Hirdetés
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Mobilhasználat külföldön
-
Mobilarena

Utoljára frissítve: 2016. 08. 20.
Egér vásárlásához: Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
RAMy
aktív tag
válasz
Nobbigstein
üzenetére
Az encodernek semmi koze a gorgo klikkhez, az egy kulon kapcsolo, altalaban gagyi 2 pines kocka.
Ebben 3 pines, ami meg azert nem jo, mert a nyomokajarol a gorgo tengelye kicsit le tud ugrani es akkor rosszabb/nehezebb lenyomni. Akar el is torhet a muanyag gorgo emiatt.
Sok mindent nem tudsz vele csinalni, szar a konstrukcio.
-
RAMy
aktív tag
válasz
elpescador
üzenetére
Semmi baj nincs ezekkel az egerekkel altalaban, valszeg kifogtal egy gyari hibas peldanyt. Es/vagy hamisitvanyt.
Erdemesebb magyar boltbol venni Ali helyett, mert akkor van garancia.Eger valasztos topikban tudnak mast ajanlani.
-
RAMy
aktív tag
válasz
elpescador
üzenetére
Masodik encoder problema lesz, csak forrasztassal cserelheto az alkatresz.
-
RAMy
aktív tag
válasz
Aprósólyom
üzenetére
Minek szarakodni ilyenekkel, amikor itthon is kapható, lekerekített szélű Corepad pöttyök léteznek...
Egérpadod valószínűleg élvezi a műveletet.
-
RAMy
aktív tag
A műanyag görgő takarításával semmit nem érsz, az placebo.
A görgő encoderbe megy bele a kosz, por és attól hülyül meg és/vagy mert gyárilag ócska és kevés az élettartama. 2-esnél előbbi (itt a fórumon sokak által istenített, de egy retek ALPS), 3-asnál utóbbi a helyzet (Kailh Green), mivel itt dustproof az encoder. Azt nem fogod kitisztítani sehogy se.
Csak az encoder új és tartósabbra cseréje (forrasztással) oldja meg a problémát, TTC Gold Dustproofon kívül szóra sem érdemes a többi.
Gladius III/Gladius III Aimpointba kivételesen külön JST csatlakozós kábellel megy az alaplapba, cserélhető forrasztás nélkül is. Én ezt javaslom... És mivel ez az egér amúgy is a hot-swap foglalat miatt szétszedhető, szépen félreteszed a hibás encodert és ha más baja lesz, akkor gariztatás előtt visszateszed... -
RAMy
aktív tag
válasz
Nobbigstein
üzenetére
Tipushibaja ennek az egernek (is) az encoder is, nemcsak a mikrokapcsolo, igy celszeru egyszerre cserelni oket, igen.
A gyari talpa retegelt, amugyis kukaba valo, igy felesleges a szep leszedessel szenvedni. Barmi mas upgrade konkretan.
Irtam neki, de nem tisztel meg, hogy valaszoljon, igy reszemrol targytalan.

-
RAMy
aktív tag
G703-as egerem van 8 eve, ugyanaz a Lightspeed technologia, 2. gepen mar, USB 3.0 portba dugva (toltokabel+adapterrel), mellette a bill. Semmi baja nincs semminek. Nalad van valami egyeni anomalia.
Meloban ugyanez az eger szinten Logitech irodai wireless billentyuzettel, szinten semmi baja.
Vezetek nelkuli Logitech eger vezetekes Logitech billentyuzettel tutira nem fog osszeakadni.
Gomb beragadas, duplazasnak valtozatlanul a switch lesz a nyomora, mechanikus, kopo alkatreszrol beszelunk. Tok mindegy, mit hanyszor nyomogatsz, elozo hsz-em: ez egy gyarilag otvar kapcsolo.
Nagyon ritka esetben gyari forrasztas elengedese is okozhatja, de ahhoz valami extrem gagyinak kell lennie a cuccnak (Logitechnel meg soha nem tapasztaltam osszeszerelesi vagy forrasztasi problemat) vagy pufolnod kell 0-24-ben. -
RAMy
aktív tag
válasz
PROTRON
üzenetére
Ha nem szereltel meg soha egeret, en nem ajanlom, hogy ezen kezdd el.
Csak a kapcsolo csereje oldja meg a problemat, mindenfele szerekkel valo fujkalas csak tuneti kezeles es ideig-oraig lesz jo. Minden egyes szetszedesnel a talp serul, deformalodik, kevesbe ragad. Szetszedeskor alap a talp csere.
Annak a konkret gorgo alatti kapcsolonak a cserejehez pedig forrolevegos forrasztoallomas fog kelleni, mivelhogy egy SMD tactile switch.
Ezekkel a rahazudott elettartam, 500 millio klikk baromsagokkal pedig nem kell foglalkozni, egyszeru marketing bullshit.
-
RAMy
aktív tag
Mechanikus billentyuzeteknel vannak leginkabb ilyen kapcsolok, egernel en meg egyedul a Huano Brown Shell White/Yellow Dottal talalkoztam, ami linearis, a 99.99%-a az eger kapcsoloknak taktilis.
Ebben, ahogy mar irtam, meg van forditva a switch rugo 180 fokban, emiatt nem ott nyomod le, ahol "kene", ezert lesz hangtalan a kattanas. Illetve attol, hogy a nyomoka alja sima, nem rezonal be kattanaskor.
(Viszont f@szsagot irtam elozoleg, meg lehet ugyan forditani a tetejet, hogy ne legyen silent, csak eppen olyan kemeny lenyomasi erzetu lesz, mint az allat, illetve a labkiosztas miatt nem fog mukodni, leteszteltem.)Szoval a kulonbseg a taktilis es a linearis kapcsolok kozott, hogy a taktilisnal erzed, ahogy fokozatosan nyomod le, a linearisnal viszont nincs fokozat, azt vagy lenyomtad, vagy nem. Kb. ezen a videon latszik, ugyan ez egy billentyuzet switch, de a lenyegen nem valtoztat (angolul nem art tudni hozza):
https://youtube.com/shorts/Xp3kQtzouB8?si=iq-7xJnZzp-bWa_yEgyebkent egy korrekt kapcsolo, Logitech egerekbe eleg jo a gyarilag silent, de gagyi kapcsoloval szereltek helyere.
Nem jon be mindenkinek, ez van. -
RAMy
aktív tag
A barna hazasok jok. (Ahogy irtam, ha nem tetszik, hogy silent, leszeded a tetejet es 180 fokkal elforgatod, igy lesz belole egy taktilis es nem silent kapcsolo. Esetleg meg a nyomokajat is ki kell cserelni hozza.)
A kis kockabol Kailh helyett Huano Silentet hasznalj, az atlatszo tetejut. Az 10 millio klikkre van hazudva es taktilis erzetu, teheted fogomb ala ugyanugy.
De az osszes silent puha lenyomasu lesz.
Tobbi pedig itt: https://logout.hu/bejegyzes/zaied_ajanlott_mikrokapcsolok_egerbe.html -
RAMy
aktív tag
3 pines helyere belemegy a 2 pines kocka, igen.
De sikerult a leggagyibb silentbol bevasarolnod, erre a Kailhre 3 millio klikk van hazudva, gyakorlatilag max par honapot bir. Ilyenbol is van Huano, atlatszo a teteje.
Huano Brown silentek csak olyan Logitech egerekbe lesznek jok, ahol a klikkek alatt feszito rugok vannak, pont ezert, mert tul puha a lenyomasa. Ez egy linearis kapcsolo a tobbivel ellentetben! (Egyebkent meg lehet benne forditani a rugot 180 fokkal es akkor nem lesz silent.
) -
RAMy
aktív tag
válasz
Körző Bálint
üzenetére
Valoszinu coil whine jelensegre gondolsz.
Nezd meg, hogy masik egerrel is csinalja-e.
Ha igen, akkor sajnos a gepedben valamelyik alkatresz okozza, lehet tap, videokartya, alaplap, barmi. -
RAMy
aktív tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Akkor meg is van a probléma. Rossz vevő került bele valszeg.
Csak Unifyinggal fogod tudni párosítani. -
RAMy
aktív tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Ha masik, full ugyanolyan vevoegyseggel sem tudod osszeparositani, akkor kuka.
De ha amugy Unifying vevos (mert mondjuk bill+eger kombo resze volt), es pl. Nanoval vagy Bolttal probalkozol parositani, akkor biztos nem lesz jo.
Aljan a kis piktogram mutatja, hogy milyen vevo kell hozza.
-
RAMy
aktív tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Bekapcsolaskor ad valami eletjelet, LED vilagit rajta vagy semmi?
Ritka gagyi kapcsolok vannak benne, raadasul gondolom meg jo hasznalt is, inkabb vegyel ujakat aprorol es azt forraszgasd...
-
RAMy
aktív tag
Fölösleges ilyenekkel b@szkódni.
A kézműves foglalkozáson kivágott talp széle éles lesz, szétcsiszatolja a szövet egérpadot. Ráadásul az ilyen nagyobb darabban kapható PTFE tele van adalékanyaggal, festékkel, nem fog olyan júl csúszni.
Univerzális, virgin-grade PTFE dot talp tökéletes.
Itthon már kapható a Corepad verzió (bár változatlanul egy rakat fos a ragasztója ennek is).
Pl.:
https://www.pcx.hu/corepad-skatez-dots-universal-diy-dots-0-75mm-egertalp-kit-cs28950-657996
https://www.pcx.hu/corepad-skatez-dots-pro-02-universal-diy-dots-0-85mm-optikai-egertalp-kit-csd0020-302050Majdnem full ugyanaz a kettő, mindegyikből 8db van benne, rosszak a képek. Csak vastagságban térnek el.
Vagy Hardverapró...
Nálam eddig az Ultraglide Ice dotokat semmi nem tudta überelni.
-
RAMy
aktív tag
válasz
Anonymus23
üzenetére
Barmilyen univerzalis kabel jo bele, en a parakabelr javaslom. A gyarirol le tudod vagni a toresgatlot es atrakni ra.
-
RAMy
aktív tag
Jesszusmaris, instant agyrak...
0 muszaki erzek, logika.
Neked biztos nem, talan a tobbieknek sem arulok el nagy titkot, de az a ket rugo a gorgo balra-jobbra dontes miatt van benne. Lehet fel se tunik annak, aki nem hasznalja ezt a funkciot... De igy tuti nem lehet normalisan osszerakni, vagy ha megis, hulyen fog allni a gorgo, 1-2 mm-rel magasabban, mint kene. Ezeknel mar par tized is szamit...
-
RAMy
aktív tag
Ettol a reddit poszttol kiegett a retinam.
A DPI+ kapcsolojanak haza megolvasztva, alatta levonek a nyomokaja kiszedve (miert??? szoftverben le lehet tiltani a gombot, ha zavaro), az optikai erzekelot sikerult nem csupan kicsit elhajlitania, hanem konkretan begyomoszolnie a gorgo mechanika ala.
Persze, barki bevasarolhat mikrokapcsolobol meg forrasztos cuccokbol, de akinek ennyire nincs az ilyesmihez erzeke, az inkabb ne nyuljon semmihez...
Vagy legalabb akkor nezne egy tutorialt hozza, tele van vele a net...
Ott van a bal switch mellett egy ellenallas, azt baromi konnyu lekapni pakaval, ha nem figyelsz. -
RAMy
aktív tag
válasz
ImpersonatoR
üzenetére
Dustproof encoderbe nehezen menne bele a kosz, por. A benne lévő fém elemek kopnak el, ezért megy tönkre. Nem fogod tudni szétszedni. Csak az encoder forrasztással való cseréje fogja megoldani a problémát.
Bárki más nyúl hozzá, mint a hivatalos szerviz, ugrani fog a garid, igen.
-
RAMy
aktív tag
-
RAMy
aktív tag
Az egy 130gf-es kapcsolo, amit irtal, olyat egerbe nem raknak gyarilag.
EVQP0E07K lehetne max, de arrol sincs szo itt.MX Master 3-ban 3 pines kinai Omron van a fogombok alatt.
3S-ben valami ocska kocka silent kapcsolo, talan Kailh.Felejtos mind a ketto.
Kailh GM 2.0 vagy Huano Silent Brown, ez 3 pines (a torzios rugos klikk mechanikahoz ebbe jo, es befer siman, ha a hatso, felesleges labat levagod).
Ha esetleg megis switch csere lenne a vege... (Hardverapron van alkatresz.)
A muanyag gombjai meg neha kicsit be tudnak szorulni es futan kattanni. Hogy pontosan mitol es hogyan, ne kerdezd, de mar en is lattam.
-
RAMy
aktív tag
Oszinten sajnalom, hogy ekkora nyomot hagyott benned a hozzaszolasom, de egy ev utan ideje lenne elengedni, nem gondolod?

Tevedesben vagy, ha azt hiszed, csak nekem nem "tetszett" (es a javitas ne legyen mar egy szubjektiv dolog, konyorgom!!!), hiszen Zaied is leirta, mi a problema. Valoszinu meg sok masik embernek is lett volna hozzafuzni valoja, de latva a reakcioidat, es azt, ahogy itt is es az egervalasztos topikban is allandoan a laikusok okoskodasa megy, ahelyett, hogy hallgatnanak a tapasztaltakra, kb. kar koptatni ezekre a billentyuzetet.
Es ennek margojara ez az utolso megjegyzesem hozzad.
-
RAMy
aktív tag
válasz
freeknight
üzenetére
Corepad, Esports Tiger vagy egyeb PTFE potyi talp.
Ha nem passzirozod bele az egerpadba az egeret, akkor nem fontos a szenzor kore is talp. -
RAMy
aktív tag
-
RAMy
aktív tag
Engem azert tiltottak le Vaterarol (ami kozben eMagos lett), mert a velem regen egy lakcimen lako, meg akkor kiskoru, hulyegyerek tesom rendelgetett parszor es nem fizette ki a csomagokat, nem vette at. Ezzel egyutt mindenkit, aki vele egy lakcimrol volt regisztralva. Hiaba csak pozitiv ertekelesem volt a sajat profilomon es hiaba regisztraltam joval elotte. Par eve akartam onnan venni valamit, de nem tudtam belepni. A mar eMagos ugyfelszolgalattal napokig leveleztem emiatt, vegen mar veszekedtem, csak eppen semmire nem mentem veluk, kb. fogyatekosak...
Szerintem nem nagy veszteseg, ha visszakapja a lovet, de kitiltjak onnan. Nem erdemes ott vasarolni amugy sem.
-
RAMy
aktív tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
En nem downgrade-elnem, ha mar megjavitom.
Probald ki, hogy mit csinal vele es utana vasarolj be.
-
RAMy
aktív tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Parakabelt honnan szerzel egy ezresert?
-
RAMy
aktív tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Ha szerencsed van, akkor csak meg van torve a kabele.
-
RAMy
aktív tag
G304/305-ből 2 verzió létezik, az újabbikat kaptad valósznűleg és az már csak a retek hubbal megy. Ez van.
(Hacsak nem Aliról vetted, mert az hamisítvány.) -
RAMy
aktív tag
Ez nem tul jo tanacs...
Kiforrasztaskor is oxidalodhat az uj egerben levo uj alkatresz, foleg, ha szar pakaval vagy nem jo technikaval tavolitod el. Raadasul encodert egyben kiszedni kb. a legnehezebb. Es csak a dragabb egerekben van gyarilag normalis tipusu, de ott sem mindben.
Hardverapron legalabb 3-an arulunk egerekhez alkatreszt amugy! Ugyhogy de, lehet kapni. -
RAMy
aktív tag
-
RAMy
aktív tag
Kb. igen, felevente gariztatod, vagy megcsinalod/megcsinaltatod normalisan.
TTC Silver encoder van benne, ami papiron elvileg a 2-3. legtartosabb fajta, valojaban pedig egy nagy lutri. Eleg sok eger elmegy vele evekig, masnal meg par het/honap utan meghibasodik. A Golddal is elofordul, de emezzel sokkal gyakrabban. Gondolom, itt is valami QC anomalia lehet...TTC Silver/Goldbol mar letezik egy ujabb, Dustproof verzio. Goldbol mar lehet kapni, szerintem nagyjabol egyforma a regivel erzetre, talan egy hangyanyival puhabb. A Silverbol meg nem talaltam sehol.
-
RAMy
aktív tag
Ezek, amiket leirtunk, mind jok. Ultraglide, Tiger, X-raypad. Mindegyik tomor teflon, vekony ragasztoreteggel. UG-nak ilyen szilikon szeru cucc van az aljan, amit vissza lehet szedni ovatosan, pl. ha rpsszul tetted fel vagy szet kell szedni az egeret. Sokkal jobbak a meretre vagott, parszaz forintos festett fekete/feher, retegelt szutykoknal (amiknek kb. fele szivacs vagy vmi ketoldalu ragaszto, esetleg ket vekony, puha teflon reteg van osszeragasztva.)
-
RAMy
aktív tag
Sokan teljesen kitérnek a hitükből a lekerekített szélű, univerzális pöttyöktől, de nem értem, hogy miért. Én is most ilyet használok, teljesen jók. Erre meg speciel pont az kell.
Ultraglide Ice, Steelseries QcK Medium padon, eddig nagyon bevált, kb. 1 hónapja tettem fel. Ezt le is lehet szedni és áttenni máshova (látszik is a képen), nem úgy, mint a Tigert, annak nagyon gagyi a ragasztója.

-
RAMy
aktív tag
válasz
chris0000
üzenetére
A kurzor remeg? Probald meg megtisztitani a szenzor lencsejet ovatosan fultisztito palcaval es lehetoleg 95+-os izopropil alkohollal. Ha nincs, akkor egy nagyon pici ablaktisztitot fujj a palcara, de csak epp, hogy nedves legyen, es akkor viszont ne forditsd fel az egeret, csak emeld meg, es alulrol torold meg ovatosan vele, majd hagyj neki 1-2 percet, hogy rendesen megszaradjon. Ha beazik a szenzor, akkor tuti kukasitos lesz.
-
RAMy
aktív tag
Valoszinu azert ajanlottak ezt, mert ar-ertek aranyban jo, de ez szerintem egy beleposzintu eger.
A forma, szenzor, mikrokapcsolo, esetleg kabel a fo szempont az ajanlott egereknel, de az alkatreszek cserelhetok (jobbakra). De hiaba van valamiben pl. optikai kapcsolo/gorgo, ha gagyi a szenzora, vagy kenyelmetlen a formaja, ezeken nem lehet segiteni.
Elobb utobb az 50+ ezres eger is megadja magat, ez nem egyedi eset.Javitassal kapcsolatos infokat privatban tudok adni.
-
RAMy
aktív tag
Hat pont a gyari kapcsolokkal van a baj, kinai Omron... Ugyhogy de, gagyik.

Ha tudsz angolul, egy kis tananyag hozza: [link]Tok mindegy, hogy 100 vagy 3 kattintasonkent duplaz, ha mar duplaz, akkor elszarodott es idovel egyre rosszabb lesz. Mivel garis, ezt cserelniuk KELL, de az a kerdes, hogy javitjak vagy cseretermeket kapsz-e. De ha javitjak is, ugyanilyen filleres szar kinai Omron fog max belekerulni (ok nem fogjak senkinek se moddolni, tehat jobb kapcsolora cserelni), valszeg gari idon tul fog elromlani es veheted majd a kovetkezot...
-
RAMy
aktív tag
Sajnos van ilyen, hogy a frissebb vezerlo szoftver/firmware csak ront a helyzeten.
Attol tartok, ha el is kuldod szervizbe, ugyanolyan gagyi, ha nem meggagyibb kapcsolot tesznek bele. Bontottam mar meg korabban szervizelt egereket, hat hadd ne meseljek... Legjobban akkor jarsz, ha cserelik ujra az egesz egeret. -
RAMy
aktív tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Azert azt tegyuk hozza, hogy ez a moka leginkabb csak tomor teflon talpnal mukodik, manapsag mar ez nem divat a gyari talpaknal (pl. Logitech osszes egeren a szivacsos, retegelt szutykok...).
Multkor jart nalam egy ilyen Naos eger, ha jol emlekszem, tomor talp volt rajta. -
RAMy
aktív tag
válasz
Atilla001
üzenetére
Szerintem engedd el az Omront, millió másik értelmes, gamer egérbe való kapcsoló van helyette. Kailh, Huano, TTC sokkal jobbak.
https://logout.hu/bejegyzes/zaied/ajanlott_mikrokapcsolok_egerbe.html -
RAMy
aktív tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Ennel az egernel kivetelesen nem a talp alatt vannak a csavarok! Ket gumi vedo bigyo alatt. Es hotswapos is a bal-jobb klikkje, szoval szerintnem alap, hogy szetszedi az ember es beleprobalja az extra kapcsolokat, amiket adnak hozza.
-
RAMy
aktív tag
válasz
tylerddd
üzenetére
Tegyel meg ra egy kis szalagot akkor.
Asszem egyszer nekem 2-3 retegbol sikerult megoldanom maszkoloval, ez a ful, pocok, akarmi kopik ki es utana elkezd lotyogni. Szorulnia kell, csak akkor jo.
Ha a masik egeren mindketto fedel jo, akkor nezd meg, ahova bemegy, lehet az is ki van kopva. -
RAMy
aktív tag
válasz
vaakuum
üzenetére

Amiről te beszélsz harmadikként, az a G-Shift gomb alapértelmezetten, de bármelyik másikat is a szoftverben be lehet álltani erre a funkcióra, bármelyik többgombos Logitech egéren és fordítva. Nálam pl. G703 DPI váltó gombjából lett G-Shift és azt lenyomva az oldalsó gombokkal állítom a hangerőt. De ez még mindig nem főgomb attól még, hogy 3 pines kapcsoló megy alá... Ezt próbálom megértetni veled, de látom, nem igazán sikerül...
-
RAMy
aktív tag
válasz
vaakuum
üzenetére
Nincs olyan, hogy 3 fő gomb. Bal-jobb a fő gomb, a középső egérgomb nem főgomb úgymond. A legtöbb mostani egérben már nem is a sztenderd, 3 pines kapcsoló megy a görgő alá, hanem alacsonyabb vagy magasabb 2 pines.
Szerintem fölösleges megsértődnöd olyan dolgon, amihez nem értesz és más meg aki igen, próbálna segíteni... Az az egér már valszeg úgy marad, a következőre próbáltam tanácsot adni...
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Horgász topik
- Milyen egeret válasszak?
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- BestBuy topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- Acer TravelMate Spin B311RNA- - Érintőképernyős
- Blue Coat AV510 A - Network Security Appliance - tűzfal
- Albis ULAF+ Acceed 1104 DT 4WP- SHDSL Carrier Ethernet CPE
- BIG-IP Single AC PSU for i2X00 (250W)(F5-UPG-AC-I2XXX) - új bontott dobozos
- Black Box ServSwitch Wizard DXS Digital ACR101A DVI - IP Gateway
- ÚJ könyv: Gloviczki Zoltán - A holnapután iskolája
- Huawei P30 Lite / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)