- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Nem túl penge, viszont olcsó az új ZTE Blade
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
Új hozzászólás Aktív témák
-
PikkPukk
csendes tag
válasz
DarkByte #526 üzenetére
Köszi, most már legalább tudom mi az elméleti különbség a "blend" és a "bob" deinterlace között. Gyakorlatban, a CoreAVC-ben kapcsolgatva nem látok érdemi különbséget. A default beállítás aszem a "blend", de nem találom olyan rossznak, mint amilyennek te lefestetted.
De az általad leírtak alapján is úgy tűnik, hogy az 1080i-ből sosem lesz tökéletes képminőségű 1080p (csak ha filmet sugároznak, ahol a két félkép ugyanahhoz a képhez tartozik)... Szóval még mindig nem vagyok meggyőzve a váltottsoros képtovábbítás hatékonyságáról... -
válasz
DarkByte #526 üzenetére
Ezért írtam zárójelben, hogy vagy alapból i volt-e vagy sem. A 24 fps -> 25 fps dolog nem nagyon játszik itt szerepet, nem is akartam idekeverni.
Persze igazad van, bővebben kifejtetted, én csak arra szorítkoztam, hogy hogyan jut el a szemünkbe a kép az adótólAzért köszi a részletezést, hasznos.
A számítás meg legalább igazolta azt, ami eddig is logikusnaktűnt, hogy az i50 és a p25 nem nagyon fog eltérni.
bzoley:
Ráadásul az adó nem tudhatja, milyen tv van a másik oldalon, crt, LCD és azok milyen alapon dolgoznak (deinerlace van, nincs). Ezért sem váltogatják a p és i adásokat.
-
Rick4
félisten
válasz
DarkByte #526 üzenetére
ezeket nagyon költséges lenne továbbítani .....azt esetleg tudod, hogy ez miért van? mert gondolom ugyanakkora adatot nem kell nagyobb, erősebb drágább hardverrel feldolgozni, valami oka csak van, hogy ez így működik..
ez a dolog elég szervesen kapcsolódik a témához, mert ha valaki meg akarja érteni akkor legalább ennyire bele kell, hogy ássa magát.
Új hozzászólás Aktív témák
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest