Pitterix: Tőlem ugyan nem kapsz semmit.
Egyébként meg ezeket a képeket talán nem nálad látod?
A patchek MÉG MINDIG ott vannak az oldalamon linkestül. Az adott lemezhez/kiegészítőhöz valóakat telepítsd.Ma jártam MMarktban, felénk egy sima Oblivion még 4.990Ft... GOTY (azt kerestem), kiegészítő egy szál se..
-
-
hoffman_
nagyúr
válasz
SystemRoot
üzenetére
És milyen igaz, én ugyanezért döntöttem az 50es tesó mellett
De szívesebben vettem volna GTX 260-at én is
"Csövesek vérét szívtad? ... Néha megelégedtem egy egy gazdagabb polgár vérével is, de csak ritkán mert az pfuj"
Istenem, mekkora

Pitterix: Hát én csak a magam nevében beszélhetek, de nem nagyondolgozom számtech körökben, sőt mondok szebbet, még attól is messze vagyok, hogy valami munka után eredjek

-
-
[OFF]Ő meg aztán mindenhez ért.....

Dolgozol most ünnepek között is, vagy neked is szabad két hét?
Én ezekkel úgy vagyok, hogy végre össze tudok rakni egy gépet, talán tudok már kicsit belepiszkítani a BIOS-ba is, de a többi.....
[/OFF]Majd meglátom mire megyek az Oblval karácsonykor
-
válasz
Pitterix
üzenetére
Navigációs útvonalakat többek között.
Hardverekkel is elboldogulok, amíg proci, memó tuningról, alaplapokról, meg iesmikről van szó, de ettől függetlenül a VGA-khoz nem értek különösebben, ezért szoktam katt úrfi tanácsait kikérni.Katt lehet, hogy eltévedt az Orange Road-on.

-
-
Fetöltöttem 300 képet a galériába. Amennyiben hozzájárultok, átlapozom a topicot, és az általatok feltöltött képeket is felrakom a galériába, hogy egy helyen megtalálható legyen az összes.
SR: köszi az 1.hsz módosítását, a galériát nézd át nyitókép ügyben, hátha találsz megfelelőt, vagy olyat, aminek a témája, helyszíne esetleg megfelelő lehet némi módosítással. Oszt akkor lehetne oat csinálni, hogy kitaláljuk, mi legyen a képen, és többen megpróbáljuk elkészíteni a megfelelő pikcsört, aztán megnézzük, meik a legjobb.
-
SystemRoot
őstag
válasz
üzenetére
Csövesek vérét szívtad? Áh nem érzed te még a vampirizmus eleganciáját.

Én csak a helytartó grófok és dámák vérét szívtam. Néha megelégedtem egy egy gazdagabb polgár vérével is, de csak ritkán mert az pfuj.
Amúgy nem értem mi bajod a mozgással, Cod4-ben a Promod-os beállításban is ilyenre állították be a játékot, és azt használják minden világkupán...
Akkor Obliba ménemjó?
Komolyra fogva, én nemtok ilyen modról, de az nem jelenti azt hogy nincs, mert modokból végtelen van. Engem igazából ez sosem zavart.szerk: Thieves guildben ha nem vagy benne, akkor az IC istállótól nem messze kívül a falak mentén találni egy figurát akit úgy hívnak hogy Shady Sam. Tőle tudsz venni lockpicket, meg minden jót.
Amúgy meg csináld meg a Nocturnal questjét és akkor többé nem kell hogy fájjon a fejed a betöréseknél.Üdv.
-
törölt tag
válasz
Pitterix
üzenetére
75K-ért már GB-osat kapsz, épp a napokban néztem. Még az Asus is, ami talán a legdrágább, megáll valamivel 80K fölött. Én is úgy vagyok vele, mint SytemRoot, hogy megvehetném akár most is, de a tököm ad ennyit egy VGA-ra, már elnézést. Megvárom a vizsgák végét, aztán döntök. Addigra talán csökkennek az árak. Az már nagyon valószínű, hogy 4870 lesz.
Már nem vagyok vámpír!
Félelmetes egyébként, kigyógyultam a porphyric hemophilia-ból, megláttam a napfényt, s reflexből elkezdtem futni a legközelebbi fogadó felé - pedig alig 3 hétig voltam vámpír!

Keserves lét volt, főleg hogy még nem tudom, hol tanyáznak a csövesek, a zárfeltörő készletből kifogytam, s nem tudom hol lehet pótolni (éjszakai betörés & vérszívás nuku), ráadásul nappal, mikor az üzletek nyitva, az emberek ébren vannak, nem is mozoghatok, mert sebez a fény, áááá!

Egy dolog nem tetszik az Oblivionban: a lépéseknél nem mozog a kamera, hanem csak siklik a táj fölött. Erre van valami orvosság? Valami "FPS-es" hatást szeretnék elérni.

-
SystemRoot
őstag
válasz
hoffman_
üzenetére
Az nV nekem nagyon tetszene, (mondjuk egy GTX 280
) Csak az is drága mint a fene.
Nem arról van szó hogy nem tudnám megvenni, csak már kezdek ráébredni hogy mekkora pazarlás erre költeni. Emlékszem magamra amikor úgy voltam vele hogy az X800XT az 120ezer forintért bőven megéri és nagyon jó vétel.
Sztem ebből egy 4850en lesz, várni nem akarok az új dolgokra, mert mint olvastam júniusban jönnek majd csak a bejelentések. Mire abból lesz valami értelmes az 2010.
-
-
válasz
SystemRoot
üzenetére
[OFF]Nos, ha kicsit vársz, jövőre kiadják elméletileg az 5*** szériát és a Forint is erősödik.....
Ahogy elnéztem a játék tesztjét, amit annak idején x800 GTO-val csináltak, nekem pont jó lesz 1280*1024-ben.Módok nélkül biztos.Gondolom én.Azért nem vagyok olyan fanatikus mint katt "bácsi". Na meg nem is értek én ahhoz az AAF Faa akármihez.....
[/OFF] -
hoffman_
nagyúr
válasz
SystemRoot
üzenetére
Nem akartam én alábecsülni senkit, tudom milyen tudás van itt

De a számítások... Az a biztos, amit láttunk

Viszont a világválság nem vicc! Jó lesz az az 50
Mellesleg anno én is sokat filóztam, hogy melyiket... Aztán pénzszűke miatt lett csak ez. Nameg E6320 2,8ghz miatt 
De kicsit bánom
Már sajna késő...És mit szólnál a 260as GF-hez? Vagy lassan-lassan jön valami utód... Az nem alternatíva?

-
SystemRoot
őstag
válasz
hoffman_
üzenetére
Azért annyira értünk mi itt a hardverhez hogy lehet következtetést levonni.
Oblivion shader intenzív játék, tehát a lényeges difit a gpu clock közti difi adja meg. A mem hub áteresztőképessége azért sem annyira lényeges mivel én relatíve átlagos felbontást használok mostanság. Szóval a feltételezhető elméleti difi a 750/625 lenne, de ugye az efféle elmélti számolás az mindig fölétervez. Tehát ésszerű a 15% difi.
Egyébként kvázi lineáris a különbségek alakulása, mivel totál ugyanolyan architektúra a kettő. Egyedül brutális felbontásoknál(2560x...) meg crossfire párosításnál kell sztem igazán a nagyobb memóriasávszél. Ha jól emlékszem a tesztekben sokkal jobban skálázódik a 70es crossfireben.
Mindenesetre jobban ízlene nekem is egy 70es, csakhát spórolni kell mert itt a világválság...
-
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Pitterix
üzenetére
Nem olvastam vissza... De katt nem kötött még bele abba, hogy "csak" egy 6000+ X2-vel hajtod?

Az a 15% meg relatív, játékfüggő is ugye, mint minden. Ez nem mai gyerek nem, nagyon van TES IV - 4850/70 teszt, pláne nem a mi modjainkkal. Szóval az a 15% egyáltalán nem biztos itt

SR: Én csak ajánlani tudom, ha nem vagy über-maximalista akkor elég. Látod a képeim, ezt tudja, talán egy picit többet. Sőt,biztos többet, mert az átlag fps az 40 felett van bőven, csak van mikor beakad... Csak ugye nincs BC, meg .ini-tweak. De szépen döcög.
Modellhez csak annyit, h mindegy, de nem kell vacillálni, faszán elég egy ref-hűtő is. Nem fog megsülni, ha meg igen, cserélni fogják. Enyém is bírja a gyűrődést

-
válasz
SystemRoot
üzenetére
Nos a nagyok szerint csak 15%-al gyorsabb a 70-es, de katt biztos megmondja a saját véleményét.....
Nekem még szerencsém volt, mert 53k ért vettem nyáron!Most asszem 75k.....
-
hoffman_
nagyúr
válasz
SystemRoot
üzenetére
30k pluszt? Nemm

10-15 még csak csak, de most majd 2x annyi a 70

-
Új hozzászólás Aktív témák
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Synology NAS
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Hegesztés topic
- Milyen autót vegyek?
- Lightyear - befektetési app
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- ÚJ CORE I5 14400F GAMER MAX PC 16-32GB RAM 512GB NVME SSD NVIDIA RTX 2060 6GB DDR6 2ÉV GAR!
- Új (kibontott) Sage Express Impress SES876BSS
- ÚJ ASUS TUF AMD RYZEN 5 5600X GAMER MAX PC 16-32Gb RAM 512GB SSD ÚJ RTX 5060 8GB DDR7 2ÉV GAR
- Laptop hűtőpad 15' laptopokhoz
- ÚJ 4K CORE I5 14400F Gamer MAX PC 32Gb RAM 512GB NVME SSD ÚJ GAINWARD RTX 5060 8Gb DDR7 2ÉV GAR!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L490 - i5-G8 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3693
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3919
- Új, Aktiválatlan iPhone 17 (256 GB) (rendelhető)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Hajrá SR, sok sikert 

Fűtésszámlán előbb-utóbb bejön az ára.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

És megérdemli! Örülj, h nem láttad a képeket, amin lvl 2-őn talpig Glass-ban volt 

KATT mondhattad volna előőőb is ezt nekem!
Most már te is.