- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- 65 órányi zenét ígér az Audio-Technica új TWS fülese
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
ati2
őstag
válasz
mimi_bacsi #945 üzenetére
[link]
De szépen mennek fel az árak (én még 8900-ért vettem múlt héten a dongle gold-ot ugyanitt)
Megrendelésre szerintem hoznak bárhol amúgy... -
ati2
őstag
h264 = mpeg4 AVC [bővebben]
Elvileg menni fog, mert a tuner csak a transport stream-et, küldi a PC felé.
Ment privi is -
ati2
őstag
válasz
mimi_bacsi #941 üzenetére
Analóg kábel + DVB-T -re jó a Dongle H.
A digitális kábelhez egyenélőre semmi se jó, mert kódoltak a csatornák -
ati2
őstag
válasz
mimi_bacsi #935 üzenetére
[DTV Dongle Gold] vagy [DTV Dongle H]
De debrecenben, leghamarabb jövőre lesz DVB-T adás: [link]
-
ati2
őstag
válasz
#41635072 #930 üzenetére
Persze mindegyik jó hozzá, ami az analóg adáshoz is jó volt.
Csak annyi különbség hogy a digitális jel 2x -esen van modulálva (analóg 1x -es), emiatt a digitális vételnél a tereptárgyakról visszavert jel is hasznos lehet (pl.:.lakótelepen).
A visszavert/szétszórt jel vételére meg elvileg jobb a bot antenna.Nálam most 10%-os a jel erősítős szoba antennával és 80-90 km-re vagyok az adótól.
Ez persze semmire sem elég, de már az is csoda, hogy érzékelek valamit a csökkentett adóteljesítmény miatt -
-
-
ati2
őstag
válasz
DarkByte #874 üzenetére
Valamelyik lejátszóprogiban meg lehet adni egyáltalán az adott csatorna kódját?
Ismerős a műkoldvevőjét pendrive-ról eteti, 1 db txt-vel amiben a csatornák neve és a kódja van leírva szövegesen.A TS-t ezzel lehetne analizálni: [dvbsnoop]
-
-
ati2
őstag
válasz
DarkByte #859 üzenetére
Itt a kép róla: [DTVDongleGold]
Van még hozzá 2 CD, de a driver amit adtak hozzá az nagyon bugos, a leadket ftp szervere meg nem megy pillanatnyilag
Az a fekete 5x5 cm-es kocka az antenna, max pohár alátétnek jó
-
ati2
őstag
Megjött a leadtek dongle gold tunerem, de sajnos nem tudom december 1-ig kipróbálni, mert a Széchenyi-hegyről csak max 10%-os jel jut el Kecskemétre
így kizárásos alapon a Szentesről jöhet a jól fogható analóg adás... -
ati2
őstag
válasz
wassermann #821 üzenetére
Köszi mindkettőtöknnek
Akkor valami erősítős bot antenna lesz, vagy külön bot antenna + külön erősítő (ha kevés lenne az egybeépített erősítő).
Átmenetileg azért kipróbálom a családban meglévő szobaabtennákat is, mielőtt veszek bármilyen antennát is.
A leadtek dongle gold elvileg szerdán meglesz -
ati2
őstag
Én is pontosítok:
Valahol olvastam, hogy a bot antenna jobban összeszedi a házakról visszavert jelet mint a tányéros. De a tunerhez adott bot antennában meg nincs erősítő
Ezeket az fényképkeret tipusú erősítős DVD-T antennákat meg nem is tudom melyik kategóriába soroljam, vagy egyáltalán hogy működnek
-
ati2
őstag
válasz
wassermann #812 üzenetére
Kösz ezt tudom, csak egy kicsit elmélkedtem.
Analóg erősítős szoba antennával érdemes próbálkozni (ez lenne ingyen is)?
Gondolom a síma bot antennánál jobb lehet a teljesítménye -
ati2
őstag
Emiatt nem akarok én se sokkal több pénzt költeni.
Ha idáig megvoltam analóg tuner nélkül, akkor kibírom már ezt a pár évet nélküle.
Analógra meg egyenlőre megmarad a kábeltv + TV kombináció, mivel analóg adásból jó minőséget úgyse lehet rögzíten.Szerintem nem lesz DVB-T2 egy jódarabig, mivel ennek a kiépítése is iszonyú drága lehetet.
Máski dolog, hogy kompatibilis-e a DVB-T és T2 sugárzás és a DVB-T tuner?
A kitömörítés részét úgyis a PC végzi, ezért szoftveres része megoldható. -
ati2
őstag
Sajnos ezek a tripla tunerek még drágák (80-100 euro).
A DVB-C egyenlőre a kódolt adás miatt nem érdekel (Fibernet + PR Trió van nálunk).
Későbbiekben, ha valakinek majd működik gyakorlatban a DVB-C normálisan, akkor meg veszek olyan tunert.
Egyenlőre próbára elég lesz a sima DVB-T is.Az analóg adásból a TV2 + RTL Klub egy somogyi erősítős beltéri antennával elég jól jön nállunk, az M1 az hangyás...
-
ati2
őstag
Közben átnéztem pár külföldi review-t a nanostick-ről.
Röviden összegezve:
+ tuner érzékeny
- az antenna nem ér semmit
- a gyári szoftver teli van buggal
- az antenna átalakító vagy az aljzat (ez nem volt egyértelmű), a sok ki-be húzgálástól eltörhetInkább egy [leadtek dongle gold] -ot fogok venni (8-9 eft körül van az ára
)
-
ati2
őstag
Valaki használ [Pinnacle nanoStick] -et?
Ez az "Ultra-sensitive" érzékenység, mennyire lehet ultra?
Sajnos itt kecskeméten elég messze vagyunk mindegyik adótól, az analóg adás is alig ér el idáig.
Mindenáron valami érzékeny USB-s tuner kellene DVB-T -hez...
-
ati2
őstag
válasz
wassermann #793 üzenetére
A stúdió cuccok se tudnak többet, csak az célhardver (az adott feladatra gyorsabb mint a szoftveres megoldás).
Próbáld ki az MPC-ben: Otptut -> VMR9 renderless + Render video 3D + Pixel shader -> Sharpen Complex -et.Valakinek működik normálisan az MPC HC DXVA mód?
Nálam a topicban linkelt M1 HD adásnál iszonyatosan bugos kockák vannak benne (CPU 5%),
FFDSHOW-al meg tökéletes (CPU 55%)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- Újszerű Samsung 34 -es hajlított monitor - 3440x1440px / HDR10 / 100Hz / USB-C PD 90W (S34A650UXU)
- Használt iPad Pro 10. 5 cellular - 64GB + Apple Smart Keyboard + Apple Smart Cover
- Használt 2022-es MacBook Air 13 - M2-es processzor, 8GB RAM, 256GB SSD
- MacBook Pro 14" M1 MAX - 32GB / 1TB (2021) - Cseh billentyűzet - 224 ciklus / 88% - 1 év garancia
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged