Új hozzászólás Aktív témák
-
csendes
addikt
válasz
Core2duo6600 #4383 üzenetére
A baj inkább azzal van, hogy jelenleg a digitális adásnak sok helyen nagyon kicsi a teljesítménye, például Budapesten is, ezért a passzív szobaantenna 2-5 dB nyeresége nem tudja a vételhez szükséges 40 dBuV körüli jelet biztosítani, így erősíteni kell. A bevásárlóközpontokban árult erősítős szobaantennák között lehetnek gyenge minőségűek, zajos erősítővel. Analóg adásnál a jel/zaj viszony fontos, az erősítő pedig mindenképpen növeli a zajt, illetve túlvezérelheti a jelet. Nem mindegy, hogy milyen antenna van rajta, a DVB-T-hez az UHF 60 körül kell a nyereség horizontális polarizációjú jelre, a VHF és URH antenna teljesen fölösleges. Az erősítő is csak bizonyos frekvenciasávban működik jól, nyilván DVB-T-hez egy szélessávú erősítő fölösleges és rosszabb, mint a megfelelő UHF sávra hangolt. Érdemes antennaboltban venni szobaantennát is; tekintettel a közeledő digitális átállásra általában nagyon segítőkészek, tudnak megfelelő típust ajánlani, és nem is drágábbak.
És minden fórumon érdemes javasolni a digitális adás teljesítményének növelését, a lefedettség javítását, mert a reklámokban bemutatott szép szavak és számok még nem varázsolnak képet a készülékre. A jelenlegi paraméterek mellett nem digitális átállás lesz, hanem botrány, ha már a tervezettnél korábban leállítják az analóg sugárzást. -
sittes79
addikt
válasz
Core2duo6600 #4383 üzenetére
Én se értem én csak próbálom keresni a legmegfelelőbbet, ha valaki tud ajánlani egy
jó és bevált beltéri antennát azt megköszönném. -
sittes79
addikt
válasz
Core2duo6600 #4381 üzenetére
köszi,
Szobaantennák:
egy mésik forumban viszont ezt ajánlják:
"Ha valaki jó minőségű passzív szobaantennát keres, nagyon tudom ajánlani ezt a típust:
[link]Röhej, hogy Magyarországon csak a semmire se használható erősítős antennákat lehet kapni üzletben, holott ez a típus ezerszer jobb. Ettől a webáruháztól meg lehet rendelni, magyarországi szállítással együtt 15.24 fontba kerül (kb. 4600 forint). Ajánlom a forgalmazóknak is."
teszt hozzá: [link]
van olyan amit signal booster-rel lehet kapni. 18,49
-
Corsa02
őstag
válasz
Core2duo6600 #4352 üzenetére
Szia!
Láttam hozzászólásaidat a Tv-tuner topikban, ezért bátorkodnék zavarni egy kicsit!
Nem tudom véletlenül, hogy lehet PowerCinema 6-ban kikapcsolni a timeshift-et?
Előre is köszi!
-
hati
addikt
válasz
Core2duo6600 #4374 üzenetére
Pedig jó ki progi.
-
hati
addikt
válasz
Core2duo6600 #4371 üzenetére
-
hati
addikt
válasz
A MP .ts -be fogja menteni, azt könnyebb vágni.
-
zhagyma
őstag
válasz
PÜ ment.
-
bzoley
veterán
válasz
Core2duo6600 #4348 üzenetére
"Ahhoz, hogy media center kompatibilis legyen a tuner Hardveres mpeg 2 encoderrel kell lennie..."
Ez csak Vista-n volt érvényes.A képpel semmi baj, 16:9-es az adás, így jó. Csak épp 4:3-as műsor megy benne .Ha lenne pl. 4:3P&S, akkor talán belenagyíthatnál, de vagy tud a TM ilyet, ill. hasonlót, vagy nem.
-
csendes
addikt
válasz
Core2duo6600 #4342 üzenetére
Ezek tripla hibridek: analóg, DVB-C és DVB-T, vagyis számít a hardver is. Elvileg a H5 a "Terratec series"-be tartozik (vagyis a minőségi termékvonalba), az XS HD pedig a "Cinergy series"-be (gazdaságos termékcsalád). A kettő közötti kb. 10 EUR ahogy néztem a szoftver miatt van, a H5-höz adnak Mac szoftvert is.[link]
-
bzoley
veterán
válasz
Core2duo6600 #4338 üzenetére
Egy korábbi verzióról írtam pár sort, az úgy néz ki, mint a WMC.
Igaz annak a nevében nem szerepelt a Theatre.mod:
ArcSoft TotalMedia® 3.5 -
bzoley
veterán
válasz
Core2duo6600 #4330 üzenetére
Igen, vagy egy-két írás, nagyjából annyit foglalkoztam az egésszel, vagy más szerzőtől való. Csupán csak azért vannak ott, mert páran rajonganak az WMC-ért.
Eddig normális HTPC frontend-del nem találkoztam, már ami képes normálisan tunert kezelni, pedig jópárat már végigpróbáltam. Megnézheted esetleg a TotalMedia Home Theatre-t, nem egy funkcióban gazdag sw, de van.
Nem HTPC-ben meg olyat nem nagyon láttam, ami analóg, és digitális adásokkal is normálisan boldogul. A legtöbb itt említett sw csak digitális adásokhoz való.
Nekem nincs ilyen gondom, ott a PVR2 -
bzoley
veterán
válasz
Core2duo6600 #4328 üzenetére
Már láttam több helyen is a kérdésedet, de nem válaszoltam, ugyanis ehhez MCE szakértő kéne, én pedig - mint az köztudott - rosszul vagyok az MCE-től. Minden normális program, .ts, vagy .m2ts formátumban menti a stream-et, erre pedig számtalan szoftver létezik, pl. Super(C)
Te valami "idegen" kiterjesztést említettél, talán guglizz rá, hátha kidob rá valamit. Vagy nevezd át, hátha.balu424:
Pl.: WinFast DTV Dongle H
(gyk: minden betű számít) -
válasz
Core2duo6600 #4310 üzenetére
Az avidemux elméletileg megeszi a streamet, és tud ujrakódoloás nélkül vágni/menteni.
-
wassermann
Topikgazda
válasz
Core2duo6600 #3778 üzenetére
Szerintem a túlnyomórészt magyar és európai csatornalogókból összeállított mátrix itt csak illusztráció (pont azért, hogy később egy amerikai se hivatkozhasson arra, hogy ő pedig ezt látta ott...akkor miért nincs).
-
tam@s
tag
válasz
Core2duo6600 #3761 üzenetére
Igen, ezt akartam írni, hogy az MCE-hez szükséges az analóg esetében az MPEG2 hardveres támogatása. Viszont ez elég sokat dob az áron, amit csak a Windows beépített MCE-hez szükséges, a Meediohoz már nem feltétel.
Azért, ha rákeresel a google-ban, akkor rájössz, hogy ki lehet játszani nagynehezen. -
kutyuska
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #2806 üzenetére
Itt találsz egy pár combo megoldást:pl. Dreambox, AZBox, QBox.
Cserélhető DVB-S2, DVB-C, DVB-T tuner modulok.
[link]
+ Vastag pénztárca -
nrc
tag
válasz
Core2duo6600 #2803 üzenetére
Kösz, az infót arról, hogy mit kellet csinálni, hogy működjön a Vista-s gépen a DvbViewer új verziója.
A probléma a csatorna megtalálással, valószínűleg nem programhiba, mert nálam a DvbViewer mindig megtalálta a behangolt adókat.
A DvbDream-nél valóban van gondom a csatornaváltással, nevezetesen, hogy nem tud frekvenciát váltani. Ha ezzel a programmal van neked is problémád, az elképzelhető, hogy emiatt a bug miatt van. Nem minden tunernél jelentkezik ez a hiba, de ha nálad igen, akkor a megoldásról olvashatsz egy korábbi hozzászólásomban.
Sokkal valószínűbb azonban, hogy nálad is az okozza a gondot, hogy a hónap eleje óta itt Budapesten állítgatnak valamit az adóknál. Nálam is az a helyzet, hogy ugyanabban az antennapozícióban, amiben tegnap még tökéletes volt a vétel, ma már nem lehet értékelhető jelet venni.
Ez nem a programok hibája és nem is normális üzemszerű működés. Április előtt hónapokig nem kellett az antennát állítani és stabilan jöttek az adások.
Szóval nem érdemes a mostani vételi körülmények alapján végleges következtetéseket levonni sem a szolgáltatással sem pedig a programokkal kapcsolatban.
A használható vételhez egyébként nem csak megfelelő jelerősségre, hanem emellett jó minőségre is szükség van. Sőt ez utóbbi a fontosabb.
Emlékeim szerint a dvbDream az erősség mellett kijelzi a vétel minőségét is alul a státuszsorban.
Érdemes viszont mindenképpen felrakni a TSReader programot aminek segítségével be tudod állítani úgy az antennát, hogy a lehető legjobb jelminőséged legyen. A beüzemelésről itt olvashatsz.
Dél-pesti vagyok én is, de nekem nincs olyan problémám, hogy túl erős lenne a jel, sőt erősítő nélküli szobaantennával éppen a nézhetőség határán lévő jelminőséget sikerült csak elérni, erősítő kell a stabil vételhez.
Nálad lehet, hogy a Száva utca közelsége miatt ilyen jók a vételi körülmények. Ha kinézel az ablakon nem látsz véletlenül egy nagy tornyot antennákkal a tetején, ami eltakarja a kilátást?
Sajnos nem az az általános, hogy a túl nagy jelerősség miatt panaszkodna a többség, sőt a budapesti jelentősen csökkentett sugárzási teljesítmények miatt számos helyen gondot okoz a digitális adások vétele.
ui.:
Nézz meg egy HD adást a Duna HD-n és meglátod, hogy nem csak a szellemkép hiánya az amiben jobb a digitális analógnál. Persze, ahhoz, hogy maradéktalanul élvezni és értékelni tudd a látványt kell egy szélesvásznú (wide) 16:10 vagy 16:9-es képaránnyal rendelkező nagy felbontású monitor is (legjobb persze a fullHD, 1920x1080).Holnap 11.15-kor a Kalandozó ilyen műsor lesz.
Állandó HD műsorok a Duna TV-n (forrás):
Gazdakör - 6ó (Hé-Va)
Léptünk koppan ódon köveken - 9-10ó (Szo)
Kalandozó - 11ó (Va kéthetente) -
zhagyma
őstag
válasz
Core2duo6600 #2803 üzenetére
" ... A Laptop gyártók, meg rájöhetnének, hogy az analóg tunernek még nem áldozott le, márcsak azért sem mert a kábelen továbbra is menni fognak, miutan a lebvegőben ,már nem. ..."
Azért ne vegyél rá mérget.
Amúgy a földfelszíni digitális "sugározgatás" ebben a formájában tényleg értelmetlen, viszont a kábelen rendelkezésre áll elegendő sávszélesség ahhoz, hogy az analóg és a digitális párhuzamosan is menjen. Minden azon múlik, hogy az analóg eszközök milyen gyorsan "halnak" ki (itt Magyarországon ez kicsit lassaban megy. Minden esetre a nagyvilágot ez nem nagyon érdekli).
Örülj neki, hogy egy "drótdarabbal" is mehetne a vétel. Azon kevesek közé tartozol, akiknek piszok szerencséjük van. Gratula.
Én úgy olvastam, hogy az alternatív programok fizetős változatával nem nagyon van gond, akár a kényelemi funkciókat is figyelembe véve, bár lehet hogy tévedek. A tapasztaltabb kollégák majd biztosan kisegítenek ...
-
nrc
tag
válasz
Core2duo6600 #2780 üzenetére
Ahhoz, hogy menjen a rádió DvbViewer-el, telepítsd pl. a divx7-et, majd pedig a dbviewer-ben a "Settings/Options/DirectX" válaszd ki a divx telepítő által felrakott AAC decodert.
Hogy csatornaváltásnál biztosan ne essen szét vagy torzuljon a kép a "Settings/Options/Tv+Radio" menüpontban kapcsold ki a "Fast Channel Switching" opciót.
Ha jól értem akkor neked a DvbViewer újabb 3.9.4.0-ás változatát sikerült beüzemelni Vista alatt.
Megtennéd, hogy leírod, hogy mire volt szükség ahhoz, hogy működjön?
Végülis el kellett indítanod a Register_DVBSource.exe és Unregister_DVBSource.exe állományokat ahhoz, hogy eltűnjön az általad előzőekben képen bemutatott hibaüzenet vagy másra volt szükség?Az is érdekelne, hogy a tv-adás rögzítése vagyis felvétel opció neked működik-e rendesen. Nálam ugyanis ez a verzió maximum 10mp-et volt hajlandó rögzíteni.
-
nrc
tag
válasz
Core2duo6600 #2773 üzenetére
Próbáld meg ezt: dvbviewer hibajavítás, hátha segít.
Állítsd be a H.264 video decoder-t is: #1676
A neten olvasottak alapján úgy tűnik, hogy a Vista MCE jelenleg nem támogatja a h.264(mpeg4) .ts formátumot.
-
klaczi
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #2769 üzenetére
Tegnap hiába próbálkoztál. Nekem tetőantennám van. Jelszint 0% volt. Valamit biztos vacakoltak. A két fizetős csatorna biztos működött mert 100% jelszintet jelzett. Persze nem láttam az adást, mert kódolt. Most megy a Duna és az Autonómia
-
nrc
tag
válasz
Core2duo6600 #2756 üzenetére
A számítógépekhez való tuner-ben nincs különbség mpeg2 és mpeg4 esetén, csak a szoftveren múlik, hogy tudod-e nézni az mpeg4/h.264 adókat.
Ahhoz, hogy általános programot tudj használni az kell, hogy a tunernek BDA kompatibilis driver-e legyen. Ez viszont általában így van főleg, hogy az MCE is egy általános dvb-t program.
Szóval a tuner alkalmas az mpeg4-re a szoftver az ami nem az.
Na igen, sajnos elkerülte a figyelmemet, hogy Vista alatt próbálkozol.
Azon a Dvbviewer régebbi verziója nem megy. Legalábbis más tapasztalatai is ebbe az irányba mutattak (nekem nincs Vista-m, nem tudom kipróbálni).
Amivel talán érdemes lehet még próbálkozni az a a dvbviewer 3.9.4 változata ami a legújabb jelenleg. Ami dvbviewer 4 néven van fent net-en azt ne is próbáld, mert ilyen változat hivatalosan nincs, az valószínű fertőzött.
Sajnos vannak fent fertőzött példányok is a neten még a hivatalosan létező 3.9.4-es verzióból is, de lehet találni tisztát ebből is.
De ha már a Dvbviewer ilyen macerás, akkor előbb próbáld ki inkább a Dvbdream-et. Ez ingyenes, a saját weboldaláról is letölthető.
Ezzel szintén sok külső codec használható, viszont nekem annyi gondom volt vele, hogy nem tudott frekvenciát váltani. Ez azt jelenti, hogy mielőtt elindítod a DvbDream-et az MCE-vel kell kiválasztani pl. a DunaHD adót, majd kilépés után lehet a DvbDream-et indítani és úgy kell rákeresni a csatornákra. Így már az azonos frekvencián (mux-on) lévő adókat megtalálja, tudja kezelni.
Ezeken kívül még van pl. a progdvb, altdvb, ami ilyen általános tunerprogram. Sajnos ezek sem ingyenesek, a próba változat pedig pont az mpeg4-et nem engedi használni.
-
nrc
tag
válasz
Core2duo6600 #2752 üzenetére
Én is azt tudom javasolni, amit zhagyma néhány hozzászólással ezelőtt egy hasonló problémával küzdő fórumozónak: próbálj telepíteni egy alternatív dvb-t programot és hozzá való külső h.264 codec-ket.
A Dvbviewer Pro 3.9.2.0 telepítéséről olvashatsz pl. itt: #2130
A Dvbviewer Pro-ból van újabb változat is 3.9.4.0 verziószámmal, amit egyszerűbb telepíteni, beüzemelni, viszont a felvétel funkció az általam próbált példány esetén 10mp után lefagyott. A tunert kipróbálni mondjuk ez is jó, de tartós használatra egyelőre a régebbi verziót tudom ajánlani.
Első lépésnek lehet, hogy elég a HD codec pack-ot telepíteni, hátha az MCE is tudja használni valamelyik codec-et. Egy próbát megér a dolog..
Ahhoz, hogy rádiót is tudj hallgatni a Dvbviewer-ben, telepítheted pl. a monogram aac dekódert a #2501-es hozzászólásban leírtak szerint, vagy akár a divx7 telepítőben lévő dekódert is használhatod.
A divx telepítése egyszerűbb és kényelmesebb és még akár azt is könnyen megteheted, hogy csak az audió dekódert telepíted a többi komponenst pedig nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Dell G3 Gamer laptop (2TB SSD, 32GB Ram, 4GB Videókártya, FullHD kijelző, szép állapotban)
- Thinkpad T14 Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 5 135H 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Használt gamer/ workstation laptop felvásárlás TÉNYLEG magas áron!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Xbox Ultimate előfizetések
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest