Hirdetés
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mobil flották
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
▼▼▼ E-KÖNYV OLVASÓK ▼▼▼
A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott márkák listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!
Utolsó frissítés: 2026. április
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk a számodra legmegfelelőbb e-könyv olvasó kiválasztásában, a hozzászólásod mindenképpen tartalmazza az alábbi kérdésekre a választ:
■ Hány hüvelykes legyen a kijelző?
■ Mennyi pénzt szánsz rá maximum? (Lehetőleg konkrét összeget írj!)
■ Egyéb speciális kívánság (színes; írható; gombokkal kezelhető; magyar nyelvű szoftver; vízálló, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Meglivorn
aktív tag
Mindig vicces látni hogy mennyire nem képesek az emberek a saját használati módjukon kívül mást elképzelni

Fogadjuk már el hogy lehetnek mások az igények, és ahhoz keressen valaki eszközt, nem reflexből lehülyézni a mésikat mert "bedőlt a merketingnek" -
válasz
pietrrr
üzenetére
Nem sértettség, csak jó lenne tisztában lenni pár dologgal. Különböző készülékeket hasonlítotok össze, így erős sarkítás, hogy mindegyik lassú. A példának felhozott MobiScribe például 4 magos ARM Cortex A53 procival(1.5 Ghz) rendelkezik, az én Onyxomban pedig 8 magos, 2 Ghz-es van. Eléggé számottevő a különbség használat közben....
A mobilt és az olvasót meg szintén nem fair összehasonlítani, nem egy kategória, de a végén mindig erre lyukadtok ki. Nyugodtan ignorálj te is, mert a heroinon kívül mást úgysem tudsz felhozni példának. Köszönöm
-
-
fPApi
őstag
válasz
Arolotifar
üzenetére
Én egyáltalán nem "ekézem" ezeket. Szerintem is jó annak, aki kihasználja a nyújtott többletet. Nálam kiderült (5 év alatt, ami már elég hosszú), hogy nem használom ki és mivel a pénz is számított, váltottam (ha nem számítana a pénz, akkor továbbra is onyx-ot vennék)!
-
Meg ugye egy olvasót hosszú távra vesz az ember
Két éve van meg az Onyx és nem cserélném másra. Miközben olvasok vagy olvasás közben a helyesírási, stb. hibákat javítom, tudok pl. zenét is hallgatni
Tudok diktálni, levelezni... Tudom, másoknak ez nem fontos, de nekem igen.
Ezért nem értem, hogy miért kell folyton ekézni az Androidos eszközöket
-
fPApi
őstag
Akkor itt egy valós tapasztalat:
Onyx Boox Nova Pro-t használtam 5 évig (most cseréltem le inkpad4-re). A tapasztalatom:
- Természetesen gyorsabban merül, de nem vészes, Mindent kikapcsolva az elején 2-3 hetente kellett töltenem. Viszont, ha használni akarod azt, amit tud, és nem kapcsolod ki a dolgokat, akkor már jobban merül (akár pár naponta is tölteni kell).
- Nagyon hasznos, hogy bármit le lehet tölteni. Ugyanakkor miután megtaláltam a koreadert, szinte semmit nem töltöttem rá (főleg, mivel az egyéb appok a telefonhoz szokottakhoz képest gyatrán lassúak, alig kezelhetőek, stb.). Tehát ez egy olyan lehetőség, amit a kipróbálás után már nem igazán használtam.
Kb. 2 hónapja használom az inkpad 4-et, és teljesen elvagyok vele, semmi nem hiányzik az onyx-ból és hát jóval olcsóbb volt. Ja igen, a múlt héten töltöttem először (a beállítások után), de még akkor is 10%-on volt.
Szóval én úgy látom, hogy (mint általában minden esetben) a használattól függ, hogy kell-e valakinek egy androidos olvasó, vagy elég a szokásos! Persze, ha a pénz nem számít, akkor meg nem kell gondolkodni, mert alapból jó az onyx! -
válasz
Cs1csó
üzenetére
Tehát fogalmad sincs róla, csak leírod az elképzelésedet.
Értem. Nekem volt már pár Kindle és PB olvasóm is évekig. Soha nem jutott eszembe, hogy megkérdőjelezzem a létjogosultságukat.
Valakinek az a tudás elég. De ugyanakkor el kell fogadni, hogy másoknak mások az igényei. Nem kell ezen állandóan lovagolni. Békében megférnek egymás mellett. -
Cs1csó
titán
válasz
Arolotifar
üzenetére
Van PB Touch Lux 5-öm, nem olyan erős a hardvere mint egy Onyx-nek és nem mennek rajta android appok de nem is volt rá eddig igényem, hogy fekete fehérben futtassak bazi lassú képfrissítés mellett appokat arra ott az okostelefon.
-
MLA
aktív tag
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Lehúzod a "redőnyt " - Beállítások - Takarékos akkuhasználat - Töltöttség százalékos kijelzése
-
pècsimunkás
addikt
Sziasztok!
Az PB Inkpad4 nem írja ki, hogy hány százalékon áll az akku.
Lehet láma kèrdès, de az istennek sem találom sehol a menüben.Egyèbkènt szabin vagyok 12.-ig, haza hoztam a kis e- book- ot.
Èdesanyámnak nagyon megtetszett.
Unokahúgom imádja a fantasy könyveket, most èppen az Óramágus sorozatot olvassa, úgy tűnik, èdesanyám is elolvassa, az unokája unszolására, az olvasómon.
Szóval itthon hagyom, had használja, aztán ha tetszik neki, akkor vègleg megkapja, èn meg veszek magamnak egy másikat
. -
-
-
Ébri
senior tag
válasz
pietrrr
üzenetére
De szerintem ez nem kritika, simán tény. Ettől függetlenül nekem is szóba jött Onyx két végső befutó közül legutóbb, erősebb hardver, több tudás, s mindenki el tudja dönteni, megéri -e neki a (nagyobb akku miatt nem lényegesen) gyakoribb töltögetés magasabb ár mellett a nagyobb rugalmasságért.
-
törölt tag
-
hockeyapu
senior tag
A lényeg, muszáj valami negatívat írni a Boox-okról!
Semmi gond, vegyétek a jobbnál jobb olvasókat Én meg maradok a pocsék Booxnál !
Hiába írtam le számtalanszor, hogy ha kikapcsok mi dent hihetetlen lassan merül !
De nekem senki ne higgyen, csak 4 éve használom a Boox-ot
-
bizi990
senior tag
Köszi!
-
Cs1csó
titán
válasz
üzenetére
ezt írtam én is jobban merül, tudom miért, a PocketBook-nak valami Linux alapú saját rendszere van, az olvasóra optimalizálva ezért bírja tovább.
Az Onyx meg rendes Android mint ami a telókon van, csak ugye régebbi, és nem is úgy frissítik, így előbb-utóbb az Android rendszerrel járó előnyök eltűnnek mert nem fog már rajta futni.külső alkalamzás.
De amúgy sem látom értelmét, hisz már mindenkinek van okostelója, repszonzívabb kijelzővel, intenzívebb színekkel.De nem akartam ezt végigírni, eleg annyi jobban merül, a rendszere miatt.
-
törölt tag
válasz
Cs1csó
üzenetére
Ennek semmi köze a topiklakókhoz, ha nem vágod, hogy az Androidos olvasó ugyan akkora akku-val gyorsabban merül akkor nem értesz hozzá szoftverileg.
Ez olyan mint telefonoknál ugyan akkora akkuval az iOS gazdaságosabb, tehetsz az Android alá akár milyen procit.
Jó, az Apple Bionic proci is gazdaságos de akkor is látszik a különbség. -
hockeyapu
senior tag
válasz
Cs1csó
üzenetére
Letesztelted saját kézben az Onyx-ot, hogy gyorsabban merül? Vagy csak úgy gondolod?
Természetesen le lehet gyorsan is meríteni, ha azt a sok mindent használod , amit más olvasók hírből sem ismernek !
Az Onyx Boox nem merül gyorsabban mint bármelyik olvasó, ha csak olvasol !
-
bizi990
senior tag
válasz
üzenetére
Ahogy írtam is hozzá jött még a drága (de kijelzőt kapcsoló) tok 40$, szállítás myus-hoz ~17$ és myus.com 60$-ja a magyarba szállítással (ez felezhető elvileg). Így szűken 220$ körül van, ami még mindig kb fele annyi ár, de cserébe, ha gond van vele, akkor vagy nincs garancia vagy el kell postázni amcsiba.
@hockeyapu : és amikor 2 csillagot akarsz adni, akkor nem engedi emag, mert nem reklamáltam az eladónál. ~10eFt-nál nem akartam még az időmet is vesztegetni.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
üzenetére
de nincs olcsón minőségi olvasó.
A kijelző a túlárazott, a körítés csak filléres tétel mellé. Freescale meg hasonló szuperlassú processzorok amiket e-olvasókba tesznek telefonban már elviselhetetlenek lennének. 1-2 GB RAM meg 64 GB tárhely is vicc pénz ma már.
Az elmúlt 15 évben nem sikerült olcsósítani a kijelzőt, csak a kicsi, nagy tételben vásároltak olcsóbbak E-Inknél, mint pl. a lidl árcédulái.
A szoftver más kérdés valóban, de ide nem is kell sok minden, a hardver már bírná a korábbi Androidot, legalábbis nálam a koreader már simán meríti annyira a libra 2-met mint ha droid futna rajta, szóval nekem igazából már mindegy is ilyen téren hogy merítős droid, vagy energia spórolós valami.
Ez persze az alap firmware-en is múlik, a stock Kindle-ökben állítólag hw és sw megoldás is van az energia spórolásra. Szóval lehetni lehetne, csak nem akarják a többiek.
Amazont nem tudom, de Kobonál állítólag közel nullszaldós az olvasókon a haszon, főleg hogy valszeg ki van adva a komplett gyártás más vállalkozóknak. Gondolom ezért is túlárazott a "gyári" tok is. -
bizi990
senior tag
@Cs1csó
én is magyarból rendeltem. Nekem is már elég drága volt az onyx, főleg, hogy két hónapja kezdtem ismét olvasni.
@Apollyon
Megpróbálom.
@borix
remélem ez tartós lesz -
törölt tag
válasz
Apollyon
üzenetére
Van élet, pl az amazon oldalán található mindenféle olvasó de nincs olcsón minőségi olvasó.
Még ha a kijelző, akku és a proci téren elfogadható is, (akkor már nem olyan olcsó) kérdéses, hogy szoftveres fronton mennyire elcseszett de ha még az is ok, a tartósság még akkor is kérdéses. -
Cs1csó
titán
válasz
bizi990
üzenetére
Itt a topiklakóknál - akik jellmezően Magyarországon élnek és itt vásárolnak nagy ritkán Kindle-t külföldről - ez a négy márka vált be, Nekem pl. PB Touch Lux 5 van. Olvasásra több mint tökéletes, lassan merül de egyéb dologra nem nagyon alkalmas talán még szótárazásra.
Mivel a hardver és a szoftver ki van centizve az olvasásra nem túl acélos már a menübe sem járkálni ehhez ugye jön az E-ink panel alapban lassú válaszideje és az élmény nem a legjobb de mint írtam az idő többségében nem a menüben kajtatok hanem olvasok.Az utóbb időben a KOBO sem túl meggyőző, az Amazon hozzáállása valahogy alapban nem jön be az Onyx pedig drága - persze ezért adnak erős hardvert több mindenre használható szoftvert, plusz hátrány ugye a gyorsabb merülés.
Bár szerintem minden eszköz amit tölteni kell bőven megoldható, hogy "sose" merüljön le csak ehhez fegyelmezettség kell, és odafigyelés.
Egy munkatársam telója a melóhelyen mindig töltőn lóg épp hogy van benne kraft, sokszor nem tudom, hogy azért hogy nem otthoni áramot fogyassza vagy simán nem foglalkozik vele, hogy otthon töltse. -
bizi990
senior tag
válasz
csendes
üzenetére
Nem írtam, de én a MobiScribe B&W-ot vettem részben a linkelt cikk és részben az itt a színesekről általánosan írtak miatt.
Néztem, olvastam teszteket.
Az előző (Origin) verziójáról kicsit több infó volt, de BW-ről is olvastam hosszabb tesztet (szerintem goodreader-en, de nem találom) és több videót megnéztem.
Ami miatt emellett döntöttem:
- 7,8" : friss szemüveges vagyok, eddig 10" samsung tableten olvastam, féltem 6"-tól
- android: MoonReaderPro párti vagyok és szinkronizálj mindent mindennel híve
- lehet tévesen, de úgy emlékszem, mintha Onyxnál jobb háttérvilágítást írtak volna
- fizikai gomb a háttérvilágításnakAmi meghatározó volt, de nem tudom mennyire fogom használom:
- ceruza: covidig samu tableten jegyzeteltem megelégedéssel, most már többnyire LogSeq-et használom, pedig notim is ceruzás
- bluetooth olvasás közben hallgatni valamitAmi hangzatos, de igazából nem számít:
- vízálló(!)
- amerikai gyártmány
- nekem tetszik a hátulja, bár vettem hozzá tokot
- nem elterjedt, pl itt egy szó nem volt róla
- van hangszórója!
Ezt a feature-t Onyx-ba kaptam volna meg gondolom 100 felett, talán nem is kicsivel. Kindle a zártság miatt egyáltalán nem opció - van amazon prime tv stickem.
És ami eldöntötte: 100$ + 40$ a tok.
Persze myus.com (my ass inkább) megszívatott 24$ helyett 60$ (ha lesz kedvem reklamálok), de mindegy, rászántam.Eddig boldogan használom (MoonReader; Instapaper; Chrome [hogy olvassam ezt a topicot
])!
És hogy ne csak önigazolás legyen, ami nem tetszik:
- legalább egyik oldalon lehetne szélesebb káva, mert nem kényelmes, gyakorlatilag rossz fogni tok nélkül.
- nincs fizikai gomb lapozásra
- a kérdésnek írt villanás. (Akkor ez nem normális, sejtettem
Nagyon szorítok, ma eddig egyszer se jött elő.)Január 1-től használom és első olvasóm, ezért objektív véleményt nem tudok róla írni.
Tudom/tudtam benne van a pakliban a mellényúlás, de 140$ nem sok, a másik 60$ a myus-os tapasztalat miatt belefért.
@Csicsó
Az hogy mi elfogadott márka ebben a topicban az nem érdekel, akkor nem is fog más bekerülni. A vélemények, tapasztalatok a fontosak számomra a fórumból és - bár itt még nem kérdeztem, de - a segítőkész társaság. Illetve most kérdeztem és máris ketten válaszoltatok, köszönöm! -
hockeyapu
senior tag
Figyelmeztetés !
Aki az Emagról rendel, semmit ne vegyen, ha lehet, amit nem az Emag forgalmaz !
Vagy legalábbis nagyon nézze meg, honnan van, majdnem minden esetben ugyanazok állnak a háttérben !
Nekem az elmúlt 2 hónapban 5 ből, 5 mínusz (különböző termékekről van szó) !
Nem egyszerűen, hogy nem azt kaptam, amit rendeltem, hanem használhatatlan volt a termék !
Az ár alatt ott van a forgalmazó feltüntetve és sokszor még így sem az amit ott látsz, hanem a végén meglepődsz, hogy ez is onnan jött !
Pozitívum, az Emag minden esetben gyorsan visszaküldte a pénzt, de nem ezért rendel az ember !
Akartam egy ebook readert rendelni ajándéknak, de nem onnan fogom !
Az Extrém Digital meg nyugodjék békében, amit az Emag kicsinált (bekebelezett)!
-
bizi990
senior tag
Ebook olvasót kerestem és hirtelen felindulásból MobiScribe Wave-et vettem. Még sok-sok éve vettem lányomnak olvasót, de igazából nem olvastam rajta és akkor még nem is nagyon volt háttérvilágítós.
Szilveszter előtt jött meg, kb 10-20 órát használtam, de van egy furcsa jelenség és nem tudom ez normális-e. Szerencsére egyre ritkábban, de előfordul, hogy a háttérvilágítás (tehát nem a pixelek váltása) villan egyet, mintha egy pillanat alatt lemenne a fényerő és utána visszamenne kicsit világosabbra. Úgy érzékelem nem kikapcsol és visszakapcsol, hanem egy pillanat alatt lecsökken és utána visszaerősödik. Az elején 4-5 oldalanként csinálta, most már van hogy 1-1,5 óra alatt se csinálja.
Fényerő, színhőmérséklet felületről állítható, nincs automata (fényérzékelős) módja.
Hibának gondolnám, de hátha... -
Attól függ mit értesz könyvtár alatt? A KOReader saját mappakezelője a felső menüben jobbról a második (iratszekrény) ikon. Ha az olvasó saját fájlkezelőjéből indítasz a könyvre bökve és oda térnél vissza, akkor a felső hamburger menüben kilépés, vagy csak váltasz az alkalmazások között.
-
MLA
aktív tag
Lehet egyszerű lesz rá a megoldás, de nem találom. KOReaderben ha elolvastam egy könyvet hogy lépek vissza a könyvtárba?
-
-
csendes
addikt
válasz
Hegyirabló
üzenetére
-
Sziasztok!
Szomszédom Koboján (nem tudom pontosan milyen), szerinte csak úgy a semmiből, megjelennek néhány kilobájtos állományok, egy-két karakter tartalommal. Én azt gondolom, vagy vírusos a gépe, amiről felteszi rá a könyveket, vagy valamit elnyomkod, és ő maga hozza létre ezeket a fájlokat. Idős.
Van valami ötletetek?
Köszönöm! -
Cs1csó
titán
válasz
Arolotifar
üzenetére
11 helyen vagyok fenn és ungarische nyelven nem találtam.
-
PROHARDVER!
Elég lesz az off-ból, van e-book reader off topik, köszönjük.
-
-
Cs1csó
titán
válasz
sicc_innen
üzenetére
Már ránéztem
nincs. Még. -
Apollyon
Korrektor
válasz
sicc_innen
üzenetére
Mondjuk annyira sok civilizációt nem ismerünk a miénken kívül, mármint az emberén felül, szóval ez annyira nem állja meg a helyét.
Mindenesetre nekem ez volt a karácsonyi ajándékom magamnak és most pont ezt olvasom: [link]
Ha még nem volt meg, gondolom tetszeni fog.)) -
hockeyapu
senior tag
válasz
sicc_innen
üzenetére
Vidámabb témát nem találtál ?
Tudod a temetőkapura az van kiírva, "feltámadunk !" ,a kocsmára meg, hogy sose halunk meg !
-
fattyu
veterán
válasz
Cs1csó
üzenetére
ezért kell arra készülni hogy te legyél az erős.
-
hockeyapu
senior tag
válasz
sicc_innen
üzenetére
Gondolod már nem lesz időd elhasználni ?
Nem igazán optimista jövőkép!
Pont ezért vegyél újat, hogy az apokalipszisban minél tovább tudjad használni!
-
törölt tag
válasz
sicc_innen
üzenetére
Azért ne általánosítsunk.
A Dűne 2 filmben a mikor a végén megkűzdenek.
-Törjön izzé-porrá a pengéd!
-A te pengéd, az törjön porrá. -
sicc_innen
tag
válasz
Cs1csó
üzenetére
Minden civilizációba kódolva van az önpusztítás is. A miénk sem lesz ez alól kivétel. Az utolsó órákban vagyunk. Nem becsültük meg ezt az édenkertet, amit kaptunk. Poklot csináltunk belőle.
Objektíven, "fentről" nézve magunkra; megérdemeljük az elkerülhetetlen pusztulást.
Új ebook olvasót már nem tervezek venni. Megfelel az öreg Kobo Clara HD. -
Cs1csó
titán
válasz
hockeyapu
üzenetére
Rossz a megközelítés, nem a földért kell aggódni kb. 4,5 milliárd éves, és kb. ennyi van hátra. Az emberi civilizáció kb. 10 ezer éves az ipari forradalom kb. 300 éve és a durva szennyezés kb. 80 éve.
Tehát: amiért aggódni kell, hogy SZÁMUNKRA embereknek lesz lakhatatlan, élhetetlen, vagy a mostani lélékszám tizedére, huazadára lesz elegendő az erőforrások.
Ha mi eltűnünk kb. 1-2 millió év és már nyoma sem lesz az emberiségnek.
Sőt ha most eltűnnénk, és ezzel minden szennyezés eltűnne akkor fél millió év sem kellene és minden "normalizálódna"
A probléma, hogy magunk számára tesszük lakhatatlanná, ez a baj.
A föld bolygóért ne aggódj. Sőt elég sok idő van hátra hogy még az sem releváns mennyi faj tűnt el eddig mert az ecolúció dolgozok és párszázmillió év alatt simán megjelenik majd egy csomó új faj. -
-
-
hockeyapu
senior tag
válasz
Apollyon
üzenetére
Jobb , ha mindenki felkészül, hogy az e-ink corporatin erőteljes szivatásba kezd a közeljövőben (már most is folyik az orális zaklatás, tisztán csak üzleti szempontokból
) a 8" körüli monochrom már gyakorlatilag megszünt (mire sokan rászánták magukat, hogy nagyobbat vesznek a 6"-nál) és szerintem a többit is kivezetik, mert nem fogy jól a színes !
Abba az irányba, amibe az egyszerű "juser" szeretné persze, hogy nem !
Szerintem sokan értékelnének egy kicsi jegyzetelőst, amit zsebre lehet vágni ! Naná, hogy ilyenről szó sincs ! Na meg a mobiusos kijelzők, azok is felszívódtak ! Nehogy már még tartósabb legyen !
És tényleg azért vegyek új eszközt, mert a "régire" nincs tok ?!
És ez csak roszabb lesz !
-
Meglivorn
aktív tag
Vannak módszerek. A 9 éves Galaxy Tab s2 tabletem gyakorlatilag még teljesen jó lenne, az akksi miatt van többet töltőn mint szabadon
hardveresen teljesen rendben lenne, kijelzőben abszolut nyerő még mindig, és a 3 giga ram, ugyan kevés de nem használhatatlan. Lejátszik simán FullHD hevc videókat is (tavaly nagyon sokat használtam videózásra sajnos).
De! Az android7 ma már olyan elavult hogy sok app nem is hajlandó települni, egyesek random kilépkednek, vagy lefagynak vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Apple iPad Pro 12.9 6th. gen. 2022 M2 Wifi, 85% akku, patika, 12 hó gar
- Apple iPad Air 4 64GB Wifi eladó! Patika, 100% akku, 12 hó gari
- újszerű iPad Pro 11" (4. generációs) (2022) M2 chip Wi-Fi 128GB space gray szürke ajándék
- Szép állapotú Apple iPad Pro 6 gen M2 128GB, 12 hónap garancia!
- Szép állapotú Apple iPad Pro 3 gen 256GB, 92% akku, 12 hónap garancia!
- AKCIÓ! Asrock Z270 i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB GameMax Storm 2 AB Adata 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:85%
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Apple Watch Space Black rozsdamentes acél szíj
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

ezt írtam én is jobban merül, tudom miért, a PocketBook-nak valami Linux alapú saját rendszere van, az olvasóra optimalizálva ezért bírja tovább.
Nagyon szorítok, ma eddig egyszer se jött elő.)
Csak nem ott 

Dr.NX