- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Cseri0058 #39679 üzenetére
Az X5 szeria arra jo h az alapokat megtanitsa neked. A kamera botranyos, a wifi FPV meg szora sem erdemes. Tenyleg maximum annyira jo, hogy ne hasbol celozz.
Ha olcson van, akkor vedd meg, aztan ha megtetszik, akkor eladod es veszel egy jobbat, ha meg nem tetszik meg akkor szinten eladod. -
Baku
aktív tag
válasz
Az a baj, hogy annyit késik a kép, hogy azt látod a telefonon, vagy tableten, hogy "jön a fa" de azóta már koppant is...
Sok a zavar a képen, ugrál, csíkozódik, elmegy egy-egy pillanatra.
Annyira tele van már a légtér 4.2Ghz- es jelekkel, hogy túl sok a zavar....
De vegyél egyet, próbáld ki, aztán majd jössz újra, hogy milyen FPV-t lehetne rátenni a wifi helyett.. -
kriszbon
őstag
válasz
A wifis FPV "mindenre jó" csak pont irányításra nem alkalmas.
Amit lát a kopter te is látod, és ugye az alapján irányítanád, de ilyennel nem fog menni annyira sokat késik a kép, meg szakadozik, beáll a kép stb.(tudom mert próbáltam nem is 1x).Hacsak azóta (múlt nyár) nem történt csoda ezen a fronton.
(#39682) Cseri0058 : Én ilyen árkategóriában nem vennék kamerás koptert, pláne nem Wifis vackot.
Én végigjártam hasonló utat mint amit te itt most kezdesz, mert nem hallgattam az itteni jó tanácsokra. -
Baku
aktív tag
válasz
Cseri0058 #39673 üzenetére
A wifi FPV csalódás lesz.... (akad, késik, ütközik (het) az irányítással, ergya minőség )
Ha ragaszkodsz az X5 szériához, és az fpv-n hez, akkor inkább egy "sima" x5, és egy hozzá kapható 5.8ghz-es kamera+monitor szett (Aliról vagy BG-ről kb. 15k) A szuper minőségtől még ez is messze van, de gondolom nem 100k- t akarsz rákölteni ... -
Arti1
aktív tag
válasz
Miért lényeg az FPV? Később szemüveggel repkednél (racer) vagy légifotóznál (phantom)?
FPV kamerát mobilon néznéd, WIFI kapcsolattal (gondolom). Az álmoskönyv szerint a WIFI FPV csak rosszat tesz mind az irányításnak, mind a képminőségnek, (legalábbis régen még ez volt), mert ugyanaz a frekvencia és zavarják egymást...
Pont délelőtt néztem egy másik hasonló WIFI képes Syma gép leírását, ott is ugyanaz volt a spec.-ben, hogy elmegy 100 m-re, de a kép csak 30 m-ig tart... Felfele gondolom még kevesebb lehet...
Pont amikor lényeg lenne, hogy már olyan messze/magasan van a gép, hogy az orientációt csak saccolni lehet, akkor megy el a kép, ami segíthetne
WIFI kamera felrakása nélkül nincs irányítási gond (kép se), de akkor lehet venni külön kamera nélküli verziót és hozzá való FPV analóg 5.8GHz szettet (kamera, külön megjelenítő és nem zavarja az irányítást), de ez árban más. -
válasz
Szia. Az első hozzászólásba(téma összefoglaló) megtalálod melyik ajánlott. Amit Te írtál nem rendelkezik ezzel a plecsnivel, mert wifis-s FPV van rajta, ami semmire sem jó.
Mi lenne a cél, versenyzés vagy kamerázás? Ezt később kell eldönteni, először vegyél egy olcsó kis(nagy: Nihui U807 pl) gépet, amivel megtanulod az alapokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Autós topik
- Gitáros topic
- LEGO klub
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Iqos cigaretta
- Opel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen légkondit a lakásba?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest