- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bozek
nagyúr
Igazából régebben még vettem fel spanyol meccseket is, és amikor mondjuk szombat este Juventus meccs is volt, meg ment A mi kis falunk aktuális része, akkor a dualHD már kevésnek bizonyult. Ezért is rendeltem egy quadHD-t, gyorsan ideért Írországból.
Igaz, hogy DVBViewer-t használok, de a saját programja se rossz: [link]
-
Bal0924
senior tag
-
Keetche
újonc
Hello. köszi de sajnos ez rajtam nem segített. Digis transpoderemmel sem talált semmit akkor sem és most sem a Transedit segédletével sem.... érdekes hogy a saját programjával megy és megtalálja a csatornákat, de a DVB-vel nem. Csakhát annyira tré a kezelő felülete annak hogy sokkal jobb lenne ha menne DVB-vel is.
Bármi más ötleted esetleg?
üdv
-
-
Bozek
nagyúr
Kell vele szórakozni, de majd csak jó lesz.
Mondjuk próbáltam beállítani a magyar Nemzetek Ligája meccseket, de nehéz összehozni.
Ha beírom, hogy Magyarország, akkor kidob mindent. Jó lenne úgy, hogy Magyarország* (élő)-t írok be, de akkor megint gond, hogy nem csak a focit rakja be. Az lenne az igazi, hogy tudnék keresni a Magyarország-ra és a Nemzetek Ligája kulcsszóra egyszerre. Az mondjuk az EPG hibája, hogy élőnél a címben, ismétlésnél az alcímben vannak a csapatok, de így mindkettőben kell keresni."képes a számítógép alvó módból elindulni és rögzíteni a műsort, végül visszaaludni"
Nem altatom a gépet, ha nem vagyok itthon, akkor WoL-lal ébresztem, aztán a felvétel után meg kikapcsolja magát. Egyébként az időzítővel úgyis szórakoznom kell, mert az RS nem tudja, hogy mikor vagyok itthon és mikor nem. Ha itthon vagyok, akkor nem is kell a felvétel után kikapcsolni.
"az ütközésekre gondolsz? azt a Prioritynél lehet megadni egy 0-100 ig terjedő tetszőleges számot, és ha ütközés van két műsorral akkor azt fogja felvenni aminél magasabb az a szám."
Nem az ütközésekre gondoltam, azzal nincs gond, dual tunerem van, hármas ütközés meg csak ritkán fordul elő. A Real-t meg csak példaként írtam, nem nézem, csak a közösségnek veszem fel, ahogy a Barcelona és az Atletico Madrid meccseit is.
A Juventus jobban érdekel.
A Gmail-es cucc meg nem akar összejönni, egyszer jött egy e-mail, hogy letiltotta a hozzáférést, akkor bekapcsoltam a kevésbé biztonságos alkalmazásokat. De utána is azt írja ki, hogy nem jó a felhasználónév/jelszó páros...Szerk: Megoldódott, valahogy megint kikapcsolt a kevésbé biztonságos alkalmazások engedélyezése. Most már megy az e-mail.
-
Bozek
nagyúr
Próbáltam másik OSD Skin-t, de nem találtam rá megoldást. Na meg igazán jót se találtam a gyárin kívül (legalábbis olyant, ami megjeleníti a descriptiont is). Még a Vicci ILYM jó lenne, csak ott meg a description rövid és ki van pontozva a vége. Lehetne hosszabb is, mert kiférne, de mégse jó.
Miként oldottad meg, hogy az ismétlést már ne vegye fel? Jól gondolom, hogy a keresésnél kell megadni, hogy van-e már ilyen felvétel? De ha azt bekapcsolom, akkor a következő héten már nem állítja be, mert ugye van ilyen felvétel. Például A mi kis falunk-at venném fel, de ha most felveszi szombaton, akkor a jövő heti keresésnél már megtalálja a mostanit.
Azt persze beállíthatom, hogy csak szombaton keressen, de más felvételnél meg problémás lehet ez is. Például felvenném az összes Real Madrid meccset, de az péntektől hétfőig bármikor lehet és közben párszor ismétlik is. Na, ez megint érdekelne, hogy miként megoldható.Valamint az is kérdés, hogy hogyan küldetsz vele e-mailt?
-
Bozek
nagyúr
Ez meg szolgáltatófüggő. Nálam például évszám van, de szereplők nincsenek. Számomra nem lenne ez probléma, de sajnos a többivel problémákba ütközök. A DVBViewer-ben Fejléc-ként szereplő szöveg nálad a szereplők listája, nálam viszont a leírás eleje. Innentől fogva viszont alapból sokszor nem is látom, hogy mi pontosan az a műsor.
Mutatok egy példát. Az EPG így néz ki:
A DVBViewer-ben pedig így jelenik meg:
Tehát amikor kapcsolgatok a csatornák között, akkor nem látom, hogy ez épp a Finnország–Magyarország meccs, csak annyit, hogy a Nemzetek Ligájáról van szó.
A másik problémám, hogy mai frissítéssel csak vasárnap estig van műsor, így nem tudok mondjuk keddre beállítani egy felvételt EPG alapján. Szóval én visszatérek az XEPG-re.
De persze akinek a szolgáltató jól küldi a műsort, annak tényleg jó, hogy végre kijavították. Ezt egyébként meg tudom erősíteni, régebben sokszor csatornák maradtak ki, mert nem szedte le normálisan, de ez már rendben van.
-
Bozek
nagyúr
A felvetése jogos, ha be van kapcsolva az időcsúsztatás, akkor nem tudsz átváltani másik csatornára, amíg le nem állítod. Ez több tuner esetén se működik, tehát nem tudod megállítani az egyik műsort, amíg nézel egy másikat. Nem kell minden USB-ben tunernek lenni, nekem is egy Hauppauge WinTV-dualHD van, ami dupla tuneres.
(#438) Gróf...: Esetleg meg kellene próbálni, hogy írsz a fejlesztőnek.
-
Gróf...
aktív tag
Örvendetes lenne. Bár így, hogy van stabil-megbízható forrásunk, erős-hatékony szupporttal Bozeknek hála...
Esetleg megoldhatnák, hogy két műsort tudjak nézni, időeltolásssal, kedvemre váltogatva köztük. Ahogyan ez a korábbi duplatuneres kártyáim, a hozzájuk tartozó programok, valamint számomra a világ legtermészetesebb dolga volt-lenne!
-
Bozek
nagyúr
Az INI fájlhoz van egy nagyon jó leírás a Webgrabplus honlapján. Igaz, angolul van és nagyon hosszú, de lehet belőle csemegézni.
Ha meg csak szerkeszteni akarsz egy meglévőt, akkor elég az oldal forráskódja.
Példa:
A weboldal forrásában így néz ki a cím sora:
<div class="eventinfotitle" itemprop="name">Síugrás</div>Ebből ez lesz a cím:
title.scrub {single|class="eventinfotitle"|itemprop="name">|</div>}Azt, hogy ezekből a | jelekből honnan tudja, hogy mi kell a sorból, az jó kérdés, mert sokszor a szövegen belüli részeket is ezzel helyettesítik. Itt például csak egy szóközt jelent (az "eventinfotitle" és az itemprop között), míg az utolsó meg maga a cím lesz.
Az m.musor.tv INI-ben még az elején módosítottam a maxdays-t 15.3-ra, meg a címben a napi-t heti-re, mert ha minden napot külön oldalról töltene, akkor csak az első nap lenne jó, a többi csúszna 24 órát. A 15.3 meg annyit jelent, hogy 15 napot tölt max. (az XML-ben ettől el lehet térni), 3 részben (heti nézetben 5 nap van egy oldalon).
