- Mobil flották
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iGO Primo
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
Új hozzászólás Aktív témák
-
Core2duo6600
veterán
válasz
tototos #9483 üzenetére
Hello
Én ugyanebben a cipőben járok.
Antenna kint a tetőn, a kábel direkt ide jön, nincs semmi leosztás, szemre a Száva utcára néz, Pestlőrincről (Gyömrői, és Álmos utca között)
M1 , M2, Duna 1-2 100 % os jellel, a 2 kereskedelmi 0, a Száva mind a 3 multiplexet adja, szabad rálátás van az adóra, ugyanerre van a Széchényi hegyi is, vagy szaabdsághegyi, most hirtelen nem vágom melyiken van az adó, de eleve nincsenek egymástól messze !Én számítógéppel nézem, vagyis nézném az adólkat !
Ugyanakkor egy szobaantennát kibigyeztek az ablakba, nagyjából mindegy merre ál, mind a 6 adó 100 % os jelerősség mellett kifogástalan, nem értem !!
Még akkor is ha a radiátor takarásában van az anetennaHa egy kábelt kilogatók az ablakon szintén minden bejön, ekkor néha vannak hibák már, de bejön mind a 6 csati
Akkor is erős a jelszint ha a szobaantenna erősítője ki van kapcsolva, tehát a térerő biztosan elég !
Tőlünk a Száva utca és a Széchényi hegyi adó azonos vonalban vannak.
Valami 5 let ?
Az 50 Kw os teljesítmény a C Mux nál nem nevezhető éppen kicsinek, közben eszembe jutott valami, ha túl nagy a jelerősség ugyanolyan gond mintha gyenge !
Próbáld meg másik adóra állítani az antennát vagy a száva utcéra, vagy a 3 as határhegyre
Ugyanis nekem azóta vannak bajaim, amióta megnővelték a teljesíítményt ! -
Kernel
nagyúr
válasz
tototos #9485 üzenetére
Nem csak antenna kérdése, mert lehet akármilyen antennád, ha az adott helyszínen nincs elég térerő, vagy az antenna nincs szakszerűen telepítve, takarásban van stb.
Tehát előbb ezt kell tisztázni, például egy frekvenciatáblázat alapján, hogy melyik adót akarod fogni és hol? Mert amúgy ez gyakori probléma, hogy az egyik multiplex bejön, a másik nem. De szerencsés esetben segíteni is lehet rajta.
-
azbest
félisten
válasz
tototos #9483 üzenetére
mert a tv2/rtl klub/euronews, info csatorna másik frekvencián van (mux c), mint a közszolgálati adók (mux a). Valószínűleg gyenge a vételed azon a frekvencián.
Ha mégis jó lenne a vétel, akkor csak egy különbség van köztük: a közszolgálatik ac3 és mpeg2 hangot adnak, míg a kereskedelmi adók hangja he-aac (bár ettől még kéne legyen kép szerintem). Milyen tv készülék?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest