Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkByte
addikt
Egész pontosan mi is ez amit megépítettél? Hozzá nem nagyon értőként azt látom hogy fogtál két régi hordozható TV -hez tartozó kihúzható antennát, középen összeillesztetted őket illetve rá egy koax kábelt és ennyi. Mennyire fedi ez a valóságot?
Takarásban van neked az adó egyébként? Ha jól nézem Te Kabhegyről foghatod a digitális TV -t mivel az észak-nyugati határ mellett laksz.
Apropó, régen jártam itt. Gondolom program választék és szentesi adóteljesítmények terén továbbra sincs semmi javulás.
-
zhagyma
őstag
Az Antenna Hungária pédát vehetne rólad: Egyszerűség és hatákonyság!
Amúgy az AH kezdeti "tetőantennás" kommunikációja már "kültéri hordozható vevőkészülékre" módosult a végleges helyzetre vonatkozóan.
A koax ügyet megpróbálhatod, ugyanis ritkán használnak többszörös árnyékolású koaxokat.
Capella Gratula!
totyax Nem tudok róla. -> sat.hu -
zhagyma
őstag
Ha jól tudom Magyarország a frekvecia kiosztás során nem minden mux-ra (csatornára) kapott "keresztpolár" sugárzási polarizációt. Ezért vagy vertikális, vagy horizontalis polarizáció várható. Amennyiben mégis keresztpolár lenne, annak én is örülnék, mivel javítana a vételi viszonyokon.
-
Cben
csendes tag
Ez nagyon jól hangzik, mármint hogy az analógot nem veszed Hirschenstein-ből a digitálist meg igen, pedig az analóg adó teljesítménye kétszer akkora.
Két antenna összekötésére itt pl [link] [link] találsz közösítő szűrőket, és egy pár sort is írnak hogy milyen feltételek mellet lehet használni őket.
Pár dB csillapítása ezeknek is van, de végül is én nem értek hozzá, de hát ha valami szaki hozzá szól .
-
plaja
csendes tag
Szerintem egy erősítős lepkeantenna megteszi. Én egy a padláson elhelyezett erősítős (de Yagi-antennával) a balaton déli partján veszem a kabhegyi analóg- és digitális adásokat, és ugyanazzal az antenna állással 2-3 osztrák csatornát. Tudtommal novembertől megnövelik a kabhegyi adó teljesítményét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Dell G3 Gamer laptop (2TB SSD, 32GB Ram, 4GB Videókártya, FullHD kijelző, szép állapotban)
- Thinkpad T14 Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 5 135H 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest