Hirdetés
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- iPhone topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- MIUI / HyperOS topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piedon
tag
válasz
tomy_cz
üzenetére
Üdv!
Én két tunert használok: egy ITE9135 és egy RLT2832 (RT810 tuneres) típusút. Az előbbihez van driver alapból Openelec alá, a másodikhoz még nem próbáltam ki, hogy van-e már driver a legutolsó verzióban , mert én fordítottam magamnak egyet forrásból.
Kártyaolvasóból meg működik az Omnikeyes és a Castles is, csak utóbbinál driver kell alá ami simán letölthető.Na közben mire megírtam, azbest megelőzött

-
azbest
félisten
válasz
tomy_cz
üzenetére
Ha usb tunerben gondolkodsz, akkor az it9135 chipsetesek [link] talán a legelterjedtebbek, ezeket 3.5ös kerneltől alapból jól kezeli a linux, de persze a hozzá való firmware fájlt a helyére kell másolni a /lib/firmware-be.
A realtek chipsetesek is gyakoriak, ezeket onnan ismerni fel fm és dab+ rádiót is támogatnak. Újabban r820t [link] rf chipes változatok is vannak (ebay-en gyakori). Ezek a legújabb 3.10-es kerneltől támogatottak alapból. Kínából 8-10 dolcsi közt kapni őket.
Az itthon kapható tunerek közt is gyakoriak ezek a chipsetek, akár márkás, akár kevésbé ismert márkanév alatt futnak. Ha van letölthető win driver hozzá a gyártó oldalán, akkor az inf fájlt kibányászva a hardver és vendor id alapján általában be lehet azonosítani, hogy mi van benne.
Piedon:

Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÚJ ELEKTROMOS ROLLER!! 2/3 áron és e-bike dobozban, 1 év garanciával:
- BESZÁMÍTÁS! MSI H310M i5 9500 16GB DDR4 120GB SSD 2TB HDD RTX 3050 8GB Zalman T4 Plus AeroCool 550W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

wassermann