Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iPhone topik
- Bekerül az Apple Pay és Google Pay a Budapest GO alkalmazásba
- Redmi Note 13 4G
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy A17 5G – megint 16
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Egy frissítéssel megváltoznak az alvási pontjaid
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PikkPukk
csendes tag
válasz
DarkByte
üzenetére
Köszi, most már legalább tudom mi az elméleti különbség a "blend" és a "bob" deinterlace között. Gyakorlatban, a CoreAVC-ben kapcsolgatva nem látok érdemi különbséget. A default beállítás aszem a "blend", de nem találom olyan rossznak, mint amilyennek te lefestetted.
De az általad leírtak alapján is úgy tűnik, hogy az 1080i-ből sosem lesz tökéletes képminőségű 1080p (csak ha filmet sugároznak, ahol a két félkép ugyanahhoz a képhez tartozik)... Szóval még mindig nem vagyok meggyőzve a váltottsoros képtovábbítás hatékonyságáról...
-
válasz
DarkByte
üzenetére
Ezért írtam zárójelben, hogy vagy alapból i volt-e vagy sem. A 24 fps -> 25 fps dolog nem nagyon játszik itt szerepet, nem is akartam idekeverni.
Persze igazad van, bővebben kifejtetted, én csak arra szorítkoztam, hogy hogyan jut el a szemünkbe a kép az adótól
Azért köszi a részletezést, hasznos. 
A számítás meg legalább igazolta azt, ami eddig is logikusnaktűnt, hogy az i50 és a p25 nem nagyon fog eltérni.
bzoley:
Ráadásul az adó nem tudhatja, milyen tv van a másik oldalon, crt, LCD és azok milyen alapon dolgoznak (deinerlace van, nincs). Ezért sem váltogatják a p és i adásokat. -
Rick4
félisten
válasz
DarkByte
üzenetére
ezeket nagyon költséges lenne továbbítani .....azt esetleg tudod, hogy ez miért van? mert gondolom ugyanakkora adatot nem kell nagyobb, erősebb drágább hardverrel feldolgozni, valami oka csak van, hogy ez így működik..

ez a dolog elég szervesen kapcsolódik a témához, mert ha valaki meg akarja érteni akkor legalább ennyire bele kell, hogy ássa magát.

Új hozzászólás Aktív témák
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- BestBuy topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Hobby elektronika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Lexus, Toyota topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Robotporszívók
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3074
- Honor X7D / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 13 Mini 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8400F / RX 6800 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- Wacom Bamboo One CTF-430 rajztábla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Azért köszi a részletezést, hasznos. 
Ráadásul az adó nem tudhatja, milyen tv van a másik oldalon, crt, LCD és azok milyen alapon dolgoznak (deinerlace van, nincs). Ezért sem váltogatják a p és i adásokat.

wassermann