Hirdetés
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
-
Mobilarena

Utoljára frissítve: 2016. 08. 20.
Egér vásárlásához: Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
roseA580
aktív tag
Kivétel erősíti a szabályt!

Az én egeremnél az újabb verziójú Windows volt a megoldás!
A 26220.7653 Windossal nem problémázik már a Razer Basilisk V3 Chorma RGB egerem, az előző kiadást nem szerette.
Én is koszra gondoltam, vagy elrepedt forrasztásra az encodernél, nagyon meg is lepődtem hogy a Windows frissítése megjavította!
Már majdnem garanciális javításba küldtem.
Ui:
Nálam bevált ez a szintén optikai kapcsolós egér, a nem optikai kapcsolós egereket a dohány füstöm pár hónap alatt mindig tönkretette.
-
ForRedGlory
félisten
Hát nem tudom. A vásárlás után 1-2 héttel később már jelentkezett, de most untam meg végleg. Nemigazán találkozott retekkel. Ki lehet ezt takarítani házilag garivesztés nélkül?

Az elején meg az egérpadon mozgatva néha szart sem csinált és/vagy késve indult el a muta (enyhén lagzott), de azt egy FW frissítés megoldotta. Meg vagyok én áldva ezzel...
-
attiGT
kezdő
Nekem PC összerakást követően működött a billentyűzet egy darabig. Egér akadozva csak. Másnap a billentyűzet startoláskor még működött de elkezdte ledobálni a jelet majd behalt és utána semmilyen BT eszköz nem csatlakozott. Tegnap kutakodtam, rájöttem van ilyen, hogy BT meg Wifi antenna, ami az alaplapokhoz jár, csatlakoztattam és sima liba.
Most viszont BF6-ban tapasztalok furcsaságot de ez szerintem már nem ide tartozik, egér mozgatásnál akadozik a képernyő és a hang is nagyon fura. -
donki
senior tag
Én azt nem tudom megmondani, hogy az egérnek van-e rejtett hibája, vagy bizonyos hardver/szoftver topológiák erre érzékenyek. Annyi biztos, hogy az egeret usb 2 portba raktam, a logitech vezetékes usb fejhallgatót egy másik hubba, pollingot lejjebb vettem, és most stabil a gépem, latencymonnal is teljesen jó értékeket kapok.
A korábbi jelenségek (hálózat gyakori szakadozása, hang recseg, fps zuhanások, egér kurzor belassulás) nem jelentkeznek napok óta.
Még egyszer, az egér és a fülhallgató együtt fektette meg a gépet, és potenciálisan a billentyűzetet is (de ez utóbbi valóban nem biztos), nem pedig az egér és a billentyűzet akadt össze egymással. -
donki
senior tag
Tudom, hogy nem túl jók a switch-ek benne, ezért is dobtam ki, hiszen hihetőnek tűnt, hogy tönkrement. De a problémák már relatíve új korában megjelentek, ráadásul pl a ctrl ragadt be gyakran, ami azért mégiscsak ritkábban van használva, mint a wasd.
Lényeg, ne becsüljük alá egy egér vagy billentyűzet rendszerre gyakorolt hatását! -
PROTRON
addikt
Köszi az infokat, a napokban egyre kevesebb alkalommal vette a kattintást, mostmár egyáltalán nem veszi...ctrl+c volt rámappelve, vele szemen ctrl+v, autocad tervezéseknél sok az ismétlődés szal volt használva, de nem ennyire.
Nem is 500M, de azért 20K-nál ne adja már be az unalmast.Elsőre az is érdekelt volna, hogy 1 év elteltével milyen más tapasztalatok is vannak ezzel az M6-al kapcsolatban másoknak.
De annak nem örülök hogy SMD kapcsoló...Amúgy Logi MX masters szériánál is szoktak gondok lenni a görgő 2 oldal irányú kapcsolóival?
-
-
PitLee
őstag
Reddit egeret a hsz-ek miatt linkeltem az utolsónál írják, hogy
"Ó, istenem, pontosan ugyanez a probléma volt tegnap. Ha a két oldalon lévő érzékelők beállítása nem segít, érdemes megpróbálni egy kicsit több forrasztóanyagot felvinni, vagy legalábbis megpróbálni újraolvasztani a két alkatrészen lévő forrasztóanyagot. Ha ez sem segít, ellenőrizze, hogy a fekete érzékelőhöz vezető apró ellenállás alkatrész nem esett-e le."R10 amit te is mondasz.
Tegnap ez is szembe jött, elől az a két rugó nem tudom mit vétett
https://youtu.be/JA4ImLWPSy4?si=kSI7GHf9sNIedYl-&t=267 -
niof
veterán
Igazából nem maradt bennem tüske, csak annyira biztos voltam a dologban már akkor, hogy ez működőképes lesz, hogy elhatároztam, hogy ha nem hibázik, akkor huzamosabb használat után visszatérek, és az orrod alá dörgölöm, hogy igazam volt. Ha rossz megoldás lett volna, akkor azzal jövök vissza, hogy neked volt igazad, és hogy vettem bele más kapcsolót. Tehát, ez egy nyitott kérdés volt, és így egy év után lezárom én is, az első variációval.
-
niof
veterán
Fogom is. Igazából, mivel tökéletesen működik, egy misclick sem volt, sem működési bizonytalanság, ezért nem láttam értelmét, hogy más kapcsolót keressek bele. Sőt, szerintem sokkal jobb megoldás, mint a metal-dome típusú kapcsoló, ami eredetileg benne volt. Csak gondoltam elújságolom, hogy mert neked nem tetszett, és szerinted gány, attól még hibátlanul teszi a dolgát egy év elteltével is. Még ha a kezedbe adnám, ismeretlenül, és használnád egy darabig, akkor sem hiszem, hogy feltünne bármi. De persze leszólni le lehet... Az nagyon megy.
-
niof
veterán
Csak mondom, eltelt lassan egy év, és tökéletesen működik, miszter hozzáértő...
#6815 Zaied
Akkor sem volt, és most sincs nyoma az átalad említett jelenségnek. Feszes és pontos. Pedig nem keveset volt ennyi idő alatt használva, mivel munkaeszköz. És köszöni szépen, jól van. -
Valóban nem, de ilyen másodlagos egérnek jó lesz, ha megszorulnék valami miatt, amíg újat nem veszek. A görgő egyébként mélyebben ül, mint az eredetinél és ugye az alján pirosan villog az érzékelő, ami szintén azt támasztja alá, hogy hamisítvány. A bekapcs gomb is nagyon tré az alján. A dpi választó megy és a két oldalsó is lapoz weboldalaknál.
-
-
-
eMag-ról van, de nem ők a forgalmazók. Én is arra kezdek rájönni, hogy kamu a cucc. A Hub sem látja és az eszközök között Win11 alatt 2.4G Mouse-t ír, a 305-nél meg Lightspeed Receiver-t. Kezd a fa**om kilenni az emaggal, már 2. alkalommal járok így, hogy kamu cuccot veszek ott. Van rá mód, hogy kiderítsem és ne kínlódjak Youtube videókkal, ami ehhez hasonló problémákat oldana meg vagy az, hogy a Hub sem látja, elég bizonyíték?!
-
Bohus84
tag
-
Lien
aktív tag
Ma kaptam meg az e-mailt, hogy megvan a szerviz csak még idő mire eljut hozzám.
Gondolom ilyen esetekben folytatódik a garancia még 4 hónapig. Őszintén nem tudom, hogy jó lesz-e vagy sem a görgő, már egyre kevesebbet használom a rendes laptopom de észben tartom azt a 14 napot. -
-
niof
veterán
Miért ne tudnám összerakni? Teljesen lazán elfér benne. Nincs útban semminek. Azért, mert 1db csavart nem lehet visszatenni? Na ne röhögtess! Te műszerész vagy, vagy csak valami hobbista? Csomó olyan szituáció van, mikor a gyári alkatrészt pótolni kell valamivel, pl. olyan készüléknél, amihez már "semmit" nem kapsz. Funkcionálisan semmit sem vesztesz, de működni fog. Ez miért probléma? Vagy te az ilyen készülékeket már meg sem javítanád, mert nem szép? Kicsit túltolod a pedánsságot. Vagy az üzletedet rontom egy más, használható megoldással? Hagyjuk.
Nem fog a végtelenségig így maradni. Majd rendelek hozzá kapcsolót, valami f@szát, mondjuk ALPS-et, abban a márkában megbízom, csak a helyettesítőt meg kell találni hozzá. De mint mondtam, ez most így teljesen jó lesz, hiszen hibátlanul működik. És bárki által kivitelezhető. -
Akkor miért voltak úgy oda ezért az egérért az egér ajánlós topikba azt mondták nagy nevekkel egyenlő meg az omron kapcsolók azok minőségiek.Egyébként a geniusomban lévő omron is bőven többet bírt.Sőt már az ára se kevés ennek az egérnek mikor én vettem akkor15EFt volt most meg már min 20EFt
Nem tudom ez egy másik verziója Endgame gear OP1 ebben pl cserélhető Kailh GX kapcsolók vannak.Azok is szarok?És te mennyiért cserélsz pl kapcsolót és milyen minőségűt? -
Mert szervizben nem olyan kapcsolókat raknak bele mint pl gyárilag pl ha omron?Na most kérdés az,hogy 1,5 év garancia idő után cserélnek e,azt nem a legelején szokták pár hónap elmúlásal max vagy pár hét?Pont azért vettem ezt az egeret ajánlásra mert se a szenzora se a kapcsolói nem gagyik.Amúgy 2 év garanciát kaptam rá
-
-
-
vaakuum
addikt
"Beletettél egy magasabb japán Omront egy használt Kailh mellé... már éppen elég kókánynak hangzik ez."
Akkor idézek magamtól is:
#6707 "ez volt belőle az utolsó."
#6711 "nagy mennyiségben egyforma mikrokapcsolókat, de most ez volt kéznél, ezzel kellett főzni.""úgyhogy simán be tudsz szerezni kb. bármit."
Igen ez a terv, mert a korábbi készlet elfogyott.
"miatt kell cserélni őket párban"
Leírtam, a g600-nak 3 főgombja van, így azokat hármasával cseréltem, ezért maradt a 10 kapcsolómból mostanra sajnos 1. (3*3+1)Részemről lezártam, több időt pocsékoltam a témára, mint amit ér.
-
vaakuum
addikt
Semmi okát nem látom, miét ne tehetnék eltérő gombokat alá. Ha jól rémlik, a g600-ak három felső főgombja alatt sem egyforma kapcsolók voltak soha gyárilag egyik egérben sem. Az egyik gomb úgyis mindig többet van használva. Látva, hogy mostanra a csúszótalpon kívül semmilyen alkatrészt nem találok a 604-hez (az egyik oldalgomja egy filléres műanyag csatlakozósáv miatt már egy éve kitört a helyéről, de még gumiborítást sem lehet már hozzá találni) annyira nem fogom siratni. A következő beszerzésnél majd ismét veszek valami jó fogású, viszont lényegesen olcsóbb, könnyebben szerelhető egeret, meg külön hozzájuk nagy mennyiségben egyforma mikrokapcsolókat, de most ez volt kéznél, ezzel kellett főzni.
Az ujjaimmal sem egyforma nyomóerővel dolgozok, tehát egy okkal több, hogy ne nagyon számítson. Közben megtaláltam, hogy a japán omron 0.1 mm-el magasabb, ami okozhatta ezt a jelenséget, de inkább a rugó ment a kukába, mint hogy a műanyag nyomófelületet polírozzam, aminél a kis előfeszítő rugó ugyan abból a pozícióból, ugyan akkora erővel tolta volna a kapcsolót, tehát nem oldotta volna meg a problémát. Tanultam belőle, legközelebb nem japán omronokat veszek tartaléknak. -
Köszi, ezt nem tudtam, meg nem is értek ilyen szinten hozzá. Szétszedni se szedtem még szét, mennyire macerás, van olyan benne, hogy pl. a felső rész leemelésekor valamilyen rúgó kiugorhat, amit azután az életben nem találok meg.
A takarítás az pl. mehet ilyen gyógyszertári tiszta alkohollal, vagy valami más anyag kell oda? -
RAMy
aktív tag
Szoval Redditen valaki ezt irta rola, sajnos meg nem ebredtem fel a forditashoz:
I would define their click feeling as 70% Huano Trasparent Blue Shell Pink Dot with 30% Japanses Omron. Meaning they are lighter and slightly faster then the Huano TBSPD. Click sound is low-medium with a bit a hollow sound.@#6668
Erre mar nagyon kivancsi vagyok, rendeltem belole parat, mert latom, hogy mindenhol csak dicsered. -
A tengelyre fel volt rakodva a kosz, mint régen a golyóval szerelt egereknél a kis kerekeknél. Kis műanyag csipesszel lazítottam fel, ill. kimondottan elektronikára szánt WD40-nel kentem meg kicsit. A rugó ott van. Magát a görgőt nem is szedtem ki a helyéről. Csak a 4 csavart vettem ki a talpán, széthúztam a kábeleket és ennyi. Amihez így hozzáfértem azt néztem át.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Ez eredetileg a Logi MX300-ra és a G1-re való, de a formátumából adódóan jó kb. bármire.
Számtalan alkalommal használtam az elmúlt 16 évben, szóval itt de facto gold sztenderd (most is épp hét egeremen van ilyen, beleértve a mainként használt HTX Ace-t is). Egyébként a Hyperglide kb. a legjobb teflon. Virgin grade, 0,8 mm vastag, lekerekített peremek.
Tudtommal amúgy ők voltak az elsők, akik PTFE talpakat dobtak piacra. Ők és a SlickSurf.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Akárhonnan nézem, aprópénz egy új egér vásárlásához képest, ÉS jobb lesz, mint új korában. Két korrekt kapcsolót + egy encodert simán kihozol ~2000 forintból. Számos homokvárból csinált(att)am már kastélyt, szotyiért.
"Mondjuk egy normalis egertalp is, mint Corepad, Tiger 3000 Ft korul kezdodik"
Két szett, amit nem hetente kell csereberélni. Amúgy pont a napokban rendeltem hat szett HG MX-2-t 6 pénzért (az 48 darab első osztályú tappancs), szóval itt is lehet nézelődni.
Ha valaki nem tud forrasztani, akkor megcsinálja más, valószínűleg jelképes fizetségért. Ha nem az ismerősi körben, akkor a Prohardveren vagyunk, legyünk kicsit élelmesek!
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
De hogy nem a tartósság vagy a minőség, az biztos.
"hogy megveszed a 30-40-50 ezres egereket es jobb esetben gari lejarta utan veheted a kovetkezot..."
Vagy ~3000 forintból jobbra renoválod, mint eredetileg volt.
"de azzal nem fog foglalkozni, hogy a talpakat úgy szedje le, hogy vissza lehessen rakni"
Kivéve, ha megkéred, de ez amúgy sem túl elegáns. Be kell tárazni, és ha valamiért lejön, akkor majd megy fel új, úgysem minden héten szedi szét az ember a cuccot. Szerencsére a dedikált szervízfuratos ritkaságok után egyre több olyan egér van, amin hibrid talpfoglalatok vannak vagy csak szimplán sík az alja, így egyre jobban elkerülhetővé válik a csavar a PTFE alatt bullshit. Persze sok esetben már korábban is meg lehetett kerülni a dolgot pöttyök használatával. -
FireKeeper
nagyúr
ismerős, én is sajátban kezdtem el cserélgetni/javítani. remélem nem rám gondoltál mikor írtad hogy javítottál kóklerek után egeret
ezért is szoktam mondani hogy nekem kvázi az álom egerem optikai kapcsolós és optikai enkóderes lenne, mert rohadtul utálom/unom már cserélgeni a dolgokat bennük
-
FireKeeper
nagyúr
kíváncsi leszek ez a fekete "dustproof", piros közepű kailh meddig fogja bírni. azt néztem ebből is kettő fajta van, fekete meg szürke műanyagos, elvileg a szürke jóval több fordulatra van hitelesítve, cserébe 2x annyiba került volna.
fura is hogy ilyen gyorsan meghalt nálam a sokak által magasztalt, meg manapság kb minden második egérben lévő TTC silver.
-
Zaied
addikt
Én nem szoktam kis tételben vásárolni és nekem a 600-800 is pár száz

Nem kértem a javításért ellenszolgáltatást, pénzt, annak ellenére, hogy a felszerelésem se volt két fillér...
Szóval csak magamból indultam ki bocsi.És ha te egy 20 ezres egérért nem 20 ezret kérsz javításért, akkor továbbra is jobban jár az illető, mint ha újat venne, ami ugyan olyan...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vicces képek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Crimson Desert
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Diablo IV
- További aktív témák...
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
- HP EliteBook 655 G10 15" Ryzen 5 PRO 7530U 32GB RAM Garancia 2028.02.27.
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ / 12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 6S Plus 32GB Rose Gold Karcmentes állapot 100% akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nem volt még olyan jó egerem.