- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
Új hozzászólás Aktív témák
-
GBogyó
tag
válasz
gyulank #7369 üzenetére
Még mindig nem teljesen tiszta, de összehozzuk.
Ha DVB-S2 beltériben gondolkozol, azaz HD-s műholdvevőben, akkor nem is kell foglalkoznod a frekvenciákkal, jó lesz az.
Ahány csomag, annyi kártyát veszel, és akkor azokat mind tudod nézni. Fontos, hogy néhány szolgáltató csak a saját beltéri egységében engedi használni a kártyát (T-Home, Digi), tehát azt nem tudod használni. De pl.: egy UPC és egy olcso.tv kártya simán megfér egymás mellett. Az ingyenesek meg mind jön, csak megfelelő antenna kell hozzá. Tehát vagy forgatós antenna, vagy többfejes rendszer. -
GBogyó
tag
válasz
gyulank #7367 üzenetére
Pedig van, sokak számára ennél a méretnél kezdődik az élet ;-)
De komolyabban. Mit értesz ez alatt, hogy egyet a kódolatlanból, és egyet a másikból?
Kódolatlan magyar nyelvű adás a következő szokott lenni, ha jól sejtem:
m2 (HD is)
duna (HD is)
duna II
és ki tudja meddig, elvileg tavaly év végéig 2 db Filmbox. (picit többre emlékeztem, de most nem találok mást).
A többi, ami az EB9A (E9)-en van, az ünnepek után kódolásra kerül.
Ezeket meg tudod fogni 60 cm-es antennával is Magyarországon. -
GBogyó
tag
válasz
gyulank #7362 üzenetére
A kódolatlan csatornákat tudod nézni. Amit belinkeltél, abban mondjuk csak az ideiglenesen kódolatlanokat látod, de sok kódolatlan is van. Figyelj arra, hogy magyar csatorna kódolatlan nagyon kevés van. Most ideiglenes jelleggel talán még pár napig nyitva lesz a HelloHD közel teljes csomagja, de ez biztosan nem tart sokáig.
Korlát lehet, ha az adott műholdat nem tudod fogni, vagy csak pl. egyes nyalábjait nem. Sokaknak szívfájdalma az Astra2D, amely rengeteg jó angol nyelvű adót nyom, ellenben nálunk 1,5 méteres antenna kell hozzá minimum. -
GBogyó
tag
Jellemzően a HD-s kombó műholdvevők tudják.
Ilyen pl. a Vantage és klónjai (azt hiszem a sat.hu-n van egy eladó IllusionSat MAX2HD).
Fontos, hogy legyen hozzájuk alternatív szoftver, mert a kártyafogadójuk jellemnzően csak egyféle kártyát tudnak olvasni, alternatív szoftverek esetében viszont bármilyet.
Opció lehet még kártyafogadót venni hozzá, de ez további 8-10 ezer, nem éri meg.
Van talán 1-1 olyan vas, aminek problémája lenne az AAC hanggal, de jellemzően nincs velük gond, konkrét típusok esetében segítünk.
Olcsó megoldásnak van még az AMIKO, ez gyárilag conaxos, ha jól tudom. -
GBogyó
tag
válasz
csendes #7284 üzenetére
Nagyon köszönöm.
Most egyelőre ott tartok, hogy sikerült a tvheadend-et belőni, az működik is, de az XBMC valami network hiba miatt nem tud kapcsolódni.
Úgy tűnik, ez teljesen független a tvheadend-től, valami olyasmi a trükk, hogy ha nincs a hálókártyán hálózat, azaz élő ip cím, akkor jön elő ez a hiba. Hiába adtam ip címet az eth0-nak, nem lett jobb.
Majd otthon megpróbálom, itt most csak mobil netem van, valószínűleg ezért szórakozik velem, fórumon mint bug rátaláltam erre.Apropó: volt az XBMC-ben egy olyan képernyő, ahol a hálózat részleteit írja ki. IP cím, MAC address, internet connection, DNS szerver, stb. Ezt egyszerűen nem találom, tegnap este fél órán át csak ezt kerestem. Ha valaki tudja, hol találom, kérem, írja meg.
-
GBogyó
tag
Annyian írátok ezt az XBMC-t, gondoltam kipróbálom én is. De teljesen el vagyok veszve, kérnék némi leírást, segítséget.
Ubuntu 10.10. Ahol tartok:
- feltettem az xbmc-t, OK
- feltettem a vdr-t, beállítottam a channels.conf-ot, indítottam, OK, tesztelni nem is tudom, hogy kellene.
- nem tudom feltenni a vdr-plugin-vnsiserver-t, pedig már beállítottam a ppa:yavdr/testing-vdr repot, gondolom ez kellene ahhoz, hogy az XBMC lássa is a vdr-t.Itt tartok. És nem hiszem, hogy ennyire bonyolultnak kell lennie.
Googlizok sokat, csak mivel most éppen nagyon nem széles sávon vagyok, még egy egyszerű aptitude update is vagy 10 perc, mára feladtam.
Ezt a leírást találtam eddig legjobbnak: http://www.loggn.de/all-in-one-howto-ubuntu-10-04-installation-konfiguration-von-nvidia-vdpau-vdr-mit-vnsi-server-xbmc-pvr-testing2/ -
GBogyó
tag
Kabhegy 100kW-ra emelkedett.
-
GBogyó
tag
válasz
zhagyma #6953 üzenetére
Ha azt nézzük, amit a használó lát, akkor a csatornaváltás sebességébe ne csak a tuner hangolásának idejét vedd bele, hanem a digitális adatfolyam kiértékelését, és azt az időt, amíg használható képkocka érkezik, és ezt még ki is kódolja. No ez már 1 sec felett van.
De összefoglalva az összes idő kisebbik százalékát teszi ki a hangolás (és akár egy mux-on belüli váltás is lehet, főleg DVB-T-n, ahol két MUX van), a nagyobb részét az, amivel nem is lehet mit kezdeni, adottság. -
GBogyó
tag
válasz
Core2duo6600 #6920 üzenetére
Itt a fórumon szokták volt ajánlani, DVB-T tuner, noname, távirányítóval, és 2000 Ft környékén van. Ezen felül állítólag érzékenységben egyáltalán nem rosszak, sőt....
-
GBogyó
tag
Urak, egy ismerősömnek szeretném ajánlani az e-Bay-es csoda USB tunert. Picit visszalapozva találtam egy linket, ami lejárt. Pontosan mit kell figyelni, melyik jó? Eléggé hasonlítanak az egyes tételek egymásra.
-
GBogyó
tag
OK, így már értem. Neked is ajánlanám esetleg zhagyma válaszát. Próbáltad már a BDA driverrel? Valamivel csak elindul. És ez W7 specifikus? Gondolnám én, hogy a dll vagy megy vagy nem. Illetve még függhetne a drivertől is, ami ugye eltér XP W7 között, ezen felül meg a 64 bit is bekavarhat.
-
GBogyó
tag
-
GBogyó
tag
válasz
zhagyma #6602 üzenetére
Találtam egy fórumbejegyzést, ami a fel-le nyilakat mondja. Nem hiszem el, hogy ne próbáltam volna ki magamtól, de szeretném megtartani magamnak a hibázás lehetőségét, ezért megnézem újra otthon. ;-)
Egyébként az említett fórumbejegyzés leírja az összes funkciógombot, még egy távirányítóval megpróbálom összekötni, utána akár HTPC építés is jöhet ;-). Persze annyira még nem vagyok lelkes, de eddig tetszik.(de hülye vagyok, hisz linket is adtál, én meg leírom az egészet elölről ;-) )
-
GBogyó
tag
válasz
zhagyma #6598 üzenetére
Elsőre nekem is tetszik ez a HomeSys.
Jó lenne találni hozzá egy leírást. Egy fórumot találtam csak, FAQ-val, stb. de olyat, hogy felhasználói dokumentáció nem találtam.
A csatornaváltást hogy kell csinálni? Nem tudtam rájönni. EPG-ből megy, persze, de azt keresném, amikor megy a tv adás, és lapoznék előre-hátra. -
GBogyó
tag
Nagyon köszönöm a tippet, ez a homesys egyelőre ígéretesnek tűnik. Én is kipróbáltam, és elsőre jól muzsikált akár full HTPC alapnak is.
Még kell olvasgatnom vele kapcsolatban, de pár dolgot megkérdek, hátha belefutottál.
- lehet-e valahogy képarányt állítani benne, ami főleg a tv adásoknál érdekes?
- mi az a funkció, amivel forradalmasítják a htpc és tv világot, amire googletv szerű, vagy valamilyen online tv tartalom nézését ígérik? -
GBogyó
tag
Nekem ilyenem van.
Egész jó, a hozzáadott sw sem rossz (rádióadásokat nem veszi, mármint a DVB-T-n lévőket).
Linux alatt csont nélkül megy.
Van hozzá 64 bites windows driver.
Megy windows 7 media centerrel is, és minden egyéb szoftverrel, mivel BDA kompatibilis drivere van.
7. kerület lehet jó a saját antennával, de erősen rálátás függő. Vagy igen, vagy nem. Sokkal rosszabb nem lesz, mint bármi más vevővel, legfeljebb kiteszel az ablakba egy lepkeantennát.
Kis, kb. 3x3 cm-es lapos antenna van hozzá, ha körülnézel az lhsite.hu-n, akkor találsz ott tesztet is, és képet a készletről.
Általában azt szokták mondani, hogy vegyél külön egy DVB-C tunert is, jobban jársz. -
GBogyó
tag
Szerintem a nagyobb nyereségű antenna lehet megoldás számodra, nem feltétlenül a nagyobb méret a lényeg a helyzet miatt.
Tippelném neked a Tesco gazdaságos antennát 700 forintért, de az én tapasztalatom az volt, hogy csak egy picit adott nagyobb szintet, mint a Leadtek "keksz". Persze ez neked pont elég lehet, de még így sem biztos a minden időpontban stabil vétel.
Nincs lehetőséged erkélyre lepke antennát szerelni? -
GBogyó
tag
akad az m1 és a tv2 is? Akkor inkább jelszint probléma lesz, és antennát vegyél. Attól függ, hogy mit tudsz felszerelni, és most mid van, akár olcsón meg is úszhatod. Ha most egy USB vevős saját antennácskával próbálkozol, akkor az ablakba kitett 2500Ft-os passzív lepke csodákat művelhet.
A jelszint programonként változik, nem mérvadó.
Az antenna mozgatásával, esetleg ablakon kívül helyezésével sincs megfelelő jeled? Vagy az erősen változó jelnél 50% a max?
-
GBogyó
tag
Akkor én is leírnék egy lehetséges opciót, amelyről nem tudom, hogy így működik-e, de szerintem működhet, azt hiszem a műholdas világban olvastam valahol.
Folyamatosan sugározzák a filmeket mintegy fájlként a szabad kapacitás függvényében, tehát akár a valós időnél lassabban is, amelyeket a BOX eltárol a merevlemezén. És ez folyamatosan gyűlik a beltéri merevlemezén, amelyet fizetés esetén megnézhetsz. És ahogy jönnek be az új filmek, úgy csúsznak ki a régiek (bár ezt lehetne okosabb algoritmussal támogatni, hogy a népszerű filmek maradnak, illetve a megnézett ad helyet). Egy jó pár hét után lesz egy folyamatosan változó több tízes nagyságrendű filmválaszték áll rendelkezésedre. -
GBogyó
tag
válasz
vegyszer #6294 üzenetére
Így már más a leányzó fekvése, nem néztem meg az árakat.
Bár nincsenek tuttik a rádióhullámok vételében, de szvsz ha egy beltéri antenna majdnem teljesen jó, akkor kültéren a logper szerintem jó lesz. Azért várj meg még néhány szaki válaszát, akik értenek is hozzá, ez csak az én tapasztalatom úgy, hogy ezt a logpert nem ismerem.
Szívesen mondanám, ha pesti lennék, hogy ha nem jön be, átveszem a logpert. -
GBogyó
tag
válasz
vegyszer #6292 üzenetére
Én nem a berendezéstől félnék, ha már az épület felépült, akkor már kb. tudod a helyzetet.
Az, hogy bent veszed, vagy a falon kívül, nagyon nagy különbséget jelent.
Az első logperről is jókat olvastam, szerintem bőven elég lehet, de az is kérdés, hogy mennyibe kerül. Mert a második képen lévő antennát általában 6500 körül lehet megvenni (nekem is olyanom van, nagyon szeretem, azzal szoktam DX-elni.) -
GBogyó
tag
válasz
dudika10 #6275 üzenetére
Igen, valóban sugároz lefele is, csak azért írtam, hogy nem akkora térerőt produkál, mint a teljesítmény adatok alapján elvárható lenne.
Nem feltétlenül az időjárás a bűnös, elég közel vagy mindhárom adóhoz, ott jó jelednek kellene lennie, de valóban a normális antenna fontos. Én azt tippelem, hogy egy jó helyre helyezett passzív nagylepkével tökéletes vételed lehetne ott. Akár Száva utca felől is.
Kísérletezz bátran, szerintem nem lesz sokkal jobb később sem. -
GBogyó
tag
válasz
csendes #6279 üzenetére
Mondanak olyat is, hogy a hasonló lefedettség eléréséhez elegendő jóval kisebb teljesítmény a digitális sugárzásnál, mint az analóg esetében.
Tehát a végleges teljesítmény nem fogja elérni az analóg mostani teljesítményét, ennek ellenére lehet, hogy elég lesz. Persze ezen felül az SFN hálózat bővítésével még kellene javítani a vételi lehetőségeket, de hogy ez Bp esetében hogy valósulna meg, nem tudom.
Ellenben sajnos pont fordított a szituáció, amíg nincsen lekapcsolva az analóg, addig csökkentett teljesítménnyel sugározhatnak csak. Tehát a lekapcsolás után lesz csak megemelve a teljesítmény (kivéve, ahol a szomszédos országok miatt van korlátozás, ott a kinti lekapcsolás érdekes, mint. pl.: Kékes és Kabhegy). -
GBogyó
tag
-
GBogyó
tag
válasz
zhagyma #6101 üzenetére
Én úgy olvastam, hogy kettesével, hármasával veszik le az egyes csatornákról a Nagra2 (=kulcsbeütéssel is működő) kódot. Tehát van már jó pár olyan csatorna, amelyen egyáltalán nem megy ez a módszer, és ez folyamatosan bővül (bár kb. 1 hónapja mintha megállt volna a folyamat), de lehet, hogy az általatok említett DigiKábel kérdés is belejátszik a kérdéskörbe.
-
GBogyó
tag
válasz
zhagyma #5815 üzenetére
A kérdésem az lenne, hogy mit jelent a kártya aktiválás. Biztosan nem csak az, hogy mehet a kártya, vagy sem, mivel akkor mondjuk a kártya megállítás üzenetet akár blokkolhatnák is a beltérik, illetve a kártya indítást meg adhatnák simán menüből indítva egy módosított okos sw esetén. Biztos meg van ennek a mikéntje is, de még nem látom.
Nincs a kódolásról egy jó leírásotok? -
GBogyó
tag
válasz
vegyszer #5771 üzenetére
Sőt, én valami olyasmire is emlékszem, hogy a lakosság bizonyos %-ának eléréssel kell bírnia. Azért fogalmazom ilyen idiótán, mert egyértelmű, hogy nem lefedettségről beszéltek, hanem a vételi készségről is, tehát vevőd is legyen (ezt persze úgy méred, ahogy akarod ;-). Tehát van még olyan kitétel, ami alapján tolhatják a határidőt.
Másik irányból érv meg a három analóg adó lekapcsolása után felszabaduló 2 teljes MUX lesz. Ha erre szükség lesz, akkor szerintem lekapcsolják.
Még egy kérdés, hogy jellemzően a lekapcsolás körzetenként történik, tehát nem egy időpontban. A magyarországi menetrendről úgy tudom, az NHH (vagy utódszerver) fog dönteni kb. 1 év múlva.
-
GBogyó
tag
válasz
vegyszer #5767 üzenetére
Én úgy tudom, hogy az AH jelenleg 5 tv-s multiplexre pályázott csak (ennyi volt kiírva), ebből ugye 2 megy, 1 DVB-H, és kettő az analóg frekvenciák közül kettőn fog a lekapcsolás után megtörténni.
További 3-ra fognak majd később pályázatot kiírni, ezt nem tudjuk, ki fogja üzemeltetni (akár még az is előfordulhatna, mint mai nonszensz, hogy nem a jelenlegi tornyokról fogjuk látni azokat az adásokat).
Ezen felül az AH tervez beadni (vagy már be is adott) egy kérvényt az NHH felé, hogy a jelenlegi DVB-H (azaz B multiplex) helyett is DVB-T-t adhasson, mivel kb. megbukott minden oldalról ez a szolgáltatás. Ha ez bejön, akkor elvileg +50% kapacitás rendelkezésére állhat. -
GBogyó
tag
Egyrészt szerencsés vagy, mert keveseknek elég, másrészt javaslatom esetleg még jobb pozíciót keress az antennának, azzal nyerhetsz pici plusz jelszintet, másrészt a mobilodnak keress más helyet. Ha jobb térerő van a mobilon, akkor kisebb teljesítménnyel is ad.
Illetve ha távolabb van, kevésbé zavar be.
De ez mind csak játszadozás kérdése, lehet egy-egy centiméter elmozdulás is jó vagy rossz. Próbálkozz. -
GBogyó
tag
válasz
moland007 #5718 üzenetére
Ez lenne tutti vétel, de 18 km-re az adótól lehet olcsóbb antenna is elég. A mai korábbi hozzászólásomban lévő lepke is elég lehet, ha van rálátásod a toronyra. De a biztos, ha ki tudsz próbálni egyet. (mondjuk ismerős, szomszéd régebbi tetőantennája).
A 18km vétel szempontjából nem sok! -
GBogyó
tag
Ha egy ilyet fel tudsz tenni a tetőre, akkor nagy probléma nem lehet, szerintem ez az egyik legjobb ár-érték arányú antenna.
Ha egy ilyen lett volna, akkor lehet, hogy azt ajánlom, mert olcsóbb: http://www.ostelsat.hu/antenna_asp-8_a_valtozat_impedancia_transzformatorral__A0028.htm mindenesetre a fentinél sokkal jobban nem kapsz.A T-Sat digitálisan ad, HD-s adásai is vannak (szerintem elég kevés), és előfizetheted rá a HD csomagot is az alap mellé. De ezt csak a T-* által adott beltéri egységgel tudod venni, ezt kell rákötnöd HDMI kábellel a tv-re.
Csak HD adást SD alapcsomag nélkül a HelloHD-nél lehet előfizetni. -
GBogyó
tag
Erre nem fogok tudni jó tippet adni, de ahhoz hogy a többiek tudjanak, pár kérdést feltennék.
Milyen tunert szeretnél? Analóg/DVB-T/DVB-C/DVB-S/DVB-S2? Két ugyanolyan tuner legyen benne, vagy két különböző? 1080p-s adást nem láttam még, elegendő az 1080i is? Milyen kimeneten szeretnéd direktben kötni a megjelenítőre? Két önálló tunerkártya nem jöhet szóba? -
GBogyó
tag
Bedugod a gépbe, észreveszi, és kér drivert hozzá. Ezt feltelepíted. Ettől a kártya driver szinten rendben van. Utána telepítesz egy szoftvert hozzá, ami a tv csatornák keresését, nézését, váltást, EPG-t, stb. biztosítja. Ez lehet a Win7 beépített MediaCentere, vagy a hozzá adott szoftver, vagy valami harmadik szoftver (SmartDVB, DVB Viewer, stb.)
Rákötöd az antennát és kész.
Egyébként úgy működik, hogy van benne egy tuner, ami a levegőből jövő jelet megfelelő frekvencián veszi, demodulálja, és a bináris adatfolyamot, amit kinyer belőle, továbbadja a számítógépnek. Ő meg (a szoftver) tudja, hogy szedje ki belőle a téged érdeklő videó és hang jelet.
Nem tudom a kérdésed a fentiekre vonatkozott-e.
-
GBogyó
tag
válasz
Pityke78 #5537 üzenetére
Próbáld meg a következőt. Átállítod digitális tunerre, manuális keresés (ez lehet, hogy fordított sorrend, ld. felhasználói kézikönyv). Beállítod arra a frekvenciára vagy csatornára, ahol ad az m1HD digitális (ha megmondod, melyik adót veszed, tudunk segíteni).
Ezután elvileg egy térerőjelző sávot láthatsz, és a szobaantennával addig játszol, amíg a legnagyobb jelet kapod. Fontos: ne legyen az erősítés túl nagyra állítva, ha van az antennán pot.méter. Minden irányban mozgasd az antennát, és akár forgasd is. Simán bejöhet. Milyen messze vagy az adótól? -
GBogyó
tag
válasz
vegyszer #5544 üzenetére
Én úgy emlékszem, anno a szegediek azt csak "telefontoronynak" emlegették. Az analóg is mintha arról jönne, de megnéztem, ez a lap is azt mondja:
http://www.frekvencia.hu/transmitter-szeged.htm -
GBogyó
tag
válasz
lackatwo #5403 üzenetére
Ha vízszintes polarizációval ad, akkor el kell fektetni úgy, hogy merőleges legyen az adótoronyra mutató irányra. (Szlovákia ad függőlegessel)
Élesebb nem lesz a kép. Itt vagy nincs kép, vagy kockásodik, vagy tökéletes. Kis sarkítással igaz az állítás, de élesebb az biztosan nem lesz. -
GBogyó
tag
Szerintem van jó esélyed. A távolság alapján biztosan. Nézd meg itt a terep profilt, az megmondja, hogy van-e terepakadály az adó és közted. Ha meglévő tetőantennád van, és nem megy rajta elég jók, akkor még meglévő elosztók, kábelek és csatlakozások is beleszólhatnak, tehát ne add fel.
-
GBogyó
tag
Ez egyik barátomnak kellene, a lényeg az lenne, hogy úgy tudjon felvételt készíteni, hogy azt fel tudja dolgozni (gépen archiválni, stb.), ne csak a beltéribe "égetve" lehessen nézni.
Ezt általában csak saját beltérik tudják, egyik szolgáltató által adott beltérinél sem kinyerhető a felvétel.Mennyibe kerülne egy olyan beltéri hozzá, ami tudja fogadni a Cryptos kártyát, és tud USB-re kötött vinyóra felvételt készíteni ?
Ha elég az SD minőség, akkor kb. 20eFt.És ezek a felvételek milyen kódolással lesznek aztán a vinyón ?
Csak nyersen lementi a DVB-S2 adást (vagy még DVB-S volna ?), ami gondolom MPEG4 alapú ?
Eddig csak olyan beltérit láttam, amely az érkező stream-et menti 1:1-ben, tehát ha MPEG4, akkor abban, ha MPEG2, akkor abban. A DVB-S/S2-t ne keverd ide, az csak a moduláció. A stream attól még lehet bármi.
A saját egységek kikódolás után mentik le a műsort. A szolgáltató által adottaknál nem tudom.Ugyan kb. egy hónapja volt hogy körülnéztem a honlapjukon, de akkor semmi ilyesmi infót nem találtam. Tudnál erről valamit linkelni ? Ez akkor elvileg a STB-bérlés kiesésével olcsóbb havidíjat is kellene hogy jelentsen, nem ?
Más fórumon továbbra is jelzik, hogy létezik ilyen, de megegyezik az ára azzal, ha STB-t is kapsz. Legfeljebb a sarokban porosodik a készülék. Egy fontos, hogy a szerelőnek kell mondani, hogy Crypto-s beltérit kérsz. De szerintem működni fog a kártya is.Hello-nál június 1-től 3e Ft alatt van a 2 HD-s csomag ára együtt, és nem kell hozzá előfizetni az SD-s csomagot. Tudom, hogy van akinek ez is drága, de egyre olcsóbb ez is.
Hát megnézem a Hello árai milyenek, de most megint dobtam egy hátast, amikor megláttam a UPC Digitális kábeles csomagjainak az árait.
A Hello-nál nézd meg a június 1-től érvényes árakat. Szerintem minőséghez képest korrekt. Van nálunk UPC kábel lehetőség, de pont az árak miatt váltottam lassan 3 éve Directre.Párosítás: T* kábelről nem tudok semmit sajnos. UPC kábelnél meg párosítva van, ott nincs választási lehetőséged, legfeljebb a DVR és a HD miatt.
Ezt a 700ft-os Tesco-s passzív szobaantennát merrefelé lehet kapni ?
Elvileg minden nagyobb Tesco-ban ?
Mert ha pl. lenne a Budaörsiben is, ha legközelebb megyünk arrafelé, akkor be is vásárolok egy ilyet.
Amúgy kép alapján nem egy nagy méret, mitől mégis ennyire hatékony ?
Ilyen jól lett megtervezve ?
Elvileg minden nagyobb Tescoban, bár korábban a bp-iekben csak 500 Ft volt állítólag. Én Pécsett vettem, itt 700 volt. Egyszerűen jó a felépítése, az antenna nem a bonyolultságától jó. Nekem jók a tapasztalataim vele, ár-érték arányban kiváló, nem fogyaszt áramot, és nem annyira ronda, mint azok a parabolahálós csilli-villi antennák. Igen, arra gondoltam, amit a képen mutattál.
Loper: becenév, logaritmikus periódusú antenna, elvre utal, nem gyártó. Ld.:
http://www.ostelsat.hu/foldi_televizioantennak_kivalasztasa_bib201.htm -
GBogyó
tag
Én úgy tudom, hogy a Hello előfizetés esetén sem párosítja már, de ezt tényleg erősítse meg valaki. Egy időben biztosan volt olyan, hogy tesztkártyát lehetett igényelni, azt nem párosították, és arra utána tudtál előfizetést kérni. De mintha ez a párosítás megszűnt volna.
UPC-D: nagra3 párosított, crypto nem
Digi: nagra3 párosított, nagra2 párosított és kihalt
T*: párosított
Hello: olcsótv biztos, hogy nem párosított, előfizetéses: ld. fent. -
GBogyó
tag
A UPC mûholdas szolgáltatása esetében akkor nincs párosítás, ha a settopboxban cryptoworks kártya van, ha nagravision 3-as, akkor úgy tudom, hogy az párosított.
Konkrétan a beltéri típusától függ. Alapban a nagrás beltérit adják, de lehet kérni cryptosat is. Az új műholdon is megmaradt a két kódolás, ez nem is fog az állítás miatt megváltozni. Még abban van bizonytalanság, hogy a Cryptos kártyához lehet-e HD csomagot rendelni.
A DVR-es (felvevős) beltérik nagrások.
Sőt, elvileg jelenleg is van lehetőség csak kártyás előfizetésre, ami pedig nem párosított és cryptos feltétlenül.Az okra csak tippelni tudok, egyszer ez volt olcsó, egyszer az. A simulcrypt meg talán nem annyira dárga.
-
GBogyó
tag
válasz
Balázs_a_laz #5199 üzenetére
Mert a kábeltv hálózatok nem engednek saját STB-t használni, tehát a DVB-C boxokra a kereslet minimális. Tartalomra, szoftverre nincs komoly különbség, ami az árkülönbözetet indokolná.
-
GBogyó
tag
válasz
vegyszer #5181 üzenetére
Ez úgy néz ki, hogy jelenleg teljesen betelt a két MUX kapacitása. Az AH megkérte az NHH hozzájárulását, hogy a harmadik, jelenleg DVB-H-ra fenntartott MUX-ot is használhassa DVB-T-re. Gondolom nem véletlenül, tehát szerintem akkor várható bővítés, főleg ha beindul most a MindigTV Extra.
-
GBogyó
tag
Nem biztos, de mintha az lett volna a megoldás, hogy futtatás rendszergazdaként. Ha nem, akkor másik dll-t kell választani az elején. Vannak gyártófüggőek is, és általános (BDA) driverek is.
A hibaüzenet ismerős, tehát nálam is volt ilyen. Ha ezek nem oldják meg, akkor megnézem majd otthon is. -
GBogyó
tag
Ma reggeltől a MinDig-en a tv2/rtl/euronews csatornák átkerültek a MUX A-ra. Ha valakinek nem megy, csináljon egy új scan-t, ne lepődjetek meg.
-
GBogyó
tag
Mondhatnánk, pont neked találták fel a digitális sugárzást :-)
Pontosan milyen forrásból vennéd a fullHD adást? Földfelszíni digitális?
- 16:9-es felbontás kezelése csak a szoftvertől függ, a tunertől nem.
- képminőség szintén nem függ a tunertől, hanem kodek, videokártya, monitor, csatlakozás, stb.
- hangminőség meg csak a hangkártyától.Összefoglalva, bármely DVB-T tuner jó lehet neked. Ha kell analóg vétel is, akkor már teljesen más a helyzet, de előbb tisztázzuk, mit is szeretnél.
-
GBogyó
tag
A DVB-T antenna csak egy marketing duma.
Lényegi különbség ott lehet, hogy a korábbi antennák csak a 60-as csatornáig mentek el, ott már esett jócskán a nyereségük. Amire azt mondják, hogy DVB-T antenna, ott nem lenne szabad, annak elvileg 69-ig kellene elmennie. (Volt más országokban 60-as csatorna felett is analóg sugárzás, tehát emiatt sem igaz a duma).
A lepkenatennát nagyon sokan használják a fórumokon, nagyon nagy megelégedettséggel, ha már megvan, akkor szinte biztos, hogy elég lesz.
Az 500/700 Ft-os tesco gazdaságos Logper antenna még igen jól teljesít, és szobában sokkal jobban elhelyezhető, mint a lepke, és nem teljesít rosszul.
USB-s vevőkből Gigabyte, Leadtek javasolt részemről. Persze biztosan van több jó is, de én ezekkel tapasztaltam jókat. -
GBogyó
tag
Ha ez működik, akkor a lepke is fog.
Ha passzívban nem, akkor pár ezer forintért még mindig vehetsz hozzá erősítőt is. Az áram ne aggasszon, a lepke kültéri használatra van tervezve, az antennaerősítő is. Ezen felül általában 5-12V-os feszültséggel üzemelnek, nagyon nagy csoda nem fog történni. -
GBogyó
tag
Ha jól értelek:
Erősítős szobaantennával jó a vételed.
SZVSZ 99,99%, hogy a lepkével is jó lesz, mondjuk kérdés, hogy az erősítő mekkorát erősít a szobaantennában.
Jellemzően a lepkékben is szokott erősítő lenni, de én azt tippelném, hogy passzívban is jó lesz egy lepke (gondolom az erkélyen) akkor, ha a szobaantenna jó. -
GBogyó
tag
válasz
learner #4885 üzenetére
Azzal lehetne inkább összefüggésben, hogy az m1, m2 másik mux-on, azaz másik frekvencián jön. Egy mux vétele konzisztens, tehát egy mux-ot vesz egyszerre a tuner, tehát az azon belüli csatornák ugyanúgy kell, hogy jöjjenek.
Az antennák, a kábelezés és egyéb csatlakozások sokat tudnak rontani a helyzeten.
Honnan, és milyen antennával veszed az adást?
Próbáld ki a TSReader programot az m1 mux-ának frekvenciáján. Addig állítgassd az antennál, amíg jó nem lesz a vételed. Utána jöhet a tv vevő szoftver.
-
GBogyó
tag
Nem mondom, hogy tutti nem lehet tönkretenni szoftveresen, de szerintem iszonyatosan kicsi a valószínűsége.
A pendrive esetében sem megy tönkre, csak a fájl írás rossz pillanatban szakad meg, és nem lesz konzisztens a fájlrendszer. Formázással az is helyre jön.
Itt nincs ilyen probléma, ne aggódj ezen. -
GBogyó
tag
Köszönöm, de pont azzal nem ment. Nem tudta inicializálni a kártyát (U7200). Felismeri, látja a kártyát, de nem tudja inicializálni. Próbáltam 0-s, 166-os, 167-es ofszettel is, még ha nem is tudom, mire jó. Viszont ez volt az adott ablakban az összes variációs lehetőségem.
-
GBogyó
tag
Urak, segítséget szeretnék kérni. A szomszédom szomorúan fogadott, hogy vett egy Gigabyte U72000-at, de sok sebből vérzik. Megnyugtattam, hogy nem a vevővel van a probléma, hanem a hozzá adott szoftverrel. Formátumot nem kezel jól, nem is állítható, akad a kép SD adás esetén is, stb.
Adtam neki hirtelen egy VLC-t channels.conf állománnyal együtt, azzal elvileg van már folyamatos képe, és jó képaránya.
Probléma még, hogy nem tud felvenni vele, és nincs EPG, TXT, stb.Tudnátok ajánlani win alá jó DVB néző programot ami a fenti tételekre megfelel?
Én linux-on használom a sajátomat 99%-ban, illetve win alatt a WinFast PVR2-t, és a W7 MC-t. A PVR2 nem megy vele, W7-et egyelőre nem tenne fel.
A DVBDream nem tudta elindítani a kártyát, bár a DBA drivert felismerte.Kérnék pár jó tippet.
-
GBogyó
tag
válasz
winkloyd #4786 üzenetére
Egy lekérdezést próbálok belinkelni, amelyen francia kódolatlan adásokat láthatsz, remélem sikerül: KingOfSat
Én annyi tippet mondanék, hogy win7, vagy vista 64 bites driver is legyen hozzá, amúgy nézz körül a Leadtek háza táján: LHSite
Nem vagyok elfogult, de ezt ismerem. Ezen felül persze van még sok jó eszköz is. -
GBogyó
tag
Az enyémhez van egy kis átalakító, amelybe rendes koax dugó megy bele. Annyi előnye van, hogy ha megfeszül, akkor könnyen kipattan, és a nyák nem feszül meg.
De nézd meg alaposan, hallottam olyanról, amihez külön meg kellett venni az átalakítót. Mondjuk kb. 800 Ft volt, de akkor is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged