- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- A Motorola is Air mobillal készül
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Apple Watch
- Íme, a One UI 8.5 újításai
Új hozzászólás Aktív témák
-
LeG3Nd
tag
válasz
DarkByte #2460 üzenetére
Volt egy kevés irónia a leírásban. Igazából csak cukkolni akartam azokat, akik tetőantennával is alig fognak jelet az adótól pár kilométerre.
Az antenna gyári konstrukció, egy Sharp tévéhez tartozott. Csak kitettem az ablakba, és elmondtam egy imát.
Kabhegy, Hirschenstein és Graz jele fogható a dél-nyugati ablakomban, észak-nyugaton talán Pozsonyt és Bécset is sikerülne megcsípni. De ez a lehetőség annyira nem izgat, szlovákul nem értek. Egy épület és néhány fa takarja az adókat, szerencsére erre nincsenek vasbeton falak.
Háromból kettő adónál úgy látszik normálisnak mondható a teljesítmény. Igazából a programválaszték (hiánya) az, ami visszatart egy komolyabb antenna beszerzésétől, hogy az időjárási tartalék is meglegyen. A november végi tesztadás csatornáival kezdésnek megelégedtem volna, az osztrák adókkal kiegészítve bőven elég. A Viasat hiánya nagyon bántó, de tudom hogy ez ellen nem tehetek. Egyelőre marad az előfizetés, és reménykedem hogy a hűségidő végére már a dvb-t is beindul.
-
zhagyma
őstag
válasz
DarkByte #2460 üzenetére
LeG3N antennája az lehet amit látsz. Ez egy "félhullámú dipólus" több hullámhosszra megnyújtva, amelyek "V" alakban meg van döntve, azaz "szélessávú". Valószínűleg Kabhegytől nem túl messze lakhat LeG3N. Az osztrák adók QAM16 modulációval adnak, a magyar QAM64 helyett: kisebb a transport stream bitrate, jóval érzéketlenebb a zavarokra a moduláció. Azon kívűl az osztrák gerincadók legalább 50kW ERP-vel adnak, míg Kabhegy "csak" 20kW ERP-vel.
-
nrc
tag
válasz
DarkByte #2460 üzenetére
A programválaszték jelenleg: m1HD, m2HD, DunaHD és Duna II Autonomia + a HírTV és Atv kódolva.
Az m1 és m2 még nincs véglegesen fent, jelenleg teszt címén érhetők el, de az erre szánt egy hónap is eltelt már, szóval bármikor levehetik a két csatornát, ha úgy tartja kedvük.
A szentesi adó teljesítményének növelésére szerintem nem érdemes várni, mert jelenleg ez az egyetlen adó, ami a tervezett max. teljesítménnyel, azaz 2x50KW ERP-vel ad.
Az adók jelenlegi teljesítményéről pl. ebben a korábbi hozzászólásomban találsz infót.
Ez alapján még nagyobb távolságokban (akár 50-80Km) is be lehet fogni a szentesi adót, persze sok múlik azon, hogy a konkrét vételi hely mennyire árnyékolt domborzat, magas épületek vagy vasbeton falak által.
Te hol, milyen távolságból szeretnéd befogni az adást? Eddig egyáltalán semmi jelet nem találtál az adott csatornákon, vagy csak túl gyenge volt a jel a vételhez?
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fegyencedzés - calisthenics - street-workout
- Meggyi001: Kuponok....
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Telekom mobilszolgáltatások
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- WD SN8000S 2TB NVMe Gen4 SSD! 7300-6800MB/s
- MSI Thin GF63 15.6" FHD IPS i5-12450H RTX 4050 16GB 512GB NVMe gar
- Samsung Galaxy S23 Ultra Black 200 MP Pro kamera, S Pen, 120 Hz QHD+ 8/256 GB
- X1 Yoga 6th 14" FHD+ IPS érintő i7-1185G7 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam aktív toll gar
- L13 Gen4 13.3" FHD+ IPS i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3404
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3505, 93% Akkumulátor
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest