Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• donki

senior tag

válasz RAMy #7181 üzenetére

Én azt nem tudom megmondani, hogy az egérnek van-e rejtett hibája, vagy bizonyos hardver/szoftver topológiák erre érzékenyek. Annyi biztos, hogy az egeret usb 2 portba raktam, a logitech vezetékes usb fejhallgatót egy másik hubba, pollingot lejjebb vettem, és most stabil a gépem, latencymonnal is teljesen jó értékeket kapok.
    A korábbi jelenségek (hálózat gyakori szakadozása, hang recseg, fps zuhanások, egér kurzor belassulás) nem jelentkeznek napok óta.
    Még egyszer, az egér és a fülhallgató együtt fektette meg a gépet, és potenciálisan a billentyűzetet is (de ez utóbbi valóban nem biztos), nem pedig az egér és a billentyűzet akadt össze egymással.

• donki

senior tag

válasz RAMy #7179 üzenetére

Tudom, hogy nem túl jók a switch-ek benne, ezért is dobtam ki, hiszen hihetőnek tűnt, hogy tönkrement. De a problémák már relatíve új korában megjelentek, ráadásul pl a ctrl ragadt be gyakran, ami azért mégiscsak ritkábban van használva, mint a wasd.
    Lényeg, ne becsüljük alá egy egér vagy billentyűzet rendszerre gyakorolt hatását!

• donki

senior tag

Talán nem ebbe a topikba tartozik, de lehet, hogy hasznos lesz mások számára amit írok.
    Logitech G604-es egerem van. Ez nem közönséges bluetooth, hanem lightspeed technológiát használ, 1000 Hz-es, azaz másodpercenként 1000 mintavétel.
    Én emellett használok egy USB billentyűzetet és egy usb logitech fejhallgatót. A billentyűzet sokáig logitech g910 volt, de tönkrement és kidobtam.
    És akkor a lényeg: arra jöttem rá, hogy az egeret szigorúan USB 2-es hub-ba kell rakni, és abban a hubban (tehát az adott sínhez tartozó semelyik usb-ben) nem lehet semmilyen másik eszköz! És a legjobb, ha nem hagyom 1000 hz-en, hanem lejjebb veszem. Én 125-re vettem most le, majd kikisérletezem meddig rakhatom vissza így, hogy most már egyedül van a hubban.
    És hogy miért volt erre szükség? Az USB portokban lévő eszközök megszakításai az egér brute force viselkedése miatt egymásra várakoznak, és ez idővel a rendszer egész stabilitását bedönti, a hálózati káryta (alaplapi és külön kártya egyaránt) rebootol (internet kapcsolat megszakad, akadozik), usb fejhallgató recseg, grafikus kártya akadozik. Szélsőséges esetben (ez ritka volt, de előfordult) a gép újraindul. A drága logitech billentyűzetemet kidobtam a beragadó gombok miatt, holott most már valószínűsítem, hogy az is az egér miatt volt.
    Az évek során routert cseréltem, teljes gépet cseréltem, de beragadó gombok, instabil net, akadozó grafika, recsegő hang végigkísérte az utóbbi 8 évemet.
    Mindvégig az egér volt a felelős a hibákért.

Új hozzászólás Aktív témák