-
Vajk47
csendes tag
ide másolom, hirtelen jobb ötletem nincs
[SATTYPE]
1=4000
2=Hungary: DigiKabel/Budapest 2016-02-23[DVB]
0=21
1=114500,5,6000
2=121500,5,6000
3=128500,5,6000
4=135500,5,6000
5=354000,5,6900
6=362000,5,6900
7=370000,5,6900
8=378000,5,6900
9=386000,5,6900
10=394000,5,6900
11=402000,5,6900
12=410000,5,6900
13=722000,5,6900
14=730000,5,6900
15=738000,5,6900
16=746000,5,6900
17=754000,5,6900
18=762000,5,6900
19=770000,5,6900
20=778000,5,6900
21=786000,5,6900 -
trec12
addikt
-
trec12
addikt
Meg lett köszi de az a gondom, amint bedugom az usb-be az eszközt azonnal elszáll a Windows.
Semmi nem segít. Viszont már 2015-ben is kínlódtam vele - kicsit más volt a gond -, akkor sikerült valahogy megoldani [link].
Most viszont, hogy frissült a win10 semmi nem segít.Eddig pedig hiba nélkül ment. Az USB portok környékén lehet talán a gond?
-
Bozek
nagyúr
A cím végére beraktam, hogy (élő). Ha esetleg máshogy gondoltad, akkor jelezd, úgyis temp_1-be szedem most ezt az infót, szóval pillanatok alatt javítható.
-
Bozek
nagyúr
Hol marad benne egy zárójel? Én nem találkoztam ilyennel eddig. Írj egy példát, melyik csatornán és melyik műsornál, úgy egyszerűbb.
Nem a leírás végén szereplő (n) (c) (g) (r) jelekre gondolsz? Az nem az INI hibája. A WebGrab konfigurációs fájljában ennek kell szerepelnie: <mode>m, n</mode>.Alapvetően megoldható, hogy kiírja, hogy élő, bár én általában tudom, hogy melyik az és melyik nem.
De akkor már a Premier-t is kiírhatom, ha éppen valami filmből az van. Igaz, ez utóbbit elég érdekesen használják a csatornák.
Már csak az a kérdés, hogy miként tároljam. Mert bár premiere kapcsoló van az XMLTV-ben, de az csak igen és nem lehet.
-
Bozek
nagyúr
Először én is a nem mobilos verziót használtam, de annak az éjfél környéki műsorokkal volt nyűgje, inkább áttértem erre és ezt javítgatom, ha valami probléma van vele.
Egyszer majd átrágom magam a WebGrab++ dokumentációján, és megcsinálok mindent, amit csak tudok. Egy-két más oldal ini-jéből is dolgozok néha, mert ott is vannak hasznos dolgok.
-
Bozek
nagyúr
Hát, az se tökéletes, visszatérek a port.hu-ra. Az m.musor.tv-nél a második nap nem jelenik meg több csatornánál rendesen, a tv.animare.hu-nál meg az éjfélkor kezdődő műsorok maradnak le a listából. Próbáltam javítani az INI fájlokat, de semmi haszna. Igaz, annyira nem is mélyedtem bele.
-
Bozek
nagyúr
Esetleg megnézhetnéd a tv.animare.hu-t is, én most azt tesztelem. Az legalább nem változik olyan sűrűn, mint a Port.hu és van olyan gyors, mint a musor.tv.
Más: Amúgy most néztem a WebGrab leírásában, hogy lehet egy csatornához több helyről is letölteni adatokat. Legalább normálisan meg tudom csinálni az EPG-t a Minimax, C8 pároshoz is.
-
Bozek
nagyúr
1. Nem igaz, hogy nem elérhető pár csatorna, mivel csak annyit kell tenni, hogy át kell írni a megfelelő sort. Attól, mert a letölthető listában nincs benn valami, még elérhető. Tegnap például beállítottam az RTL Gold-ot is EPG letöltésre a musor.tv-ről.
Például itt van a megfelelő sor a TV2-höz, a VIASAT3-hoz és az RTL Gold-hoz:
<channel update="i" site="m.musor.tv" site_id="TV2" xmltv_id="TV2 (HD)">TV2 (HD)</channel>
<channel update="i" site="m.musor.tv" site_id="VIASAT3" xmltv_id="Viasat 3">Viasat 3</channel>
<channel update="i" site="m.musor.tv" site_id="RTL_GOLD" xmltv_id="RTL Gold">RTL Gold</channel>Mondjuk a Duna TV linkje a következő: http://musor.tv/mai/tvmusor/DUNA. Ebből lesz a site_id a DUNA, az xmltv_id meg az, amit csak akarsz. Az már csupán a párosításnál szükséges.
2. Miért lenne teljesen OFF? Az Xepg teljes mértékben DVBViewer-hez lett kitalálva, az meg, hogy honnan szedi le az adatokat, szintén a programhoz tartozik. De ha tudsz jobb topikot neki, akkor hallgatlak...
-
Bozek
nagyúr
A musor.tv-s EPG-nél nálad nem jön elő az a hiba, hogy ha több napot lekérsz, akkor bizonyos csatornákon másnap már folyamatosan csak a reggeli (valahol 5 és 6 óra között) műsort mutatja? Ott van az EPG-ben az aktuális is, ha továbbmegyek, de ez így valahogy nem jó... Naponta nincs kedvem frissítgetni...
A port.hu-nál nem volt ilyen problémám, de az meg lassú. Esetleg valami beállítást nézhettem el?
-
Gróf...
aktív tag
Eddig nekem ott nem volt választási lehetőségem az első rubrikában. Csak a másodikban egy ip cím.
De úgy néz ki közben megoldottam, azzal, hogy telepítettem a Recording Service 1.33.2.0 Bétát. Így most megjelent az elsőben a DVBViewer Media Server (Desktop... ) A tesztgombra kattintva meg kiírja a Rec. Serv.-t.
Természetesen a felvétellel sincs gond immár! -
bzoley
veterán
Korábban csekkoltam, mióta az xmltv makacskodik, a czo's forrást használom, bár ő is szigorított. Xepg-be csatornánként raktam be a grabbert, pár másodperc a frissítés. Nem a legpontosabb, mert a több részes sorozatokat egynek mutatja, de most lusta vagyok foglalkozni vele
-
Gróf...
aktív tag
Mondhatni a legelején.
XMLtv-t használok, ott írni kellett egy bat fájlt, kicsit módosítgatni a config-ot aztán már jöttek is az adatok.Ezt ha elindítom, nem is értem mi történik. (manapság kicsit nehezebb a felfogásom)
A Guiede.xml-t értem. Az lesz a végeredmény, de hogy mi kerül bele, és hogy honnan-hogyan? Az nem világos.
Pedig egyszer már volt fent nálam, mert megtaláltam a nyomait. Valószínűleg akkor sem jutottam vele messzire. -
-
Bal0924
senior tag
Biztos igazad van. .....
Win7et újra feltettem, és nincs gondom.
Megint 10-re váltottam. És megint előjött.Tuti nem a 10 a bűnös.
Hogyan is merném szegény (k*rv* sz*r) operációs rendszert hibáztatni...Futtattam a TransEdit és olyan randomba ugrik 0ról 30-ra hogy csak na. 10 alatt.
Az első 20percben semmi és 21.ben 30.
Máskor beindítom és rögtön felugrik."Ami win7en jo annak tizesen is menni kell."
A gigabytos cuccokat próbáltam futtatni, olyan hibákat csinált, hogy kénytelen voltam ÚJRA telepíteni a gépet!
(és újra elszórakoztam 5-8órát..) -
fecs
senior tag
Most volt időm újra komolyabban foglalkozni a témával. Szombaton újratelepítettem a gépet. Win7 helyett Win10-et raktam fel. Első nap működött is, volt adás rendben. Másnapra megint elment a kép és a hang. Hétfőn átraktam a TV kártyát egy másik gépbe. Azon Win7 van és ott működik. Vártam abban a gépben is egy napot, de nem rontotta el a kisördög.
Ezek szerint a másik gépben ütközik valamivel, de még nem jöttem rá. -
Bal0924
senior tag
Nem így értettem.
Hanem hol tárolja az előre időzített felvételek listáját.
Fájlban!
Ha újra telepítem a gépet.
És nem akarom újra megírni azt a sok felvételt..Még valami.
Miért nem érzékeli néha a tv tunert a program? "harder nem érzékelhető" (hasonlót ír ki)
beállításokban érzékeli. a vindovs érzékeli. És csak egy újra indítás segít neki. (néha több is kell hozzá) -
fecs
senior tag
Igen, a frekvenciákat tudom. Hardver részen ezek vannak, nem változtattam semmit.
Az előbb én is azon gondolkodtam, hogy mi használhatja még a TV kártyát. Én biztos nem rendeltem hozzá semmihez.
DVBViewer-re talál csatornákat, csak utána fekete a képernyő. EPG rendben átjön, ahogy a printscreen-en is látszik.
Legális verzió, a legfrissebb van fenn. Amúgy ez nem valami védelem a program részéről?
Én is valami bagatell hibára gyanakszom. -
fecs
senior tag
Az antenna eddig jól működött, jelerősség magas (közel van a Hármashatár-hegy, kb. 2 km). Korábban tudtam nézni gond nélkül az ingyenes és a fizetős adókat is.
Leszedtem, visszaraktam a DVBViewer-t. Újrakerestem a csatornákat. Nem lett jobb. A furcsa az, hogy pont a Transedit nem talál csatornát. Tanácstalan vagyok. -
Bal0924
senior tag
-Amit felvett ts-t A vlc nem hajlandó lejátszani, de a vágó programom betölti és tudom rendesen vágni...
VLC miért nem játssza le? Ha lejátszaná akkor lehet nem zavarna a ts kiterjesztés.
-A LavFilters-t, már hallottam róla. Használja is.
-Köszi a képet. A Hang beállítás milyen?
-A DVBViewer-ben is és a Recording Serviceben is direkt ugyan úgy állítottam be.
-A külön mappázást nem tudtam. Köszi.A képed alapján próbáltam beállítani. Alul a YUV keverési mód-ot beállítottam és kiakasztotta a programot. Át tettem nvidia VMR javítás-ra és most jó.
-
Bal0924
senior tag
"Ki kell sakkozni hogy hol a hiba
"
Azt hiszem, megvan a hiba forrása.
A Laptopon is kipróbáltam a tuner-t.
Elfelejtettem hogy futtatom és olyan 30perc múlva ránéztem és a maximum szám 3 volt.Akkor most mi lehet a gondom az asztali gépemnél?
Mikor win7-ről álltam át win10re, akkor jött elő ez a gond. Azt már nem tudom, hogy upgrade kor is csinálta-e. -
Bal0924
senior tag
-
unravel
őstag
Pedig ez jelprobléma lesz.
1, Válassz ki egy frekvenciát és nyomj az Analyze gombra [link]
2, Ha 10 percig 0 marad a Missing alatti rész akkor nincs csomagvesztés és jó a jel. De nálad lesz. Szóval valamelyik kábel lesz a hibás. Néha elég ha megigazgatod, helyére tekered. Ha úgysem jó akkor ajánlatos kicserélni. [link]
Digis szomszédoktól is kérdezősködhetsz hogy náluk milyen a kép.
-
attilav2
őstag
A 4.5 verziónál sajnos nem frissülnek, többször tapasztaltam, alapértelmezetten ez az opció be van kapcsolva.
Mostmár a regisztrált legális programot használom, sikeresen megérkezett a pénz németországba, jött a levél a letöltési letöltési adatokkal és a kulcsfájllal. Most a legfrissebb 5.2.8.1 van fenn.
Mindenkinek javaslom e programot, de lehetőleg paypallal kell fizetni, mert a sima átutalási költség igencsak magas.Próbálkoztam már progdvb-bel dreamdvb-vel vlc-vel, de a dvbviewerhez képest nagyon instabilak és a beállítási lehetőségeik igencsak végesek, pl frekit nem engednek megadni szabadon, vagy nem triviális helyen van.
-
attilav2
őstag
Megveszem a programot hogy a legfrissebb verzióm legyen, a 4.5-t használom de a kép / hang pid eket változtatja a digi és emiatt gyakran újra kell hangolni a csatornákat, hátha az új verzióban ezt megoldották, a set top boxnál nem kell hetente újrahangolni ott ez megoldott.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ford topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen processzort vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- PlayStation 5
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Keresünk dokkolókat
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest