Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- AI szinkronizálja az Amazon Prime Video tartalmait
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2016. 08. 20.
Egér vásárlásához: Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
niof
veterán
De ahhoz 2 gombot kell lenyomni.
A kényelem nagy úr.
Amúgy, és tényleg én is befejezem a témát, abszolút semmi nem érződik belőle. Mikor beraktam a helyére csavar nélkül, szépen belesimult a helyére. Nem volt gondom vele.
Egyébként meg, most akadtam épp Szellem. írására a Logout-on erről a kínai csodaegérről. Egy HTPC-nél használok vezetékmentest, egy kis szutyok Logi-t, és már egy ideje szemezgetek a vezeték nélküli cuccokkal, de eddig nem "talált be" nálam egyik sem. Eddig.Tettem fel neki pár kérdést a cikk alatt, remélem válaszol rá majd. A vírusirtós topikban mindig segítőkész, úgyhogy gondolom a saját blogbejegyzése alatt is az lesz...
-
niof
veterán
válasz
RAMyMamy #7031 üzenetére
Igazából nem maradt bennem tüske, csak annyira biztos voltam a dologban már akkor, hogy ez működőképes lesz, hogy elhatároztam, hogy ha nem hibázik, akkor huzamosabb használat után visszatérek, és az orrod alá dörgölöm, hogy igazam volt. Ha rossz megoldás lett volna, akkor azzal jövök vissza, hogy neked volt igazad, és hogy vettem bele más kapcsolót. Tehát, ez egy nyitott kérdés volt, és így egy év után lezárom én is, az első variációval.
-
niof
veterán
Igazából, ha csak a böngésző kezelését nézem, csak ott 2 külön módon használom. 1.: Görgővel kattintva nyitom meg a hivatkozásokat új lapon, sokkal kényelmesebb, mint jobb klikk és a menüből kikeresni ezt az opciót. Aki nem ismeri, próbálja ki! 2.: A görgőt lenyomva tartva és az egeret finoman hátrahúzva megy a smooth scrolling az oldalakon, mondjuk olvasás közben.
Néhány más alkalmazásnál vannak dedikált funkciók a görgőkattra, plusz egy-két játékban is használom. Nem véletlen, hogy a dome kapcsoló megadta magát. Nem tudom más mennyire használja intenzíven, én elmondhatom, hogy igen. A metal-dome-nál mindenesetre eddig sokkal jobb megoldásnak tűnik.
És ennyiféle használat mellett sem vettem észre, hogy bármi gondja lenne. Persze, értettem az "okozhat" kifejezést, de nem okozott.
Amúgy elmentettem magamnak a bejegyzésedet, ahol az Omron helyett javasolsz más kapcsolókat, ha esetleg megfáradna, azok közül fogok szemezni, tuti nem térek vissza az eredeti megoldáshoz (Talán picit keményebb kapcsolót érdemes lenne kipróbálni, billentyűzet esetén is jobban szeretem a 60 g (cN) feletti kapcsolókat.). Mert bár kb. 0,5 mm-el off a pozíciója, mint ahogy az akkor készült képen is látható, mégis megbízhatóbban működik, az eddig tapasztaltak alapján. -
niof
veterán
válasz
RAMyMamy #7029 üzenetére
Fogom is. Igazából, mivel tökéletesen működik, egy misclick sem volt, sem működési bizonytalanság, ezért nem láttam értelmét, hogy más kapcsolót keressek bele. Sőt, szerintem sokkal jobb megoldás, mint a metal-dome típusú kapcsoló, ami eredetileg benne volt. Csak gondoltam elújságolom, hogy mert neked nem tetszett, és szerinted gány, attól még hibátlanul teszi a dolgát egy év elteltével is. Még ha a kezedbe adnám, ismeretlenül, és használnád egy darabig, akkor sem hiszem, hogy feltünne bármi. De persze leszólni le lehet... Az nagyon megy.
-
niof
veterán
válasz
RAMyMamy #6814 üzenetére
Csak mondom, eltelt lassan egy év, és tökéletesen működik, miszter hozzáértő...
#6815 Zaied
Akkor sem volt, és most sincs nyoma az átalad említett jelenségnek. Feszes és pontos. Pedig nem keveset volt ennyi idő alatt használva, mivel munkaeszköz. És köszöni szépen, jól van. -
niof
veterán
válasz
RAMyMamy #6812 üzenetére
Miért ne tudnám összerakni? Teljesen lazán elfér benne. Nincs útban semminek. Azért, mert 1db csavart nem lehet visszatenni? Na ne röhögtess! Te műszerész vagy, vagy csak valami hobbista? Csomó olyan szituáció van, mikor a gyári alkatrészt pótolni kell valamivel, pl. olyan készüléknél, amihez már "semmit" nem kapsz. Funkcionálisan semmit sem vesztesz, de működni fog. Ez miért probléma? Vagy te az ilyen készülékeket már meg sem javítanád, mert nem szép? Kicsit túltolod a pedánsságot. Vagy az üzletedet rontom egy más, használható megoldással? Hagyjuk.
Nem fog a végtelenségig így maradni. Majd rendelek hozzá kapcsolót, valami f@szát, mondjuk ALPS-et, abban a márkában megbízom, csak a helyettesítőt meg kell találni hozzá. De mint mondtam, ez most így teljesen jó lesz, hiszen hibátlanul működik. És bárki által kivitelezhető. -
niof
veterán
Sziasztok! Hátha valaki hasonló problémával küzd, és nem idegen számára a páka használat.
Adott egy Razer Viper Mini, amiben a napokban elkezdett halódni a görgő alatti mikrokapcsoló. Már elkezdtem új egeret keresni, mikor eszembe jutott, hogy ránézek, milyen a felépítése. Nem is a sokadik helyen, volt egy találat, ahol modolták a patkányt a fenti hiba miatt. Jó, hogy tartok itthon Omron kapcsolókat, most is jól jöttek!
A beteg:
A cseredarab a helyén:
A kerékkel:
Nincs 100% középen, de szépen kikkel, és tökéletesen működik.
Az Omron 3. lábát le kellett vágni, valamint a másik kettőt kicsit meg kellett csiszolni, hogy a furatba férjen, de kb. ennyi.
Remélem valakinek majd még jól jön!
Ja! Még annyi, hogy nyilván az Omron alatti csavart nem lehet visszatenni, de stabilnak tűnik anélkül is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Futás, futópályák
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Konteó topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Motoros topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek