Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz cigam #19116 üzenetére

    Nem tudom parabolánál ez mennyire probléma, de táv táplálásnál nem csak a jellel, hanem a tápfeszültség eséssel is kell számolni. A rézben kisebbet esik a feszültség, bár mivel itt nem amperekről van szó, lehet lényegtelen.

    (#19112) Hieronymus
    nem csak a V és H különbözik, hanem a 22kHz-es kapcsolójel is számít. Az kell a 11.70–12.75 GHz közti lekeverésére. Szóval 4 állapotú lehet. Nem tűnik jó ötletnek két boxot felfűzni és az lnb tápjával játszani. Max akkor működik, ha minden nézni akart adás ugyanabban a sávban van. Szóval a két független twin jó lesz.
    Vannak okosabb megoldások, amikor egy kábelre fel lehet fűzni több erre felkészített boxot és a másik végén egy-egy boxhoz rendelt frekvenciára keveri le a jelet, de azt hiszem lnb ilyet nem tud, hanem más közbülső eszköz, multiswitch. Olyanokhoz meg quattro lnb a faja, ami 4 kábelen a 4 állapotot kezeli és a switch minden végpontnak ki tudja választani melyik kell épp adni.

    (#19106) Zirowe
    hotbir-öt emlegetsz, de abból több is van. Ha a 13E-re gondolsz, akkor oda valsz bőven jó.

    Ha személyesen veszed, akkor nézd meg a végét a kábelnek. Az utp kábelnél eléggé látszik a futtatotton hogy belül más a színe a vágásnál. Gondolom koaxnál is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák