Hirdetés
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mobil flották
-
Mobilarena
▼▼▼ E-KÖNYV OLVASÓK ▼▼▼
A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott márkák listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!
Utolsó frissítés: 2026. április
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk a számodra legmegfelelőbb e-könyv olvasó kiválasztásában, a hozzászólásod mindenképpen tartalmazza az alábbi kérdésekre a választ:
■ Hány hüvelykes legyen a kijelző?
■ Mennyi pénzt szánsz rá maximum? (Lehetőleg konkrét összeget írj!)
■ Egyéb speciális kívánság (színes; írható; gombokkal kezelhető; magyar nyelvű szoftver; vízálló, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollyon
Korrektor
válasz
hockeyapu
üzenetére
Ha az aksi bírja, akkor nagyon sokáig lehet őket használni, a kijelzők nem mennek tönkre általában csak úgy maguktól.
2-3 éven belül meg úgyis csak cserélhető aksis eszközök kerülhetnek forgalomba, szóval érdekes lesz majd azt hogy oldják meg... lehet majd hajszálvékony lesz a kijelző üveg, hogy előbb betörjön és mindenképp vegyél másikat.
Nekem a Kobo Forma rendes utódjának a hiánya a jó indikátor, meg hogy eleve nem is nagyon van (inkább egyáltalán nincs) Mobius kijelzős olvasó azóta sem, valószínűleg nem véletlenül.
Mindenesetre következő olvasóhoz már be fogok szerezni több aksit is előre, ha eljön az apokalipszis akkor legalább majd olvasni tudjak, lol.Környezetvédelem szempontjából meg már "úgyis mindegy", ezek a sunyi húzások már nem osztoznak-szoroznak. Már több forrás szerint is a klímakatasztrófa elkerülhetetlen, még akkor is, ha most azonnal felhagyunk minden szennyezéssel véglegesen.
Persze törekedni kell arra, hogy minél kisebb legyen a kár, meg a szemét, de ezzel is csak az átlagember foglalkozik, a gyártók szinte egyáltalán nem. -
hockeyapu
senior tag
válasz
Meglivorn
üzenetére
Az eszközök bőven túlélik a gyártók által elképzelt Businnes-t, hogy szakadnának meg !
Vedd meg használd, de ne sokáig, dobd el és vegyél újat !
Egy 5 éves modell már ősöreg (szerintük) , nem éri meg gyártani hozzá semmit ? Ezzel ölik meg a bolygónkat !
Az Asszony 5 éves Samu tabletjéhez (ami hibátlan!) találtam méretpontos tokot, persze nem azt küldték, hanem egy univerzálisat, mert amit rendeltem már nincs ! Asszony legyintett és elfogadta. Már csak a beletörődés marad, vagy évekre előre gondolkozni és betárazni az elhasználódó kiegészítőkből !
-
Meglivorn
aktív tag
válasz
hockeyapu
üzenetére
Tableten én is ragasztottam, miután a gyári pattintós tokok gyakorlatilag megszüntek, de az ebook olvasó hátlapja valahogy kényesebbnek tűnt. Nem hajtogatós tok, sima book cover csak mágnesesen tartja az olvasót. A gyári fekete-naracs.
Még előtte csináltam sajátot (ahogy a tablethez) azt félretettem. Jó lenne azt valahogy mágnesezni de még nem jöttem rá a trükkre
-
hockeyapu
senior tag
-
MLA
aktív tag
Találtam egy érdekeset. Német tudásom nulla, de mintha ez bepattintós lenne. (Onyx Page)
[link] -
Meglivorn
aktív tag
válasz
hockeyapu
üzenetére
jah "könyvkötős" technikával mindig lehet jó tokot csinálni. Én is azt tettem elsőre., de aztán úgy döntöttem vadi új olvasóra még sajnálom a 2oldalas ragacsot, vettem egy eredeti mágnesest. Aztán ha az elrongyolódik, használom a sajátot (amit persze megcsináltam már előre )
-
BoB
veterán
válasz
üzenetére
Én inkább úgy fogalmaznék hogy botrányos.
A Forma-ra sem elérhető az inverz sötét mód (hivatalosan gyárilag), de az utód modellre, a sage-re igen... Vedd meg az újat ha kell a funkció

És persze fel lehet tenni pl. a koreadert, de ezt sokan nem tudják.
Én ezekért a szoftveres szándékos korlátozásokért büntetést szabnék ki
-
MLA
aktív tag
válasz
hockeyapu
üzenetére
Nem vettem tokot, amit lehet hozzá kapni, az nekem nem tetszik. (Még a Onyx Leaf 2-re valókat is megnéztem, állítólag a paramétereik milajra megegyeznek) De végül hagytam a csudába. Az olvasónak a legjobb tulajdonsága, hogy pici és vékony. Nem fogom ezt elrontani egy bumszli tokkal. Beleraktam egy bebujtatós "zokniba" és kész. Végül hátlapvédő fóliát sem raktam rá, nagyon kellemes a fogása. Majd vigyázok rá ha nem otthon használom.
-
bferke
csendes tag
válasz
üzenetére
Sikerült a Google drive tartalmát átvinni Kobo Clara-ra ez alapján : link Letölti a drive megadott mappáját, viszont csak Koreader segítségével találtam meg az eszközön a Koreader/mnt/sd/kobocloud mappában. Ezt be tudtam állítani alapértelmezett mappának a Koreaderben.
-
törölt tag
válasz
consono
üzenetére
Az egyik tesztben ezt írják.
Sajnos nem támogatja a felhőalapú fájlátvitelt sem a Google Drive-on, sem a Dropboxon keresztül, ahogyan az elérhető a Kobo Libra Color-on – azonban könnyen áttölthet tartalmat az eszközt egy laptophoz vagy számítógéphez csatlakoztató USB-C kábelen keresztül. -
hockeyapu
senior tag
válasz
Meglivorn
üzenetére
Ha kompromisszum mentes olvasó, akkor Onyx Boox ! De természetesen van akinek más is megfelel, nem rosszindulatból mondom !
Más: a Karácsonyi ajándékozás egyik fénypontja nálunk a könyv . Fiam nemes egyszerűséggel mindenkinek könyvutalványt ajándékozott !
Már nézem is mit fogok venni !
-
-
-
fPApi
őstag
válasz
Meglivorn
üzenetére
Pont ugyanezt az utat jártam végig azzal, hogy előtte volt onyx-om, így volt valós tapasztalatom is. A végeredmény más lett: nálam a PocketBook InkPad 4 lett a befutó. Több, mint egy hónapja megvan és úgy érzem, hogy jó döntés volt, nem hiányzik az onyx többlet tudása. Ebből is látszik, hogy mennyire különbözőek vagyunk.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
bferke
üzenetére
A gugli drive passz, KOReader és Calibre párossal tudsz wifin küldeni könyveket az olvasóra, én is így csinálom.
Előbbiben már benne van az integráció, Calibre-be pedig le kell tölteni a KOReader plugint.
Aztán Calibre-ben a Connect/share gomb alatt rányomsz a "Wireless device connection" gombra, ott megadod a belső IP címedet amit a router kioszt, plusz egy portot és jelszót. Ugyanezeket megadod KOReaderben és tudsz csatlakozni.
Onnantól fogva ugyanolyan lesz mintha kábelen csatlakoznál. -
Meglivorn
aktív tag
Kellemes Ünnepeket!
Csak saját nevemben írhatom miért vettem Onyx Boox-ot:
7-8"os olvasót kerestem, a 6 kicsi lett volna. Sokat vacilláltam melyik legyen (még karton mock-up verziókat is csináltam hogy lássam/érezzem milyen lenne
).
Kaptam kölcsön egy Inkpad3-at kipróbálni, boltokban megtapiztam amelyik olvasó csak elérhető volt.
Végül az döntött hogy szofteveresen a Boox ajánlja a legtöbbet (nem köt az amazonhoz, de nem kell vacakolni a konvertálgatással az ott vett könyveknél... ) nem mellesleg 7"on a legkönnyebb és legvékonyabb olvasó.
Én nem egy évre veszem, az előző telefonom is 6 évet húzott le, úgyhogy az a kis plusz mondjuk a Kobo-hoz képest megérte (pláne hogy tavasszal kifigtam egy akciót, becsúszott 100K alá).Plusz: öcsém tegnap egy transzplantációs műtéttel (új akksi
) sikeresen felélesztette a 2011-ben vett Nook (1.gen classic) olvasómat. Kiváncsi leszek mennyire használható manapság
-
törölt tag
válasz
consono
üzenetére
Neked nem, mert fel sem tűnt!
Amit raktál be képet nekem egyből feltűnt, a széles margó és a jó nagy hézagos szóközök. Vannak -- -még-------- akik nem --így akarnak -----olvasni, vagy nem akarnak ----- bajlódni vele, hogy megszüntessék.
Amazon nem nehezítené a Koreader felrakását akkor igazad lenne. Nem felel meg a gyári szoftver, akkor telepítsétek fel a Koreadert... -
bferke
csendes tag
Kobo Clara BW -re szeretnék könyveket másolni. Kábel segítségével sikerült. Sajnos a gépem USB csatlakozója bizonytalan ezért szeretnék wifin, vag bluetooth.on fájlokat másolni. Már 3 órája próbálkozok, de nem megy. (Nickelmenü már fent van rajta, bluetooth párosítás megvolt, de nem vitte át a könyvet)) Előnyben részesíteném a google drive-ot ha lehet.
-
consono
nagyúr
válasz
üzenetére
Nem az esztétikai érzék a kérdés, hanem hogy az a fél százalék minőségjavulás megér e bármennyi munkabefektetést...
Igazán nálam az van, hogy ha olvasok nem is "látom" a szöveget, a margót, az elválasztásokat, csak a történetet. Nyilván ki tud zökkenteni, ha valami nagyon rossz, pl. egy rossz elválasztás, vagy elírás, de én pont nem szeretem, ha kiér a szöveg a kijelző széléig... -
törölt tag
válasz
csendes
üzenetére
Az Androidon milyen reklámról beszélsz? Könnyen feltelepíthető a Koreader ha van rá igény.
Kindle PW 11 40k-val olcsóbb, azért már az ember negatív margózik és a Hyphenate This-t is ráküldi a könyvre.
Már ha igényesebb az ember és van esztétikai érzéke, igaz a többségének megfelel ahogy van, gondolom neked is... -
csendes
addikt
-
törölt tag
válasz
csendes
üzenetére
Vannak akiket zavar az Amazon rendszere.
Nem akarnak reklámokat látni.
Jó, vesz reklámmenteset.
Zavarja az Amazon olvasóinak az elmaradott beállításai.
Ez már gond, mert a Koreader telepítését nehezítik.
Szóval ha az Amazom már szóba sem jöhet a PocketBook, Kobo vonalon nem találja meg a számításait, akkor marad az Onyx Androidos olvasói, nem olyan bonyolult ez. -
-
csendes
addikt
válasz
Cs1csó
üzenetére
Nem erről beszéltem. hanem arról, hogy mennyire éri meg egy android alapű e-ink olvasóért (Play Store-ral) jelentősen többet fizetni mintt egy "síma" e-ink olvasóért hasonló műszaki paraméterekkel. Például Onyx Pages és Kindle PW 5/6, nyilván az utóbbit a éegkedvezőbb beszerzési árral számolva.. Erre írtam, hogy szerintem a legtöbb esetben, vagyis amikor tényleg csak olvasni akar valaki, nem éri meg.
Egyébként nincs azzal gondom, hogy mások másként gondolják ezt. -
Cs1csó
titán
válasz
hockeyapu
üzenetére
Ha már karácsony+Woody Allen akkor egy örökbecsű, Kern András tolmácsolásában:
"elég lett volna egy nyakkendő is" (Facebbok linelt videó) -
hockeyapu
senior tag
válasz
Arolotifar
üzenetére
Szerintem meg szándékos provokáció !
És különben is ('Szeressük és ne bátsuk egymást gyerekek ! Kit kell megfojtani? ' Woody Allan )
-
Cs1csó
titán
válasz
hockeyapu
üzenetére
Sajnos jogos a kifakadásod. Egyszerűen továbbra is mindig tisztázni újra és újra, hogy egy e-papírral szerelt eszközön olvasni TOTÁLISAN más mint egy LCD monitoron (legyen akármilyen nagy) vagy okostelón (AMOLED, LED, LCD teljesen mindegy)
Szerintem itt még nagyobb a különbség mint a másik nagy harctéren:
KONZOL VS. PC
-
-
hockeyapu
senior tag
válasz
Arolotifar
üzenetére
Nem a modellre értettem (bár tényleg ez a legjobb
) hanem a márkára !
-
-
hockeyapu
senior tag
válasz
hockeyapu
üzenetére
Először is kellemes Karácsonyi ünnepeket mindenkinek !
Másodszor pedig utólag szeretnék elnézést kérni a topictársaktól (Bozektől külon) , mivel most 4 éve, hogy először beköszöntem a topicba és azóta rongálom a népek idegeit! Esküszöm nem szándékosan, szimplán csak direkt !
Szóval, sok-sok új könyvet és e-book olvasót kívánok a könyvek szerelmeseinek !
Ja! És még mindig az Én olvasóm a legjobb !
-
Sonja
nagyúr
Én 2 napra állítottam. Ha nem nyúlok hozzá 2 napig, akkor nem is fogok hamar olvasni, így nyugodtan kapcsoljon le.
Így használtam a Nook és PocketBook olvasóimat is. Hogy mennyivel merül hamarabb, azt nem tudom. Talán redditen van erről valakinek tapasztalata. Viszont szerintem ezzel ne is foglalkozz, ha neked így kényelmesebb! Kikapcsoltad és használd, ez a lényeg.
Legfeljebb majd többször töltöd, na bumm. 
-
Cs1csó
titán
válasz
csendes
üzenetére

E-ink paper ≠ LCDSzöveg olvasására digitális tartalom esetén nem létezik jobb megoldás mint az e-papír.
(Szemkímélőbb és energiatakarékosabb bármely más technológiától)Nyilván egy PH!-s cikket én is monitoron vagy okosteló kijelzőjén olvasom, de a "Háború és béke" c. regénybe már nem ezeken vágnék bele.
-
-
MLA
aktív tag
Pár nap használat után azt kell mondanom az Onyx Boox Page egy tuti kis kütyü. Gyors, könnyű, pici, tényleg mintha egy kis füzetet tartanék a kezemben. A gyári olvasó nekem nem jött be, de miután az androidnak hála felraktam a Moon + readert minden happy lett. Egy dolog idegesít. Ha a kikapcsoló gombot megnyomom és egy kis időre leteszem (ilyenkor halványan a kijelzőn a power off, like a tablet, unlike any tablet felirat van) semmi másra nem éled fel csak a kikapcsoló gomb hosszú megnyomására, de akkor meg olyan mintha újra indulna és elég hosszú ideig tölt be, és a főképernyővel indít nem az olvasott könyv adott lapjával amivel leraktam. Lehet ezzel valamit kezdeni?
-
hockeyapu
senior tag
-
csendes
addikt
válasz
hockeyapu
üzenetére
Abban nagyon jó a KOReader, hogy megy Kobo-n, Pocketbook-on, Android-ra is lehet telepíteni, sőt még a régebbi Kindle-kre is.
Másrészt nemcsak Calibre-n keresztül az eszközöket "sync"-elni (hogy lehet ezt jól magyarra lefordítani?), hanem lehet használni felhővel is: [link]. Így mondjuk, két e-olvasóval, egy androidos mobillal és egy androidos tablettel is félbeszakítás, keresgélés nélkül lehet lehet olvasni négy különböző eszközön.
A Kindle-nek, a Kobo-nak és a Pocketbook-nak is van androidos és iOS app-ja, de ezt más gyártók e-olvasóival már nehézkes együtt használni. -
-
sunset
csendes tag
válasz
hockeyapu
üzenetére
Nekem mindegyik Onyx-on csak a Koreader van használatban.
Kipróbáltam az összes olvasó progit-messze a Koreader legjobb, a legjobban testreszabható.
Kilépni pedig egy mozdulat. A gesztuskezelőben beállítottam a jobb felső sarkot a kilépésre. De nagyjából akárhova is állíthattam volna.
Tökéletesen működik.
De kinek melyik olvasó program a szimpatikus-bőven van választék szerencsére.
-
hockeyapu
senior tag
válasz
fattyu
üzenetére
Nem látom mitől jobb a Koreader, mint a többi (legalábbis az Én gépemen !)
3-4 féle progit is használok és mindegyik egyszerűen kezelhető, középre koppintok és bejön az alsó felső menű, ahol azt állítok, amit akarok ! A koreaderből meg alig bírok kilépni is !
A könyvtárkezelési problémákat meg végképp nem értem !
Oda teszem és szervezem a polcon a könyveimet , ahova Én akarom !
-
hockeyapu
senior tag
Miért favorizáljátok annyira azt a Koreadert ?
-
hockeyapu
senior tag
Sehol nincs a betűméret ! Nagybácsi a végén (95. év) 1 oldal egy betű, és megírta az önéletrajzát !
Mindenkinek, ami jól esik ! -
Sonja
nagyúr
Utáltam mindig a kis betűket, de nagyon. Most, hogy romlott a szemem és szemüveg kell, még inkább jobban szeretem a nagy betűket.
Az olvasókat meg nem nagyon szeretem eladni (eddig csak a legelsőt, egy Kindle Touch-ot adtam el), mert túl keveset szoktak értük adni. Inkább megtartom, mert sajnálom őket.
Ez az én hülyeségem.
Amúgy meg az Inkpad 4-et bátyám használja (ágyhoz kötött mozgássérült). A Kobo Glo HD-hez vettem új akkut (utángyártott), a régi már nem volt jó. -
Apollyon
Korrektor
válasz
üzenetére
Mivel képtelen voltál utánanézni és a saját értetlenségedet másokon kéred számon, tessék:
E-Ink weboldalról példa: [link]E Ink Carta 1300 technologyCTM Front Light, Warm and Cool color
A világítás a kijelzőbe van építve, az Amazon és társai a kijelzőt magát (ami tartalmazza már a világítást is) csak beépítik/beépítettetik bérgyártókkal a saját hardvereikbe.
Amúgy is 1-1 eszköz árának a túlnyomó részét a kijelző teszi ki, szóval nem véletlen hogy annyira problémás a kijelzőgondok kezelése. Ezt meg lehet köszönni a kedves monopol gyártónak. -
Sonja
nagyúr
Megjött a TEMU-ról az Onyx Boox Page-hez való tok. Pontosan ilyet szerettem volna!
Ilyen, ha valakit érdekel.

-
Sonja
nagyúr
Tokot Aliexpressen találsz, most nagyon olcsón!
Magyaroknál semmi, még Allegro-n se találtam. 
Szerk.: Én is Temu-ról rendeltettem, de ott is hamar elfogyott.
Sajna még mindig nem jött meg a tok.

-
-
BoB
veterán
Érdekes hogy itt van 3 Kindle egymás mellett, mind max fényerőn és zéró melegfényen van, és mégis mennyire más:
Innen: [link] -
hockeyapu
senior tag
InkPad 4 vagy Onyx Boox Page?
Ez komoly ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Vezetékes FEJhallgatók
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen okostelefont vegyek?
- Projektor topic
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Építő/felújító topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Futás, futópályák
- AMD off topik: VGA, CPU, APU és minden, ami AMD
- További aktív témák...
- Szép állapotú Apple iPad Pro 3 gen 256GB, 92% akku, 12 hónap garancia!
- iPad Pro M4 11" 256GB wifi+ cellular 2028.10.30. Apple jótállás
- újszerű iPad Pro 11" (4. generációs) (2022) M2 chip Wi-Fi 128GB space gray szürke ajándék
- Újszerű Apple iPad 10th Gen 64GB, Wi-Fi, 99% akku, 12 hónap garancia!
- Szép állapotú Apple iPad Mini 6 64GB, Wi-Fi, 87% akku, 12 hónap garancia!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C Dock Gen2 (akár 3x4K felbontás)
- ÚJ Acer Nitro V 17 AI - 17.3"QHD 165Hz - Ryzen 7 260 - 16GB - 1TB - Win11 - RTX 5060 - 3 év Gar - HU
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Samsung Galaxy A25 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciaval
- GAMER PC! i5-14500T / RTX 4070 / 16GB DDR5 / 512GB NVMe / 650w Gold!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ha te mobilon akarsz olvasni, a te döntésed, de azért ne hasonlítsuk össze a mobilt az olvasóval...

Felső sor: Onyx Boox Page, PocketBook Inkpad 4

Dr.NX