Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

válasz Doink #5375 üzenetére

A helyedben te melyiket vennéd? 1050-essel, 1050Ti-jal, 960-assal biztosan megy az X220, mert vannak róla videók a YouTube-on, és Thinkpades fórumokon is írják. Viszont egy GTX 660 csak fele annyiba kerül, és ha így is, úgy is bottleneckbe futok bele a PCIe 2.0 és a gyenge proci miatt, akkor lehet jobban járnék ez utóbbival. Viszont az 1050Ti-jal azért járnék jobban, mert azt később át tudom tenni desktop gépbe is.

A GTX 660-asnál az is zavar, hogy elég régi kártya, „csak” 2-3 GB vram, ez nem tudom, hogy kicsit újabb címeknek mennyire lesz gyenge, meg nagyon modern Vulkan-os meg DX12-es játékok mennyire csipázzák, meg tudnak-e jeleníteni rajta minden effektet. Esetleg a vram nem is számít alacsony felbontásnál?

A GTX 960-asnál meg az zavar, hogy az 1050Ti árában adják a 4GB vramos verziót.

Tehát még azt sem tudom eldönteni, hogy milyen eGPU-t érdemes venni, ott még nem is tartok, hogy már konkrét GPU-hoz választani tudjak konkrét ExpressCard-os megoldást, meg tápot, stb., mert minden kelleni fog, eGPU foglalat, külső ház, táp, kábelek, minden szir-szar, kicsit aggódok is, hogy milyen drágára jön ki egy ilyen eGPU-s megoldás a végén. Valahogy nem tudom magam rászánni egy desktop gépre (külföldi albérlet, helyhiány, később költözésnél szar hurcibálni), ezért a laposom használati idejét próbálnám ezzel kitolni.

Új hozzászólás Aktív témák