- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
zhagyma
őstag
Most, hogy visszaolvastam, lesett a tantusz mit szeretnel.
1. botantenna: visszvert jelekkel javítani a vételt.
2. erősítéssel javítani a vételt.A két hatás együttesen hátha biztosítja a szükséges eredményt. Elóerősítős botantennát céloznál meg. Mivel analóg adásnál van általad elfogadható minőségű jeled, az elgondolás megér egy próbát. Javaslat:
1. Keress egy VHF/UHF antenna erősítőt és kösd a botantenna és a tuner közé. (cstalakozási problémák áthidalhatók)
2. Keress egy beépített erősítős "aktív" botantennát. -
wassermann
Topikgazda
zhagyma beelőzött, de ha már bepötyögtem nem törlöm
Igen a botantenna jobb abból a szempontból, hogy a DVB-T a viszavert jelet is tudja hasznosítani. A "képkeretszerű" szobaantenna belül valószínűleg egy irányított "szendvics"-antenna. Egy időben előszeretetel használtak kicsit nagyobb méretben hasonlókat Pest környékén az AM-mikró-hoz.
-
zhagyma
őstag
A botantenna valóban nem irányfüggő, hiszen minden irányból képes egyenlő eséllyel jelet fogni. Ezért a visszavert jelek, és tipikusan mozgás közbeni vételre jó megoldás.
Hogy a DVB-T tuner pontosan hogyan csinálja az időben eltolt, amplitudóban változó jelek "felhasználását" és az átviendő információ helyes sorrendbe rakását azt pontosan nem tudom megmondani mivel még nem olvastam el részletesen a DVB szabványt, vagy a szilikon tuner gyártók technikai leírásait, ezért ez ügyben pontos információval nem szolgálhatok.
Az általad "fényképkeret" típusú antenna szerintem irányfüggő. mivel "orcával" az adó felé kéne fordítani. Ha igaz a DVDB-T tuner "visszavert" jelek vételére való képessége, akkor akár a botantennával jobban is járhatsz bizonyos esetekben (bár az irányított tetőantenna nyereségét valószínűleg nem fogod elérni). Egy próbát megér.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 2 i5 / 16 GB / 256 GB SSD + Windows 11
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Series 10 S10 42-46mm Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple Garanciával.
- Honor Magic 7 Pro 512 Gb - AI Pro kamera, 6,8 120 Hz LTPO OLED, Snapdragon 8 Elite,3 hó gari!
- Samsung Galaxy Z Fold6 Navy Duplakijelzős produktivitás, 120 Hz, Galaxy AI,2027. 09. 19
- Apple iPhone Air Space Black Pehelykönnyű elegancia,100% akku (6 ciklus) Garancia 2026. 09. 25
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- Eladó teljesen felújított Apple iPhone Xr 64GB / 12 hó jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3268, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 13 Pink Super Retina XDR, 5G, dupla kamera 128 GB Használt, karcmentes 100%
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest