-
Mobilarena
Ajánlott szakirodalmak a teljesség igénye nélkül (a lista még bővülhet):
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
Köszi!
Közben megtaláltam a megoldást: setsebool -P httpd_can_network_connect 1 is kellett. Ez hiányzott a telepítés leírásából
Ha jól értettem, akkor alapból az SElinux nem engedte meg az apache2-nek, hogy hálózati kapcsolatokat hozzon létre(pl. más szerverekről letöltsön nyelvi fájlokat). Ez később is, pl. a frissítések keresésekor is hasonló problémát okozott volna.
-
klimokrisz
tag
Sajnos én ebben nem tudok segíteni neked mert test környezetnek a XAMPP-ot használom.
https://www.apachefriends.org/hu/index.html -
Ablakos
őstag
Az űrlapmező felirat oszlopot hiányolod. Az előző fülön, a mezők kezelése. Ott hozod létre ezeket a mezőket, itt lehet a feliratát is változtatni. Elképzelhető egy ilyen változtatás. Én 8.5 betat próbálgatom.
A tartalomtípusra úgy kell tekinteni, mint egy logikailag összetartozó dolgokat tároló tábla (háttérben sok összekapcsolt tábla ) sablonja. pl: kollégák tartalomtípus (név, beosztás, telefonszám stb). Az entitás olyan drupalos fogalmazás. (ehhez nem vagyok elég mívelt) Számomra ugyan azt jelenti, mint az egyed a relációs adatbázis elméletben. Tehát egy tartalomtípus alapján létrehozott tartalom egyetlen eleme. (pl Kiss Miska, lakatos, 062222222)
-
Ablakos
őstag
Ha a "kollégák" egy tartalomtípus, abban nyilvántartható a kilépés dátuma. (null egyébként kilépéskor aktuális dátumra frissül ) Így az "élő" kollégákat (egy listázó nézet alapján, kollégák tartalomtípust listázó nézet kilépési dátum < mai nap) entitásként lehet tárolni. A régi kapcsolatok sem tünnek el, az új kapcsolatok kiválasztásába,
-ahol akarod használni ezt a kollégák tartalomtípust- nem zavarnak be a kilépett kollégák. Ebből a tartalomtípusból nem szabad egyedeket törölni. -
Ablakos
őstag
Szerintem csak nem érted a fogalmakat, illetve kevered. A modulok, témák telepítéséről kérdeztél. Ahhoz nem feltétlen kell ftp
Az alaprendszer telepítése/frissítése, amit be is linkeltél nem megy egy kattintással! Sajnos
Nem tudom mikor oldják meg, mint pl a wordpressben.
Ha windowson vagy, akkor letöltöd a zip-el tömörített verziót. (nem a gzip-est) Kibontod és abban van egy README. Leírja hogy kell frissíteni az alaprendszert. -
Ablakos
őstag
Semmiféle ftp-t nem kell telepíteni, ha a web felületen kezeled a modulokat. (kezdésnek ez a javallott). Tehát az ~/admin/reports/updates/ helyen ha felajánl frissítést, akkor az egy kattintás és letölti az internetről és kész. (Még a nyelvi fordítást is lefrissíti. Nem kell .po fájlokat importálgatni )
Az alaprendszer frissítése már komolyabb odafigyelés. Oda valóban kellhet ftp. (Bár a windows LAMP telepítést nem ismerem)
-
klimokrisz
tag
Ha webformal készítetted az űrlapot akkor:
Webform Layout
https://www.drupal.org/project/webform_layoutvagy
Webform Panels
https://www.drupal.org/project/webform_panels
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- PlayStation 5
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- E-roller topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Napkollektor - csak úgy
- Nintendo Switch 2
- Parfüm topik
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Amazfit Gtr 3 Pro okosóra dobozával újszerű állapotban
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Sony PlayStation 5 Fat 825 GB eredeti doboz, gyári kontroller
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- Asus Rog Strix G16
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest